ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

«Καρατομήθηκε» ο σύζυγος της Ολγας Τρέμη

Αναταράξεις προκάλεσε (και στον μιντιακό χώρο) η «καρατόμηση» του Νίκου Νικητέα, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Ο καθηγητής Χειρουργικής Ν. Νικητέας, που τυγχάνει και σύζυγος της τηλεπαρουσιάστριας Ολγας Τρέμη, είχε τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου του Ωνασείου τον περασμένο Μάρτιο, με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.
Τις παραιτήσεις Νικητέα και λοιπών του Ωνασείου ζήτησε ο ίδιος ο υπουργός Yγείας Παν. Κουρουμπλής.
Ο εκ Kαλαμάτας ορμώμενος Νίκος Νικητέας τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988 και εξειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Στη..  συνέχεια διατέλεσε Clinical Registrar και Honorary Research Fellow στα Department of Surgery, University of Birmingham, Queen Elizabeth Hospital. Από το 1995 έως το 1998 ήταν επιστημονικός συνεργάτης της Ε' Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1999 εξελέγη λέκτορας Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οπως γράφει η εφημερίδα Espresso, o Νίκος Νικητέας είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, παρότι υπήρχαν υποψήφιοι με πιο «βαριά» βιογραφικά.
Πηγές από τη διοίκηση του Ωνασείου ανέφεραν ότι δεν προηγήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. με τον υπουργό ούτε τους ζητήθηκε απολογισμός της μέχρι τώρα θητείας τους. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε πως δεν επιθυμεί να αναφερθεί περαιτέρω σε αυτό το γεγονός.