ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών

Εκτός Βουλής Παπανδρέου, Κουβέλης, Ντινόπουλος, Χρυσοχοΐδης, Δήμας, Γκερέκου, Τατσόπουλος κ.α
Eκτός Bουλής έμειναν πολλά «μεγάλα» ονόματα κομμάτων σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Αντίθετα πολλοί «άγνωστοι» (του ΣΥΡΙΖΑ) μπαίνουν στο κοινοβούλιο σε αυτές τις εκλογές.
Εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου (πρώτη φορά μετά μετά από 92 χρόνια δεν θα υπάρχει το όνομα «Παπανδρέου» στην Βουλή) και τον Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι υπέστησαν πολιτική και προσωπική πανωλεθρία υπάρχουν πολλοί που έχασαν τη μάχη του σταυρού. Ανάμεσα σε αυτούς και λόγω της μεγάλης ήττας της ΝΔ είναι η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος αλλά και η Άντζελα Γκερέκου (που μεταπήδησε  από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ...).
Από το ΠΑΣΟΚ τα στελέχη που μένουν εκτός Βουλής είναι ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης..
Χρυσοχοΐδης, ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, o Πάρις Κουκουλόπουλος ενώ από το ΚΚΕ εκτός της νέας Βουλής μένει ο Σπύρος Χαλβατζής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει την απώλεια του Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος όπως φαίνεται πλήρωσε τη διαμάχη που είχε με τους ανεξάρτητους βουλευτές στις εκλογικές διαδικασίες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν σε ανακοίνωσή του είχε χαρακτηρίσει αργυρώνητους όσους έλεγαν «ναι» στο Σταύρο Δήμα.
Λόγω της διάσπασης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της δημιουργίας του ΚΙΔΗΣΟ -που τελικά δεν μπαίνει στη Βουλή, δεν εκλέγονται (εκτός του Γιώργου Παπανδρέου), οι Θάνος Μωραίτης και Φίλιππος Σαχινίδης. Εκτός Βουλής έμειναν και πολλοί «αστέρες» που πρωταγωνίστησαν με τον τρόπο τους στην πολιτική αντιπαράθεση, όπως πχ ο Πέτρος Τατσόπουλος που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ανεξάρτητος και τελικά τον πήρε το Ποτάμι...