ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ακου συντροφάκο...

«Θα παραιτηθώ την άλλη βδομάδα». Η ατάκα ανήκει στον Φώτη Κουβέλη και ειπώθηκε την Παρασκευή, στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ.
Ο Κουβέλης είπε στους συντρόφους του ότι θα παραιτηθεί την... επόμενη βδομάδα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος από την προεδρία του οποίου υποτίθεται ότι παραιτήθηκε! Κι όχι μόνο αυτό αλλά δεν βγαίνει και στο τηλέφωνο όταν το καλούν οι σύντροφοί του..
Ενδεικτικές της κατάστασης στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ είναι δηλώσεις στελεχών του κόμματος όπως αυτή του Γρηγόρη Ψαριανού που αποκάλυψε ότι ο Κουβέλης δεν απαντά στα τηλέφωνήματά του. «Δεν πήγα στη συνεδρίαση και πήρα τον Φώτη Κουβέλη τηλέφωνο χθες, για να του πω το λόγο που δεν θα πάω, αλλά δεν το κατάφερα, διότι δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα. Δεν πήγα, ακριβώς..

O Δον Κιχώτης της Κάντζας...

Τι εστί... Βερύκ(ι)οκος!

ΗΤΑΝ πολύ διασκεδαστικό το παραλήρημα του Δήμου Βερύκιου (από το ραδιόφωνο του Alpha, σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή στο ίδιο κανάλι) για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Espresso», που αφορούσε μπλόκο της Τροχαίας στην τηλεπαρουσιάστρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου -στην παραλιακή- και κλήση 950 ευρώ επειδή έτρεχε με δανεικό, ανασφάλιστο αυτοκίνητο, μιλώντας στο κινητό και χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας.
Ο... Δον Κιχώτης της Κάντζας με θράσος χιλίων πιθήκων «είδε» επιχειρηματικά συμφέροντα (ποια;) που επιθυμούν (γιατί;) να κλείσουν τον Alpha πίσω από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το κορίτσι του «Μες στην καλή χαρά» και έγινε..

Νέα αναστάτωση με απολύσεις γιατρών στον ΕΔΟΕΑΠ

Γιατί λύθηκε η συνεργασία με τον Ελεγκτή Οδοντίατρο Αλ. Ταγματάρχη και την Οδοντίατρο Ελισάβετ Τζιά

Νέα αναστάτωση για τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Μετά την λύση της συνεργασίας του Οργανισμού τον περασμένο Απρίλιο, με την Αρχίατρο, τον Ελεγκτή Ιατρό, τους δύο Οφθαλμιάτρους και το Γραμματέα Αρχιάτρου, τώρα το ΔΣ απέλυσε τον Ελεγκτή Οδοντίατρο  Αλέξανδρο Ταγματάρχη και την Οδοντίατρο Ελισάβετ Τζιά.
Κι αυτό γιατί μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ διαπιστώθηκε σειρά παρατυπιών στο μηχανισμό ελέγχου των οδοντιατρικών εργασιών. Το Δ.Σ. κάλεσε τους εμπλεκόμενους οι οποίοι και παραδέχτηκαν τις πράξεις τους. Μετά..

ΝΕΡΙΤ: δεν θα πληρώνεται από το Πανεπιστήμιο ο Πρόεδρος

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΝΕΡΙΤ σχετικά με αναρτήσεις ιστολογίων που αφορούν στον καθορισμό της αμοιβής του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., Αντώνη Μακρυδημήτρη. Επισημαίνεται ότι «βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι πανεπιστημιακοί που αναλαμβάνουν κυβερνητικά αξιώματα ή τοποθετούνται στη διοίκηση δημόσιων οργανισμών, τελούν υπό καθεστώς αναστολής ως προς τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα και τις απολαβές.
Ως εκ τούτου, είναι ευνόητο ότι ο Αντώνης Μακρυδημήτρης δεν λαμβάνει αμοιβή από το..

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΔΟΛ: ο «μαύρος Δεκέμβριος» του 2010 και η δικαίωση των απολυμένων

Παράνομες οι ομαδικές απολύσεις στη Μιχαλακοπούλου!
 
Πολλοί είναι αυτοί που θυμούνται τον Δεκέμβριο του 2010  στον ΔΟΛ ως τον μήνα της μεγάλης σφαγής. Και πολύ περισσότερο βέβαια αυτοί που πλήρωσαν την «πολιτική περικοπών» του Ψυχάρη. Ηταν τότε που έγινε η μεγάλη εκκαθάριση εργαζομένων και είχαν απολυθεί ομαδικά περισσότεροι από 20 δημοσιογράφοι μόνο από το ΒΗΜΑ. Από αυτούς πολλοί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη . Ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος Τάκης Τσιμπούκης, ο οποίος πέρυσι τον Απρίλιο δικαιώθηκε με απόφασή του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε άκυρη την απόλυσή του (δείτε τι έγραφαν σχετικά οι zoornalistas εδώ).
Στην περίπτωση του το Πρωτοδικείο αποφάνθηκε ότι η απόλυσή του ήταν άκυρη και ότι ο..

Σύγκρουση… ολυμπιακών διαστάσεων!

Με αναλυτικό - αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  για τη σύγκρουση… ολυμπιακών διαστάσεων Γιάννας Αγγελοπούλου και Βαγγέλη Μαρινάκη, κυκλοφόρησε το «Ποντίκι». Ο επιχειρηματίας- εφοπλιστής και η σύζυγος του επιχειρηματία Θόδωρου Αγγελόπουλου, σφάζονται σε φόντο… πολιτικό.
Επίσης στο Ποντίκι:
ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «Κρατήστε με (για πρόεδρο) κι ας κλαίω»… Η ντρίμπλα του κυρ - Φώτη             
ΕΚΛΟΓΕΣ: Τρεις αρχηγοί, τρία βάσανα, τρεις στρατηγικές. Ο Σαμαράς ψάχνει σωσίβιο, ο Βενιζέλος… ηττημένος και ο Τσίπρας θέλει να… ξεκολλήσει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: «Success… Φόροι» και σενάρια για «παροχές». Βαρύ κι ασήκωτο το δεύτερο εξάμηνο του έτους. 
ΘΡΑΚΗ: Εισέβαλε το «φάντασμα» του Αχμέτ Σαδίκ. Το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή λύνει και δένει.
ΕΡΕΥΝΑ: 5 καυτές πατάτες στις μασχάλες των Ευρωπαίων. Στόχοι, αντοχές και συμφέροντα...

Ο γενικός διευθυντής Μ.Ε. του ΔΟΛ και τα νούμερα της Μιχαλακοπούλου

Ο Γενικός διευθυντής Μ.Ε του ΔΟΛ, Χρήστος Μεμής διαδίδει ότι είναι το Νο2 στη Μιχαλακοπούλου (μετά  τον Σταύρο Ψυχάρη εννοείται). Μάλιστα οι σχετικές αναφορές ότι όλοι είναι υφιστάμενοι του και θα πρέπει να αναφέρονται σε αυτόν, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό σε στελέχη όπως ο Αντώνης Καρακούσης κι ο Βασίλης Χιώτης, αλλά και σε διευθυντές του διοικητικού τομέα!
Αληθεύει όμως ότι ο Χρήστος Μεμής είναι το No2; Για παράδειγμα έχει δικαίωμα να προσλαμβάνει ή να απολύει; Και γιατί κάποιοι υποστηρίζουν ότι λογαριάζει χωρίς τον..

H κυρία με τα Chanel στήνει κόμμα με τον γιό της!

ΚΟΥΙΖ 1 Ποιος δημοσκόπος που μετείχε στη «ροκ σύσκεψη» των δημοσκόπων, στην οποία διαμορφώθηκε το κοινό exit poll της περασμένης Κυριακής, έσκιζε τα ρούχα του ότι αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων ήταν πάνω από μία μονάδα θα άλλαζε δουλειά; Και ποιο στέλεχος κόμματος, αρμόδιο για τις μετρήσεις κοινής γνώμης ,είπε για τον δημοσκόπο  ότι μακάρι να το έκανε;
ΚΟΥΙΖ 2 Ποια ξανθιά υποψήφια ευρωβουλευτής περιφερόταν προεκλογικά και στο λιμανι της Θεσσαλονίκης και στο λιμάνι του Πειραιά; Για να σας βοηθήσω, υποτίθεται ότι πρόσφερε..

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

4.750 ευρώ η αμοιβή του προέδρου της ΝΕΡΙΤ

Στις 4.750 ευρώ διαμορφώνεται το ύψος της μικτής μηνιαίας αμοιβής του διευθύνοντα συμβούλου και προέδρου της ΝΕΡΙΤ, Αντώνη Μακρυδημήτρη, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργού Σίμου Κεδίκογλου.
Επίσης, η μικτή μηνιαία αποζημίωση των λοιπών μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ έχει ως εξής: Για τα εκτελεστικά μέλη ανέρχεται στα 1.525 ευρώ και για τα μη εκτελεστικά μέλη καθορίζεται στα 300 ευρώ.
Σημειώνεται ότι για τις αποδοχές της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ έχει προβλεφθεί δαπάνη ύψους..

Το 'χει πει κι ο Στάλιν: «Καλύτερα ο Μπέος, παρά ο Συριζαίος»

Μόλις βγήκε ο απολογισμός της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις εκλογές, άρχισα να ψάχνω μανιωδώς. Στην πρώτη παράγραφο τίποτα, στη δεύτερη τίποτα, στην τρίτη, στην τέταρτη, στην πέμπτη, τίποτα, τίποτα, τίποτα. Περνούσαν σαν βαγόνια οι παράγραφοι του απολογισμού κι ούτε λέξη αυτοκριτικής για όσα διέπραξε η ηγεσία του ΚΚΕ στην υπόθεση του Πάχτα και του Μπέου. Διότι όλα καταπίνονται, σύντροφοι, και τα ψέματα, και το μίσος, και οι συκοφαντίες. Το όνειδος του Πάχτα και του Μπέου, όμως, δεν καταπίνεται ούτε με όλο το νερό του Βόλγα.
Στη Χαλκιδική δίνεται εδώ και χρόνια η μάχη των μαχών. Από τη μία ένα πρωτοφανές κίνημα που προσπαθεί να εμποδίσει την εξόρυξη του χρυσού, για να σώσει μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, να σώσει τα δέντρα του αρχέγονου δάσους, να σώσει εντέλει τα παιδιά από το δηλητήριο..

Γιατί Γρηγόρη, παιδί μου;..

Η παραίτηση και το παράπονο του κυρ Φώτη

«Όφειλε να είχε ήδη παραιτηθεί, θέτοντας την παραίτησή του στη διάθεση των οργάνων του κόμματος» είπε χθες ο Γρ. Ψαριανός κι ο Φώτης Κουβέλης έσπευσε να υποβάλει από σήμερα  την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ.
Η αποτυχία εισόδου του κόμματος να εκλέξει ευρωβουλευτή, συγκεντρώνοντας ποσοστό μόλις 1,2% στις ευρωεκλογές της Κυριακής και η έντονη εσωτερική αμφισβήτηση από βουλευτές και στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, ανάγκασαν τον Κουβέλη να επισπεύσει τις διαδικασίες αντικατάστασής του.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε παράπονα («Γιατί Γρηγόρη, παιδί μου;..»), σε πολύ στενό του συνεργάτη, για την σκληρή κριτική που δέχτηκε. Μάλιστα είναι γνωστό πως..

Τι (δεν) ψήφισε ο Πέτρος Κωστόπουλος

Η φωτογραφία είναι από την Ψαρού, στη Μύκονο το εκλογικό Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Σε αυτήν εικονίζεται ο Πέτρος Κωστόπουλος με καλοκαιρινή περιβολή να πίνει τους αγαπημένους του χυμούς και να χαζεύει τη θέα....
Το πρώην αφεντικό της ΙΜΑΚΟ και νυν τηλεπαρουσιαστής, ξεκουράστηκε μιλώντας ταυτόχρονα για δουλειές ή καλύτερα για λουκέτα (σταματάει και το Kool magazine – το περιoδικό που έβγαζε για το ipad).
Ο Κωστόπουλος μάλιστα είχε προγραμματίσει και συσκέψεις με συνεργάτες του στην κοσμοπολίτικη παραλία της Μυκόνου, αλλά τελικά δεν κατάφερε να τις πραγματοποιήσει καθώς αφενός η μουσική στην Ψαρού ήταν πολύ δυνατά..

Στις 4 Ιουνίου στο TITANIA η Γ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ

Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Εν’ όψει των διατάξεων των άρθρων 15 και 25 του Καταστατικού του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
Οι μέτοχοι-μέλη του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως σε τρίτη Τακτική Γενική Συνέλευση την  4η Ιουνίου 2014, ημέρα Τετάρτη  και  ώρα 12.00, στο ξενοδοχείο TITANIA (Πανεπιστημίου 52 ) με τα εξής θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Ανακοινώσεις της Διοίκησης
2. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου
3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική χρήση έτους 2013..

Έκλεισε το Πρακτορείο Διανομής Ξένου Τύπου

Το Πρακτορείου Διανομής Ξένου Τύπου στην Ελλάδα ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών του και ζήτησε από τους συνεργάτες του ιδιοκτήτες των σημείων, στα οποία πωλείται ο ξένος τύπος, να προχωρήσουν σε εκκαθάριση.
Στην Ελλάδα διακινούνται 4.000 τίτλοι ξένων περιοδικών και 20 τίτλοι εφημερίδων.
Για πολλούς επαγγελματίες η θερινή σαιζόν θεωρείται «χαμένη», και υποστηρίζουν ότι πολλά περιοδικά δεν θα τα ξαναδούμε πριν.. 

Ψάχνουν αποζημιώσεις οι απολυμένοι της ΕΡΤ

Στον Συνήγορο του Πολίτη απευθύνθηκαν οι απολυμένοι της ΕΡΤ για τις αποζημιώσεις τους και αυτός με τη σειρά του απευθύνθηκε στην Ειδική Διαχειρίστρια Αφροδίτη Γουγά. Η σχετική επιστολή πήρε την άγουσα στις 2 τρέχοντος και είχε ως θέμα το εξής: «Καταβολή αποζημίωσης σε πρώην υπαλλήλους της ΕΡΤ Α.Ε. λόγω απόλυσης και μη επίδοσης σε αυτούς έγγραφης καταγγελίας της σύμβασής τους». Την υπέγραφε δε η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Μαίρη Κοτρωνιά.
Να δούμε όμως και το περιεχόμενο της επιστολής. Γράφει λοιπόν εκεί ότι στο Συνήγορο του Πολίτη υπεβλήθη η από 18.03.2014 αναφορά των κ.κ. Β. Πρεδάρη, Ε. Παπαναγιώτου, Κ. Αυγουστή, Σ. Ρούσση, Γ. Σόκαλη, Ζ. Γεωργίου, Μ. Μιχαλογιαννάκη και Φ. Ανδρικόπουλου, στην οποία δόθηκε αριθμός φακέλου υπόθεσης 183857.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αναφοράς, οι ενδιαφερόμενοι ήταν τακτικοί υπάλληλοι της πρώην.. 

Πεντάωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ

Στο ξενοδοχείο Τιτάνια σήμερα Τετάρτη η γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ

Πεντάωρη στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ για την Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. για την πραγματοποίηση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης στο ξενοδοχείονΤΙΤΑΝΙΑ. Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλους τους δημοσιογράφους  σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια της Αττικής (εφημερίδες, ιδιωτική και δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ και ενημερωτικές ιστοσελίδες).
Στην ημερήσια διάταξη της Γεν. Συνέλευσης περιλαμβάνονται:
- Ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής των ψηφοφοριών επί των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης και αρχαιρεσιών για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
- Ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την εκλογή αντιπροσώπων της ΕΣΗΕΑ.. 

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Θαύμα έγινε στις ευρωεκλογές!

Θαύμα έγινε στις ευρωεκλογές στη χώρα μας, αφού ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε πρώτο κόμμα και θριάμβευσαν η Νέα Δημοκρατία που ήταν δεύτερη και το ΠΑΣΟΚ που ήταν τέταρτο, αν και μειώθηκαν πολύ τα ποσοστά τους. Ήδη, το νέο ελληνικό θαύμα έχει μεταδοθεί ως τα πέρατα της οικουμένης και αναμένεται να προσελκύσει και άλλους τουρίστες στη χώρα μας.
Είναι αξιοσημείωτο πως το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ήρθε πρώτο με 25% στην Γαλλία και θριάμβευσε –σύμφωνα με τους τηλεδημοσιογράφους-, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος με 26,5% στην Ελλάδα και συνετρίβη.
Οι ειδικοί αποδίδουν το αξιοπερίεργο αυτό γεγονός στο ότι Ελλάδα και Γαλλία έχουν διαφορετικό..

Οργή Μαξίμου κατά Μαρινάκη για την εκλογή της Δούρου!

Τελικά φαίνεται πως η ενασχόληση του επιχειρηματία και προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, με τα κοινά και την πολιτική δημιούργησε αντιπαλότητες και συσπείρωσε πολλές και ετερόκλητες δυνάμεις εναντίον του (βλέπε Γιάννα, Αλαφούζος κλπ).
Σήμερα με τον τίτλο «Ποιος “σκότωσε” τον Γιάννη Σγουρό» ο Μικροπολιτικός των Νέων προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους επικράτησε τελικά  η Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και τα αίτια της ήττας του απερχόμενου περιφερειάρχη -«μας πούλησαν όλοι»  λένε οι άνθρωποί του.
Πέραν των όσων έχουν γραφεί κατά καιρούς για τον πόλεμο Μιχελάκη και λοιπων νεοδημοκρατών κατά Σγουρού, τα ΝΕΑ γράφουν και για την οργή Μαξίμου («ενόχληση» γράφουν κομψά) κατά Μαρινάκη. Κι αυτό γιατί στο Μαξίμου «θεωρούν ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έβαλε το χεράκι..

Επιστρέφει στον Μπόμπολα ο Χρήστος Μαχαίρας;

Αλλάζουν τις λάμπες στη ΔΗΜΑΡ - Αγρια κόντρα Mαχαίρα με Ψαριανό

Mάλλον πρέπει να το έχει μετανιώσει ο Χρήστος Μαχαίρας που άφησε τον Μπόμπολα και την αρχισυνταξία στο ΕΘΝΟΣ και πήγε να «θαφτεί» μαζί με τον κυρ Φώτη στη ΔΗΜΑΡ. Και δεν έφτανε το 1,3% στις ευρωεκλογές, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και τον κάθε πικραμένο Ψαριανό...
Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε την άμεση παραίτηση Κουβέλη από την προεδρία του κόμματος ενώ κατήγγειλε όλους όσοι είδαν φως και μπήκαν όπως ο... φίλος του ο Χρήστος, ο Μαχαίρας.
Σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στον «Βήμα Fm», ο Ψαριανός εξέφρασε την άποψη ότι ο Κουβέλης «όφειλε να είχε ήδη θέσει την παραίτησή του στη διάθεση των οργάνων του κόμματος».. 

«Μετά την Αμερική ο Ψυχάρης δεν είναι πια ο ίδιος...»

Γιατί στον ΔΟΛ «χτίζουν» καινούργιο γραφείο στον 5ο για τον νέο γενικό διευθυντή (Μεμή)

Πολλοί είναι αυτοί στον ΔΟΛ που αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τον ισχυρό άνδρα της Μιχαλακοπούλου και γιατί ο Σταύρος Ψυχάρης αποσύρεται σταδιακά αναθέτοντας, σε πρώτη φάση, την ευθύνη όλου του δημοσιογραφικού  κομματιού του ΔΟΛ, στον Χρήστο Μεμή.
Ο τελευταίος έχει αναλάβει αρχικά την ενοποίηση των Νέων και του Βήματος και θα είναι ουσιαστικά ο διευθυντής και των δύο εφημερίδων με... αρχισυντάκτες τον Δ. Μητρόπουλο και τον Αντ. Καρακούση που θα αναφέρονται απευθείας σε αυτόν. Eξάλλου εμφανίζεται πλέον και επίσημα ως Γενικός Διευθυντής Μ.Ε. (Μέσων Ενημέρωσης) του ΔΟΛ.
Πέρα από αυτό ο Μεμής θα είναι εκείνος που θα έχει τον πρώτο λόγο και στο εμπορικό κομμάτι του Οργανισμού και θα έχει άμεσες επαφές «με όλους όσοι χρειάζονται» για την ανάπτυξη του ΔΟΛ.
Παρεμπιπτόντως, για ποιο λόγο ο Χρήστος Μεμής δεν θα συστεγαστεί με τον Ψυχάρη και τον..

Γυναίκα, νέα, συμπαθητική...

Η ευτυχία της Ρένας Δούρου

Σε ποιον ανήκει η νίκη της Ρένας Δούρου; Στην ίδια φυσικά. Εντάξει, ένα ποσοστό πιστώνεται και στο κόμμα, έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα. Όμως αν δεν βάλεις το σωστό πρόσωπο κάτω από την κομματική σημαία δεν κερδίζεις ούτε διαχείριση πολυκατοικίας. Η Δούρου έβαλε τη σανίδα της πάνω στο ρεύμα που προσπαθεί να σηκώσει το κόμμα της. Δεν θα εκλέγετο αν κατέβαινε με άλλο χρώμα. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έπαιρνε την περιφέρεια με άλλον υποψήφιο.
Η Δούρου έκανε έναν αγώνα με ρίσκο. Όταν εγκατέλειψε τη βουλευτική της έδρα, δεν έπαιξε, απλώς, τα ρέστα της. Έσπασε και τον κουμπαρά της. Κάποιοι, ακόμα και σύντροφοί της, το βρήκαν λαϊκίστικο. Λάθος. Ήταν πειστικό. Τα υπόλοιπα τα έφερε η λογική. Εμφανίστηκε πιο «φρέσκια», πιο ξεκούραστη, πιο παθιασμένη από τον Σγουρό. Γυναίκα, νέα, συμπαθητική. Αυτά προσθέτουν.. 

Ποιοι μπαίνουν στην Ευρωβουλή - Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Στο 3,9% οριστικοποιήθηκε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, με ενσωματωμένο και το 100% των ψήφων. Η αποχή ανήλθε στο 40,04%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 26,60%, η ΝΔ 22,71%, η Χρυσή Αυγή 9,38%, η Ελιά 8,02 %, το Ποτάμι 6,61%, το ΚΚΕ 6,07% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,47%.
Έξι άτομα εκλέγονται με το ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και η Κωνσταντίνα Κούνεβα που τον Δεκέμβριο του 2008 δέχτηκε επίθεση από άγνωστους που της έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και την ανάγκασαν να το πιει, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ζωτικά της όργανα.
Με τη Ν.Δ. εκλέγονται πέντε άτομα, ενώ ακολουθεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής με το οποίο εκλέγονται τρεις... Με την «Ελιά» εκλέγονται δύο, το ίδιο και με το «Ποτάμι». Δύο άτομα στέλνει στην Ευρωβουλή και το Κ.Κ.Ε ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου κατάφεραν να εκλέξουν έναν ευρωβουλευτή που θα είναι ή..

Η «κουκλάρα» Ελλη Στάη και οι «πλαστικές» του Λιάγκα

Με έναν καλό λόγο πάντα οι δημοσιογράφοι, τηλεπαρουσιαστές κλπ για τους συναδέλφους τους.
Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε την παρακάτω ιστορία κουτσομπολιού και ξεκατινιάσματος ανάμεσα σε τηλεοπτικούς αστέρες:
Καλεσμένη στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 ήταν το πρωί της Δευτέρας η γνωστή κοσμικογράφος Χριστίνα Πολίτη που μεταξύ άλλων σχολίασε την εμφάνιση της Έλλης Στάη τις δύο Κυριακές των εκλογών στην τηλεόραση του Alpha.
«Είδα την Έλλη Στάη και έπαθα σοκ. Είναι κουκλάρα», είπε χαρακτηριστικά η κοσμικογράφος γνωστή και για το πολιτικό της αισθητήριο «(...) τον Στ. Θεοδωράκη τον ζηλεύουν για το Αλάτσι»...).
Ο πρώην πολιτευτής και νυν τηλεοπτικός διασκεδαστής  Γιώργος Λιάγκας, άρπαξε την ευκαιρία και.. 

Μετά την Γιάννα και ο Αλαφούζος κατά Μαρινάκη...

Aπαρατήρητη(;) πέρασε η επίθεση της Καθημερινής (του ομίλου Αλαφούζου), παραμονές του Β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού και επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο επιχειρηματίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νικητή Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, λοιδωρείται σε σκίτσο (αριστερά) του Ανδρέα Πετρουλάκη στην εφημερίδα του Φαλήρου. Ενα σκίτσο που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όσους Πειραιώτες το είδαν...
Γεγονός είναι ότι ο όμιλος Αλαφούζου δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται με κάθε τροπο στον πρώην μέτοχο του ΣΚΑΪ Βαγγέλη Μαρινάκη, κυρίως και λόγω της αντιπαλότητας με τον Ολυμπιακό...
Φαίνεται πως η (επιτυχημένη) ενασχόληση Μαρινάκη με την πολιτική έχει αρχίσει να ενοχλεί τους.. 

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Αιφνίδιο πρωινό τηλεφώνημα της Τρέμη στον Χατζηνικολάου

«Νίκο, συγχαρητήρια. Τα πήγες περίφημα!»...
Ως "άνοιγμα" στο Νίκο Χατζηνικολάου θεωρείται από πολλούς το  πρωινό τηλεφώνημα της Ολγας Τρέμη στον μέτοχο του Real group, το οποίο τηλεφώνημα λέγεται ότι αιφνιδίασε ακόμη και τον ίδιο τον τηλεπαρουσιαστή.
Σύμφωνα με το enikos.gr και την ιστοσελίδα της Real,η Τρέμη, τηλεφώνησε στον Χατζηνικολάου  το πρωί της Δευτέρας και είχε μόνο, λέει, καλά λόγια να πει. Η τηλεπαρουσιάστρια  συνεχάρη τον συνάδελφό της για την ιδιαίτερα υψηλή τηλεθέαση που πέτυχε στην εκλογική βραδιά του τηλεοπτικού σταθμού STAR.
Ο Χατζηνικολάου, λέει, εκτίμησε ιδιαιτέρως την κίνηση αυτή και σχολίασε στους στενούς του συνεργάτες: «Είναι μια πραγματική κυρία και εξαιρετική συνάδελφος»..

Με διπλή «ταυτότητα» τα ΝΕΑ

Το έλεγε και το ξαναέλεγε δίνοντας "γραμμή", ο νέος διευθυντής της εφημερίδας Τα ΝΕΑ χθες στα κανάλια που είχαν μαζί του ζωντανές συνδέσεις: «Νίκη χωρίς ανατροπή»... Το επισήμαναν οι zoornalistas (εδώ) και ο Δημήτρης Κ. Μητρόπουλος το έκανε και πρωτοσέλιδο τίτλο στα ΝΕΑ στην επίσημη πρεμιέρα  του ως διευθυντής στον  4ο όροφο της Μιχαλακοπούλου.
Και λέμε επίσημη γιατί άλλαξε και η «ταυτότητα» της εφημερίδας, η οποία «θάφτηκε» και συρρικνώθηκε κατά πολύ, με τα ονόματα να μπαίνουν στην 2 σελίδα σε ένα μικρό μονόστηλο πλαίσιο, αριστερά κάτω και με το όνομα  του Ψυχάρη (φυσικά) να δεσπόζει. Η νέα ταυτότητα των ΝΕΩΝ έχει ως εξής:..

Αφήνουμε τη Γιάννα να ζει το δράμα της...

Απάντηση από τους Πειραιώτες για το «καμμένο πυροτέχνημα» ονόματι Γιάννα Αγγελοπούλου

Αμεση ήταν η απάντηση του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη στην επίθεση που δέχτηκε από την αποτυχημένη εκδότρια εφημερίδων και νυν «συγγραφέα»,  Γιάννα Αγγελοπούλου. Oπως πρώτοι έγραψαν οι zoornalistas (εδώ), η σύζυγος του επιχειρηματία Θόδωρου Αγγελόπουλου μέσα από την τηλεόραση του Alpha , δήλωσε στον Α. Σρόιτερ: «Ποιός Μώραλης; Δεν υπάρχει Μώραλης στον Πειραιά, ο Μαρινάκης είναι, ας μην κρυβόμαστε...». Η δήλωσή της που περιείχε αρκετή δόση ειρωνίας και. απαξίωσης, προκάλεσε αντιδράσεις και από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» υπήρξε σκληρή απάντηση στην  Αγγελοπούλου όπου χαρακτηριζόταν και ως «καμμένο πυροτέχνημα»! Ακολουθεί ολόκληρο το σχόλιο των Πειραιωτών:..

Η προπαγάνδα του ΑΝΤ1 και η «θαυμάστρια» του Σαμαρά

Κάθε όριο ξεπέρασε η προπαγάνδα υπέρ Σαμάρα απ το κανάλι του ΑΝΤ1. Ο δημοσιογράφος Ρογκάκος παρόλο που η προεκλογική περίοδος έχει και τυπικά τελειώσει, συνέχισε να κινδυνολογει μέσα απ το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για (ατυχήματα) αν ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ .
Το ίδιο ακριβως έκαναν απο το ίδιο δελτίο ο Γ. Κούρος και η Μ. Χούκλη που όχι μόνο παραβίασαν τη δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά και το Προεδρικό διάταγμα 26/2012 και ειδικα το άρθρο 112 που αναφέρεται στη βία κατα εκλογέων και εξαπάτηση αυτων.
Θα βρεθεί κάποιος εισαγγελέας να τους μαζέψει, αυτους και τα αφεντικά τους? Τι κανει για όλα αυτά η ΕΣΗΕΑ?
Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανεις όταν η πρόεδρος της (Μαρία Αντωνιάδου) πόζαριζε φάτσα...

Επίσημη εκτίμηση - τελικό: ΣΥΡΙΖΑ 26,7%, ΝΔ 22,8%

Επίσημη εκτίμηση τελικού αποτελέσματος από Υπουργείο Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές:
ΣΥΡΙΖΑ 26,7% - ΝΔ 22,8% - Χρυσή Αυγή 9,3% - Ελιά 8,1% - ΚΚΕ: 6% - Ποτάμι 6,7% - ΑΝΕΛ 3,4% - ΛΑΟΣ 2,8% - ΔΗΜΑΡ 1,3%
Το χρώμα του επέβαλε στον εκλογικό χάρτη των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατώντας ακόμα και σε περιφέρειες που εξελέγησαν άνετα υποψήφιοι της ΝΔ. Οπως προκύπτει απο τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει προβάδισμα σε 8 περιφέρειες (Αττική, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Νησιά Ιονίου Θεσσαλία και Ήπειρο). Αυτοδιοικητικά..

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Το τρακ του (διευθυντή) Δημήτρη Μητρόπουλου

Βγήκε σε Στάη, Τρέμη και πιθανόν σε όλα τα κανάλια δίνοντας και τη γραμμή: «Νίκη (του ΣΥΡΙΖΑ) χωρίς ανατροπή»...

Και επίσημα διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ο Δημήτρης Μητρόπουλος, τουλάχιστον τηλεοπτικά και βάσει της παρουσιάσης της Ελλης Στάη που τον προλόγισε στον Alpha με την ιδιότητα αυτή.
«Καλορίζικος και καλή δύναμη κύριε Μητρόπουλε» είπε η Στάη κι ο γραβατωμένος «Δημητράκης» των Νέων γεμάτος συστολή απάντησε: «Ευχαριστώ πολύ κυρία Στάη».
Τα πολιτικά συμπεράσματα του Μητρόπουλου για τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν λίγο-πολύ γνωστά, δεν εντυπωσίασαν κανέναν και έμοιαζαν, όπως είπε κάποιος κακεντρεχής, με εκείνα ενός μαθητευόμενου πολιτικού συντάκτη.
Ισως να έφταιγε το τρακ.
Παρ΄ όλα αυτά όμως ο νέος διευθυντής των Νέων κατάφερε να εξοργίσει τον Παπαδημούλη, καθώς αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα. «Δεν θα μας πείτε εσείς κύριε.. 

Τι κρύβει η επίθεση της Γιάννας κατά του Μαρινάκη

Τώρα τη Γιάννα Αγγελοπούλου γιατί την έβγαλαν η Στάη κι ο Σρόιτερ στον Alpha; Για να την ρωτήσουν αν οι επιχειρηματίες μπορούν να παίξουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας; Για να την ρωτήσουν αν θα κάνει κόμμα; Η ίδια βέβαια απάντησε ευθέως "όχι" και εξέπληξε πολλούς με τη σοβαρότητα των θέσεών της και τη στάση που κράτησε απέναντι στο «προβοκάρισμα» των παρουσιαστών του Alpha.
Βέβαια η Στάη υπερβάλοντας εαυτόν «χάιδεψε» την Αγγελοπούλου προκαλώντας αλγεινή εντύπωση  καθώς αυτό δεν χρειαζόταν αφού η Γιάννα κέρδισε μόνη της τις εντυπώσεις και έδειξε ότι δεν χρειάζεται την «προστασία» κανενός δημοσιογράφου...
 Εντύπωση όμως προκάλεσε και η επιθετική στάση της Γιάννας σχετικά με τα αποτελέσματα στον δήμο του Πειραιά. «Ποιος Μώραλης; Δεν υπάρχει Μώραλης στον Πειραιά. Ο Μαρινάκης είναι, ας μην κρυβόμαστε..

Που πήγε, ρε παιδιά, ο Ψαριανός;

Συγκλονίστηκε ο Γρηγόρης Ψαριανός από το 1,3% που έδινε η εκτίμηση για τη ΔΗΜΑΡ και αποχώρησε κατάχλωμος από το εκλογικό πάνελ του Mega. Προτού φύγει σαν «δαρμένο σκυλί», έριξε ανάθεμα στους χειρισμούς της ηγετικής ομάδας του κόμματος...
Στον ΑΝΤ1 «σκασμένος» κι ο «γαμπρός» των Μητσοτάκηδων, Ανδρέας Παπαδόπουλος είπε κι αυτός ότι πρέπει να αρχίσουν διεργασίες και διάλογος στη ΔΗΜΑΡ για την επόμενη μέρα...
Δηλαδή τι ποσοστά περίμεναν τα παλικάρια του κυρ Φώτη για να είναι ευχαριστημένα; Δεν έβλεπαν ότι θα καταποντιστούν; Oταν ο Ψαριανός χαριεντιζόταν στη Βουλή με τους Βορίδηδες και τους ...

Φεύγουν «δυνατά» ονόματα από τα ΝΕΑ

Ο νέος διευθυντής και ο... κεντροαριστερός προσανατολισμός της εφημερίδας

Σε πρόσφατη σύσκεψη στον 4ο όροφο της Μιχαλακοπούλου, ο νέος διευθυντής(;) των ΝΕΩΝ, Δημήτρης Μητρόπουλος, φέρεται να είπε ότι ο προσανατολισμός της εφημερίδας είναι κεντροαριστερός. Και εκείνη τη στιγμή σείστηκαν τα θεμέλια του ΔΟΛ, όπως μας μετέφεραν.
Πάντως η εφημερίδα φαίνεται, αλλά μένει να αποδειχτεί, ότι κάνει στροφή στο ρεπορτάζ. Ενδεικτικό παράδειγμα το οδοιπορικό στα Σεπόλια την επόμενη μέρα των εκλογών ώστε να εξηγηθεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.
Παρ' όλα αυτά το ρεπορταζιακό τιμ της Μιχαλακοπούλου θα αποδυναμωθεί οσονούπω καθώς, όπως μαθαίνουμε, ένα δυνατός και αξιόλογος «παίκτης» που συνεισφέρει με δυνατά θέματα στο.. 

Καμία φαντασία, καμία πρωτοτυπία...

Oι εφημερίδες "Έθνος" και "Βήμα" κυκλοφορούν με τον ίδιο (άντε με μια μικρή απόκλιση) κεντρικό τίτλο στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή.
Σημασία έχει ότι τονίζουν και οι δύο το ίδιο δίλημμα, "σταθερότητα ή ανατροπή".
Καμία φαντασία, καμία πρωτοτυπία, όταν πρόκειται για προπαγάνδα και τρομοκράτηση των ψηφοφόρων.
Ευτυχώς δεν έγραψαν "σταθερότητα ή καταστροφή". Αν και μάλλον αυτό εννοούν...