ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

«Je suis Charlie» από δεκάδες εφημερίδες σε όλο τον κόσμο

Περισσότερες από 70 εφημερίδες σε όλο τον κόσμο τιμούν τους 12 νεκρούς του Charlie Hebdo και κυκλοφορούν με εξώφυλλα μέσα από τα οποία εκφράζεται ο αποτροπιασμός για τη χθεσινή αιματηρή επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.
Μια εικόνα που έχει αναρτηθεί στο Twitter δείχνει όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που κυκλοφορούν..
σήμερα, Πέμπτη, σε διάφορες χώρες του κόσμου, και καταδικάζουν το μακελειό του Charlie Hebdo στο Παρίσι.
 Tην ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να κρατήσει μεσίστιες τις σημαίες του στις Βρυξέλλες, καθώς και να... τηρήσει ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων. Ευρωβουλευτές, εργαζόμενοι στην ΕΕ καθώς και απλοί πολίτες μαζεύτηκαν υπό βροχή για να εκφράσουν τη θλίψη και τη συμπαράστασή τους –πολλοί από αυτούς κρατώντας αφίσες που έγραφαν: «Je suis Charlie» («Είμαι κι εγώ Τσαρλί»). Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και στο γαλλικό λαό, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Η δολοφονική επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo είναι φασισμός. Η αλληλεγγύη απέναντι στο γαλλικό λαό, η σύλληψη και η αυστηρή τιμωρία των ενόχων είναι υπόθεση δημοκρατίας».