ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στο Παρίσι

Ντοκουμέντο - Προσοχή, πολύ σκληρό ΒΙΝΤΕΟ 

Δώδεκα οι νεκροί από την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδα "Charlie Hebdo", στην καρδιά του Παρισιού. «Ανδρες με μαύρες κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο κτίριο. Λίγα λεπτά μετά ακούσαμε πυκνά πυρά», είπε ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων προσθέτοντας ότι άνθρωποι έφευγαν τρέχοντας από το κτίριο. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Parisien", πολλοί από τους δημοσιογράφους βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα του κτιρίου.
Οπως έγινε γνωστό από τις γαλλικές αρχές, τρεις μαυροφορεμένοι άνδρες εισέβαλαν..
στο κτίριο της  εφημερίδας  και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και «εκδικούμαστε για τον προφήτη».  
Οι νεκροί συνολικά είναι δώδεκα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι της εφημερίδας ενώ νεκροί έπεσαν και δύο αστυνομικοί. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, οι πέντε εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι τέσσερις σκιτσογράφοι της εφημερίδας, ένας εκ των οποίων ήταν και διευθυντής.
Η εφημερίδα "Charlie Hebdo" ήταν «κόκκινο πανί» για τους φανατικούς Ισλαμιστές καθώς ουκ ολίγες φορές έχει σατιρίσει τον προφήτη Μωάμεθ. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, η διεύθυνση της εφημερίδας είχε δεχτεί αρκετές απειλές στο Twitter και το Facebook πριν την σημερινή αιματηρή επίθεση. Το τελευταίο tweet της στις 7 Ιανουαρίου είχε ένα καρτούν με τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αλ Μπαγκντάντι. Εμφανιζόταν η καρικατούρα του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους να λέει: «Τις καλύτερες ευχές - Και από τον Αλ- Μπαγκντάντι επίσης. Και προπαντως υγεία!».

ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και στο οποίο φαίνονται δύο από τους δράστες να κατεβαίνουν από αυτοκίνητο και να πυροβολούν αδιακρίτως. Οι σφαίρες βρίσκουν έναν άντρα που σωριάζεται στο έδαφος, και ο ένας από τους δράστες πλησιάζει και του δίνει τη χαριστική βολή… :