ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Tζόκερ ή Μπάτμαν;

O citizen Κώστας Γιαννακίδης αναλύει -με χαρτοπαικτικούς όρους, όπως το συνηθίζει- την πολιτική επικαιρότητα

O μπαλαντέρ των πρόωρων εκλογών
Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπήκε στο στοίχημα. Η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές είναι ένα ενδεχόμενο αστάθμιστο, με υψηλό συντελεστή αβεβαιότητας. Δεδομένης της χώρας, αυτό δεν θεωρείται παράλογο. Όταν οι άλλοι κάνουν στρατηγική, εμείς παίζουμε μπαρμπούτι. Μας κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά κάνει τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα. Θεσμικά, όμως, είναι εξωφρενικά γελοίο. Μια χώρα θα μάθει μέσα σε λίγες ώρες αν θα έχει εκλογές σε έναν μήνα ή θα συνεχίσει να πορεύεται πάνω σε έναν δρόμο σπαρμένο με προεκλογικά φώτα από νέον. Ξέρω, είναι το Σύνταγμα και η Δημοκρατία. Όμως αισθάνομαι ότι έχουμε μία ιδιόρρυθμη άποψη και για τα δύο.
Οι νεότεροι δεν θα το θυμούνται. Το 1985, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου πρότεινε τον Κύριο Χρήστο Σαρτζετάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι βουλευτές πήραν και έγχρωμα ψηφοδέλτια, ώστε..

Οι Φαρισαίοι και τα αμαρτωλά ΜΜΕ

Βουλιάζει στην αναξιοπιστία ο συστημικός Τύπος

Κροκοδείλια δάκρυα, φανφάρες, μεγαλοστομίες, λιβανωτοί και αγιοποίηση είναι αυτό που βλέπουμε από την Πέμπτη το βράδι, με αφορμή τον θάνατο του Σεραφείμ Φυντανίδη, του «τελευταίου εφημεριδά», όπως έγραψαν διάφορα σάιτς, αντιγράφοντας το ένα το άλλο.
Οι αναφορές στην Ελευθεροτυπία ως μιας πλουραλιστικής και δημοκρατικής εφημερίδας περισσεύουν, την ίδια ώρα που η κυριαρχία των συμφερόντων, της μονομέρειας, της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης είναι πραγματικά καταθλιπτική. Ένας Τύπος που έχει βουλιάξει στην αναξιοπιστία και στο πολιτικό αλισβερίσι λυπάται δήθεν για την όποια απώλεια ανθρώπων που σε ένα βαθμό έσωσαν την αξιοπρέπεια των ΜΜΕ.
Γιατί άραγε φθάσαμε σήμερα να θεωρούμε στοιχειώδεις αρετές της δημοσιογραφίας, όπως η..

Eξοργισμένος ο Χρήστος Μεμής με την οικογένεια...

Ο Ψυχάρης ετοιμάζει νέο κύμα απολύσεων στη Μιχαλακοπούλου

Εξοργισμένος λέγεται ότι είναι ο τέως γενικός διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης του ΔΟΛ, Χρήστος Μεμής, με τον Σταύρο Ψυχάρη -«πνέει μένεα εναντίον του» είπε χαρακτηριστικά κάποιος. Και κυρίως ο Μεμής, ακούγεται ότι είναι σφόδρα δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά κάποιων εκ των μελών  της οικογένειας Ψυχάρη που ο κυρ Σταύρος πέρα από το ότι τους έβαλε στο ΔΣ του ΔΟΛ, τους ανέθεσε και ρόλους ουσίας, παραμερίζοντας ουσιαστικά και τυπικά το έμπειρο στέλεχος της Μιχαλακοπούλου που αναγκάστηκε να αποχωρήσει...
Για την ιστορία το τελευταίο ΔΣ του ΔΟΛ έχει ως εξής: Εκτελεστικός Πρόεδρος: Σταύρος Π. Ψυχάρης (ο γνωστός), Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Π. Τσούτσουρα - Ψυχάρη (σύζυγος), Διευθύνων Σύμβουλος: Παναγιώτης Στ. Ψυχάρης (γιος), Μέλη: Νικόλαος Ε. Πιμπλής, Χριστίνα Στ.. Ψυχάρη (κόρη).
Την ίδια ώρα, ο Σταύρος Ψυχάρης ετοιμάζει ξανά δραστικές περικοπές με νέο κύμα απολύσεων..

Φορολογικό σοκ το 2015...

...για όσους εισπράτουν ενοίκια, για μισθωτούς με μπλοκάκι και για αμοιβές φοιτητών

Εξωπραγματικά ποσά φόρων θα κληθούν να πληρώσουν το 2015 χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων και εργαζόμενοι με "μπλοκάκια", οι οποίοι φέτος απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα καθώς επίσης και χιλιάδες φοιτητές και άνεργοι μη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, οι οποίοι απασχολήθηκαν φέτος περιστασιακά σε κάποια δραστηριότητα εισπράττοντας πενιχρά ποσά αμοιβών. Τα έσοδά τους θα θεωρηθούν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και θα φορολογηθούν αναλόγως.
Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) προβλέπει για όλες αυτές τις κατηγορίες φορολογουμένων ένα απίστευτα επαχθές καθεστώς φορολόγησης, σύμφωνα με το οποίο ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται με εξοντωτικούς συντελεστές φόρου 26% έως 40,3%...

Οι πολιτικοί και τα «παιχνίδια τους» με τους δημοσιογράφους

Αρκετοί πολιτικοί και πολιτευόμενοι (ευτυχώς όχι όλοι) έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε έναν αγώνα «αυτοεξευτελισμού».
Με δηλώσεις , πράξεις, και παραλείψεις τους κάνουν ότι είναι δυνατόν για να επιτρέψουν σε ολους εμάς να τους κατατάξουμε σε κατηγορίες με τον τίτλο «γραφικοί» ή «ανόητοι» , ή αφελείς» ή «κουτοπόνηροι» ίσως και «συμφεροντολόγοι». Μόνον που αν όλα αυτά αφορούσαν μόνον τους ίδιους, θα ήταν μικρό το κακό. Και θα είχε αντανάκλαση σε αυτούς και σε οσους κάποτε τους «σταύρωσαν» (ψυχολογικά για τους τελευταίους). Όμως όπως φαίνεται όλοι αυτοί προκαλούν και..

Ο κυρ Α-λύκος (Μπακατσέλος) και το δώρο Χριστουγέννων

 Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από λίγους μήνες, ο μικρός και αφελής εργαζόμενος του «Αγγελιοφόρου» καθόταν απέναντι από τον γλυκούλη και συμπονετικό κυρ Αλέκο (Μπακατσέλο), που όλοι στο χωριό τον παίνευαν για την εντιμότητά του.
Ο εργαζόμενος κοιτούσε τον κυρ Αλέκο με αφοσίωση στα μάτια και ρωτούσε γεμάτος απορία:
- Κυρ Αλέκο γιατί ο μισθός μου μίκρυνε τόσο πολύ;
- Για να δυναμώσει η επιχείρησή μου – εεε… ΜΑΣ. Γιατί η επιχείρηση είναι το σπίτι σου και το σπίτι όλων σας, κουτούτσικα. Αν είναι δυνατή, στο μέλλον θα έχω – εεε… θα έχετε περισσότερα!
- Κυρ Αλέκο, γιατί μείναμε μόνο οι μισοί και δουλεύουμε περισσότερο;
- Για να γίνεις εσύ και όλοι οι άλλοι ικανότεροι στη δουλειά σας και να είστε περιζήτητοι αύριο μεθαύριο στην αγορά εργασίας – λέμε τώρα…
- Κυρ Αλέκο, γιατί ο μισθός μας δεν μπήκε κι αυτόν τον μήνα;
- Για να μαζευτούν πιο πολλά χρήματα και να χαρείτε περισσότερο, όταν θα τα πάρετε όλα..

Εφορία 2015: επτά αλλαγές που θα μας επιβαρύνουν...

...και πέντε που θα μας ελαφρύνουν

Δώδεκα σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων φέρνει το 2015, ορισμένες εκ των οποίων κρύβουν «παγίδες» πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων, ενώ ορισμένες άλλες οδηγούν σε φοροελαφρύνσεις.
Οι επτά από αυτές τις αλλαγές που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Ιανουάριο φέρνουν επιβαρύνσεις, ενώ οι πέντε συνδέονται με ελαφρύνσεις και απλοποιήσεις διαδικασιών, γράφει το money-money.gr
Μειώνεται από 25% σε 10% το ποσοστό του ετησίου εισοδήματος που πρέπει να καλύψουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με την αξία των αποδείξεων που έχουν λάβει για τα προϊόντα που..

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Εθνος: γιατί ο (Φώτης) Μπόμπολας έδιωξε τον Τσεκούρα

Πως εμπλέκεται η Ελλη Στάη και γιατί επελέγη ο Μπάμπης Παπαδάκης για διευθυντής
 
Νέος διευθυντής από χθες στο «Έθνος» και στο «Έθνος της Κυριακής», καθώς μετά την αποχώρηση-απόλυση του διευθυντή Θανάση Τσεκούρα, ο Μπάμπης Παπαδάκης ανέλαβε να «τρέξει» το...
μαγαζί της Μεταμόρφωσης. Ο επί τέσσερα χρόνια διευθυντής σύνταξης του «Έθνους της Κυριακής» αποτέλεσε επιλογή του Φώτη Μπόμπολα και της Ειρήνης Μανουσάκη.
Κάποιοι πιο υποψιασμένοι λένε ότι ο Φώτης Μπόμπολας με την επιλογή του αυτή κάνει άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο νέος διευθυντής βρίσκεται πολιτικά κοντά στο κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης και διατηρεί και στενές φιλικές σχέσεις με πρωτοκλασάτα στελέχη της Κουμουνδούρου. Προσέχουμε δηλαδή για να έχουμε… σκέφτηκαν εκεί στη Μεταμόρφωση.
Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο ο Θανάσης Τσεκούρας να… «τσεκουρωθεί» από τη θέση του;..

«Όσοι πιστοί (;) προσέλθετε»...

Τι γοητευτικό ανακάλυψαν ξαφνικά όλοι αυτοί που σπεύδουν ενθουσιωδώς να ενταχθούν στο Ποτάμι;

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Μεγάλη ζήτηση έχει το «Ποτάμι». Είναι ένας σχηματισμός με θολό ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα: λίγο κεντροδεξιά, λίγο κεντροαριστερά,  άρωμα νεοφιλελευθερισμού, αρχηγικά χαρακτηριστικά, άφθονη ρητορική υπέρ της ανανέωσης και μπόλικη καταγγελία εναντίον του παλαιού και φαύλου συστήματος.
Η συνταγή του «λίγο απ’ όλα», ή με γαστριμαργικούς όρους του «μπριάμ», φαίνεται να αποδίδει. Το «Ποτάμι» έχει γίνει ο φιλόξενος χώρος για τους ανέστιους του Κέντρου, τους ξέμπαρκους της σοσιαλδημοκρατίας και τους φανατικούς αντισυριζαίους που έλκουν την προέλευση τους από την ανανεωτική Αριστερά.
Όλα δείχνουν ότι θα είναι τρίτο κόμμα και πιθανότατα θα κληθεί να παίξει ρυθμιστικό ρόλο την..

Οταν 9 στους 10 δημοσιογράφους ήθελαν να εργάζονται στην «Ελευθεροτυπία»

Έφυγε ο Σερ...

του Γιάννη Παντελάκη

Στον πέμπτο όροφο της οδού Κολοκοτρώνη 8, ένας άνθρωπος-μύθος πίσω από ένα μεγάλο γραφείο, γεμάτο χαρτιά, εφημερίδες, βιβλία και ένα τασάκι απ' όπου ξεχειλίζουν τ' αποτσίγαρα. Εγώ, ένας νεαρός ακόμα δημοσιογράφος στέκομαι αμήχανα απέναντί του. Μ' έχει φωνάξει να δουλέψω στην Ελευθεροτυπία, μια εφημερίδα στην οποία ήθελαν να εργάζονται 9 στους 10 δημοσιογράφους. Όχι γιατί έδινε φοβερούς μισθούς, ούτε επειδή σ' εκείνο το κτίριο υπήρχαν περίσσιες ανέσεις. Κανένα από αυτά δεν συνέβαινε.
Η αιτία που έκανε την πλειονότητα των ανθρώπων του τύπου να θέλουν να εργαστούν σ' εκείνο..     

Πέθανε το βράδυ των Χριστουγέννων ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 77 ετών ο ιστορικός διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης. Ο δημοσιογράφος, που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, είχε εισαχθεί στην Ευρωκλινική Αθηνών για επέμβαση καρδιάς. Τα πράγματα, όμως δεν πήγαν καλά και ο Φυντανίδης υπέστη ανακοπή καθώς παρουσιάστηκαν επιπλοκές μετά το χειρουργείο. Mεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου υπέκυψε περίπου στις 9:00 το βράδυ των Χριστουγέννων.
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης υπήρξε μία από τις πλέον ιστορικές μορφές στο χώρο του ελληνικού Τύπου, ενώ σταθμός στη ζωή του υπήρξε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», καθώς ήταν διευθυντής της για τουλάχιστον 30 χρόνια. 
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 πήρε το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε.. 

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Πληρώνουν τις επιχειρηματικές επιλογές των εργοδοτών...

Προς αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου

Συνειδητή ήταν η επιλογή των διοικήσεων των πρακτορείων διανομής Τύπου «ΑΡΓΟΣ» και «ΕΥΡΩΠΗ», να αφήσουν ουσιαστικά χωρίς χρήματα τους εργαζομένους κατά την περίοδο των γιορτών. Κι αυτό ως αποτέλεσμα της καθυστερημένης καταβολής των μισθών κατά 15 ημέρες έως και έναν μήνα. Φυσικά η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων δεν τους αθωώνει στο ελάχιστο, αφού γνωρίζουν πως η μη καταβολή ή η καθυστέρησή του είναι ποινικό αδίκημα.
H Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών καταγγέλλει:
«Φαίνεται ότι η στάση αναμονής και η ανοχή που δείχνουμε μέχρι τώρα, εκλαμβάνεται από τις διοικήσεις ως αδυναμία. Τους πληροφορούμε ότι μόνο τέτοια δεν είναι! Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν από την τσέπη τους τις επιχειρηματικές επιλογές.. 

Καλές γιορτές







Kαλά να περνάτε...

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Δημοσιογράφος «φτιάχτηκε» με... 8,5 τόνους ναρκωτικών

BINTEO
Ενας από τους πιο έμπειρους ανταποκριτές του BBC σε πολεμικές ζώνες, βετεράνος των κινδύνων και των προκλήσεων, αντιμετώπισε το δυσκολότερο έργο όταν κλήθηκε να καλύψει ρεπορτάζ για την καύση 8,5 τόνων ναρκωτικών. Το αποτέλεσμα είναι... ξεκαρδιστικό.
Ο Κουέντιν Σόμερβιλ ανήρτησε βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter στο οποίο φαίνεται να προσπαθεί να κάνει ρεπορτάζ για 8,5 τόνους ναρκωτικών που καίγονται - σε δευτερόλεπτα τίθεται υπό την επήρεια ναρκωτικών, εξαιτίας των αναθυμιάσεων.
Στο βίντεο, ο Σόμερβιλ προσπαθεί να πει τις ατάκες του και δεν τα καταφέρνει, ξεσπώντας σε ακατάσχετο γέλιο.
Το βίντεο ανέβασε ο ίδιος ο δημοσιογράφος γράφοντας: «Ήταν μια χρονιά με σφαίρες και

«Xρυσό» το νέο συμβόλαιο Τράγκα στoν Real FM

Ο Χατζηνικολάου ανανέωσε τη συνεργασία τους μέχρι το 2018

Στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα προχώρησε το Real Group των Χατζηνικολάου-Κουρή, γεγονός που δείχνει ότι εξακολουθούν να εμπιστεύονται το πιο ραδιοφωνικό προϊόν που διαθέτει ο σταθμός της Κηφισιάς.
Οι συζητήσεις για το συμβόλαιο του Γιώργου Τράγκα ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν μήνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος από την πλευρά του εκδότη του «Crash», και κατέληξαν σε ανανέωσή του για άλλα τρία χρόνια, μέχρι το 2018.
.Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, σημειώνεται ότι η ιδιοκτησία του Real έδειξε και στο οικονομικό σκέλος σεβασμό απέναντι στον Γ. Τράγκα, διατηρώντας στα προ τριετίας επίπεδα την..

Σύλληψη Μπακατσέλου, υπό κατάρρευση ο «Αγγελιοφόρος»

Δεν κατέβαλε το δώρο Χριστουγέννων στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους της εφημερίδας

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη ο επιχειρηματίας Βασίλειος Μπακατσέλος, γιος του γνωστού βιομήχανου και εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, επειδή δεν κατέβαλε εμπροθέσμως, όπως ορίζει ο νόμος, το δώρο Χριστουγέννων του τρέχοντος έτους στους 125 απλήρωτους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου».
Τον Β. Μπακατσέλο συνέλαβαν, όπως γράφει το agelioforoum, με τη διαδικασία του αυτοφώρου άνδρες του αστυνομικού τμήματος της πλατείας Δημοκρατίας, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας. Παράλληλα, αναζητήθηκε προς σύλληψη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και ο εκδότης Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος, ο οποίος θεωρείται πως επίσης φέρει ποινική ευθύνη για..

Ποιος αντικαθιστά τον Τσεκούρα στο τιμόνι του Εθνους

Τσεκούρας, Παππάς, Τσίπρας στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου
Και επίσημα ανακοινώθηκε η αποχώρηση από το συγκρότημα του Πήγασου, του διευθυντή του Εθνους και του Εθνους της Κυριακής, Θανάση Τσεκούρα. Μάλιστα σε συνάντηση στα γραφεία της εφημερίδας, ο ίδιος ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι αποχωρεί από τη διεύθυνση των δύο φύλλων.
Οι zoornalistas είχαν γράψει από την περασμένη Κυριακή (ΕΔΩ) για την αποχώρηση του Θ. Τσεκούρα από το δημοσιογραφικό συγκρότημα του Μπόμπολα αναφέροντας μάλιστα ότι αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις μετά την αποχώρηση του επί χρόνια στελέχους των εφημερίδων του Πήγασου.
Το όνομα που ακούγεται ότι θα αναλάβει τη γενική διεύθυνση του ΕΘΝΟΥΣ είναι αυτό του..

Πώς έγινα Χρυσαυγίτης για έξι εβδομάδες

«Τον Ιούλιο πήγα στο γραφείο της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά για να δηλώσω συμμετοχή για τις εκδηλώσεις στις Θερμοπύλες. Ζήτησαν το όνομά μου – τους έδωσα ψεύτικο – και το διαβατήριό μου. Ισχυρίστηκα ότι δεν το είχα μαζί μου. Το βρήκαν ψάχνοντας την τσάντα μου. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης για τον Λεωνίδα, είδα τον επικεφαλής του γραφείου να γκουγκλάρει μανιωδώς σε ένα κλειστό γραφείο. Ορισμένα μέλη της οργάνωσης πήγαν κοντά του και συζητούσαν έντονα. Ο ομιλητής ολοκλήρωσε βιαστικά τον υπόλοιπο λόγο του. Τότε είδα τον επικεφαλής να σηκώνει το τηλέφωνο. Άρπαξα την τσάντα μου, προσπέρασα βιαστικά τους “στρατιώτες”, κατέβηκα γρήγορα τη σκάλα και έτρεξα στο δρόμο. Πήρα τρία διαφορετικά ταξί για να γυρίσω στο σπίτι. Από τότε δεν έχω επιστρέψει». Με αυτή τη γλαφυρή περιγραφή της σχεδόν κινηματογραφικής, τελευταίας εξόδου από το στόμα του λύκου τη στιγμή που οι Χρυσαυγίτες κατάλαβαν ποιος πραγματικά είναι, ολοκληρώνει το ρεπορτάζ του, που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό London Review of Books, ο Αμερικανός δημοσιογράφος (και συνεργάτης της εφημερίδας Καθημερινή) Alexander Clapp.
Αυτής της «σεκάνς» είχαν προηγηθεί αρκετές εβδομάδες κατά τη διάρκεια των οποίων – ακριβώς γιατί συστήθηκε όχι ως δημοσιογράφος, αλλά ως «Αμερικανός νεοφασίστας» – απέκτησε..

Βγαίνουν τα νούμερα;

«Δεν βγαίνουν οι αριθμοί και τα νούμερα για 180 στην τρίτη ψηφοφορία. Αντε να βγει κανα νούμερο ακόμη και από τους 168 να πάνε στους 170 με 172, αλλά μέχρι εκεί». Αυτό σχολίαζε ένας εκ των κοινοβουλευτικών συντακτών στο περιστύλιο της Βουλής.
Νωρίτερα στη δεύτερη ψηφοφορία για την Προεδρική εκλογή η υποψηφιότητα του Στ. Δήμα είχε συγκεντρώσει 168 ψήφους, έναντι 131"παρών". Στην κάλπη Δήμα προστέθηκαν και οι δύο «ανεξάρτητοι» χρυσαυγίτες βουλευτές Μπούκουρας και Αλεξόπουλος.
Από το "παρών" στο "Σταύρος Δήμας" πέρασαν οι Μίκα Ιατρίδη, Bασίλης Οικονόμου, Γιάννης Κουράκος και ο ανεκδιήγητος Παναγιώτης Μελάς. Ψήφο στο Στ. Δήμα έδωσαν οι Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης, οι οποίοι απουσίαζαν στην πρώτη ψηφοφορία, αλλά και οι δύο «ανεξάρτητοι»..

Ο έσχατος εκβιασμός...

Σαμαράς: Στην 3η ψηφοφορία δεν θα υπάρχει "παρών". Αλλά ονοματεπώνυμο κι ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ελπίζω να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο...
Σε κατάσταση πανικού ο πρωθυπουργός - φαινόταν καθαρά από το ύφος, αλλά κι από αυτά που είπε- κατέφυγε στην έσχατη κινδυνολογία:   Ελπίζω στην 3η ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο και την περιπέτεια. 
Στην συνέχεια επανέλαβε 2 φορες, πως, στην επομενη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει "παρών", αλλά ονοματεπώνυμο (γιατί τώρα τι υπήρχε?):  Δεν θα υπάρχει στην τριτη ψηφοφορία "παρών", αλλά..

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Γιώργο, είσαι το αντίβαρο σε Κούρο και Ρογκάκο!

Το τηλεφώνημα του Κυριακού στον Παπαδάκη

Ξημερώματα ο Μίνως Κυριακού από το Ακαπούλκο όπου βρίσκεται τηλεφώνησε στον Γιώργο Παπαδάκη για να τον εμψυχώσει, έπειτα από τις φήμες που κυκλοφόρησαν για δυσαρέσκεια της ιδιοκτησίας του ΑΝΤ1 με τον παρουσιαστή. Κι αυτό εξαιτίας της υπόθεσης δωροδοκίας του Χαϊκάλη που αποκαλύφθηκε στην εκπομπή του Γιώργου.
Μίνωας: Γιώργο, έχεις την στήριξή μου. Είσαι το αντίβαρο του ΑΝΤ1 απέναντι στον Κούρο και τον Ρογκάκο. Χάρη στην εκπομπή σου θα γλιτώσουμε την κατάσχεση της τηλεοπτικής μας συχνότητας σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που θα ξηλώνει τα διόδια του Μπόμπολα εμείς θα διατηρούμε το κανάλι και τα βαπόρια μας. Γιώργο, προχώρα... Μάλιστα μετά από εισήγηση της Μαρί θα αναλάβεις την διοργάνωση των καλλιστείων στη θέση του Πρεβελάκη. Γιώργο είσαι δύναμη... Κι εσύ δεν με πρόδωσες ποτέ όπως η Ελένη Μενεγάκη που έφυγε κι άφησε πίσω της τον ταλαίπωρο Λάτσιο που..

Ο Αγγελος και η πίστη...

Ο Χρήστος Ξανθάκης (που προφανώς τον έχουν πιάσει τα υπαρξιακά του) παραδέχεται τον προπονητή του ΠΑΟΚ διότι βγαίνει φόρα παρτίδα και παραδέχεται κάτι που στις μέρες μας μοιάζει ντεμοντέ και παρωχημένο και γραφικό
 

Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να πιστέψω. Μπορεί να φταίει που έχω τελειώσει το Φυσικό, ίσως να με χαλάνε οι ψαλμωδίες και τα ράσα, ενδέχεται να είναι φιλοσοφικοί οι λόγοι, άσε που διαθέτω και μια μικρή αλεργία στα λιβάνια. Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάντως, η πίστη μου στο Θεό μάλλον προς το ναδίρ γέρνει παρά προς το ζενίθ. Υπό κανονικές συνθήκες, που λέγαμε και στο εργαστήριο, θα μπορούσε να με πεις και άθεο.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαι τυφλός. Συμπαθώ, για παράδειγμα, τον παρόντα Αρχιεπίσκοπο και αναγνωρίζω ότι προσπαθεί πραγματικά να παράγει έργο. Κι ο Πάπας ο καινούριος με εντυπωσιάζει θετικά και μου φαίνεται ειλικρινής. Την ίδια ώρα ωστόσο, εξακολουθώ να πιστεύω (ξανά η μαγική..

Πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα ο Tζο Κόκερ

Σε ηλικία 70 ετών πέθανε ο τραγουδιστής Τζο Κόκερ, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα . Τον θάνατο του καλλιτέχνη με την χαρακτηριστική βραχνή φωνή και τις ιδιαίτερες χορευτικές κινήσεις, επιβεβαίωσε ο ατζέντης που δεν αναφέρθηκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. 
Ο Τζο Κόκερ, που γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1944 στο Σέφιλντ της Βρετανίας, ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 16 ετών και με 3 φίλους του έφτιαξαν και συγκρότητα που του έδωσαν το όνομα Τhe Cavalliers. Η πρώτη τους εμφάνιση ήταν σε ένα κέντρο νεότητας, όπου μάλιστα πλήρωσαν και είσοδο για να μπουν να τραγουδήσουν.
Το 1968 κάνει μία συγκλονιστική διασκευή του With a little help from my friends των Mπιτλς, το οποίο τραγουδάει και στο φεστιβάλ του Woodstock (στην κιθάρα ήταν ο Τζίμι Πέιτζ). Έχει κερδίσει ένα..

Ποιοι αποτελούν το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ

Την τοποθέτηση των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ΑΕ αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Η απόφαση ελήφθη με απλή πλειοψηφία των παρόντων μελών.
Τα πρόσωπα που εγκρίθηκαν είναι οι Νικόλαος Αμανίτης, δημοσιογράφος (πρώην στέλεχος του ΔΟΛ), Αικατερίνη Αποστόλου, δικηγόρος, Ευθυμία Ιωαννίδου, δικηγόρος, Άννα Καραμάνου, τέως πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Θαλής - Μιχαήλ Πουλαντζάς, πολιτικός επιστήμονας, Ιωάννης Τόμκος, διδάκτωρ Νέων Τεχνολογιών..

Ποιος μεγαλοδημοσιογράφος παρενοχλούσε την Φαίη

Φ. Μαυραγάνη: «Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από μεγάλο δημοσιογράφο»

Για το αν έχει δεχτεί ρατσισμό στη δουλειά λόγω φύλου, αλλά και τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί μίλησε η δημοσιογράφος Φαίη Μαυραγάνη, σε συνέντευξη της.
«Αν θεωρούνται ρατσισμός και οι σεξουαλικοί υπαινιγμοί από κάποιον ανώτερο ή επίθεση, σαφέστατα. Και από πρόσωπα που αν έλεγα τα ονόματα, θα γινόταν σεισμός. Αλλά, όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν μπορώ να τα πω», παραδέχτηκε η Φαίη Μαυραγάνη μιλώντας στο ένθετο της «Real News».
Μάλιστα, αποκάλυψε πως τότε ήταν μόλις 18 και ο «δράστης» ήταν γνωστός δημοσιογράφος.
«Όταν μου πρωτοσυνέβη και ήμουν σπουδάστρια στη σχολή, 18 χρόνων κοριτσάκι, ένιωσα πολύ άσχημα. Ήταν από μεγάλο δημοσιογράφο και στην ηλικία και στο όνομα. Και τότε απλώς μπήκα.. 

Εκνευρισμός για Πρετεντέρη στο Mega

Ο Γιάννης Πρετεντέρης την περασμένη εβδομάδα διαμαρτυρήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το γεγονός ότι θα έβγαινε στο γυαλί μετά το πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα.«Αν θέλετε, μπορώ να βγω και μετά τον καιρό», είπε απευθυνόμενος στον εκτελούντα χρέη διευθυντή Ειδήσεων, Νίκο Στραβελάκη. Η κατάσταση είναι οριακή και δεν είναι βέβαιο ότι θα βελτιωθεί, ακόμη και αν επιστρέψει στα πράγματα η Ολγα Τρέμη, η οποία περιμένει τις εξελίξεις από τη νέα χρονιά. Το δελτίο ειδήσεων, όπως και το πρόγραμμα δεν φέρνουν τα αναμενόμενα ποσοστά, χωρίς ωστόσο να έχει χαθεί πλήρως η μάχη.
Οι ελπίδες των μετόχων είναι πως οι σειρές που θα αρχίσουν να προβάλλονται από τον Ιανουάριο..

Επίθεση των Νέων κατά του Λάκη Λαζόπουλου

«Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή...» γράφουν τα Νέα στην πρώτη σελίδα και παραπέμπουν στις «Αγιογραφίες» της τελευταίας προβαίνοντας σε μια ευθεία επίθεση κατά του Λάκη Λαζόπουλου. Ο Μιχάλης Τσιντσίνης που διαδέχτηκε ως αρθρογράφος στη συγκεκριμένη στήλη (τις «Αγιογραφίες») τον νυν διευθυντή των Νέων Δ. Μητρόπουλο αναφερόμενος στον Λαζόπουλο τον χαρακτηρίζει «τέκνο του καιρού του» και γράφει ότι ο καλλιτέχνης ανέλαβε να καθαρίσει επικοινωνιακά την υπόθεση Χαϊκάλη προβαίνοντας στην αποκάλυψη  με σαρκαστικό μειδίαμα. «Η αντίφαση ήταν εκκωφαντική: ο τοξικότερος για τη δημόσια ζωή ισχυρισμός διατυπωνόταν χαλαρά, με επιδεικτική ελαφρότητα. Σαν να επρόκειτο για ανέκδοτο» γράφει μεταξύ άλλων ο Τσιντσίνης και καταλήγει:
«Ναι, ο Λάκης έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν είναι με κανέναν. Οτι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός. Ειναι πάντα τέκνο του καιρού του. Ετσι και τώρα, που..

Χαμηλές «πτήσεις» για Χατζηνικολάου, Ψυχάρη, Μπόμπολα

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα 

Οι χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις συνεχίζονται για τα κυριακάτικα φύλλα με μοναδική εξαίρεση το «Πρώτο Θέμα» που συνεχίζει να πουλάει σταθερά 125 με 130.000 φύλλα. Οι κυριακάτικες εφημερίδες των Ψυχάρη και Μπόμπολα έχουν «κολλήσει» εδώ και αρκε΄τες εβδομάδες, περί τις 70.000 φύλλα. ενώ και η Real News του Χατζηνικολάου αυτή την εβδομάδα έπεσε κι άλλο κυκλοφοριακά και πούλησε 65.000 φύλλα...
Αναλυτικά οι κυκλοφορίες για την Κυριακή 21/12/2014, σύμφωνα με τα στοιχεία των πρακτορείων διανομής Τύπου έχουν ως εξής:..

Εκτός ΕΣΗΕΑ ο Μιχ. Κεφαλογιάννης για τα γιαούρτια

Πριν από περίπου ένα χρόνο γράφαμε για τον δημοσιογράφο... υγείας Μιχάλη Κεφαλογιάννη και τις διαφημίσεις του Activia (EΔΩ) όπου ο τηλεοπτικός «γιατρός» διαφήμιζε το γιαούρτι Activia της Danone και τα οφέλη του. Η εν λόγω φίρμα μάλιστα τότε περηφανευόταν για το ότι βασικός «πρωταγωνιστής» της νέας τηλεοπτικής.. καμπάνιας της για το Activia είναι ο δημοσιογράφος υγείας Μιχάλης Κεφαλογιάννης... Και τότε αναρωτιόμασταν: δεν είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να κάνεις ρεπορτάζ με θέματα υγείας και να χρησιμοποιείς την αναγνωρισιμότητά σου για να «συμβουλεύεις» και να προτρέπεις τους τηλεθεατές να τρώνε Αctivia;
Επειτα λοιπόν από ένα χρόνο το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ έκρινε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο, τον συν. Μιχάλη Κεφαλογιάννη,  ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του Πρωτοβαθμίου και..

Νέα εφημερίδα στα σκαριά από μεγάλο όμιλο

Νέα εφημερίδα με εργασιακό περιεχόμενο ετοιμάζει μεγάλος μιντιακός όμιλος, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος αυτός έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με ένα από τα μεγαλύτερα πόρταλ εργασίας, ενώ το νέο πρότζεκτ περιλαμβάνει έκδοση εργασιακού ενθέτου και ενίσχυση του πόρταλ.
Μάλιστα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές , οι επενδυτές έχουν ήδη κάνει πρόταση εξαγοράς σημαντικού ποσοστού της εταιρείας που διαχειρίζεται το σάιτ, προκειμένου να μπουν δυνατά σε μια μεγάλη αγορά που τα τελευταία χρόνια ανθίζει...

Στενοχωρήθηκε ο Τέρενς

Κουίκ: Κατανοώ τους συναδέλφους, αλλά ελάτε λίγο στη θέση μου
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  Τέρενς Κουίκ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντάει στην ΕΣΗΕΑ και στα όσα αναφέρουν οι συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ.
«Ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, επί 45 χρόνια, γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα του ρεπορτάζ. Δεν κρύβω, ότι με στενοχώρησε η ανακοίνωση των συναδέλφων που μάχονται στο δικαστικό χώρο, κατανοώ πλήρως τις συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν με τις διαδικασίες πληροφόρησης που εκ των πραγμάτων έχει η Δικαιοσύνη, αλλά θα ήθελα να έρθουν για λίγο στη θέση μου, όταν:
1. Μέχρι την ώρα που έβγαζα την επίμαχη ανακοίνωση δεν υπήρχε καμιά επίσημη έκφραση..

Απειλή απεργίας στην Sportday

Καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων στο προσωπικό της Sportday, αλλά η ηρεμία δεν έχει αποκατασταθεί στο συγκρότημα της Καλλιθέας.
Η συνέλευση των εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα στην ΕΣΗΕΑ δεν κατέληξε σε ξεκάθαρες αποφάσεις, έγινε πάντως λόγος για απεργία στο ενδεχόμενο που η εργοδοσία – όποια και αν είναι αυτή – δεν αποκαταστήσει την ομαλή καταβολή των δεδουλευμένων.
Το τι θα ακολουθήσει θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οπότε αναμένεται, σύμφωνα με τις εργοδοτικές υποσχέσεις, να καταβληθεί ένας μισθός ή μέρος του.
Η μεγάλη καθυστέρηση στη μισθοδοσία, και το άνοιγμα της ψαλίδας των οφειλών, καθιστά ισχυρότερη την εκτίμηση ότι τελικά ο Αλαφούζος ανέβαλε ή και ανέστειλε την αγορά της εφημερίδας και απέκτησε μόνο τον Σπορ fm. Άλλωστε, τι περισσότερο θα προσφέρει στον όμιλο του Φαλήρου..

Οταν η Γκολεμά έβρισε την Σπυροπούλου στο Κολωνάκι

Είναι γνωστό ότι η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά λατρεύει να μισεί την τηλεπαρουσιάστρια του Alpha και ευνοούμενη του καναλιού, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Οπως όλοι στην «πιάτσα» γνωρίζουν ότι η νεαρά παρουσιάστρια πνέει μένεα εναντίον της τηλεκριτικού για όσα κατά καιρούς έχει γράψει για το «Σπιτάκι» γράφει. Αυτό που δεν ξέραμε είναι οτι ανάμεσα στις δύο υπήρξε και «θερμό» επεισόδιο  που έλαβε χώρα στο Κολωνάκι. Το διηγείται η ίδια η Γκολεμά μέσα από ανάρτησή της στο facebook:
Συνάντηση με τη Σπυροπούλου...
Δεν σας είπα τα νέα? Σήμερα το μεσημέρι είχα μια απρόβλεπτη συνάντηση. Ενα αυτοκίνητο μπροστά μου, πολύ κομψό μάρκας mini, μαύρο με κόκκινη σκεπή, και μαύρα τζάμια, είχε κλείσει όλη την κυκλοφορία στο Κολωνάκι, προσπαθώντας να παρκάρει. Μέσα στους αγανακτισμένους ήμουν και..

Λουκέτο σε δύο ακόμη εφημερίδες

Με μοντέλο την παράγκα της κυβέρνησης στο ραδιομέγαρο, ετοιμάζεται η τελική έφοδος των βαρόνων στα ρέστα από μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να βάζει πλάτη με την εκκωφαντική σιωπή της.
Οι αγορές παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με την πολιτική στο βούρκο, ενώ καναλάρχες και εκδοτικά συγκροτήματα δεν χάνουν την ευκαιρία και κινούνται στα ίχνη του «μαύρου» στην ΕΡΤ, για να φάνε τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα του κλάδου.
Και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πάνω από 18 μήνες εξακολουθούν να αγωνιούν και να περιμένουν τα δεδουλευμένα τους του 2010 και του 2012-13
Με το λοκ-άουτ μαϊμού της "Τρίτης Όψης", η "Ελευθεροτυπία" δεν είναι στα περίπτερα και οι εργαζόμενοι στο δρόμο, χωρίς δώρο για τα Χριστούγεννα.
Ο ΔΟΛ έκλεισε μετά από 37 χρόνια και το γραφείο Β. Ελλάδος.
Στον "Πήγασο" οι δημοσιογράφοι με ενάμιση μισθό μέσα, κρατάνε μόνοι τους εκεί την ψαλίδα, με.. 

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Tα «δημοσιογραφικά τερατουργήματα» και οι πηγές

Φαινόμενα των καιρών... Ανακοίνωση έβγαλε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η οποία διαμαρτύρεται έντονα για τα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα στα δικαστήρια. Η ανακοίνωση αναφέρει:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή του με τους δικαστικούς συντάκτες και διαμαρτύρεται έντονα για τα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα στα δικαστήρια. Η καταγγελία έχει ως εξής:
«Αναφερόμενοι στο Δελτίο Τύπου του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τίτλο: “ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ”, που συντάχθηκε με αφορμή νέα δημοσιογραφικά “τερατουργήματα” τα οποία αφορούν «τη δήθεν δυσφορία για την οποία έγινε λόγος σε μέσα ενημέρωσης, ότι δεν καταθέτει σήμερα (ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος) αν και είναι συμφωνημένο για αύριο», οι δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ θα θέλαμε να επισημάνουμε το εξής:..

«Βόμβα» στον Πήγασο με αποχώρηση του Τσεκούρα από το Εθνος

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο συγκρότημα του Πήγασου μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον διευθυντή του Εθνους και του Εθνους της Κυριακής, Θανάση Τσεκούρα να αποχωρεί από το συγκρότημα του Μπομπολα.
Ο κύριος λόγος διαφωνίας του Θ. Τσεκούρα που είχε άριστες σχέσεις με τον πατριάρχη Γιώργο Μπόμπολα, είναι ότι ο (μέτριος δημοσιογράφος λένε οι κακεντρεχείς, επιτυχημένος εφημεριδάς όμως όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα) επιμένει στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνους με προσφορές. Προσφορές χωρίς τις οποίες οι κυκλοφορίες της εφημερίδας του Μπόμπολα το τελευταίο (πολύ μεγάλο) διάστημα έχουν καταποντιστεί στα επίπεδα των 70.000 φύλλων πανελλαδικά για το κυριακάτικο φύλλο και πολύ κάτω από τις 20.000 φύλλα για το ημερήσιο... Τη στιγμή μάλιστα που πριν από λίγους μηνες η προσφορά των βιβλίων του Ν. Καζαντζάκη είχε απογειώσει τις κυκλοφορίες του Εθνους της Κυριακής κοντά στις 150.000 φύλλα. Η ιδέα μάλιστα για την συγκεκριμένη προσφορά ήταν του Θανάση Τσεκούρα...
Οι χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις επιτείνουν το βαρύ κλίμα που επικρατεί στον Πήγασο λόγω των συνεχών συγκρούσεων ανάμεσα στην οικογένεια Μπόμπολα όπου ο πατέρας (Γιώργος) και ο γιος (Φώτης) διαφωνούν σχεδόν για τα πάντα: από την στρατηγική για το Mega μέχρι τις προσφορές..

Τώρα εκφοβίζουν και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες:

Kαι μέσα στο «τσίρκο» των ημερών με τις καταγγελίες για απόπειρα εξαγοράς βουλευτών (Χαϊκάληδες κλπ) νάσου και η απόπειρα εμπλοκής δημοσιογράφων σε πολιτικά ή προσωπικά παιχνίδια στη Βουλή.
Ειδικά οι δημοσιογράφοι του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ τις τελευταίες ώρες, καταγγέλλουν απαράδεκτες και απαξιωτικές πρακτικές σε βαρος τους  και τις οποίες καταγγέλλουν με την παρακάτω δήλωσή τους:
«Τα τελευταία 24ωρα βουλευτές επιχειρούν να εμπλέξουν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στα όποια πολιτικά ή προσωπικά τους παιχνίδια. Αυτό που βιώνουμε είναι μέλη του Κοινοβουλίου, να διαψεύδουν με νεότερες δηλώσεις τους, όλα όσα νωρίτερα είχαν πει απαντώντας σε ερωτήσεις μας, τόσο στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών.. 

Άλλη μια αντιδημοσιογραφική ενέργεια της ΝΕΡΙΤ

H διοίκηση της ΝΕΡΙΤ προχώρησε σε μια ακόμα απαράδεκτη και προκλητική και αντιδημοσιογραφική ενέργεια. Ουσιαστικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου και μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, καλεί 54 δημοσιογράφους από την προκήρυξη-παρωδία να “αναλάβουν υπηρεσία”. Στην ουσία απαιτεί να υπογράψουν το μηδενισμό της προϋπηρεσίας τους, την περαιτέρω περικοπή των αμοιβών τους, την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο, πράγμα που καθιστά τους δημοσιογράφους δημοσίους υπαλλήλους.
Τους καλεί να υπογράψουν τη θανατική καταδίκη ακόμα και αυτής της ΚΥΑ με την οποία καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις και με την οποία αμείβονται, πλέον, οι δημοσιογράφοι που..