ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Iλιγγος από τις ζημίες και τα δάνεια των «ισχυρών» εκδοτών και καναλαρχών

Ζημιές 69 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το 2013 και συνολικές υποχρεώσεις της τάξης των 700 εκατομμυρίων ευρώ συσσώρευσαν οι 58 μεγαλύτερες εκδοτικές επιχειρήσεις της χώρας, σύμφωνα με έρευνα της Statbank.gr.
Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των ισολογισμών που δημοσίευσαν οι εταιρείες και τα οποία επεξεργάστηκε η STAT BANK.
To 2013 ήταν μία ακόμη επώδυνη χρονιά για τις εκδοτικές επιχειρήσεις αφού αυτές μείωσαν τις ταμειακές τους ροές κατά 12%, αύξησαν τις συνολικές τους υποχρεώσεις κατά 9,8%.
Oι συνολικές υποχρεώσεις των εταιρειών του δείγματος αυξήθηκαν από 611 εκατομμύρια ευρώ το 2012 σε 673,1 εκατομμύρια ευρώ το 2013.
Πρόσθετο ανησυχητικό στοιχείο για τον κλάδο είναι το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις των .. 

Παρανομίες εξπρές από τον Καλοφωλιά

Πάνω από δύο χρόνια παραμένουν ανεξόφλητες οι δεδουλευμένες αποδοχές του συνόλου σχεδόν του προσωπικού (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) της εφημερίδας «Εξπρές», παρά τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τις διεκδικήσεις τους, αλλά δεν εφαρμόζονται.
Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αλλά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο 46 χλμ. της λεωφ. Λαυρίου τα πιεστήρια της «Εξπρές - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ» λειτουργούν ακατάπαυστα χωρίς όμως άδεια λειτουργίας της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής , η οποία έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2008. Εκτός από τα πιεστήρια, λειτουργεί απρόσκοπτα και ο ιστότοπος express.gr.
Η παραπάνω διαπίστωση ανήκει στους αρμόδιους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου (ΣΕΠΕ), οι οποίοι σε έρευνά τους, τον παρελθόντα Ιούνιο, διαπίστωσαν,

Πόσο φόρο ακινήτων θα πληρώσετε;

Υπολογίστε με ακρίβεια, απλά και γρήγορα

Τα εκκαθαριστικά για το νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων καταφθάνουν.  Ο νέος φόρος αντικαθιστά το “χαράτσι” που επιβαλλόταν μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και θα είναι χαμηλότερος για όσους διαθέτουν ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (μονοκατοικίες, διαμερίσματα) αλλά και για τους μεγαλοϊδιοκτήτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Περισσότερο φόρο θα πληρώσουν όσοι διαθέτουν συνδυασμό ακινήτων, που αποτελείται από ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αγροτεμάχια και οικόπεδα των οποίων δεν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης.
Ένα ηλεκτρονικό εργαλείο για να υπολογίσετε εύκολα, απλά και γρήγορα το φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)  που προκύπτει για την ακίνητη περιουσία σας έχει δημιουργήσει το money-money.gr, το site ..

Απόφαση - βόμβα για τη Microsoft

Υποχρεώνεται να παραδώσει email πελατών της

Η Microsoft Corp. είναι Yποχρεωμένη να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στοιχεία των λογαριασμών πελατών της είναι η Microsoft. Αυτό αποφάνθηκε αμερικανικό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη και έχει να κάνει με μηνύματα και στοιχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα σε εξυπηρετητές σε κέντρο διαχείρισης δεδομένων στο Δουβλίνο, στην Ιρλανδία.Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχία σε οργανώσεις προάσπισης της ιδιωτικότητας και στις εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας.
Τόσο η Microsoft όσο και άλλες αμερικανικές εταιρείες είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του εντάλματος με το οποίο ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ζητούσαν να τους παραδοθούν δεδομένα πελατών και συνδρομητών που είναι αποθηκευμένα σε άλλες χώρες.
Το δικαστήριο στη Νέα Υόρκη απεφάνθη ότι το ένταλμα ερεύνης που εγκρίθηκε από ομοσπονδιακό δικαστή, προβλέπει πως η εταιρεία οφείλει να παραδώσει όλα τα δεδομένα τα οποία έχει στον έλεγχό της ανεξαρτήτως του πού είναι αποθηκευμένα. «Είναι ένα ζήτημα ελέγχου, όχι τοποθεσίας όπου βρίσκονται οι πληροφορίες» απεφάνθη το δικαστήριο.
Η υπόθεση εκτιμάται ότι είναι η πρώτη στην οποία μια ιδιωτική επιχείρηση προσέφυγε εναντίον ενός ομοσπονδιακού εντάλματος με αίτημα την παράδοση δεδομένων που βρίσκονται σε εξυπηρετητές του εξωτερικού. Υπέρ της προσφυγής της Microsoft είχαν τοποθετηθεί με σύντομα υπομνήματά τους πολλές εταιρείες τεχνολογίας—ανάμεσά τους οι AT&T Inc, Apple Inc, Cisco Systems Inc και η Verizon Communications Inc.
Οι εταιρείες ανησυχούν ότι διατρέχουν τον κίνδυνο να υποστούν διαφυγόντα έσοδα που θα ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια εάν οι πελάτες τους αρχίσουν να φοβούνται πως τα δεδομένα τους υπόκεινται σε κατάσχεση από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές όπου κι αν βρίσκονται παγκοσμίως.

Οι 52 εργάσιμες Κυριακές και τα κατασκευασμένα ρεπορτάζ

Κάλεσμα εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου και ανταπόκριση από την κινητοποίηση της 27-7

Kάλεσμα για την 4η συνάντηση εργαζομένων από τον κλάδο του εμπορίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Αυγούστου στις 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου ,Λόντου 6, Εξάρχεια ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου για τις 52 εργάσιμες Κυριακές.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ
(ανταπόκριση από την κινητοποίηση της Κυριακής 27/7 στο χώρο του εμπορίου)
Την Κυριακή 27/7, οι εργοδότες στον χώρο του εμπορίου επιχείρησαν να εφαρμόσουν πιλοτικά για 2η φορά το μέτρο των «52 εργάσιμων Κυριακών» στο κέντρο της Αθήνας. Το εν λόγω μέτρο αποσκοπεί ξεκάθαρα στην πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας καταρχήν στο κλάδο του..

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εκλεισε η εφημερίδα του Γκράμσι

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Hanno ucciso l΄ Unita» («Δολοφόνησαν την Oυνιτά»), η εφημερίδα-ιστορική φωνή της ιταλικής Αριστεράς, που ίδρυσε ο Αντόνιο Γκράμσι, ένας από τους ηγέτες του ιταλικού κομμουνιστικού κινήματος, προανήγγειλε την αναστολή της έκδοσής της ύστερα από 90 χρόνια κυκλοφορίας.
Εκτός από ένα τρισέλιδο αφιερωμένο στους λόγους διακοπής της κυκλοφορίας της και μία ολοσέλιδη καταχώριση του διαδικτυακού της βιβλιοπωλείου, οι υπόλοιπες σελίδες της 20σέλιδης έκδοσης ήταν λευκές. Ο διευθυντής της, Λούκα Λαντό, τόνισε ότι είναι ακατανόητος ο λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσε να βρεθεί μια λύση ώστε να αποφευχθεί η απώλεια ογδόντα θέσεων εργασίας. Η εφημερίδα L'Unita, η οποία ιδρύθηκε το 1924 από τον Γκράμσι ως η «εφημερίδα των εργατών και των αγροτών», ήταν το επίσημο όργανο της κεντρικής επιτροπής του ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, επέζησε τη φασιστική περίοδο κυκλοφορώντας παράνομα, αλλά ύστερα από τη διάλυση του κόμματος τη δεκαετία του '90 κατάφερε να επιβιώσει, κλείνοντας μόνο ..  

Προς την έξοδο ο Τάκης Καμπύλης;

Μαζεύει τα πράγματά του από τον «Αθήνα 9.84» ο Γενικός Διευθυντής του σταθμού, φτιάχνει κούτες;
Το κλίμα είναι πλέον πολύ βαρύ. Η αποτυχία του είναι παταγώδης.
Από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές ο Τάκης Καμπύλης άφηνε να διαρρεύσει πως ήταν έτοιμος να παραιτηθεί. Αλλά τίποτε δεν είναι ακόμα δεδομένο.
Αν θεωρείται επιτυχημένη η (έως τώρα;) θητεία του στο ραδιόφωνο του Δήμου Αθηναίων; Φυσικά και όχι. Μόνο για τον περιορισμό της σπατάλης μπορεί να διεκδικήσει τα εύσημα, για τίποτε άλλο. Αλλά επιτρέψτε μου, ακόμα και αυτό, να το αμφισβητήσω γιατί το θεωρώ κάτι το αναπόφευκτο. Όποιος κι αν βρισκότανε στη θέση αυτή, έτσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση πλέον, θα είχε υποχρεωθεί σε περικοπές. Η θητεία του Τάκη Καμπύλη χαρακτηρίζεται από αυταρχικές αποφάσεις και μία..  

Γιατροί και δημοσιογράφοι...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από την κοινοποίηση της από 23/7/2014 καταγγελίας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) προς την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κατά του Τάκη Μίχα, απέστειλε προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. την ακόλουθη επιστολή:
«Κύριε Πρόεδρε,
Μας κοινοποιήθηκε η από 23-7-2014 επιστολή σας προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δια της οποίας καταφέρεστε κατά του συναδέλφου μας Τάκη Μίχα για δημοσίευμά του στον ενημερωτικό ιστότοπο www.protagon.gr.
Το δημοσίευμα αφορούσε την κραυγαλέα περίπτωση ιατρού-διευθυντή δημόσιου νοσοκομείου, ο οποίος φέρεται να ζήτησε «φακελάκι» από ασθενή για να τον χειρουργήσει. Ο ασθενής, δυστυχώς,..  

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Θέλει μόνο «το καλό μας» ο γιατρός;

Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε από τον Τάκη Μίχα στο protagon, επισύροντας την κατάθεση αγωγής από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Ο ΙΣΑ ζητεί ένα εκατομμύριο ευρώ από τον δημοσιογράφο και άλλο ένα από το protagon. Το protagon αναδημοσιεύει το άρθρο καθημερινά, με την υπογραφή δημοσιογράφων που θέλουν με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την τακτική του ΙΣΑ, συμπαραστεκόμενοι, παράλληλα, στον συνάδελφό τους και στο μέσο του.

Η πρόσφατη ιστορία με τον γιατρό στον Ευαγγελισμό, οι καθημερινές πλέον ιστορίες με το «φακελάκι» και οι άπειρες -δηλωμένες και κυρίως μη δηλωμένες- περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας (malpractice) εμπεδώνουν μία άκρως αρνητική εικόνα για τον ιατρικό κλάδο στην Ελλάδα.
Η κοινή γνώμη θορυβήθηκε πρόσφατα όταν πληροφορήθηκε ότι διευθυντής του δημόσιου..

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Η Βούλτεψη προκαλεί: «Δεν μπορεί να ασχολούμαστε όλη μέρα με τις καθαρίστριες»!...

 ΒΙΝΤΕΟ
Το βρίσκει «προσβολή και ύβρη» η κυβερνητική εκπρόσωπος - επικαλείται, μάλιστα, γι' αυτή την «άποψη» το γεγονός της ύπαρξης 1,5 εκατομμυρίου ανέργων (προσπαθώντας να ενεργοποιήσει έναν χυδαίο κοινωνικό αυτοματισμό και βολικά ξεχνώντας ποιος τους οδήγησε στην ανεργία...).
Γράφει η Ημερησία:
Την άποψη πως οι καθαρίστριες δεν μπορεί να είναι δημόσιοι υπάλληλοι εξέφρασε η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Είμαστε όλοι καθαρίστριες, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε όλοι κρατικοί υπάλληλοι. Θεωρώ.. 

«Βγαίνει» χωρίς να πληρώσει εγγύηση ο Κώστας Γιαννίκος

Εκτός φυλακής ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Alter και εκδότης Kώστας Γιαννίκος καθώς το Τριμελές Πλημμελημάτων αντικατέστησε με περιοριστικούς όρους τη χρηματική εγγύηση των 150.000 ευρώ που του είχε αρχικά επιβληθεί.
Ο Γιαννίκος αποφυλακίζεται με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την τακτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.
Ο επιχειρηματίας είχε προφυλακιστεί στις 12 Ιουνίου του 2012 μετά την απολογία του στον ανακριτή, κατηγορούμενος για τη μη καταβολής ΦΠΑ, ύψους 2 εκατ. ευρώ. Ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν τότε.. 

Στο Χολαργό η πολιτική κηδεία του Κώστα Κάρη

Στο Νεκροταφείο Χολαργού στις 6 μ.μ. θα γίνει σήμερα (Τρίτη, 29 Ιουλίου) η πολιτική κηδεία του δημοσιογράφου Κώστα Κάρη που πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 60 ετών.
Ο Κώστας Κάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική του Ε.Μ.Π., περίοδο κατά την οποία οργανώθηκε και αγωνίστηκε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, του ΚΚΕ Εσωτερικού, της Ε.ΑΡ. και του ΣΥΝ, ενώ συμμετείχε και στην ίδρυση της ΔΗΜ.ΑΡ., στην οποία ήταν μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Διετέλεσε περισσότερο από 25 χρόνια διευθυντικό στέλεχος, υπεύθυνος του πολιτικού..  

Το κόκκινο γάντι της Χαρούλας...

... και οι χιλιάδες υψωμένες γροθιές για τις καθαρίστριες...
 
Πλημμύρισε χθες βράδυ η πλατεία Συντάγματος από ανθρώπους κάθε ηλικίας στη συναυλία αλληλεγγύης με τη Χαρούλα Αλεξίου, για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά επί έντεκα ολόκληρους μήνες.
 Οι καθαρίστριες που συνεχίζουν τον αγώνα τους εδώ και 11 μήνες (τους τρεις από αυτούς, είναι έξω από το κτήριο του υπουργείου) ένωσαν τις φωνές τους με όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» και της Αλληλεγγύης για Όλους.
Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που η Αλεξίου ανέβηκε στη σκηνή και, φορώντας ένα κόκκινο γάντι και με σηκωμένη γροθιά, είπε: «Δεν νιώθω μόνη, είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι από .. 

Η Σοφία φρόντισε για όλα της τα «παιδιά»

Ολοι οι νέοι υπουργοί προσέλαβαν δεκάδες δικά τους παιδιά στα γραφεία τους σε θέσεις ειδκών συμβούλων. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη που μαζί με τον Αργύρη Ντινόπουλο -όπως γράφουν τα Παραπολιτικά- αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο διορισμό στενών συνεργατών τους. Η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ φρόντισε να πάρει μαζί της κάποια δικά της παιδιά - ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι οι οποίοι εργάζονταν στην..

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ανδρέα με εκθέτεις!..

Πολλά νεύρα στο Μητσοτακέικο λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και όχι η Ντόρα Μπακογιάννη προτάθηκε από τον Σαμαρά, για τη θέση του έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ακόμη κι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ και νυν σύντροφος  της κόρης της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξίας, εξανέστη και με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την ανακοίνωση.
«Άμα είσαι "κύριος τίποτα" έως και επίτροπος γίνεσαι σε αυτή τη χώρα», έγραψε χαρακτηριστικά. Λίγο αργότερα όμως έσπευσε να κατεβάσει την συγκεκριμένη ανάρτηση, ξεχνώντας όμως πως ό,τι γράφεις δεν ξεγράφεται...
Kάποιοι είπαν ότι η ίδια η Ντόρα διεμήνυσε στον γαμπρό της να διαγράψει το σχόλιο «διότι δεν.. 

Οι παλιοί «νέοι» ολιγάρχες και το μοίρασμα της πίτας

(...) Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια νέα σύμπραξη μεταξύ των ιδιοκτητών διαδικτυακών ΜΜΕ με στόχο την δημιουργία ενός «νέου νομίσματος». Πρόκειται για τους ίδιους ολιγάρχες που προετοιμάζουν το έδαφος για να εισπράξουν τα χρήματα της διαφήμισης, πετώντας έξω όποιον δεν είναι «δικός τους». Οι αναβαπτισμένοι «νέοι» εκδότες επιχειρούν να μοιράσουν την πίτα δημιουργώντας ένα δικό τους σύστημα καταμέτρησης της επισκεψιμότητας λες και τα παγκόσμια αντίστοιχα συστήματα (όπως το google analytics) δεν επαρκούν. Και -φυσικά- το νέο αυτό σύστημα θα βασίζεται σε έναν κώδικα στον οποίο δεν θα έχει πρόσβαση κανένας.
Η πτώση της ελευθερίας του Τύπου σε μια κοινωνία που μαστίζεται από πρωτοφανή οικονομική.. 

Παρακαλάει τον Κοντομηνά…

η ταλεντάρα…

Ο Ουγγαρέζος έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια.
Μετά το STAR, κάνει επαφές και με τον ALPHA – μάλιστα, τώρα ζητά ο… ίδιος ραντεβού
 Δουλειά να ‘ναι κι ο,τι να ‘ναι… Ταλεντάρα μου εσύ!...

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Εκδόσεις ο Μπαταχτσής...

@ Η ιδέα της έκδοσης εβδομαδιαίας εφημερίδας έχει επανέλθει στα γραφεία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
@ Προτάσεις σε εκδότες έχει αρχίσει και κάνει ο Θ. Αλαφούζος προκειμένου να μετακομίσουν στο πιεστήριο της "Καθημερινής".
@ Ο Μιχάλης - αυτοκτονικός ιδεασμός - Ανδρουλιδάκης ετοιμάζεται πυρετωδώς για την έκδοση κυριακάτικου φύλλου.
@ "Κέρδος" - "Ελευθεροτυπία" - "Ελεύθερος Τύπος" - "Εξπρές" είναι μερικές από τις εφημερίδες που επάξια κατέχουν τον τίτλο "Εκδόσεις ο Μπαταχτσής" ...
@ Φημολογείται έντονα ότι το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να αναστείλει την έκδοσή του..