ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Οι εμμονές Πρετεντέρη με τον ΣΥΡΙΖΑ...

...και η (εχθρική) στάση των ΜΜΕ

Ούτε το αποτέλεσμα των εκλογών, ούτε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία, ούτε καν τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν έχουν οδηγήσει τους ιδιοκτήτες των μεγάλων τουλάχιστον ΜΜΕ να αλλάξουν στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το Mega δεν επιτίθεται με την ίδια σφοδρότητα όπως πριν τις εκλογές, αλλά κρατάει ουδετερότητα με εξαίρεση πάντοτε τον Γιάννη Πρετεντέρη ο οποίος λιγότερο από το κανάλι, αλλά κυρίως σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ βομβαρδίζει καθημερινά την κυβέρνηση κλείνοντας αισίως μια γεμάτη τριετία στην οποία τόσο στα κείμενα του όσο και στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ασχολείται εμμονικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, κριτικάροντας σφοδρά το κόμμα, τον πρόεδρο του και τα στελέχη του! Για τον Γιάννη Πρετεντέρη την τελευταία τριετία στη χώρα υπάρχει μόνο ο Τσίπρας, η Κωνσταντοπούλου, ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης, οι οποίοι φέρουν αποκλειστικώς – κατά το.. δημοσιογράφο, την ευθύνη για όλα τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεινά!
Ο Πήγασος όσον αφορά στο ΕΘΝΟΣ κρατά εντελώς ουδέτερη στάση αναμένοντας ίσως τις κινήσεις της κυβέρνησης απέναντι στα ΜΜΕ, αλλά προφανώς και απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα της οικογένειας.
Αυτός που συνεχίζει να είναι στα… κάγκελα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ΑΝΤ1, ειδικά μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, με αποκορύφωμα την προσέγγιση στις διαδηλώσεις συμπαράστασης της κυβέρνησης τις οποίες χαρακτηρίζει ως μαζώξεις «φιλοκυβερνητικών πολιτών» που προέρχονται μάλιστα από το κίνημα των αγανακτισμένων.
Στον ΣΚΑΙ, Κοσιώνη, Παπαχελάς, Τσίμας κρατούν ουδετερότητα με Παπαδημητρίου, Μπογδάνο, Πορτοσάλτε, Μπαλή να βρίσκονται λιγότερο ή περισσότερο ο καθένας επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση. ALPHA και STAR κρατούν ουδετερότητα.
Ο ΔΟΛ αν και υπήρξε μια προσπάθεια ισορροπίας ανάμεσα σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ μετά τις εκλογές η κατάσταση ξέφυγε πάλι! Τα ΝΕΑ κάνουν σκληρή αντιπολίτευση από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα τους, ενώ το ΒΗΜΑ σε επίπεδο πρωτοσέλιδου και αρθρογραφίας Ψυχάρη, Καρακούση δίνουν ψήφο ανοχής στη νέα κυβέρνηση, αλλά οι υπόλοιποι αρθρογράφοι και τα ρεπορτάζ στέκονται απέναντι.
Ο όμιλος REAL στις δύο εφημερίδες προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες, ενώ το ραδιόφωνο καθημερινά στρέφεται ολοένα και πιο έντονα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τις 7 το πρωί μέχρι το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, Τράγκας, Μακρή και «Ελληνοφρένεια» σφυροκοπούν την κυβέρνηση, με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο ενδιάμεσο να κρατά όπως έχουμε ξαναπεί ουδέτερη στάση, αν και εσχάτως φαίνεται να μετατοπίζεται (με ηπιότερο τρόπο από τους υπόλοιπους) σε αντιπολιτευτικούς δρόμους…
Στη ΝΕΡΙΤ η αποχή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων γέρνει την πλάστιγγα θέλοντας και μη απέναντι στην κυβέρνηση αφού και οι παρουσιαστές των πολιτικών εκπομπών δεν δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο να καλύψουν το κενό και να παίξουν το ρόλο του συνηγόρου των απόντων.
Περίπου τα ίδια και στο Iντερνετ. Τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα ενημερωτικά sites κινούνται, είτε στην ουδετερότητα είτε αντιπολιτευτικά απέναντι στην κυβέρνηση. Μόνο το συγκρότημα Κουρή έχει πάρει ξεκάθαρη στάση εδώ και καιρό…
Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης να μην διαθέτει ούτε ένα μεγάλο ΜΜΕ (ούτε καν τη δημόσια τηλεόραση) στο πλευρό της! Είναι απορίας άξιο λοιπόν – όπως επίσης έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, πώς θα καταφέρει η νέα κυβέρνηση να σταθεί και να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που έχει μπροστά της με το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ απέναντί της;
- από το enimerosi24