ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Κυκλοφόρησε η Επένδυση του ομίλου Κουρτάκη

Βγήκε στα περίπτερα το πρώτο φύλλο της εβομαδιαίας εφημερίδας «Επένδυση» του ομίλου Κουρτάκη. Η νέα πολιτικο-οικονομική εφημερίδα θα κυκλοφορεί  κάθε Σάββατο με ένα ξεχωριστό ένθετο για την οικονομία, το «Επένδυση plus», που θα δίνει βάρος στην επιχειρηματική δράση, στις τράπεζες, σε πρόσωπα που πρωταγωνιστούν, στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο Χρηματιστήριο. Μια έκδοση με οδηγό τις αποκαλύψεις για τα «μυστικά και ψέματα» της κρίσης αλλά και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικά success stories, όπως και με πλούσιο παρασκήνιο για την αθέατη όψη στα παραγωγικά υπουργεία, στο Χρηματιστήριο.
Στην «Επένδυση» απαραίτητος συνοδός θα είναι μια ξεχωριστή έκδοση, το TANGO. Ένα  περιοδικό, με έμφαση στις ανθρώπινες αναζητήσεις, τη δημιουργικότητα, τον τρόπο ζωής. Συναντήσεις, φιγούρες, απολαύσεις θα συνενώνονται με έναν μοναδικό τρόπο, με συνεντεύξεις, εξομολογήσεις, συναντήσεις με πρόσωπα που έχουν πολλά να μας πουν, αλλά και… χορό, γεύσεις, απρόοπτα..

Γιατί έφυγε από την Espresso η Σάσα Σταμάτη

Πήγε (και αυτή) στα Παραπολιτικά του Κουρτάκη

Κόσμος πάει κι έρχεται σε εφημερίδες, παλιές και νέες. Μετά την παραίτηση του Γιώργου Λακόπουλου από τα ΝΕΑ μια άλλη αποχώρηση ήρθε να ταράξει τα δημοσιογραφικά γραφεία και πυροδοτήσει σενάρια και συζητήσεις: η συντάκτρια-σύμβολο της Espresso έφυγε από την εφημερίδα του Γιάννη Φιλιππάκη!.. Η Σάσα Σταμάτη γνωστή από τα τηλεοπτικά πρωινάδικα, είχε γράψει χιλιόμετρα στο κουτσομπολίστικο-lifestyle ρεπορτάζ και πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν μόλις πληροφορήθηκαν ότι υπέγραψε την παραίτησή της κι έφυγε από την Espresso. Οι λόγοι αποχώρησής της δεν έγιναν γνωστοί, αν και κάποιοι είπαν ότι δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με την πιεστική καθημερινότητα του πρωινάδικου των σκορδολιαγκαίων αλλά και με τις απαιτήσεις μιας ημερήσιας εφημερίδας.
Γεγονός πάντως είναι ότι η Σάσα Σταμάτη προσελήφθη (και αυτή) στην εβδομαδιαία εφημερίδα..

Χειμωνάς-gate: ο τρελαμένος (με το facebook) συγγραφέας

«Θεωρώ αστείο να πρέπει να απολογηθώ δημοσίως για έναν καυγά στο Facebook. Συγκρούστηκα με μια κυρία, το θέμα αφορά αποκλειστικά εμένα και αυτήν. Στους υπόλοιπους δεν πέφτει κανένας λόγος. Και φυσικά στεναχωρήθηκα. Είναι πολύ άσχημο να σε βρίζει όλη η Ελλάδα».
 Τάδε έφη ο πολιτευτής του ΠαΣοΚ και τρελαμένος (με το facebook) συγγραφέας, Θανάσης Χειμώνας. Ο γιος του Γιώργου Χειμωνά και της Λούλας Αναγνωστάκη μίλησε στη LiFo και στη Μυρένα Σερβιτζόγλου για το Χειμωνάς-gate που συνίσταται σε χυδαίους απαξιωτικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς μέσω fb.
 Ο Χειμωνάς, ως (αθυρόστομος) Πασόκος, ταυτίζεται με τον αείμνηστο Βαγγέλη Γιαννόπουλο αλλά και με τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ναι, είμαι οξύθυμος και όταν κάποιος μου μιλάει άσχημα γίνομαι απίστευτα αθυρόστομος. Δεν..

Μυστήριο με την αποχώρηση Λακόπουλου από τον ΔΟΛ

Αληθεύει ότι παραιτήθηκε ο Λακόπουλος από τα ΝΕΑ; Κι αν ναι, γιατί παραιτήθηκε; Τι μεσολάβησε; Είναι αλήθεια ότι της παραίτησης προηγήθηκε καβγάς με τον διευθυντή του 4ου ορόφου Δημήτρη Μητρόπουλο; Παραιτήθηκε ή τον «παραίτησαν»; Αυτά κι άλλα παρόμοια ερωτήματα απασχολούσαν από χθες το μεσημέρι τα δημοσιογραφικά γραφεία καθώς ο πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λακόπουλος είναι γνωστός σε όλους κι αγαπητός στους περισσότερους του δημοσιογραφικού κυκλώματος.
Ο Λακόπουλος ήταν ένας από τα «χαϊδεμένα παιδιά» και από τους πλέον έμπιστους ανθρώπους του Σταύρου Ψυχάρη -κάποτε μάλιστα έγραφαν μαζί σε συνέχειες το «μυθιστόρημα του ΠασοΚ» που αργότερα ο δημοσιογράφος  το έβγαλε και σε βιβλίο. Κι αυτό από μόνο του ενέτεινε το μυστήριο της αποχώρησής του απο τον ΔΟΛ. Βέβαια κατά καιρούς υπήρξαν διακυμάνσεις στις σχέσεις..

Ο χουβαρντάς Νιάρχος και τα payroll της Γιάννας...

...του Μπόμπολα, του Μαρινάκη, της Μαριάννας...

Σκληρή επίθεση εναντίον της Γιάννας Αγγελοπούλου αλλά και κατά των Μπόμπολα, Μαρινάκη, και  Μαριάννας Βαρδινογιάννη εξαπέλυσε μέσω άρθρου του o εκδότης της Lifo Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, που εξέπληξε πολλούς και προκάλεσε απορίες σε άλλους τόσους για την σφοδρότητα της κριτικής του και την σκοπιμότητα των γραφομένων του.
Για να «περιλάβει» όμως τους παραπάνω, ο Τσαγκαρουσιάνος πρώτα  εξυμνεί τους γαλαντόμους Νιάρχους και Ωνάσηδες, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Απόγευμα αργίας, γύριζα σπίτι από την παραλία και στη στροφή είδα να υψώνεται το νέο κτίριο της Λυρικής. Μεγαλειώδες, όμορφο. Κάτι αισιόδοξο. Απεχθάνομαι τον καταιγισμό δελτίων Τύπου που φτάνει στα γραφεία μας για κάθε ρίζα δέντρου που φυτεύεται στο Πάρκο αυτό, που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Νιάρχου. Όπως απεχθάνομαι όσους  δοξολογούν το Ίδρυμα Νιάρχου νυχθημερόν, με ακαταμάχητη δουλοπρέπεια, για να μπορέσουν κάποτε να ελεηθούν με οποιονδήποτε τρόπο. Όμως το γεγονός είναι καταφανές και είναι ανεκτίμητο: Ένας πλούσιος διέθεσε ένα σοβαρό τμήμα του πλούτου του για να ωφεληθεί η κοινωνία της καταγωγής του. Για να ωφεληθεί ο κόσμος. Και το ίδιο ισχύει για..

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

«Αγορά» με Ρουσόπουλο, Κούλογλου και (Νίκο) Παπανδρέου

Ποιοι στελεχώνουν τη νέα εφημερίδα του Χατζηνικολάου

Φουντώνει ο εκδοτικός ανταγωνισμός στην αγορά του Σαββατοκύριακου μετά από τις δύο εφημερίδες που έχει προγραμματιστεί να βγάλουν στα περίπτερα ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γιάννης Κουρτάκης. Αυτό το Σαββάτο 1 Νοεμβρίου ο εκδότης των Παραπολιτικών θα κυκλοφορήσει την «πολυεφημερίδα» Επένδυση ενώ το αφεντικό της Real News έχει έτοιμη την «Αγορά» που θα κάνει πρεμιέρα το επόμενο Σάββατο 8 Νοεμβρίου.
Οπως ανέφερε ο ίδιος ο Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Real fm, ανάμεσα στους αρθρογράφους της «Αγοράς»  θα είναι κι ο εξαφανισμένος πρώην υπουργός  Θεόδωρος Ρουσόπουλος (δείτε τι έγραφαν σχετικά οι zoornalistas εδώ), ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου και ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου.
Την υψηλή εποπτεία και διεύθυνση της νέας σαββατιάτικης εφημερίδας θα έχει (αρχικά)..

Τριπλάσια η αξία του Ελληνικού!..

...σε σχέση με τη συμφωνία πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ - Τι αποδεικνύει μελέτη του ΤΕΕ
 
Το Ελληνικό δόθηκε στην Lamda Development, 222% κάτω από την πραγματική του αξία. Αυτό προκύπτει από την οικονομικοτεχνική μελέτη του ΤΕΕ που παρουσιάστηκε χθες και σύμφωνα με την οποία η Lamda απέκτησε μια δημόσια έκταση αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ, με μια προσφορά αξίας μόλις 915 εκ. ευρώ.
Για «άθλια» και «αδιαφανή διαδικασία, που ευνοεί μόνο τη συγκεκριμένη επένδυση» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος τόνισε πως «εκποιούν το Ελληνικό χωρίς καμία τιμή αφετηρίας και χωρίς την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων που θέτει ο Νόμος. Θα πρέπει να τους.. 

Συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο

Aνοιχτή επιστολή σε όλα τα σωματεία & ομοσπονδίες των ΜΜΕ:
Συνάδελφοι και συναδέλφισες, όπως θα γνωρίζετε, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στις 6μμ και με αφορμή τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ που έστειλε η συγκυβέρνηση στο Ραδιομέγαρο, έχει ανακοινωθεί συλλαλητήριο στην Αγία Παρασκευή.
Εκτιμώντας την ευρύτερη σημασία του τόσο για θέματα ενημέρωσης, όσο και για τα εργασιακά, σειρά σωματείων από διάφορους κλάδους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ήδη έχουν αρχίσει να καλούν σε συμμετοχή.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο από συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΜΜΕ, πλην ΠΟΣΠΕΡΤ.
Εκτιμούμε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο χρόνος που απομένει και εκτός από το έγκαιρο κάλεσμα συμμετοχής, να υπάρξουν και τα ανάλογα..

Επόμενη στάση: «Συνδικαλιστικός Νόμος»

Μέρες του 2010 ξαναζεί η ΕΤΕΡ και οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας. Η σημερινή κυβέρνηση με την (ν)τροπολογία που ψήφισε προ ημερών συναγωνίζεται σε αντεργατικό κρεσέντο και μένος τον αλήστου μνήμης, τότε υπουργό εργασίας, Λοβέρδο.
 Έτσι λοιπόν, οι εργοδότες της ΕΙΙΡΑ κτύπησαν με έφεση τη διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ για τον κλάδο των τεχνικών πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών της. Μας βρίσκουν έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τα εργοδοτικά και κυβερνητικά αντεργατικά πυρά, καθώς καμία έκπληξη δεν δοκιμάσαμε, τόσο για τη σφοδρότητα της επίθεσης από την πλευρά των εργοδοτών, όσο και για την ετοιμότητα των κυβερνώντων να εκτελέσουν τις εντολές της εργοδοσίας ως πειθήνια..

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αποχαιρέτα την, την Αμφίπολη που χάνεται...

Ο επικήδειος λόγος του provocateur Χρήστου Ξανθάκη για έναν άφαντο νεκρό και για ένα όραμα που χάνεται
Δύο λόγια πριν ξεκινήσω για να μην παρεξηγούμαστε. Δεν έχω καμία όρεξη να αμφισβητήσω όσα βρήκαν έως τώρα οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη. Τα θεωρώ σπουδαία και πανέμορφα και εμένα τουλάχιστον μου φτάνουν. Είναι αρκετές οι Καρυάτιδες και οι Σφίγγες και το μωσαϊκό, για να χαρακτηρίσω σημαντική την ανακάλυψη. Άλλο αυτό όμως και άλλο το πανηγυράκι που στήθηκε γύρω από την ανασκαφή. Ένα ταρατατζούμ επικοινωνιακό που φούσκωσε και ξεφούσκωσε σαν μπαλόνι και από εκεί που είχε γεμίσει αισιοδοξία τους Έλληνες και τις Ελληνίδες (ένα σωρό Έλληνες και Ελληνίδες, τέλος πάντων) απειλεί τώρα να τους βυθίσει στην εθνική κατάθλιψη.
Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει με αυτή την ιστορία. Από τις δηλώσεις της αρχαιολόγου Περιστέρη ότι αν είχαν μπει τυμβωρύχοι στον τάφο θα έβρισκε μέσα τα κοκαλάκια.. 

Δεν τραβάει το δελτίο της Κοσιώνη - Δυσαρέσκεια στον ΣΚΑΪ

Με καθυστέρηση ενός μήνα παρουσιάστηκε το νέο σκηνικό του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Οι αλλαγές στα πρόσωπα ξεκίνησαν με την προσθήκη του Παύλου Τσίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες όμως δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα της ανανέωσης των ειδήσεων τα ηγετικά στελέχη του καναλιού στο Φάληρο. Παρά την προσπάθεια να τονωθεί το δελτίο από την παρουσία της Σίας Κοσιώνη, η έλλειψη κεντρικής ιδέας και μια σειρά λαθών υποβαθμίζουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.
Οι τίτλοι στην έναρξη του δελτίου -κακή αντιγραφή από εκπομπές του ΒΒC- είχαν χρησιμοποιηθεί με παρόμοιο εφέ στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και θεωρούνται πλέον ξεπερασμένοι. Το σκηνικό θυμίζει λίγο απογευματινό μαγκαζίνο, ενώ στο κέντρο της κατασκευής δεσπόζει το σήμα..

Nέες «μεταγραφές» στις εφημερίδες του Κουρτάκη

- Ποιοι στελεχώνουν την Επένδυση
- Ο Γ. Δημητρομανωλάκης στα Παραπολιτικά

 Στην δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» προστίθεται ο Γιώργος Δημητρομανωλάκης από αυτό το Σάββατο. Ο δημοσιογράφος με εμπειρία στο οικονομικό και επιχειρηματικό ρεπορτάζ εντάσσεται στο δυναμικό της εφημερίδας του Γιάννη Κουρτάκη. Θεωρείται σίγουρο ότι ο (μέχρι πρότινος συντάκτης του Πρώτου Θέματος) Γ. Δημητρομανωλάκης  θα συνδράμει και την προσπάθεια της εφημερίδας  «Επένδυση»που βγάζει ο όμιλος Κουρτάκη και της οποίας το πρωτο φύλλο θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 1η Νοεμβρίου.
Οπως είχαμε γράψει πρώτοι η δημοσιογραφική ομάδα που θα στελεχώνει τη νέα εφημερίδα του Κουρτάκη, την «Επένδυση», αποτελείται από τους..

«Τώρα θυμηθήκατε την Αλεξία;»...

Ξέσπασε για τις κάμερες η Βέφα Αλεξιάδου

Συντετριμμένη εμφανίστηκε στο νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας η Βέφα Αλεξιάδου.
Η γνωστή τηλεοπτική μαγείρισσα, έφτασε στο Κοιμητήριο μαυροφορεμένη, ενώ όταν είδε κάμερες και δημοσιογράφους ξέσπασε: «Τώρα που πέθανε θυμηθήκατε την Αλεξία; Όταν ζούσε έπρεπε να την θυμηθείτε!»
Δίπλα στην Βέφα Αλεξιάδου ήταν και ο σύζυγος της αδικοχαμένης Αλεξίας, Βαγγέλης Κιτσάκης, ο οποίος ζήτησε από τις κάμερες να μην τραβάνε, φωνάζοντας «ντροπή σας»...

Δημοσιογράφος κάρφωνε ό,τι γινόταν στη σύσκεψη του καναλιού του!

Σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό με πρωταγωνιστή δημοσιογράφο που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται το σάιτ enimerosi24. Το περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες σε σύσκεψη ειδήσεων καναλιού εθνικής εμβέλειας.
Ο συγκεκριμένος ρεπόρτερ που συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, τους αρχισυντάκτες, αλλά και τους διευθυντές σύνταξης στη σύσκεψη για την προετοιμασία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «συνελήφθη» να προσπαθεί να μεταφέρει λέξη προς λέξη όλα όσα είχαν ειπωθεί στη σύσκεψη και ειδικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε στέλεχος της Κουμουνδούρου!
Σύμφωνα με το enimerosi24 ο δημοσιογράφος προδόθηκε αφού αντί να στείλει το memo στην Κουμουνδούρου το έστειλε κατά λάθος στον προϊστάμενο του πολιτικού ρεπορτάζ του καναλιού...

Ο Λάκης, ο «Καρατζαφεράκης» και η συριζαία Γιάννα

Στην Ελληνοφρένεια για μια χούφτα δολάρια

Με τη μουσική του Ενιο Μορικόνε από την ταινία «Για μια χούφτα δολάρια» έγινε η εισαγωγή στην  ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια, το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου ήταν καλεσμένος ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης στην αρχή  ήταν λίγο συγκρατημένος αλλά με τη βοήθεια του Αποστόλη και του Θύμιου «ξεψάρωσε» και τα έβαλε με όλους και με όλα.
Οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής τον ρώτησαν για το δημοσίευμα του Βήματος με τον τίτλο «Ο ξαφνικός έρωτας της πλουτοκρατίας με τον Τσίπρα» και για το σκίτσο (παραλλαγή πίνακα του Ντελακρουά) όπου εικονίζεται ο ίδιος με την Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Δ. Κοντομηνά και τον πρώην προεδρο του ΣΕΒ Δασκαλόπουλο να κάνουν την επανάστασή τους... Ο Λαζόπουλος έκανε λόγο για στημένη ιστορία από το Συγκρότημα καθώς είπε ότι και στα ΝΕΑ υπήρξε ένα αντιστοιχο σκίτσο.
Αναφερόμενος στην Γιάννα Αγγελοπούλου και στην υποτιθέμενη στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την όλη ιστορία σχεδόν ως ανέκδοτο. «Ολοι αυτοί βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία και γι' αυτό στρέφονται προς το μέρος του» είπε χαρακτηριστικά.
Φυσικά ο Λαζόπουλος δεν άφησε ήσυχο τον Σταύρο Θεοδωράκη που τον αποκάλεσε..

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η παρέλαση ως αφορμή

του Γιάννη Παντελάκη
H πολυσυζητημένη παρέλαση στο Χαλάνδρι με μαθητές/τριες να παρελαύνουν υπό τον ύμνο του ΕΑΜ, νομίζω πως μπορει να γίνει μια καλή αφορμή για μια δημόσια συζήτηση. Το αντικείμενό της θα ειναι «τι είναι προοδευτικό και τι όχι».
Η παρέλαση, εδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να μιλήσουν για τον ρόλο του ΕΑΜ στην περίοδο της κατοχής. Σίγουρα, έπρεπε ν' ακουστεί κάποτε και αυτό και όχι απλά ν' ακουστεί, αλλά μέσα από μια δημόσια εκδήλωση να θυμηθούμε το αυτονόητο. Ότι το ΕΑΜ ήταν η μεγαλύτερη και μαζικότερη οργάνωση αντίστασης. Αυτό ειναι αντικειμενικό, δεν χωρά μεγαλύτερες συζητήσεις, ακόμα και οι «απέναντι» το έχουν παραδεχτεί.
Ανάμεσα στους «απέναντι», ωστόσο, υπάρχουν λογής-λογής ανθρωποι, δεν είναι όλοι το ίδιο. Ένας από αυτούς που ξεχωρίζουν αρνητικά, είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, που βρήκε την ευκαιρία από τη..

Σταρόβα, τι δουλειά είχες εσύ με τον Μπέο και με (αυτόν!) τον Αρναούτογλου;

Από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου δεν εκπλήσσεσαι που κάλεσε τον Αχιλλέα Μπέο στην εκπομπή του (υψηλής θεαματικότητας) και του περνούσε ασίστ για να σκοράρει στην επιχείρηση «είμαι αθώος» που εκτυλίχθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Από τη Μαρία Μπεκατόρου δεν είχες μεγαλύτερες προσδοκίες απ’ το να χαμογελάει συγκαταβατικά, αμήχανα, με πλατύ χαμόγελο στο περιβεβλημένο από τα ξανθιά μαλλιά της πρόσωπο.
Ο Αρναούτογλου είναι αυτός που ξέρουμε. Η επιτομή της τηλεοπτικής ελαφρότητας, ο παρουσιαστής που ρίχνει τούρτα στο πρόσωπο της συμπαρουσιάστριάς του (για πλάκα!) και κάνει τηλεπαιχνίδι με μια αγελάδα που αφοδεύει στο τηλεοπτικό στούντιο!
Αλλά εσύ, Δημήτρη Σταρόβα (που το έπαιζες με τη σιωπή σου αμέτοχος Προκόπης Παυλόπουλος), τι δουλειά έχεις σε αυτό το παρεάκι;..

Η Πανδώρα του Ψυχάρη κι η Γιάννα του Αλαφούζου

Εχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στέφανος Κασιμάτης της Καθημερινής πήρε συνέντευξη από την Γιάννα Αγγελοπούλου. Λέγεται ότι ο Κασιμάτης επέμενε να πάρει ο ίδιος τη συνέντευξη στη Γιάννα σε μια προσπάθεια να εξιλεωθεί απέναντί της. Ο δημοσιογράφος που προφανώς τώρα είναι θαυμαστής της Αγγελοπούλου, φαίνεται πως ήθελε να διαγράψει (η Γιάννα) όλα τα ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια που έγραφε σε βάρος της ως Πανδώρα του Ψυχάρη στο Βήμα.
Από τότε πολλά έχουν γραφεί σχετικά με την «φιλική» τοποθέτηση της κυρίας απέναντι στον  ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την προβολή της από τα Μέσα του Αλαφούζου. Μάλιστα τα..

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Δικαίωση 31 εργαζομένων στην εφημερίδα Μακεδονία

Εξαίρεση των 31 πρώην εργαζομένων της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τις προωθούμενες μεθοδεύσεις σε βάρος τους αποφάσισε το μεσημέρι Δευτέρας (27/10) το πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου άρχισε η εξέταση της υπόθεσης της αίτησης των διοικούντων της εφημερίδας για υπαγωγή της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο άρθρο 99 με την παρουσία του δικηγόρου των συγκεκριμένων εργαζομένων Ανδ. Μαυραγάνη. Επιτεύχθηκε τελικά η εξαίρεσή τους απο την προσωρινή διαταγή παγώματος των απαιτήσεων.
Πρακτικά, η κατ΄ αρχήν απόφαση δικαίωσης των πρώην εργαζομένων δρομολογεί την εκτέλεση των προηγούμενων αποφάσεων άλλων δικαστηρίων που δικαίωναν τις νομικές προσφυγές τους κατά.. 

Ενα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι...

Ο γρίφος της Ελλης Στάη που αναστάτωσε τα δημοσιογραφικά γραφεία

«(...) Είμαστε ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι. Το να μένουμε διαστήματα χώρια, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά τώρα, είναι επίσης προφανώς απαραίτητο στη διατήρηση και την ανανέωση αυτής της ιδιαίτερης σχέσης»..
Αυτά είπε σε ένα ψηφιακό περιοδικό η Ελλη Στάη και αμέσως πυροδότησε διάφορες φήμες, ενώ έγινε κύριο θέμα συζήτησης στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Εύλογο το ενδιαφέρον, λόγω επαγγέλματος φυσικά,  και πολλοί συνάδελφοί της εσπευσαν να αναζητήσουν ολόκληρη τη δήλωση της γνωστής τηλεπερσόνας. Η Ελλη Στάη αναφερόταν στο..

Την εγκαταλείπει και ο Λουδάρος;

Παρά τα εντατικά μαθήματα ορθοφωνίας που κάνει η «μικρή Κυρία» του Alpha, η τηλεθέαση βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα με το... επιτελείο της συνεχώς να αποψιλώνεται και με σημαντικούς συνεργάτες να φεύγουν.
Μετά την επεισοδιακή αποχώρηση της Ζήνας Κουτσελίνη από την εκπομπή της -«με το ζόρι»- τηλεπαρουσιάστριας Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, ένας ακόμη συνεργάτης της τα βρόντηξε κι έφυγε από το Σπιτάκι του Aplha  -λένε ότι μετακινήθηκε σε άλλη εκπομπή για να μην φανεί ότι τον «έφαγε» κι αυτόν.
Πρόκειται για τον Νίκο Παρτσώλη που μετά την αποχώρηση της Κουτσελίνη ασκούσε προσωρινά χρέη αρχισυντάκτη. Την αντικατάσταση του Ν. Παρτσώλη ανακοίνωσε η ίδια η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στους εναπομείναντες συνεργάτες της. Η νέα.. ηρωίδα που καλείται να αναλάβει την αρχισυνταξία, είναι η Ελευθερία Κεφαλά (τον Λευτέρη Κεφαλά τι τον έχει;), η οποία ήταν στενή συνεργάτιδα του..

Η πρώτη εφημερίδα τοίχου

Ας αρχίσουμε με ένα αφελές ερώτημα. Γιατί διαβάζουμε εφημερίδες; Για τα αθλητικά; Για τις καλλιτεχνικές σελίδες; Για τους κινηματογράφους, τα φαρμακεία, για το σκάκι ή το Sudocu; Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ειδικά ενδιαφέροντα και αγοράζουν μια εφημερίδα μόνο και μόνο για να ζήσουν το πάθος τους. Το έντυπο που αγοράζουν τους προσφέρει χαρά και ικανοποίηση. Δεν έχω υπόψη μου καμιά έρευνα που να μας εξηγεί τους ακριβείς λόγους που οι άνθρωποι αγοράζουν μια εφημερίδα. Εμπειρικά μπορώ να πω, και δεν μου έχει τύχει ούτε μία φορά να συναντήσω ανθρώπους που αγοράζουν μια εφημερίδα αντίθετη με τα πολιτικά τους φρονήματα γιατί έχει καλές καλλιτεχνικές ή αθλητικές σελίδες. Και ακόμα για τα έξυπνα παιχνίδια.
Η εφημερίδα, θεωρητικά, είναι η παγκόσμια Ιστορία της μιας μέρας. Εκφράζει αυτούς που δεν έχουν φωνή και είναι ανεξάρτητη από πολιτικούς, θρησκευτικούς ή οικονομικούς κύκλους. Ενημερώνει αντικειμενικά τους πολίτες για να έχουν τη γνώση που χρειάζεται για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και να μάθουν τα δικαιώματά τους. Με άλλα λόγια, μια εφημερίδα που δεν είναι κριτική απέναντι στην εξουσία, παύει να είναι εφημερίδα και γίνεται προπαγανδιστικό όργανο και εκφραστής της εξουσίας. Της όποιας εξουσίας. Κρατικής, θρησκευτικής, οικονομικής ή κομματικής.
- διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δεν θα με κάνετε εσείς αριστερό!

Ο provocateur Χρήστος Ξανθάκης  ανακαλύπτει ένα νέο τύπο ανθρώπου που κατοικοεδρεύει πλέον στα social media
 

Τον θυμάστε τον AντιΣύριζα; Σας είχα γράψει προ εβδομάδων γι' αυτόν: Είναι εκείνος ο τύπος ανθρώπου που ό,τι κι αν συμβεί του φταίει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τον ιό Εμπολα ως το φαινόμενο του θερμοκηπίου κι από τους ταρίφες που παραβιάζουν τα σήματα ως τους χιπστεράδες που δεν μαζεύουν τα σκατά των σκύλων τους. Ένας ενδιαφέρον τύπος, αναμφιβόλως. Κι ένας τύπος που απέκτησε παρέα στο διπλανό μπαλκόνι των sοcial media. Εκεί όπου κατοικοεδρεύει πλέον ο "Δεν-Θα-Με-Κάνετε-Εσείς-Αριστερό"!
Υπάρχει αυτός ο τύπος, δεν τον έβγαλα απ' την κεφάλα μου. Ή μάλλον, υπάρχουν αυτοί οι τύποι και, όπως το καταλαβαίνω, αυξάνονται μήνα με τον μήνα. Τους δίνουν αιτίες και αφορμές οι διάφορες.. 

Τι έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις κυριακάτικες εφημερίδες

Το ότι ο δρόμος προς την εξουσία δε θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα στην Κουμουνδούρου το ήξεραν. Τώρα, όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αντιλαμβάνονται σιγά σιγά πως θα είναι και πολλά τα χτυπήματα κάτω από την μέση.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση έφτασαν σ’ αυτό το συμπέρασμα διαβάζοντας τις χθεσινές κυριακάτικες εφημερίδες. Το Βήμα είχε ως κεντρικό θέμα τον… «ξαφνικό έρωτα της πλουτοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ η εφημερίδα αναφερόταν στη θετική στάση που εσχάτως δείχνουν προς την Κουμουνδούρου πολλοί μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής και μιντιακής ζωής, όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Δημήτρης Κοντομηνάς και ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Μάλιστα, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπάρχει και σχετικό σκίτσο –παραλλαγή πίνακα του Ντελακρουά.
Πέραν του «Βήματος», αντίστοιχο αφιέρωμα με τα ίδια ονόματα και πρόσωπα φιλοξενούσε και ο.. 

Με τα λεφτά των πολιτών η διάσωση των τραπεζών

Η επιτυχία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να περάσουν τα stress tests της ΕΚΤ, έπειτα από μια ευρύτερη πολιτική συμφωνία, οφείλεται εν πολλοίς στη σκανδαλώδη στήριξη του Δημοσίου, πολύ συχνά εις βάρος των συμφερόντων του.
Τέσσερις ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank) πέρασαν τα τεστ αντοχής (stress tests) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν έχουν κεφαλαιακές ανάγκες με βάση το δυναμικό σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησαν οι ελληνικές τράπεζες το 2014, τα πλάνα αναδιάρθρωσής τους που έχουν εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε., η υλοποίηση των οποίων θα δρομολογηθεί άμεσα. Οταν υπολογιστεί και ο αναβαλλόμενος.. 

Μακεδονία: πτωχεύει… τους εργαζόμενους, μετά από κρατική χρηματοδότηση

Στους κάθε λογής εκδότες και καναλάρχες ανά τη χώρα, η μνημονιακή κυβέρνηση έχει παράσχει όλο το νομικό οπλοστάσιο να κάνουν ότι θέλουν... Εξ ου και η υστερικότητα στη μνημονιακή προπαγάνδα αυτών των κυρίαρχων ΜΜΕ. Εκμεταλλεύονται κάθε δυνατότητα που τους παρέχεται (και δικαστικά) για να περιορίσουν το εργασιακό κόστος σε… προ Σικάγου επίπεδα. Εσχάτως η συγκυβέρνηση προώθησε τη δυνατότητα συγχωνεύσεων στο χώρο του Τύπου, κάτι για το οποίο απεργήσαμε… άπαξ.
Οι πρώτοι που έσπευσαν να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα είναι οι εκδότες-ιδιοκτήτες των εκδοτικών συγκροτημάτων της Θεσσαλονίκης: της Μακεδονίας και του Αγγελιοφόρου. Ήρθαν εις σάρκαν μίας εκτυπωτικής μονάδας, για να αποφύγουν τον ανταγωνισμό όπως κυνικά ομολογούν η Σουλοπούλου και ο Μπακατσέλος...

Θα το θυμάται μόνο ο Αυλωνίτης

Ήταν ένας από εκείνους τους αγώνες που το έχεις καλύτερα να τους ξεχνάς παρά να τους θυμάσαι. Κακό ματς, δίχως φάσεις, χωρίς καθαρό χρόνο παιχνιδιού, με νεύρα και χωρίς νεύρο. Ένα παιχνίδι με όλους φοβισμένους:
** ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ο Παναθηναϊκό που σε ένα ολόκληρο 90λεπτο δεν έκανα μια φάση της προκοπής και όταν τη δημιούργησε στο 92΄ τον καθάρισε το Καλογερόπουλος βγάζοντάς τον και «κερατά» (σταμάτημα επικίνδυνης φάσης με την μπάλα να πηγαίνει στον Ατζαγκούν, μόνο του, απέναντι στον Ρομπέρτο) και «δαρμένο» (κίτρινη στον Πέτριτς για χέρι που δεν έκανε).
** ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ο Ολυμπιακός μετά το 1-0 και ιδιαίτερα μετά το χαμένο πέναλτι, σε βαθμό που να παίρνει κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση (Αφελάι)!
** ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ και ο δυστυχής Καλογερόπουλος που εκτέθηκε πολλαπλά: ΚΑΙ με την απόφασή του να κρατήσει την ελάχιστη καθυστέρηση των επτά λεπτών, όταν μόνο η διακοπή για τα καπνογόνα μετά το γκολ ήταν έξι λεπτά, ΚΑΙ με το λάθος του 92΄, ΚΑΙ με την αμφισβητούμενη απόφασή του στην περίπτωση του πέναλτι.
 Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Διονύση Βραϊμάκη  ΕΔΩ (δημοσιεύεται στη Live Sport της Δευτέρας)

Ο τελευταίος εφημεριδάς και η δημοσιογραφία της κηροζίνης

«Μου λείπουν εκείνες οι περιπτώσεις όπου μια ιστορία πραγματικά αποσβολώνει τον αναγνώστη, όπου όλος ο κόσμος δεν ασχολείται με τίποτε άλλο. Δεν μου λείπουν διόλου οι συσκέψεις με τα άλλα στελέχη, οι προϋπολογισμοί, οι αναδιατάξεις, οι σχεδιασμοί. Δεν μου λείπουν διόλου οι ψόφιες ιστορίες: είπε ο πρόεδρος, ψήφισε η Γερουσία, αποφάσισε το δικαστήριο, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Μου λείπει η έκρηξη ρεπορτάζ που κάνουν την καρδιά σου να χτυπά γρήγορα. Τότε μπορεί ένας δημοσιογράφος να κάνει δουλειά που είναι ταγμένος να κάνει. Λίγοι μονάχα εμάς καταφέραμε να ζήσουμε μια τέτοια εμπειρία. Ξανά και ξανά και ξανά».
Τα παραπάνω αναφέρονται στον επίλογο της αυτοβιογραφίας του τελευταίου μεγάλου εφημεριδά.. 

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Αδοξο τέλος για εκδοτική εταιρεία του Γ. Φιλιππάκη

Η Selena κλείνει περιοδικά

Άδοξο τέλος για την εκδοτική Selena, στην οποία ο Γιάννης Φιλιππάκης, εκδότης της «Δημοκρατίας», είχε αναθέσει την έκδοση πολλών περιοδικών που είχε εξασφαλίσει από τον Πέτρο Κυριακίδη μαζί με την «Espresso».
Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε στους εργαζομένους του «TVBox», το οποίο η Selena είχε πάρει από την «Καθημερινή», ότι το τηλεοπτικό περιοδικό κλείνει. Όπως έκλεισαν και τα θεματικά περιοδικά «Parents», «Όλα για τον κήπο» κ.ά.
Από την εταιρεία έχει αποχωρήσει η Έλενα Κορασίδη, στην οποία είχε μεταβιβάσει ο Γιάννης Φιλιππάκης την εκδοτική εταιρεία εδώ και έναν χρόνο. Ο Φιλιππάκης δεν εμφανίζεται πλέον στο.. 

Aνατροπή Ρουσόπουλου στο Star

Το «κονέ» με το Μαξίμου, ο Χατζηνικολάου, οι φήμες για το Mega και ο ρόλος του στο κανάλι των Βαρδινογιάννηδων

Αφού είδε ότι τα περιθώρια να γυρίσει στην πολιτική στενεύουν, αποφάσισε να επιστρέψει στην (τηλεοπτική) δημοσιογραφία.
Ο λόγος για τον πρώην (παντοδύναμο) υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή,  επιτυχημένο (στο παρελθόν) δημοσιογράφο, Θοδωρή Ρουσόπουλο που αποφάσισε να βγει από την απομόνωση και την περιθωριοποίηση στα οποία τον υποχρέωσαν οι αρνητικές (πολιτικές και οικονομικές) συγκυρίες.
Ο άνεργος(;) σύζυγος της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, λέγεται (και γράφεται στα Παραπολιτικά) ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τους Βαρδινογιάννηδες ώστε να αναλάβει ρόλο στον τηλεοπτικό τους σταθμό είτε στο πλάι της Μάρας Ζαχαρέα ως σχολιαστής είτε με δική του πολιτική εκπομπή στο στιλ της Ανατροπής του Γιάννη Πρετεντέρη.
Το πιθανότερο είναι το δεύτερο καθώς ο Θ. Ρουσόπουλος πάντα κρατάει τα προσχήματα και σε.. 

«Χορηγός» μεγαλοεργολάβου ο Χρ. Σταϊκούρας

Το Φεβρουάριο του 2012, η κυβέρνηση μειώνει τον κατώτατο μισθό κατά 22% (κατά 32% για τους κάτων των 25 ετών).
Οι εργολάβοι του Δημοσίου, όμως, συνεχίζουν να πληρώνονται με τα ίδια ποσά παρότι το μισθολογικό τους κόστος έχει μειωθεί - τουλάχιστον - κατά 22%!
Άρα βρίσκονται από το πουθενά με ένα έξτρα υπερκέδρος στην τσέπη τους.
Τον περασμένο Αύγουστο, εκδίδεται "εξαιρετικά επείγουσα" οδηγία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, προς όλο το Δημόσιο. Ειδικά για τις συμβάσεις φύλαξης και καθαριότητας - που εξαρτώνται σε υψηλό βαθμό από το εργατικό κόστος - ζητά να προσαρμοστούν στο μειωμένο κατώτατο μισθό.
Έντεκα μέρες νωρίτερα, όμως, ο ίδιος ο Χρ. Σταϊκούρας είχε προλάβει να εξαιρέσει ένα εργολάβο.. 

Οι επικριτές της κυρίας...

Μερικές φορές νιώθω περίεργα. Όταν εμφανίσθηκε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου να δηλώνει αντισυστημική και φίλη του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσα και εγώ να σχολιάσω την απόλυτη αυτή αντίφαση. Ένας ανθρωπος δηλαδή με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, συγκεκριμένο πολιτικό παρελθόν και πορεία, άμετρες φιλοδοξίες και ταυτισμένος με τη θλιβερή, αδιαφανή και πολυέξοδη ιστορία των Ολυμπιακών, ένας άνθρωπος του συστήματος που οδήγησε τη χώρα ως εδώ, ξαφνικά μας είπε πως βρίσκεται απέναντι από αυτό. Δεν μετάνιωσα γι' αυτό, την κριτική για τη συγκεκριμένη κυρία δηλαδή. Το αντίθετο.
Ένιωσα περίεργα, γιατί μαζί μ’ εμένα έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά (είτε με άρθρα στο διαδίκτυο, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και πολλοί άλλοι ακόμα. Και ανάμεσα στους πολλούς αυτούς και διάφοροι (συνάδελφοί μου, αλλά όχι μόνο), οι οποίοι είχαν ωφεληθεί από την.. 

Ποιοι στελεχώνουν την Επένδυση του Κουρτάκη

Κυκλοφορεί το ερχόμενο Σάββατο το νέο φύλλο του ομίλου - Θα ανταγωνίζεται στα ίσα τα Παραπολιτικά

Mια νέα πολυεφημερίδα για την οικονομία και την πολιτική έρχεται το Σάββατο, 1η Νοεμβρίου. Πρόκειται για το νέο σαββατιάτικο φύλλο που θα εκδώσει ο Ομιλος Κουρτάκη και θα έχει το όνομα «Επένδυση» (παίζει κι αυτός με τον Επενδυτή). Η εφημερίδα, όπως μας πληροφορούν τα ομόσταβλα «Παραπολιτικά», θα είναι πολυσέλιδη, με το κυρίως σώμα σε σομόν χαρτί, με έμφαση λέει στις πολιτικές αποκαλύψεις αλλά και σε θέματα που αφορούν την οικονομική κρίση, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.
 Η έκδοση της «Επένδυσης» θα συνοδεύεται από πλούσιο πακέτο προσφορών ενώ θα υπάρχει κι ένα ξεχωριστό ένθετο για την οικονομία (επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστήριο κλπ). Επίσης μαζί με την εφημερίδα θα υπάρχει και ένα περιοδικό, το TANGO, που θα επιμελείται ο Βαγγέλης Περρής με την Αθηναίδα Νέγκα.
Διευθυντής στην «Επένδυση» είναι..