ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τα Ρίχτερ του ΟΑΚΑ «τρέλαναν» τους σεισμολόγους

Γαλάτσι ή Μαρούσι το επίκεντρο του σεισμού; 

Ο πρωινός σεισμός των 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή του ΟΑΚΑ έχει προβληματίσει τους σεισμολόγους και αυτό γιατί πριν 20 ημέρες η ευρύτερη περιοχή και ειδικά το Μαρούσι έδωσε ξανά δύο μικρές σεισμικές δονήσεις. Οπως είπε στα κανάλια αρχικά ο καθηγητής καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν το Μαρούσι, ενώ στον χάρτη φαίνεται πως σεισμός είχε επίκεντρο ανάμεσα στο ΟΑΚΑ και στο Mall.
Σύμφωνα όμως με νέα ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο εντοπίζεται στο... Γαλάτσι. Αρχικά η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού έδινε για επίκεντρο του σεισμού το Μαρούσι και μάλιστα το σημείο ήταν δίπλα στο ΟΑΚΑ. Η δεύτερη εκτίμηση όμως άλλαξε το επίκεντρο.. 
και τοποθετεί το σεισμό στην ευρύτερη περιοχή του ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα στο Γαλάτσι και στη Βεϊκου.
Νωρίτερα ο Λέκκας είχε δηλώσει πως ο σεισμός ήταν 3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο την Παλλήνη με
αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή σύγχυση. Μιλώντας στο Mega ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Η ίδια σύγχυση σχετικά με το επίκεντρο είχε δημιουργηθεί και με τους άλλους μικροσεισμούς στην Αττική. Δεν βγάζεις άκρη...