ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η «μαύρη τρύπα» της ελληνικής δημοσιογραφίας

«Εθελοντής δημοσιογράφος, κειμενογράφος, φωτογράφος, χειριστής κάμερας, μοντέρ, 2-3 ώρες την ημέρα, 2-5 μέρες την εβδομάδα. Απαιτείται εμπειρία στη βιντεοσκόπηση και στο μοντάζ, υπευθυνότητα, συνέπεια και αξιοπιστία. Θα κάνεις συνεντεύξεις, βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και θα αναρτάς τα βίντεο και τις φωτογραφίες στο youtube και στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ αυθημερόν. Αποκτάς σημαντικό επαγγελματικό φάκελο (portfolio) κι εμπειρία επαγγελματικού επιπέδου. Η διάδραση με τους καλλιτέχνες και το κοινό του φεστιβάλ είναι μία αναζωογονητική και ευχάριστη εμπειρία»…Η παραπάνω «αγγελία» είναι μία μόνο από τις δεκάδες περιπτώσεις αγγελιών που ανεβαίνουν καθημερινά στο Διαδίκτυο, ..

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Δημοσιογράφοι κοράκια, υπήκοοι, τυχοδιώκτες...

(...) Πρόκειται περί θράσους; περί υποκρισίας; αμοραλισμού; πονηρίας; όλων μαζί; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Κάποτε θα πρέπει να απαντηθεί. Και θα πρέπει να απαντηθεί από όλους εκείνους τους δημοσιογράφους που χρόνια τώρα υποστήριξαν όλες εκείνες τις πολιτικές που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό.
Δημοσιογράφοι διακριτοί, και ορισμένοι επιφανείς, που ανέλαβαν την ευθύνη να «περάσουν» στον ελληνικό λαό μια πολιτική που χωρίς τη βοήθεια της πλειονότητας των ΜΜΕ δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε με πραξικόπημα, ούτε με τη συνεπικουρία ξένου στρατεύματος κατοχής.
Οι δημοσιογράφοι που ανέλαβαν αυτόν τον ρόλο (σε μείζονα κλίμακα ήδη απ’ την εποχή Σημίτη) είναι τριών ειδών: οι αφ’ εαυτών τους ορμώμενοι εξ επιλογής και προαιρέσεως, οι υπήκοοι στα κελεύσματα του αφεντικού τους και οι τυχοδιώκτες, εκείνοι που επωφελούνται από πάσα..

Τα «βρόντηξε» η Τρέμη

Tην πρόθεσή της να αποχωρήσει από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού Mega εξέφρασε η δημοσιογράφος Ολγα Τρέμη. Προς τούτο η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου, σύμφωνα με το iefimerida, ενημέρωσε προ ημερών την διοίκηση του «μεγάλου καναλιού» ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει στο δελτίο από την επόμενη σεζόν.
Ακούγεται ότι η Τρέμη θέλησε να διευκολύνει το ΔΣ και τον διευθυντή Χρήστο Παναγιωτόπουλο που είχε λάβει σαφέστατο μήνυμα: «Το ενημερωτικό μας προφίλ δείχνει γερασμένο. Πρέπει να γίνουν αλλαγές με φρέσκα πρόσωπα και μάλιστα μέσα από το υπάρχον δυναμικό του Mega».
Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με κύκλους του καναλιού της Μεσογείων, το Συμβούλιο των Μετόχων.. 

Oταν το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ονομάζεται ανάπτυξη κι ανταγωνισμός

Λένε:
-Πρέπει να πουληθεί η ΔΕΗ σε κομμάτια, καθώς έτσι θα βγει οικονομικά κερδισμένο το κράτος και θα υπάρξει ανταγωνισμός στο χώρο της ενέργειας, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να πληρώνει φθηνότερο ρεύμα.
Δεν λένε πως:
-οι κυβερνήσεις Νεας Δημοκρατίας και Πασοκ,έχουν ξεπουλήσει τη τελευταία δεκαετία ένα σκασμό κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ,τα λιμάνια,τα αεροδρόμια,τον Χρυσό,τα καζίνο, ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, συνεπώς το Ελληνικό δημόσιο όχι μόνο δεν βγαίνει κερδισμένο, αλλά ουσιαστικά χάνει, σίγουρα..

Στη φυλακή και ο Κασιδιάρης

Τον δρόμο προς τη φυλακή παίρνει και ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης μετά την απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος αποφάσισαν την προφυλάκιση του Κασιδιάρη που κατηγορείται για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής.
Στην απολογία του που διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, ο Κασιδιάρης αρνήθηκε την κατηγορία και επανέλαβε τα περί πολιτικής δίωξης...
Εξω από το Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας βρέθηκαν και πάλι συγκεντρωμένοι οπαδοί της ΧΑ που επιτηρούμενοι από ισχυρές.. 

Συμφωνήσαμε στο ημίχρονο να μην τους ξεφτιλίσουμε άλλο...

Τι αποκάλυψε ο Ματς Χούμελς για το διασυρμό των Βραζιλιάνων

Την ώρα που η Βραζιλία «βράζει» μια αποκάλυψη απο το στρατόπεδο των Γερμανών ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά.
Oι Γερμανοί συμφώνησαν στο ημίχρονο του ημιτελικού με τη Βραζιλία, να μην συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό (είχαν βάλει ήδη πέντε γκολ) και διασύρουν περισσότερο την ομάδα του Σκολάρι. Αυτό αποκάλυψε αμυντικός της Ντορτμουντ, Ματς Χούμελς, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Αυτό που είπαμε ήταν ότι έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι, αλλά να προσπαθήσουμε να μην τους ξεφτιλίσουμε. Πρέπει να δείχνεις σεβασμό σε έναν αντίπαλο όπως η Βραζιλία και εμείς..  

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Σχέδιο - σοκ των Τραπεζών για ΔΟΛ, Πήγασο και Mega

«Διώξτε το 40% του προσωπικού σας»!

Πριν από λίγες μέρες στελέχη των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς συναντήθηκαν για να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται σε δύο δημοσιογραφικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ καθώς και στο MEGA.
Οι τεχνοκράτες των τραπεζών έβαλαν χαρτί και μολύβι και κατέγραψαν το σύνολο του δανεισμού των τριών αυτών επιχειρήσεων ΜΜΕ, που φτάνει τα εξακόσια εκατομμύρια ευρώ.
Όπως πληροφορούμαστε από έγκυρη τραπεζική πηγή το σενάριο που εξετάζουν οι τραπεζίτες είναι αυτό της τριπλής συγχώνευσης.
Δηλαδή ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ και MEGA να ενοποιηθούν και να περιορίσουν το..

Τύπος ώρα μηδέν...

Όταν ο Τύπος κρύβεται πίσω από ένα εκκωφαντικό αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα, όταν δεν αναφέρει καν, έστω και ως απλή είδηση, στα πρωτοσέλιδα ένα τεράστιο γεγονός (στο οποίο εμπλέκονται ΚΑΙ δημοσιογράφοι), πρέπει να ανησυχούμε πολύ. Και όταν στη σιωπή μετέχουν και κομματικά έντυπα, ανησυχούμε περισσότερο...

«Νίκας, Μανίκας, Λιας, Καραμπαλίκας...»

Ο 39χρονος μαρμαράς Στέφανος Σγούρδας μπορεί να έγινε αμέσως ο πιο διάσημος προπονητής της Ελλάδας αλλά ουδεμία σχέση έχει με τα αποτυχημένα συστήματα του Σκολάρι και των Βραζιλιάνων.
Εμείς τον γνωρίσαμε από το κλασικό πλέον σύστημα που ψιθύρισε με έναν καταιγισμό ονομάτων απευθείας στο αυτί του προέδρου-«Αγαπούλα» της γνωστής διαφήμισης: «Νίκας, Μανίκας, Λιας, Καραμπαλίκας, Γενικολιάς, Γουρδουμπάς, Κεντρικόπουλος και μπροστά μόνος του Νίκωνας».
Ωστόσο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σπάρτη, ο Στέφανος Σγούρδας ήταν ήδη γνωστός σαν «κόουτς» - ενίοτε και «Μουρίνιο του Αγίου Ιωάννη», ή, καλύτερα, σαν ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, που αναλύει από μνήμης συστήματα ομάδων, π.χ. από το Μουντιάλ του 1994.
Εν ολίγοις ο 39χρονος, που αναλαμβάνει οποιαδήποτε εργασία σχετίζεται με το μάρμαρο στην..

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νικήτας Γαβαλάς

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νικήτας Γαβαλάς.
Ο Νικήτας Γαβαλάς υπηρέτησε την δημοσιογραφία  για περισσότερο από 40 χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες. Ο πληθωρικός χαρακτήρας του σημάδευε όλες τις δραστηριότητές του, στις οποίες αφιερωνόταν με πάθος και συνέπεια.
Πολυετής και συνεχής ήταν η ενασχόλησή του με το ελληνικό τραγούδι, το οποίο αποτελούσε μία από τις μεγάλες του αγάπες. Ο Νικήτας Γαβαλάς θα μείνει αξέχαστος σε όσους τον..

Η κατάρα του Τζάγκερ φταίει για την συντριβή της Βραζιλίας!

Ούτε οι παίκτες αλλά ούτε και ο Σκολάρι φταίνε για την συντριβή της Βραζιλίας με 7-1 από την Γερμανία. Πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν την ταπεινωτική ήττα των Βραζιλιάνων στην «κατάρα» που κουβαλά ο Μικ Τζάγκερ.
Ο τραγουδιστής των Rolling Stones ήταν ένθερμος οπαδός και υποστηρικτής τη Σελεσάο και βρέθηκε και στο Μπέλο Οριζόντε, αν και οι οπαδοί της Εθνικής Βραζιλίας τον είχαν θερμοπαρακαλέσει να μην το κάνει. Kι αυτό γιατί υποτίθεται ότι κουβαλά μια «περίεργη κατάρα» που θέλει κάθε ομάδα που υποστηρίζει είτε να αποκλείεται είτε να χάνει. Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι τον είχαν παρακαλέσει να μην παρακολουθήσει κανένα αγώνα της ομάδας τους και να στηρίξει την..

«Ψήνεται» πώληση

** Προς πώληση εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός. Πληροφορίες αναφέρουν πως ισχυρός επιχειρηματίας, με παρουσία ήδη στα media, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά.
** Δεν έχει αποσπάσει και τα καλύτερα σχόλια η αλλαγή του κασέ στο «Βήμα», η αναδιάταξη της ύλης, καθώς και οι ανατροπές στα ένθετα, με κεντρικό άξονα τον περιορισμό των σελίδων. Η αιτία, μία και μόνη, η μείωση του κόστους, που επιβάλλεται από την πτώση της κυκλοφορίας και τον περιορισμό της διαφήμισης.
** Αγωνία για την “Τυποεκδοτική”. Η εκτυπωτική εταιρεία του ΚΚΕ κινδυνεύει με πτώχευση και δεν αποκλείεται να πουληθεί σε επιχειρηματία που εσχάτως παρουσιάζει έντονη..   

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Θρίλερ με τον Πρετεντέρη στο Mega

Η ώρα της κρίσης για τις «φίρμες» - Εντολή στον Παναγιωτόπουλο για φρέσκα πρόσωπα...

Ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων βρίσκονται στο Mega και ειδικότερα στον ενημερωτικό τομέα το επόμενο διάστημα. Το μήνυμα που έλαβε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος στην τελευταία συνάντησή του με τα μέλη του Δ.Σ. του καναλιού ήταν σαφές: «Το ενημερωτικό μας προφίλ δείχνει γερασμένο. Πρέπει να γίνουν αλλαγές με φρέσκα πρόσωπα και μάλιστα μέσα από το υπάρχον δυναμικό του Mega». Ενδιαφέρον έχει ο διάλογος Παναγιωτόπουλου με μέλη του Δ.Σ. όταν επικαλέστηκε το πολύ χαμηλό lead in που έπαιρνε το κεντρικό δελτίο.
Η απάντηση που πήρε είχε από τη μία πλευρά κατανόηση, από την άλλη όμως δεν έλειψε και μια μπηχτή: «Καλά, σε καθημερινό επίπεδο να δεχθούμε ότι φταίει το lead in. Στον εκλογικό μαραθώνιο όμως, που ήμασταν… τρίτοι, πίσω από το Star και τον ANT1, τι ακριβώς έφταιγε;». Ετσι, αυτή την..

Τα δύο διαζύγια του Πέτρου Κωστόπουλου

Σε άψογο χολιγουντιανό στιλ, ο τίτλος μιας φανταστικής ταινίας γύρω από το τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στη ζωή του θα μπορούσε να είναι «Τα Δύο Διαζύγια του Πέτρου Κωστόπουλου». Πραγματικά, έως μερικές ώρες πριν ρίξει την βόμβα που αιφνιδίασε τον ελληνικό μιντιακό κόσμο με την επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού του με τη Τζένη Μπαλατσινού, ο Πέτρος Κωστόπουλος απασχολούσε τα ΜΜΕ μόνο εξαιτίας του επαγγελματικού του διαζυγίου από το «Πρωινό mou» του Mega.
Πάντα αμφιλεγόμενος αλλά και πάντα πρωταγωνιστής, ο πρώην μεγαλοεκδότης και ευαγγελιστής της υλιστικής ευζωίας (ή του λεγόμενου «lifestyle») κατάφερε να γίνει για άλλη μια φορά ο ίδιος θέμα με τις επιλογές του: Το τέλος της σταδιοδρομίας του ως παρουσιαστή πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής ήταν το ίδιο επεισοδιακό με την έναρξή της.
Στον κατάλογο με τις μομφές που θα μπορούσε κάποιος κακοπροαίρετος να εξαπολύσει εναντίον ..

Γιάννα: Δεν μπόρεσα να ανταγωνιστώ τους διαπλεκόμενους εκδότες

Το «έντιμο λάθος» με τον Ελ. Τύπο και η επιστροφή της Αγγελοπούλου στο παιχνίδι των Μέσων
 
Γνωστούς και μη εξαιρετέους δημοσιογράφους «τραπέζωσε» προ λίγων ημερών η (αποτυχημένη) εκδότρια και νυν (επιτυχημένη;) συγγραφέας Γιάννα Αγγελοπούλου. Η σύζυγος του επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου μίλησε για όλους και για όλα - ανάμεσα τους και για τους πολιτικούς και την ελιτ «που μας διέλυσαν» λέγοντας ότι αυτή ξέρει «τι τραβάει ο απλός κόσμος» (δείτε εδώ)...
Φυσικά από τη συζήτηση στο δείπνο με τους δημοσιογράφους δεν θα μπορούσε να λείπει και το θέμα της εξαγοράς της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος και το μεγαλοπρεπές λουκέτο που..

Γιατί ο Μπόμπολας μπαινοβγαίνει στο γραφείο του Ψυχάρη;

Προβλήματα πολλά και δύσκολα φαίνεται να αντιμετωπίζει όλη η παρέα των εκδοτών που μετέχει στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, κάτι που αλληλοεμπλέκεται και με τις επιμέρους δικές τους δουλειές (ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, Πήγασος του Μπόμπολα κ.λπ.).
Αυτή ίσως να είναι και η εξήγηση για το ότι σχεδόν καθημερινά μπαινοβγαίνει στα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, το αφεντικό του Πήγασου, Φώτης Μπόμπολας, όπου έχει το στρατηγείο του ο Σταύρος Ψυχάρης.
Ανάμεσα στα θέματα που, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητούνται ανάμεσα στους δύο είναι και..

Κοντομηνάς: λεφτά για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν...

...αλλά όχι και για την εγγύηση

Έτοιμος να κάνει επίσημη πρόταση για να γίνει αφεντικό της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.
Μάλιστα ο χουβαρντάς επιχειρηματίας δεν θα μείνει μόνο στην καταβολή του ενός εκατομμυρίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ, αλλά θα συμμετάσχει οικονομικά λέει και στις άλλες υποχρεώσεις της ομάδας.
Την ίδια ώρα, όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα Fm Voice, ο ιδιοκτήτης του Alpha έχει «ξεχάσει» να πληρώσει τα 5 εκατ. ευρώ της  εγγύησης  για τη μη προφυλάκισή του σχετικά με την υπόθεση των δανείων του από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Φαίνεται πως λεφτά για την «αναβάθμιση της εικόνας Κοντομηνά στη Βόρεια Ελλάδα και στα Βαλκάνια» υπάρχουν (και μάλιστα πολλά), λεφτά για την εγγύηση όμως όχι... Eκτός κι αν ο.. 

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ζητείται αρθρογράφος, να ανεβάζει 100 κείμενα την ημέρα, μισθός 100 ευρώ το μήνα!

Τη συλλεκτική αγγελία που δεν είναι φάρσα εντόπισε η φίλη Ελένη Μιχαλοπούλου στο facebook. Δείχνει πόσο εξευτελισμένη είναι στην εποχή μας η ηλεκτρονική δημοσιογραφία αλλά και η ίδια η εργασία. Οι εργοδότες απαιτούν από τον «αρθρογράφο» να ανεβάζει-αντιγράφει καθημερινά 100 άρθρα από άλλες ιστοσελίδες στη σελίδα της επιχείρησης με τη μέθοδο του copy+paste (αντιγραφή και επικόλληση κειμένου). Επιπλέον απαιτεί από το σκλάβο-κομπιουτερά να ανεβάζει 40 φωτογραφίες καθημερινά στο facebook.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το 90% του περιεχομένου στο διαδίκτυο αποτελεί προϊόν copy+paste, αντιγραφή δηλαδή της εργασίας άλλων ανθρώπων, χωρίς καν να αλλάξει η φωτογραφία, ο τίτλος ή έστω ένα κόμμα από το αρχικό κείμενο.
Ακολουθεί το κείμενο της...

Μεγάλη απάτη από τους εκδότες του Επενδυτή

Καταγγελίες για νέες παράνομες ενέργειες από Σκαναβή - Μπενέκο

Tην εταιρεία DBAS και τους ιδιοκτήτες της Αλ. Σκαναβή και Δ. Μπενέκο καταγγέλλουν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΗΠΤΑ. Οι Ενώσεις καταγγέλλουν τους εκδότες για την κατάφωρα παράνομη συμπεριφορά τους έναντι των εργαζομένων της εφημ. «Επενδυτής», καθώς και των Ασφαλιστικών Ταμείων του Τύπου.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι της εφημερίδας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την αρχή του έτους και είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο, και παρ’ ότι έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής θέλησης για να διευκολυνθεί η επανέκδοση της εφημερίδας, η εταιρεία απέστειλε στα Ταμεία (Α’ και Γ’ Διεύθυνση) και στον ΟΑΕΔ ψευδείς αναγγελίες περί «οικειοθελούς αποχώρησης» των εργαζομένων από τον Ιανουάριο! Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η ίδια η εταιρεία έχει αποστείλει στα Ταμεία μισθολογικές καταστάσεις που βεβαιώνουν τις ..

Τέλος ο Σταύρος Λυγερός από το Real Group

Εκτός του Real Group φαίνεται να βρίσκεται πλέον ο γνωστός και καλός δημοσιογράφος, Σταύρος Λυγερός που απομακρύνθηκε τόσο από την εφημερίδα, όσο και από το ραδιόφωνο του ομίλου.
Επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται να υπάρξουν εδώ που τα λέμε. Άλλωστε η όποιας μορφής απόλυση είναι... σιωπηρή, προσπαθούν όλοι τους να περάσει κάπως πιο ανώδυνα η απόμακρυνση, χωρίς θόρυβο. Τις τελευταίες ημέρες δεν βγήκε ο Λυγερός και στο μαγκαζίνο του σταθμού, στον Γιάννη Παπαδόπουλο και την Κατερίνα Ακριβοπούλου ώστε να κάνει το εύστοχο, ως συνήθως, σχόλιό του. Επίσης η στήλη του δεν υπήρχε αυτή την Κυριακή, στην Realnews.
Σύμφωνα με πληροφορίες του e-tetRadio ασκήθηκαν κάποιου είδους πιέσεις για την.. 

Η Γιάννα, η συριζαία, ξέρει πως ζει και τι τραβάει ο απλός κόσμος...

«Οι πολιτικοί και η ελίτ μάς διέλυσαν... Εγώ ξέρω τι τραβάει ο απλός κόσμος»...  Αυτό είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου και πολλοί από τους δημοσιογράφους τους οποίους «τραπέζωσε» σε πολυτελές εστιατόριο, κόντεψαν να πνιγούν. Κάποιος τόλμησε να ρωτήσει: «Εσείς δεν είστε ελίτ;» για να του απαντήσει αφελέστατα η Γιάννα επαναλαμβάνοντας: «Οχι, δεν έχω καμία σχέση με τέτοιες συμπεριφορές, καμία θέση σε αυτό το σύστημα. Εγώ απλά ξέρω πώς ζει και τι τραβάει ο απλός κόσμος»!..
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης του «Θέματος»  ήταν από τους... τυχερούς που προσεκλήθησαν στο δείπνο της Γιάννας όπου κάτω, λέει, «από ανέμελες κληματαριές, δίπλα στη δροσερή πισίνα και απολαμβάνοντας λαβράκι σε κρούστα αλατιού, ανακατεμένο στον ουρανίσκο με γουλιές από Chardonnay κρασιά υψηλής ποιότητας», ειπώθηκαν, λέει, πολλά.... Ανάμεσά τους και τα παρακάτω:

Οι χρυσαυγίτες στοχοποιούν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Στις ανακρίτριες που ερευνούν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, κατέθεσαν οι φωτογράφοι που δέχθηκαν επίθεση από μέλη του ναζιστικού κόμματος έξω από το Εφετείο την περασμένη Παρασκευή κατά τη μεταγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου στο ανακριτικό γραφείο.
Οι δύο φωτορεπόρτερ είχαν τραυματιστεί σοβαρά και  ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Κατάθεση έδωσαν στις ανακρίτριες και δυο αυτόπτες μάρτυρες καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος (φωτογραφία) που ανέφερε ότι προσκόμισε φάκελο με επιπλέον στοιχεία για περιστατικά με επιθέσεις χρυσαυγιτών προς τους λειτουργούς του Τύπου.
Ο Μ. Λώλος κατήγγειλε και άλλα περιστατικά με απειλές και βιντεοσκοπήσεις φωτορεπόρτερ..

Oι εντιμότατοι φίλοι μου

O Μελισσανίδης χτυπάει το ντέφι και ο Σαμαράς χορεύει στο ρυθμό του

Μήλον της Έριδος η έκταση των 660 στρεμμάτων της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας, οι εγκαταστάσεις και οι χρήσεις γης γύρω από αυτήν. Έχει στηθεί ένα παιχνίδι μεθοδεύσεων και ωμών παρεμβάσεων, με πρωταγωνιστές πολιτικά πρόσωπα –όπως ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης και ο πρώην περιφερειάρχης κ. Σγουρός–, που στην παρούσα φάση δρουν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ομίλου Aegean, ιδιοκτησίας Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι εγκαταστάσεις της ΒΡ στην περιοχή θα γίνουν κέντρο διακίνησης εκατομμυρίων λίτρων λιπαντικών και πετρελαίου, καθώς και επεξεργασίας πετρελαιοειδών αποβλήτων (slops). Για όσους δεν γνωρίζουν, μέσω των slops γίνεται παγκοσμίως συστηματικά και οργανωμένα το λαθρεμπόριο πετρελαίου.
Με φωτογραφικές υπουργικές αποφάσεις, νομοθετήματα, αλλά και «απαραίτητες» αυτοδιοικητικές .. 

Βασανισμένος...

Πολλά τα χτυπήματα της μοίρας για τον 60χρονο Πέτρο Κωστόπουλο τα τελευταία δύομισι χρόνια. Μετά την ελεύθερη πτωση του, στις αρχές του 2012, από την κορυφη της εκδοτικής επιτυχίας, περιήλθε σε καθεστώς κλινικής κατάθλιψης επί 12 μήνες. Ενα καθεστώς που τον μετέτρεψε από βασιλιά του εκδοτικού life style κατεστημένου, σε σκιαγμένο κουνέλι.
Και από εκεί που - σύμφωνα με τα λεγόμενά του- ήταν κλεισμένος μες στο σπίτι επί μήνες, με χούφτες χαπάκια και δεν μπορούσε να σηκωθεί ούτε από το κρεβάτι του, τον λυπήθηκαν οι Κυριακού και τον πήραν ως υπάλληλό τους στην εταιρεία «ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες», δινοντάς του όμως ένα "τυφλό" γραφείο χωρίς θέα!..
Στη δούλεψη των «γλυκύτατων Κυριακού» ο Πέτρος άντεξε κανα τρίμηνο και μετά έφυγε...
Κι έπειτα ήρθε η τηλεόραση. Πρώτα Βράδυ (στον ΑΝΤ1) κι ύστερα πρωί (στο Μega) όπου ανέλαβε .. 

Kaboom στον διαδικτυακό αέρα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Το Kaboom -ημερολόγια πριν από τη μεγάλη έκρηξη- επιχειρεί να είναι κάτι παραπάνω από ακόμα ένα ηλεκτρονικό περιοδικό.
Προσπαθεί να καταγράψει μακριά από την κυρίαρχη οπτική ένα transmetropolitan κόσμο που αλλάζει ραγδαία, να ιχνογραφήσει εικόνες απ' το μέλλον που κατασκευάζεται, να δώσει χώρο και βήμα στην αυτόνομη πρωτογενή δημιουργία, να μιλήσει χωρίς ταμπού για ό,τι θεωρείται παρά φύση και χωρίς αυταπάτες για την ασημαντότητα που μάς περιβάλλει.
Ταυτόχρονα αναγνωρίζοντας πως οι φρέσκιες ιδέες χρειάζονται το ζωτικό χώρο μιας φρέσκιας φόρμας, επιχειρεί να δομήσει μία πολύγλωσση, multimedia, και διαδραστική πλατφόρμα..

Google: διαγραφές «αναζήτησης» με παρενέργειες λογοκρισίας στα media

Περισσότεροι από 70.000 χρήστες έχουν ζητήσει από τη Google να διαγράψει από τα αποτελέσματα των αναζητήσεών της τους συνδέσμους (links) για περισσότερες από 276.000 ιστοσελίδες που τους αφορούν. Ωστόσο, έχει παρενέργειες που έχουν πυροδοτήσει δημοσιογραφικές κατηγορίες για «λογοκρισία από την πίσω πόρτα», καθώς η Google προχωρά στη διαγραφή ορισμένων «ενοχλητικών» άρθρων.
Από τις 30 Μαΐου που ξεκίνησε η διαγραφή, έως τις 30 Ιουνίου, δηλαδή μέσα σε ένα μόνο μήνα, οι σχετικές αιτήσεις προς τη Google γίνονται με μέσο ρυθμό περίπου 1.000 την ημέρα και αφορούν κατά μέσο όρο 3,8 συνδέσμους ανά αίτηση χρήστη. Οι περισσότερες αιτήσεις έχουν γίνει στη Γαλλία (περίπου 14.100) και ακολουθούν η Γερμανία (12.700) και η Βρετανία (8.500). Παραμένει ασαφές πόσες από τις περίπου 70.000 αιτήσεις διαγραφής έχουν ήδη ικανοποιηθεί.
Αξιοποιούν έτσι τη σχετική απόφαση που έβγαλε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον .. 

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Πόλεμος Κουρτάκη με υπαλλήλους-πράκτορες του Μελισσανίδη

Νέο σημείωμα του μιντιάρχη Γιάννη Κουρτάκη με αποδέκτη τον επιχειρηματία και μέτοχο του ΟΠΑΠ Δημήτρη Μελισσανίδη.
Αυτή τη φορά με κείμενό του στα Παραπολιτικά στη στήλη Πολιτικός Καφές, ο Κουρτάκης απευθύνεται προς τον Σάββα Καλεντερίδη, πρώην πράκτορα (γνωστό από την υπόθεση Οτσαλάν) και νυν υπάλληλο του Μελισσανίδη. Ο εκδότης των Παραπολιτικών αναφέρεται σε προβοκάτσιες και διάφορα «πονηρά μηνυματάκια» που στέλνει ο Καλεντερίδης «είτε μέσω του άκρως γραφικού και ανυπόληπτου ιστολογίου του είτε μέσω των φυλλάδων και των sites που θαυμάζει και στα οποία ενίοτε αρθρογραφεί» - (ο πρώην πράκτορας αρθρογραφεί τακτικά στην «Δημοκρατία» του Γιάννη Φιλιππάκη).
 Ο Γ. Κουρτάκης στέλνει με τη σειρά του το δικό του μήνυμα σε Μελισσανίδη - Καλεντερίδη αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«ΕΔΩ κύριε Καλεντερίδη ούτε "σκοτώνουμε δημοσιογράφους" ούτε "περνάμε πριονοκορδέλα" ..