ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η νέα ΕΡΤ θα πρέπει να ενοχλεί την κυβέρνηση

Το λουκέτο της ΕΡΤ προκάλεσε πληγές. Η υπόσχεση της νέας κυβέρνησης  πως θα την επαναλειτουργήσει είναι θετική, αν και χάθηκε ως σήμερα πολύτιμος χρόνος.  Το ζήτημα είναι το πως.  Δεν είναι μόνο η επιστροφή των εργαζομένων και η εξασφάλιση του μισθού τους, που είναι βασικό στην εποχή αυτή. Η νέα ΕΡΤ πρέπει να γίνει ο ένας από τους πυλώνες της οπτικοακουστικής αγοράς, και σημαία της δημοκρατικής λειτουργίας τη χώρας.
Η αποστολή της νέας  ΕΡΤ συνδέεται με την κρισιμότητα της κατάστασης.  Η μεγάλη επένδυση που πρέπει να γίνει παραγωγός ελληνικού περιεχομένου, να επανορθώσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, να συνδέσει  την τουριστικής βιομηχανία και τα ελληνικά προϊόντα,  να ενημερώνει με αξιοπρέπεια και εντιμότητα και να περιγράψει τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Δεν πρέπει να είναι μια κρατική ραδιοτηλεόραση όπως ήταν η ΕΡΤ, δεν θα πρέπει να γίνει..
κυβερνητική υπηρεσία, όπως συνέβη με τη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ, αλλά οφείλει και πρέπει να γίνει δημόσια. Η νέα ΕΡΤ θα πρέπει να ενοχλεί την κυβέρνηση.   
- διαβάστε ολόκληρο το εμπεριστατωμένο κείμενο του Βασίλη Κουφόπουλου στο media-industry