ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Τι τρέχει με το Αλάτσι του Σταύρου;

-Θεοδωράκης: Ούτε το πούλησα ούτε το πουλάω!
 - Παραμένει εστιάτορας ο επικεφαλής του Ποταμιού
Πουλάει ή δεν πουλάει το εστιατόριο «Αλάτσι» ο Σταύρος Θεοδωράκης; Παραμένει εστιάτορας ο πρώην δημοσιογράφος και νυν πολιτικός; Εχει πουληθεί το κρητικό εστιατόριο σε επιχειρηματία- εφοπλιστή ή παραμενει στην ιδιοκτησία του ιδρυτή του Ποταμιού;
Tο τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν τον Σταύρο Θεοδωράκη να έχει πουλήσει το αγαπημένο του «Αλάτσι» σε μεγαλοεπιχειρηματία. Μάλιστα είχε γραφτεί ότι ο Θεοδωράκης επέλεξε το «κλείσιμο» των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στον χώρο της εστίασης, από τη μία για να αφοσιωθεί στο Ποτάμι και από την άλλη προκειμένου να μη δώσει αφορμή στους πολιτικούς του αντιπάλους για επιθέσεις περί ασυμβίβαστων δραστηριοτήτων. Μάλιστα είχε γραφτεί (στα Παραπολιτικά) ότι ο Θεοδωράκης είχε βάλει «πωλητήριο», με τιμή 1 εκατ. ευρώ! Συνομιλητές του επικεφαλής του ποταμιού Θεοδωράκη ανέφεραν τότε πως το τίμημα είναι.. 
πολύ χαμηλότερο, περίπου στις 250.000 ευρώ. Κάποιοι είπαν ότι για το «Αλάτσι» είχε ενδιαφερθεί και ο συντοπίτης του Θεοδωράκη, εκδότης-δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης  -κυκλοφόρησε μάλιστα η πληροφορία ότι το εχει ήδη αγοράσει.
Οι φήμες ότι πωλήθηκε σε μεγαλοεπιχειρηματία το “Αλάτσι” έγιναν αντικείμενο συζήτησης μέσα στον ίδιο τον χώρο του εστιατορίου και εξόργισαν τον Σταύρο Θεοδωράκη του οποίου οι φωνές  ακούστηκαν ως απέναντι που βρίσκεται το ξενοδοχείο Χίλτον όταν την περασμένη Τρίτη ο επικεφαλής του Ποταμιού βρέθηκε για λίγο στο “Αλάτσι” για να συναντήσει φίλους και παλαιούς συναδέλφους του.
Εκεί είχαν μαζευτεί περίπου τριάντα δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, ανάμεσα τους οι Σωτηρακόπουλος, Σπυρόπουλος, Θεοδωρακοπούλου, Φιλιππούσης, Μπουλούκος, Αλευρόπουλος, κ.α., για να πιουν τσικουδιές και να ευχηθούν καλή επιτυχία στον προπονητή του βόλεϊ Στέλιο Προσαλίκα που κατεβαίνει στις εκλογές με το Ποτάμι. Την ώρα που η προεκλογική σύναξη έληγε και σύμφωνα με όσα μας μεταφέρθηκαν, ένας από τους θαμώνες του εστιατορίου, φώναξε δυνατά προς το μέρος του Θεοδωράκη: «Ακόμα έρχεσαι στο Αλάτσι, δεν το 'δωσες;».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού του έκανε ένα αρνητικό νεύμα κι έκανε να φύγει. Ο πελάτης όμως επέμεινε λεγοντάς του «Όλοι γράφουν ότι το πούλησες. Το 'χουν σίγουρο δηλαδή!» και ταυτόχρονα άρχισε να του αραδιάζει και ονόματα αγοραστών! Εκεί, ήταν που εξοργίστηκε ο Θεοδωράκης και ξέσπασε (μπροστά στους συναδέλφους του): «Ωραία ρε φίλε, ξέρουν οι άλλοι και δεν ξέρω εγώ αν το πούλησα. Ούτε το πούλησα, ούτε το πουλάω». Ο πελάτης όμως επέμενε αναγκάζοντας τον Σταύρο να του φωνάξει αγριεμένος: «Κατέβα ρε φίλε και δες τη μάνα μου στην κουζίνα! Λες να την πούλησα κι αυτή μαζί με το Αλάτσι;».
Μεταξύ μας - αλλά και παραέξω- ο Θεοδωράκης μάλλον έχει δίκιο. Γιατί είναι δυνατόν να έχει πουλήσει το «Αλάτσι» και να απασχολείται η κυρία Αργυρώ, ως μαγείρισσα, φτιάχνοντας για άλλον τα υπέροχα ντολμαδάκια της;
ΥΓ: Το «Αλάτσι»*, που βρίσκεται πίσω από το ξενοδοχείο «Χίλτον»,  ξεκίνησε να λειτουργεί το 2005 και μέσα σε λίγο καιρό έγινε στέκι καλλιτεχνών, πολιτικών και δημοσιογράφων. Στη συνείδηση πολλών το Αλάτσι έχει συνδεθεί με τις πολιτικές «ζυμώσεις» που προηγήθηκαν τόσο της δημιουργίας του Ποταμιού, όσο και -παλαιότερα- με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ καθώς εκεί έτρωγε σε σχεδόν καθημερινή βάση ο Γ. Α. Παπανδρέου. (* Αλάτσι στην Κρήτη λένε το αλάτι)