ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Oμηροι της εργοδοσίας οι 140 της «Ελευθεροτυπίας»

Παντελή αδιαφορία και πρωτοφανή αναλγησία επιδεικνύει έναντι των 140 δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών, η εργοδοσία της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” «ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ Α.Ε.».
Η ΕΣΗΕΑ ήδη εχει προσφύγει στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και επίκειται η συζήτηση της καταγγελίας της Ενωσης, αλλά και των ατομικών καταγγελιών πολλών εργαζόμενων την 19η Ιανουαρίου 2015 που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων ένδεκα μηνών, καθώς και του δώρου Χριστουγέννων 2014. Επίσης έχουν κατατεθεί μηνύσεις για μη καταβολή του δώρου και ζητήθηκε η κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας κατά των υπαιτίων.
Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι έχουν κοινοποιήσει εξώδικες επισχέσεις ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης των δεδουλευμένων ενώπιον της Δικαιοσύνης με αίτηση..
ασφαλιστικών μέτρων, ενώ θα ακολουθήσουν και αγωγές. Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας θα γίνει την 30ή Ιανουαρίου 2015.
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα σταθεί αποφασιστικά και ανυποχώρητα στο πλευρό των εργαζόμενων στον δίκαιο αγώνα τους για την διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την ματαίωση των σχεδίων της εργοδοσίας να τους θέσει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ομηρίας, όπως συνέβη με τη προχθεσινή παρωδία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους, την οποία ζήτησε η εργοδοσία, πλην όμως, για μια ακόμη φορά απουσίαζε.