ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

O Μπομπολόκοσμος και ο Πρετεντέρης ως Ιφιγένεια

Οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους μιντιάρχες του Mega έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Από το απόλυτο εμπάργκο των δελτίων ειδήσεων που είχε κηρυχθεί παλαιότερα, τελευταία υπάρχει περιορισμός μόνο στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, στην οποία δεν εμφανίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επίσης αρνούνται να συμμετάσχουν στις τηλεμαχίες που είναι παρών ο γνωστός σχολιαστής του Μega. Μένει να φανεί τι θα συμβεί τη βραδιά των εκλογών και αν η προοπτική της νίκης οδηγήσει την Κουμουνδούρου σε μια μεταστροφή…Γνώστες του μιντιακού παρασκηνίου, πάντως, υποστηρίζουν ότι η εκεχειρία ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές είναι προ των πυλών και ίσως επισφραγιστεί με μια συνεργασία-έκπληξη του Μεγάλου Καναλιού με έναν από τους βασικούς αρθρογράφους της «Αυγής», τον Θανάση Καρτερό.
Κατά πληροφορίες, το ζήτημα συζητήθηκε -με σχετική εισήγηση του ισχυρού άνδρα του ..
ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη- την περασμένη Πέμπτη, στην τελευταία συνεδρίαση, του διοικητικού συμβουλίου του MEGA, οι ιδιοκτήτες του οποίου λέγεται ότι λαμβάνουν μέριμνα για όλα τα μετεκλογικά ενδεχόμενα.
Παλαιός διευθυντής του «Ριζοσπάστη» και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, ο Θανάσης Καρτερός υπήρξε ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του MEGA. Σε ένα μάλιστα άρθρο του στην «Αυγή» πριν από έναν χρόνο υπό τον τίτλο «Ο Μπομπολόκοσμος και οι μποσελβίκοι», έγραφε χαρακτηριστικά: «Ο Μπομπολόκοσμος φοβάται τη σκιά του, τους αναρχικούς, τους μπολσεβίκους, τους ταραξίες του ΣΥΡΙΖΑ. Κι επειδή φοβούνται είναι επικίνδυνοι. Διότι ποια δημοκρατία, ποια ελευθερία, ποια κοινωνική συνοχή μπορεί να συνυπάρχει με τη φοβισμένη βαναυσότητα μιας συμμορίας που λυμαίνεται την ενημέρωση και την καθημερινότητά μας;».
Ισως και εξ αυτού ο Θανάσης Καρτερός, όπως λένε πηγές από το περιβάλλον του, «δεν προτίθεται να συνεργαστεί» με το MEGA. Κατά άλλες πληροφορίες, το ζήτημα προκάλεσε αναστάτωση και στο στελεχιακό δυναμικό του Μεγάλου Καναλιού, καθώς εκφράστηκε προβληματισμός για την εικόνα που μπορεί να δημιουργηθεί και γι’ αυτή καθαυτή τη συνεργασία, αλλά και εξαιτίας του ελλείμματος τηλεοπτικής εμπειρίας από τον αρθρογράφο της «Αυγής». Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή υπήρξε σύσκεψη στα γραφεία του ΔΟΛ με τη συμμετοχή τόσο των μετόχων Σταύρου Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα, όσο και του διευθυντή του σταθμού Νίκου Στραβελάκη, αλλά και του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος θα έπρεπε να θυσιαστεί για χάρη του Καρτερού και να γίνει «Ιφιγένεια» για τον εξευμενισμό της Κουμουνδούρου. Το ζήτημα έμεινε σε εκκρεμότητα, χωρίς να διευκρινιστεί αν θα υπάρξει κατάληξη, ίσως με την εμφάνιση άλλου φιλοσυριζαίου σχολιαστή στο δελτίο του σταθμού, πριν ή μετά τις εκλογές.


- από το protothema