ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Εφημερίδες έρχονται και πάνε...

@ Στα σκαριά νέο πρακτορείο διανομής Τύπου. Θέμης Αλαφούζος ("Καθημερινή"), Γιάννης Φιλιππάκης ("Δημοκρατία") και Τάσος Καραμήτσος ("Πρώτο Θέμα") έκαναν μια πρώτη κουβέντα...

@ Σκέψεις για έκδοση εφημερίδας κάνει ο Αντώνης Πίκουλας ("Γαύρος", "Αξία") και μάλιστα εκεί γύρω στον Οκτώβριο...

@ Δυναμικό μπάσιμο στο Διαδίκτυο επιχειρεί ο Γιώργος Μελισσανίδης του Δημητρίου...

@ Στην "Καθημερινή" σκέπτονται την περικοπή του σαββατιάτικου φύλλου...

@ Σίγουρη θεωρείται η έκδοση νέας εφημερίδας από τον Νίκο Χατζηνικολάου. Παράλληλα,..

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

O προκλητικός αλαζόνας του Φαλήρου

Στον ΣΚΑΪ, οδεύουν, προς εσωτερική λύση για την αντικατάσταση ανώτατου στελέχους της διοίκησης, το οποίο με τη στάση του και την αλαζονεία του έχει προκαλέσει πολλαπλώς τους πάντες.
Για τη σκληρότητα στις απολύσεις του 2012 και του 2013 είχε εισπράξει τα εύσημα βέβαια…
Δεν προκαλεί εντύπωση πως ορισμένοι -οι συνήθεις- προσπαθούν να.. διασώσουν το στέλεχος για μια ακόμη φορά. Καμία έκπληξη.
- Αιχμές / Τυπολογίες

Καλό ταξίδι, Νικόλα. Και… arrivederci

Συγκλονισμένοι από την απροσδόκητη απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Ζερβονικολάκη, οι φίλοι και συνάδελφοι της FMVoice.gr τον αποχαιρετούν μέσα από τη στήλη του Inferno:

Χωρίς φανφάρες και μεγαλόστομους επικήδειους – όπως άλλωστε κι ο ίδιος θα ήθελε – ευχόμαστε καλό ταξίδι σε έναν αληθινό δημοσιογράφο, σε έναν ασυμβίβαστο και δημοκράτη αγωνιστή που τίμησε με την πένα του τα Μέσα στα οποία εργάστηκε.
Είναι τιμή μας που το Inferno, το τελευταίο δημοσιογραφικό «παιδί» του Νίκου κόσμησε την ιστοσελίδα και το web radio της FMVoice.gr, αλλά και τις σελίδες της Finance & Markets Voice, της οποίας αποτέλεσε και σύμβουλο έκδοσης.
Θα τον θυμόμαστε πάντα στην παρέα της FMVoice, με το χαμόγελο, το χιούμορ και, καμιά φορά, τις γκρίνιες του, προβληματισμένο και οργισμένο για τους περίεργους καιρούς που διάγουμε, λάτρη του ιταλικού πολιτισμού αλλά και της Αρχαίας Ελλάδας, φανατικό Γιουβεντίνο και άλλα πολλά, που θα ..

Νέα απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο Νίκος Ζερβονικολάκης επί σειρά ετών δηµοσιογράφος της εφημερίδας «Eθνος» και άλλων µέσων και εντύπων.
Ο Νίκος Ζερβονικολάκης, βρισκόταν σε πολυκατάστημα όταν ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο δημοσιογράφος αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα  αλλά φαινόταν ότι το είχε ξεπεράσει.
Μέσα στον Αύγουστο άλλοι τρεις δημοσιογράφοι έφυγαν από τη ζωή. Η Μαρία Καραθανάση που πέθανε στα 32 της μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο,  η Χριστίνα Ζήκα που «έφυγε»

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Σε ποιον εκδότη «ενοικιάζεται» ο Ελεύθερος Τύπος

Θα εκδίδεται από άλλη εταιρεία

Σε κατάρρευση οδηγείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τέσσερα χρόνια μετά την πώληση του τίτλου από τη Γιάννα Αγγελοπούλου στους Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκο. Η σύγκρουση των δύο συνεκδοτών, που οδήγησε στον διορισμό νέας διοίκησης στην εκδοτική εταιρεία ΗΜΕΠΕΤ από το Πρωτοδικείο, οδηγεί στην κοινή απόφαση να βάλουν λουκέτο. Όχι βέβαια στην έκδοση της εφημερίδας αλλά στην εκδοτική εταιρεία. Η εφημερίδα θα συνεχίσει να εκδίδεται υπό άλλη.. 

Πόσο νοικιάζει ο Πάγκαλος το εξοχικό του στη Τζιά;

Μετά τον πρώην υπουργό και άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση και ο Θόδωρος Πάγκαλος νοικιάζει το εξοχικό του προκειμένου να τα βγάλει πέρα και να ανταπεξέλθει στην οικονομική στενότητα...
Θυμίζουμε ότι ο Ραγκούσης που δηλώνει θύμα της κρίσης, νοικιάζει την πολυτελέστατη βίλα του στην Πάρο προς 2.000 ευρώ τη μέρα «για να τα βγάλει πέρα»... «Είμαι άνεργος εδώ και 2 χρόνια και, αν αντέξαμε οικονομικά έως τώρα, είναι χάρη σε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχει η γυναίκα μου» έλεγε χαρακτηριστικά τον περασμένο Ιούνιο ο Γιάννης Ραγκούσης
Τώρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, προφανώς θύμα κι αυτός της κρίσης, αποφάσισε να νοικιάσει την εξοχική του κατοικία στον Κούνδουρο, στη Τζιά.
Μάλιστα ο Πάγκαλος, όπως γράφει το matrix24, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, έκανε αίτηση στο γραφείο του ΕΟΤ Κυκλάδων και έλαβε το περιβόητο ειδικό σήμα λειτουργίας, ώστε να μπορεί να παραχωρεί το σπίτι του σε επίδοξους ενοικιαστές έναντι αντιτίμου. Την ακριβή τιμή για να κοιμηθεί κανείς στο κρεβάτι του πρώην.. 

O Indiana Jones της Αμφίπολης

Ποιος είναι μέσα στον τάφο; 

«Ο Αλέξανδρος; Μα σας παρακαλώ, τι είναι αυτά που μου λέτε; Είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα; Για να αποδώσεις τάφο στον Αλέξανδρο θα πρέπει να τον βρεις ασύλητο και με επιγραφές που να εξηγούν ότι τελικά δεν ετάφη στην Αίγυπτο!» Συζητώ με κορυφαίο παράγοντα της αρχαιολογικής έρευνας στη χώρα μας. Και η διάθεσή του μετακινείται από τον εκνευρισμό στο σαρκασμό. Του εξήγησα ότι οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε θέση Indiana Jones δίνουν, εκ των πραγμάτων, τροφή σε σενάρια. «Και πού να συζητήσετε με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας.. 

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

«Μα, με τη Ζαμπέτογλου θα μείνεις;..»

Γιατί τα «έσπασαν» οι στενοί φίλοι και συνεργάτες Ζαμπέτογλου - Αργυρόπουλος

Kάποτε ήταν δύο φιλοι αγαπημένοι και πολύ καλοί συνεργάτες. Και είχαν φτιάξει και εταιρεία, Uniqe Media την έλεγαν, με έδρα το Μαρούσι και σκοπό την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, κινηματογραφικών και θεατρικών έργων κλπ κλπ.  Και πέρναγαν καλά και το διασκέδαζαν... 
Και ύστερα ο ένας αποφάσισε να μετακομίσει και μέσα στην καλή χαρά ανηφόρισε προς Μεσογείων ενώ η άλλη προτίμησε την αύρα του Φαλήρου...
Ο λόγος για τον Δημήτρη Αργυρόπουλο και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου. Ο μεν πρώτος πήρε το (αυθεντικό όπως λένε) Joy και το πήγε στο Μεγάλο κανάλι, εντάσσοντας την δημοφιλή εκπομπή  στην απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακου… Η δεύτερη διαφώνησε και επέλεξε (και για..

Και οικονομική εφημερίδα από τον Γ. Κουρτάκη

** Στην έκδοση οικονομικής εφημερίδαςπροσανατολίζεται ο Γιάννης Κουρτάκης (Παραπολιτικά κλπ) προσθέτοντας ένα ακόμη Μέσο στον δημοσιογραφικό όμιλό του. Ο Κουρτάκης σκέφτεται να προχωρήσει στην έκδοση του οικονομικού φύλλου μέσα στον Οκτώβριο.
** Νέες δομικές αλλαγές στη διανομή του Τύπου αναμένονται έως το τέλος του έτους. Προβλέπεται η δημιουργία νέων σχημάτων, που θα αλλάξουν όλα τα στάδια της διανομής των εφημερίδων, γεγονός που θα προκαλέσει μαζικές απολύσεις στον χώρο και ταυτόχρονα θα ανεβάσει σημαντικά το κόστος των μικρών εντύπων.
** “Μαύρα σύννεφα” πάνω από τον Αθήνα 9,84 μέσα στον Αύγουστο. Αιτία, οι φήμες που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες μέρες πως ο σταθμός θα πουληθεί επειδή αυτό θέλει η «τρόικα». Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την απορία πώς είναι δυνατόν να έχει ..  

14 μήνες ψέμματα, παραπληροφόρηση και ανομία

Ανοιχτή επιστολή για την ΕΡΤ προς την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ, Την επιστολή υπογράφουν η Μάχη Νικολάρα και ο Νίκος Τσιμπίδας, εκπροσώποι των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Όταν, στις 11 Ιουνίου του 2013, η κυβέρνηση έκλεισε τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα με τον διεθνώς καταξιωμένο διακριτικό τίτλο ΕΡΤ και έκανε τη χώρα περίγελο του κόσμου, δεν υπήρξε Έλληνας, όπου και αν ζει, και  σε όποιο κομματικό η πολιτικό χώρο κα αν ανήκει, που να μην εξεγέρθηκε. Εξαίρεση αποτελούν φυσικά οι ένοικοι των υπογείων του Μαξίμου που εμπνεύστηκαν τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ και o πρώην καλλιτέχνης και νυν διασκεδαστής της κυβερνητικής ΝΕΡΙΤ (ελέω πρωθυπουργικής φιλίας) Ρένος Χαραλαμπίδης. Η κυβέρνηση υπό την πίεση της γενικής κατακραυγής ακολούθησε με ευλάβεια.. 

Oι αριστούχοι της Σχολής Κωστόπουλου...

...και τα δημοσιογραφικά ελληνοαγγλικά

Όταν γράφεις σε ελληνικό έντυπο, σάιτ, μπλογκ κλπ απευθύνεσαι σε Έλληνες που μιλάνε ελληνικά και όχι ελληνοαγγλικά. Σύμφωνοι, κάποιοι (πολλοί) ξένοι όροι πολιτογραφήθηκαν ως ελληνικοί και είναι γραφική η προσπάθεια ελληνοποίησής τους. Το να λες τον μασέρ χειρομαλάκτη, το φαξ τηλεομοιοτυπία, το κουταλάκι κοχλιάριο και τον μακιγιέρ ψιμυθιολόγο, αντί να εξυπηρετείς την προσπάθεια διατήρησης της γλωσσικής καθαρότητας, τη γελοιοποιείς. Αλλά ως εκεί.
Η άλλη πλευρά του νομίσματος στη γλωσσική γελοιότητα έχει τα γκρίκλις και τα ελληνοαγγλικά. Που διαχέονται, δυστυχώς, και στην ελληνική δημοσιογραφία από τότε που η παραγωγή δημοσιογράφων γίνεται μαζικά, σαν από πρέσα. Κάθε φορά που ανοιγοκλείνει το καλούπι βγαίνουν..  

Υπερτιμολογήσεις, πούρα και ξιπασιά

H μίζερη κληρονομιά του 2004

Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε επειδή διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως ένας από τους πολλούς λόγους που οδήγησαν στη χρεοκοπία ήταν η διαχείριση της ολυμπιακής κληρονομιάς. Η απώλεια της ευκαιρίας έχει ιστορικό βάρος για τη χώρα. Και όμως, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να αποδώσει ευθύνες σε κυβερνήσεις και πρόσωπα που σχεδίασαν έργα και μετά τα άφησαν να σαπίσουν. Δέκα χρόνια μετά τους Αγώνες και η ελληνική κοινωνία αρνείται να δει ή δεν γνωρίζει καν τι συνέβη και τι θα μπορούσε να γίνει με τους Αγώνες.
Το καλοκαίρι του 2004 βρέθηκα στο Μόντρεαλ, εκεί όπου οι άνθρωποι πλήρωναν μέχρι πρόσφατα το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 1976. Έβριζαν και τότε, δεν ήθελαν να ακούσουν για.. 

Σοκ από την αυτοκτονία του Ρόμπιν Ουίλιαμς

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια ο ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς. Tα αίτια του θανάτου του 63χρονου καλλιτέχνη είναι ακόμη υπό πλήρη διερεύνηση, αν και οι ιατροδικαστικές αρχές εκτιμούν ότι πέθανε από ασφυξία, απόρροια αυτοκτονίας.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός που έπασχε από κατάθλιψη, πάλευε χρόνια με τις εξαρτήσεις από το αλκοόλ και την κοκαΐνη ενώ κατά το παρελθόν είχε εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα εθισμού.
Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς. με τριακονταετή καριέρα στον κινηματογράφο, έγινε διεθνώς γνωστός το 1987..  

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Καταργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας τεχνικών στα ΜΜΕ

των Γ. Σκεπετζάκη - Γ. Αλιφέρη*
Η τροπολογία που ψηφίστηκε για τη λειτουργία των ΜΜΕ στέλνει εκατοντάδες δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Οι εργοδότες έχουν πια την δυνατότητα, κρατώντας ως έχουν τις τηλεοπτικές συχνότητες, να δημιουργήσουν μια σύμπραξη εταιρειών που να απαρτίζεται από δύο ή και περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν κοινό τεχνολογικό εξοπλισμό και κοινούς εργαζόμενους.
Ας κάνουμε όμως μια υπόθεση εργασίας, υπολογίζοντας κατά προσέγγιση τον αριθμό των απολυμένων που θα έχει ως συνέπεια μια υποθετική σύμπραξη τριών καναλιών.
Για ένα θέμα που καλύπτεται τώρα από τρία τηλεοπτικά συνεργεία, αποτελούμενα από δύο τεχνικούς κατά κύριο λόγο, θα υπάρχει μόνο ένα. Και το υλικό του θα είναι διαθέσιμο και για τους τρεις..

Χτύπημα στη βιωσιμότητα των ταμείων των δημοσιογράφων

του Γιάννη Αγγέλη*
Η κρυμμένη σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογία που εισήγαγε η κυβέρνηση είναι ένα πλήγμα στην ήδη προβληματική βιωσιμότητα των ταμείων, τόσο του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ όσο και του ΕΔΟΕΑΠ.
Η απευθείας τιμολόγηση του ΜΜΕ προς τον διαφημιζόμενο, χωρίς την πρόβλεψη για είσπραξη και απόδοση του αγγελιόσημου από τα ΜΜΕ στα Ταμεία, όπως και η αλλαγή στη βάση υπολογισμού του αγγελιόσημου στα ηλεκτρονικά μέσα και κυρίως στην τηλεόραση δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για μια σαφέστατη μείωση τόσο του εισπράξιμου ποσού όσο και της εισπραξιμότητας του αγγελιόσημου.
Κατ' αρχήν εκτιμήσεις συναδέλφων αλλά και υπηρεσιακών στα ταμεία μας υπολογίζουν την απώλεια αυτή μεταξύ 20% και 30% στα ήδη μειωμένα λόγω ύφεσης και ανεργίας έσοδα των ταμείων.
Επιπλέον, οι αλλαγές που φέρνει ο νόμος αυτός όσον αφορά στη διευκόλυνση συγχωνεύσεων.. 

Οι λιμοκοντόροι της ενημέρωσης κι ο οργισμένος Ψυχάρης

Θυμωμένος εμφανίζεται ο Σταύρος Ψυχάρης με «τα νεοπλάσματα του χώρου των Μέσων Ενημέρωσης» και τους «λιμοκοντόρους της ενημέρωσης» που διαδέχτηκαν τους «παλαιούς αμόρφωτους εκβιαστές». Προφανώς έχει ενοχληθεί με τα όσα λέγονται και γράφονται για τη συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου και το ταυτόχρονο κούρεμα των χρεών των δύο εκδοτικών επιχειρήσεων.
Στο κυριακάτικο άρθρο του στο ΒΗΜΑ σπεύδει να προστατεύσει τα... υιοθετημένα εκδοτικά παιδιά του (Το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ) προειδοποιώντας έτερους εκδότες (λέγε με Μπόμπολα) για το ποιος  (θα) είναι το αφεντικό. Μάλιστα το αφεντικό της Μιχαλακοπούλου υπονοεί ότι οι εφημερίδες του Πήγασου («Εθνος»- ημερήσιο και κυριακάτικο) δεν θα μπορέσουν ποτέ να έχουν τη δημοσιογραφική ακτινοβολία του «Βήματος» και των «Νέων»... Ο Ψυχάρης στο άρθρο του δεν παραλείπει να..

O Mπόμπολας και η χάρτινη αυτοκρατορία των 675.000 ευρώ!

Πριν από λίγες δεκαετίες, στο ρητορικό ερώτημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο», πολλοί θα απαντούσαν «το Συγκρότημα Λαμπράκη», ο μετέπειτα ΔΟΛ. Τώρα η απάντηση μπορεί να ήταν λίγο διαφορετική. Θα περιλάμβανε όμως οπωσδήποτε τον όμιλο Μπόμπολα και τον επιχειρηματικό του βραχίονα στα μέσα ενημέρωσης - την εκδοτική εταιρία «Πήγασος» με τις δεκάδες θυγατρικές και τη μεγάλη συμμετοχή στο Mega.
Ο «Πήγασος» είναι η ναυαρχίδα μιας πραγματικής αυτοκρατορίας στο χώρο της ενημέρωσης, που περιλαμβάνει ημερήσιες εφημερίδες ( «Εθνος» , «Ημερησία», αθλητικές), περίπου 20 περιοδικά κάθε είδους, ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά portals, το 50% της εταιρίας «Ιρις» (που διαθέτει το μεγαλύτερο στην Ελλάδα συγκρότημα εκτυπωτικών μονάδων), καθώς και το μετοχικό πακέτο σχετικής πλειοψηφίας (27%) του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Μέσα από αυτά τα MME ο όμιλος Μπόμπολα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση (ή .. 

«Χρυσή» ελευθερία για υπόδικους επιχειρηματίες

Eπιχειρηματίες που ελέγχονται για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως παράνομες δανειοδοτήσεις, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απάτη, αν και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, πριν καθίσουν στο εδώλιο προκειμένου να λογοδοτήσουν, αναπνέουν αέρα ελευθερίας αντικαθιστώντας τις προφυλακίσεις τους με «χρυσές» εγγυοδοσίες.
Ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, οι Βίκτωρας Ρέστης (υπόθεση FBB, πολεοδομικές παραβάσεις, υπόθεση εταιρείας «ΦΑΝΤΟΜ»), Αναστάσιος Πάλλης (συγκατηγορούμενος Ρέστη για την FBB), Λαυρέντης Λαυρεντιάδης (υπόθεση PROTON BANK, υπόθεση Ανδρεαδάκη), Σωτήρης Εμμανουήλ (υπόθεση Ναυπηγείων Σκαραμαγκά) και Κώστας Γιαννίκος (υπόθεση ALTER)..

Τρουπής, Αγάτσα και άλλα «μαγειρέματα»...

Απίστευτα και προδήλως προκλητικά μαγειρέματα έγιναν κατά την επιλογή των δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ. Επιλογή εκτός ΑΣΕΠ, όπως ήταν αυτονόητο αφού πρόκειται για ένα επάγγελμα με πολλές ιδιαιτερότητες, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους ιθύνοντες να μαγειρέψουν τα στοιχεία και να βγάλουν τα αποτελέσματα που ήθελαν.
Η αρχή έγινε με την επιλογή των πολιτικών, κοινοβουλευτικών και οικονομικών συντακτών, όπως και των συντακτών διεθνών ειδήσεων και το μαγείρεμα συνεχίστηκε και κατά την επιλογή των αθλητικών συντακτών.
Η πρώτη επιλογή από τους χιλιάδες που κατέθεσαν αιτήσεις, έγινε από ιδιωτική εταιρία (ICAP) και στη συνέχεια ανέλαβε ρόλο η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.
Στο δεύτερο αυτό στάδιο της διαδικασίας προβλέπονταν τρεις κρίσεις. Η μία με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια (Πτυχίο, μεταπτυχιακό, αποδεικτικά ξένων γλωσσών, χρήσης ..

Η αλαζονεία της διαπλοκής

Την Πέμπτη το πρωί στις εννέα, στα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, πραγματοποιήθηκε με την επείγουσα διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η εκδίκαση της αγωγής του καναλιού STAR (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) εκ μέρους και της Ενωσης των καναλαρχών εθνικής εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) εναντίον των ομοσπονδιών και των σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τα οποία τόλμησαν να απεργήσουν καταγγέλλοντας το νέο «πραξικόπημα» στη Βουλή, δηλαδή το σκανδαλώδες ντιλ της συγκυβέρνησης με τα ΜΜΕ της διαπλοκής, εις βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών της κοινωνίας και βεβαίως των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Μέσα.
Προφανώς η είδηση δεν είναι ότι οι βαρόνοι της ενημέρωσης επιδιώκουν πάση θυσία να θέσουν εκτός νόμου τις απεργίες, και αύριο, αν οι συνθήκες και οι συσχετισμοί τους το επιτρέψουν, να ..