ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η «Καθημερινή» κινείται σε βρόμικα νερά

"Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε θολά νερά" είναι ο χθεσινός κύριος τίτλος της ναυαρχίδας του συγκροτήματος Αλαφούζου. Το γιατί, το εξηγεί στον υπότιτλο: "Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε παραπλανημένους τους ψηφοφόρους της Χ.Α.". Αντιθέτως, σύμφωνα με την "Καθημερινή", ο κ. Σαμαράς πήρε σαφείς αποστάσεις σε εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης, καταγγέλλοντας "αυτούς που φέρουν σήμερα τα σύμβολα του ναζισμού".
Έτσι είναι, αν έτσι μας αρέσει, όπως θα έλεγε ο Πιραντέλλο. Η "Καθημερινή" και οι ομόσταυλοί της Σκάι TV και Σκάι FM ψαρεύουν κατά το δοκούν. Ψαρεύουν όχι μόνο επιλεκτικά, αλλά ρίχνουν άδεια πιστεύοντας ότι θα μαζέψουν γεμάτα. Καταλαβαίνω την πίεση της Ρηγίλλης σε ιδιοκτήτες και διευθυντές. Καταλαβαίνω την ιδεολογική και πολιτική στράτευση του συγκροτήματος. Καταλαβαίνω τα συμφέροντα των ιδιοκτητών και των..

«Πάντα έχει παρακάτω για τα Νέα...»

«Δεν είναι η.. πρώτη φορά που ο σκιτσογράφος των "Νέων" παίρνει τον κατήφορο... Θυμόμαστε τα σεξιστικά σκίτσα την εποχή της ΕΡΤ, τότε που είχαμε πει ότι δεν έχει παρακάτω. Κι όμως... Για τον γνωστό σκιτσογράφο πάντα υπάρχει κατήφορος.... Και, πάντα έχει παρακάτω για τα Νέα... ». Ετσι σχολιάζει το left.gr  το σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Τα Νέα.
Ο αμφιλεγόμενος, για πολλούς, σκιτσογράφος συνεισφέροντας στην προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, περί «υπογείου φλέρτ» του ΣΥΡΙΖΑ με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το σποτ του Ποταμιού για την «πρώτη φορά», αναφέρει:.. 

Η δεύτερη φορά του Βρασίδα

Τον Ιούνιο του 2012 ο Βρασίδας είχε στην τράπεζα 30.000 ευρώ. Πρόσεχε, Βρασίδα, του έλεγαν τα κανάλια, οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα. Αν δεν ψηφίσεις Σαμαρά, θα τα χάσεις τα χιλιαρικάκια σου, αέρας κοπανιστός θα γίνουνε, πούπουλα χήνας που τα παίρνει ο άνεμος. Δεν τον γούσταρε τον Σαμαρά ο Βρασίδας, μαύρο του είχε ρίξει στις 5 του Μάη, έλα μου όμως που τα τριάντα χιλιάρικα είναι ποσό σεβαστό, δεν αξίζει να τα πάρει ο άνεμος και να τα γλεντήσει με τις καρακάξες. Έβαλε, λοιπόν, ένα μανταλάκι στη μύτη, πήγε μέχρι την κάλπη, ψήφισε τον Αντώνη και μετά ξέπλυνε τα χέρια του με σαπουνάκι πράσινο και βιολογικό.
Σήμερα είναι Μάιος του 2014 και ο Βρασίδας έχει στην τράπεζα 10.000 ευρώ. Δέκα γίνανε τα τριάντα. Τα δεκαπέντε τα έβγαλε μόνος του, για τις ανάγκες της ζωής, τα άλλα πέντε του τα πήρε από τον λογαριασμό η εφορία. Κάτι οι φόροι, κάτι οι εισφορές, κάτι τα.. 

Να γυρίσουν ΤΩΡΑ οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών στην εργασία τους...

...όπως επιτάσσει η απόφαση 1584/2014 του Πρωτοδικείου Αθηνών

Η δημοκρατία στα καλύτερά της. Μόνο αυτό μπορεί να υπάρχει στο μυαλό ενός υγιούς, σκεπτόμενου ανθρώπου βλέποντας τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών να έχουν κλειδώσει με αλυσίδες την τζαμένια πόρτα στην είσοδο του κτιρίου, διαμαρτυρόμενες με αυτόν τον τρόπο για τη μη συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου στη, σε βάρος του, δικαστική απόφαση.
Η δικαίωση αυτού του αγώνα είναι πια γεγονός και επισφραγίστηκε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (Α/Α 1584/2014), σύμφωνα με την οποία: «υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών, με τα ίδια καθήκοντα και όρους που τις παρείχαν έως και πριν την άκυρη καταγγελία». Το δικαστήριο κήρυξε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή! Η.. 

Μικροπολιτικές ίντριγκες στην Ακαδημίας 20...

Από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και τον Δ. Τσαλαπάτη λάβαμε email για τα όσα ανέφεραν Αντωνιάδου και Καρούτζος ως απάντηση στις καταγγελίες της ΚΕΔ σχετικά με το «καφέ μπαρ της διαπλοκής στην ΕΣΗΕΑ» και τα «τραπεζάκια έξω...». Το δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσιο -χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε. Εκείνο όμως που μας προβληματίζει (για να το πουμε κομψά) είναι πως είναι δυνατόν να γίνει κάτι , έστω το ελάχιστο, για τη σωτηρία του κλάδου των εργαζόμενων στα ΜΜΕ , όταν οι περισσότεροι στην Ακαδημίας 20 παραμένουν «κολλημένοι» στους μικροπολιτικούς καβγάδες τους και τις συνδικαλιστικές τους ίντριγκες. Εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι απαράδεκτα για συνδικαλιστικό σωματείο πνευματικών ανθρώπων (λέμε  τώρα) όπως οι δημοσιογράφοι...
Ακολουθoύν οι καταγγελίες Τσαλαπάτη:..

Και το ραδιόφωνο του ΔΟΛ έχει τον... Μπάμπη του

Πολλές ειδήσεις βγήκαν προεκλογικά από τον ΒήμαFm, αφού οι πρωινές εκπομπές τόσο του Β. Αδαμόπουλου και του Σ. Ξενάκη όσο και του Γ. Κακούση και του Δ. Πετρόπουλου είναι -κατά τη γνώμη μας- από τις καλύτερες  του ραδιοφώνου. Ομως το πολιτικό στίγμα της ημέρας δίνεται από την εκπομπή του Βασίλη Χιώτη και του Νότη Παπαδόπουλου, όπου ο μεν πρώτος, ως διευθυντής, κρατάει ισορροπίες, ενώ ο Νότης υπερασπίζεται  τόσο πολύ το... μνημόνιο που πολλές φορές αδικεί την εξαίρετη δημοσιογραφική του επάρκεια και το ήθος του.
Εκείνος όμως που σπάει όλα τα κοντέρ υπερασπίζοντας τη... σαμαρική αρμάδα είναι ο Μπάμπης Παπαναγιώτου, στη μεσημεριανή του εκπομπή. Μάταια προσπαθεί εκείνος ο έρμος – και πολύ καλός στο ρεπορτάζ- Αρης Ραβανός να κρατήσει τα προσχήματα! Πιο σαμαρικός από τον Μπάμπη...

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Kαι αγιογράφος του Σαμαρά, o (νέος) διευθυντής των Νέων

Tην αγιογραφία του Αντώνη Σαμαρά «φιλοτέχνησε» ο αρθρογράφος και εν αναμονή διευθυντής  των ΝΕΩΝ, Δημήτρης Μητρόπουλος. Στις Αγιογραφίες του στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, ο Μητρόπουλος αναφέρεται στα επιτεύγματα του Σαμαρά ο οποίος, όπως λέει χαρακτηριστικά, «δεν θέλει να αφήσει κανέναν πίσω του αφού επενδύει την πολιτική του με κοινωνική ευαισθησία»!.. Ο αρθοργράφος-διευθυντής που δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον Βενιζέλο, γράφει: «Ο Σαμαράς – αλλά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που είναι διαρκώς στην κυβέρνηση την τελευταία πενταετία – ξέρει ότι σε αυτό το σημείο  ολοκληρώνεται μια εθνική αποστολή(...) και πάει στις κάλπες με διπλή στρατηγική. Επανεκκίνηση της οικονομίας με την ελπίδα ότι το καλοκαίρι θα φέρει τελικά θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη και συνταγματική αναθεώρηση ώστε να έχουμε restart για την ελληνική πολιτική ζωή(...)».
Ο Δ. Μητρόπουλος προφανώς..

O αγαπημένος των media...

ΚΟΥΙΖ
Ποιος είναι ο ιδιαιτέρως προβεβλημένος πολιτικός, ο αγαπημένος των εφημερίδων και των καναλιών, που συζητάει να πουλήσει την εξίσου πολυδιαφημισμένη επιχείρησή του;
Τόσο βέβαιος είναι από τα αποτελέσματα των γκάλοπ, που πιστεύει ότι την.. 

Τι κρύβει η σιωπή για τον Γιώργο Τράγκα;

του Ανδρέα Πετρουλάκη

Την εβδομάδα που μας πέρασε συνειδητοποίησα ότι μπορούν ακόμα να με εκπλήσσουν τα δημόσια πράγματα. Μόλις άκουσα την είδηση για τη δίωξη των φορολογικών αρχών εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων 10 εκατομμυρίων ευρώ, σκέφτηκα ότι το σκηνικό για τον δημοσιογράφο αυτόν αλλάζει οριστικά. Τίποτα πια δεν είναι δυνατόν να είναι το ίδιο για έναν άνθρωπο που επί δυόμιση δεκαετίες θεωρούσε τον εαυτόν του (αλλά περιέργως και πολλοί άλλοι), ως τον απόλυτο κήνσορα και τιμητή όλων των κατεστημένων και όλων των εξουσιών με ένα τρόπο που κάνει την λέξη λαϊκισμός να ωχριά από ανεπάρκεια. Έπεσα έξω. Όλα κύλησαν όπως πριν. Ο κ. Τράγκας συνέχισε να πολεμά ανενόχλητος το σύστημα (του οποίου είχε έναν επιπλέον λόγο να.. 

Τουρισμός: μύθοι και πραγματικότητα

Kείμενο υποψηφίων ευρωβουλευτών του Σχεδίου Β

Έχοντας ήδη αρχίσει η καλοκαιρινή περίοδος, τόσο η συζήτηση για τον τουρισμό και τα οφέλη του  στην οικονομία θα είναι και πιο επίκαιρη και όχι άδικα , αφού  ο τζίρος  από τον τουρισμό αντιστοιχούσε  περίπου στο 16,3% του Α.Ε.Π, με στοιχεία του 2013, με περίπου 12,5 δισ. άμεσα και 32 δισ. έμμεσα έσοδα .
Η κυβέρνηση θριαμβολογεί από την αναμενόμενη αύξηση του τουριστικού ρεύματος  και  όλο αυτό το εντάσσει  στην προπαγάνδα της ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, βγαίνει από το τούνελ της ύφεσης και  έρχεται η ανάπτυξη. Έτσι στο όνομα αυτής της τουριστικής ανάπτυξης με φωτογραφικές διατάξεις.. 

Εκλογές στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Την Κυριακή 25 Μαίου η κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών και ο δεύτερος γύρος των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών παρέα με τα Παραπολιτικά 90,1.
Από τις 6 το πρωί παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις με διαρκείς συνδέσεις με τα επιτελεία των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, το υπουργείο Εσωτερικών και τα εκλογικά κέντρα των κομμάτων.Ολο το δημοσιογραφικό δυναμικό των Παραπολιτικών σας μεταφέρει τον.. 

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η δημοσιογραφία στη χώρα της κρίσης

Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα έχει την τιμητική της στα φετινά βραβεία της Ελευθερίας του Τύπου που διοργανώνουν οι «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα». Η διεθνής οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» προκηρύσσει το φετινό «Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου 2014» αποκλειστικά για δημοσιογράφους από την Ελλάδα.
«Με αυτό το Βραβείο θέλουμε να υποστηρίξουμε δημοσιογράφους στην Ελλάδα, άνδρες και γυναίκες, που με κίνδυνο της δικής τους ασφάλειας, έχουν δεσμευτεί και υπηρετούν τα διεθνή κεκτημένα της Ελευθερίας του Τύπου και της Ενημέρωσης», τόνισε σε δηλώσεις της στη Βιέννη η πρόεδρος του αυστριακού τμήματος των «Δημοσιογράφων χωρίς σύνορα», Ρουμπίνα Μέρινγκ.
Όπως τονίζεται στην προκήρυξη του βραβείου της διεθνούς οργάνωσης, στην Ελλάδα χιλιάδες δημοσιογράφοι είναι άνεργοι, δημόσια ενημέρωση και γνώμη βρίσκονται στα χέρια λίγων.. 

Η τρίτη μου φορά με τον Σταύρο...

Η πρώτη φορά που εντυπωσιάστηκα με τον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν όταν τον είδα να φωτογραφίζεται με τις κοπρισμένες μπότες των 12 ευρώ στις σβουνιές των στάβλων της Ηπείρου.
Η δεύτερη όταν είδα τη φωτογραφία με τον Σταύρο να στέκεται στο πλευρό της θείας Δάφνης (Σημίτη) στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων – άσχετα αν διαψεύστηκαν οι αποκαλύψεις για το γενεαλογικό δένδρο του ιδρυτή του Ποταμιού που έγιναν από τον Καμμένο των ΑΝΕΛ.
Η τρίτη φορά που κόλλησα με τον Σταύρο ήταν «η πρώτη φορά»! Στην αρχή κάγχασα με το αμφιλεγόμενο τηλεοπτικό σποτ για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις ακόμη και από τους ίδιους τους..

Η ΕΣΗΕΑ δημιουργεί μητρώο δημοσιογράφων - μη μελών εργαζομένων στο διαδίκτυο

Τη δημιουργία Μητρώου δημοσιογράφων-μη μελών της Ενώσεως, οι οποίοι εργάζονται σε ενημερωτικά διαδικτυακά μέσα αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Κι αυτό προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί στα ενημερωτικά σάιτ και στη συνέχεια να προχωρήσει σε καίριες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων.
Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται οι δημοσιογράφοι-μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, που εργάζονται σε μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο, όπως συμπληρώσουν το ατομικό δελτίο (μπορούν να το βρούν στο σάιτ της ΕΣΗΕΑ ΕΔΩ ), με καθαρά κεφαλαία γράμματα και το παραδώσουν στα γραφεία της Ενωσης(Ακαδημίας 20, 5ος όροφος), ή το αποστείλουν ηλεκτρονικά..

Βαράνε διάλυση στη Μιχαλακοπούλου;

Πως δικαιολογούν σε ΝΕΑ και ΔΟΛ την γκάφα με τη «δήλωση» Δαμανάκη
Eπόμενο ήταν ότι όλη αυτή η ιστορία και η αναστάτωση με τους διευθυντές και τις αρμοδιότητές τους στον ΔΟΛ και τα ΝΕΑ θα είχε παρενέργειες και όλο και κάποια στραβή θα γινόταν.
Ο λόγος για δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη που «ξεθάφτηκε» από το αρχείο και αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση των «Νέων» και προκάλεσε εμφράγματα στην κυβέρνηση αλλά και στην ίδια την ελληνίδα επίτροπο καθώς έγινε αναπαραγωγή της είδησης από σχεδόν όλο το διαδίκτυο. Συγκεκριμένα tanea.gr έγραψαν ότι «για την Κομισιόν είναι ανοιχτό το θέμα της νέας μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα επανέλαβε η ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές»
Η ανάρτηση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου που... παραπλανημένος κι αυτός, κατακεραύνωσε με δήλωσή του την  Δαμανάκη:..

Aναδίπλωση για το ξεπούλημα του «παραδείσου» στην Ελαφόνησο

Τα μαζεύει το ΤΑΙΠΕΔ μετά τις αντιδράσεις


Τις δύο -και μοναδικής ομορφιάς- παραλίες της Ελαφονήσου, Σίμο και Σαρακίνικο, θέλει να... αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, γι' αυτό και τις βγάζει «στο σφυρί». Ο πολλάκις βραβευμένος «επίγειος παράδεισος» από ουκ ολίγα διεθνή τουριστικά γραφεία, ετοιμάζεται να περάσει σε ιδιωτικά χέρια.
 Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς προς πώληση, μετά την εισφορά τους ως κρατικών ακινήτων (με Property Code ΑΒΚ 382).
Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α) με τη πώληση παραλίου ακινήτου, μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια.
Αν βρεθεί αγοραστής για την παράκτια αυτή έκταση, μπορεί και να διεκδικήσει και να αποκτήσει την αποκλειστική χρήση της παραλίας μπροστά του, χωρίς δικαίωμα χρήσης από κάποιον άλλο για..

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τα «άγνωστα» επιδόματα που δικαιούνται εργαζόμενοι και άνεργοι

Ενισχύσεις για επίσχεση εργασίας, διαθεσιμότητα, αφερεγγυότητα του εργοδότη, σε νέους 20-29 ετών, σε μητέρες και άλλους δικαιούχους

Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει τα επιδόματα ανεργίας, αλλά στην πραγματικότητα ο ΟΑΕΔ χορηγεί αρκετές ενισχύσεις όχι μόνο για ανέργους, αλλά και για εργαζόμενους, γράφει το money-money.gr.
Μερικά από αυτά χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε για μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών, σε νέες μητέρες καθώς και σε άλλες κατηγορίες.
Εδικά για τις μητέρες, πέραν του βασικού μισθού των 586 ευρώ το μήνα που μπορούν να παίρνουν.. 

Μαζική συμμετοχή στο Δημοψήφισμα για το Νερό

Με μαζικότατη συμμετοχή που ξεπερνά τις 200.000 και ένα εκκωφαντικό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ στο συντριπτικό ποσοστό που ξεπερνάει το 95% , απάντησαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στις προσπάθειες της κυβέρνησης να φιμώσει τη φωνή τους, ώρες πριν την διεξαγωγή του άτυπου μεν, αλλά καθόλα νόμιμου δημοψηφίσματος για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού. Η προσπάθεια ενημέρωσης όλων των συμπολιτών μας απ? όλες τις ομάδες ανά την Ελλάδα, βρήκε γόνιμο έδαφος σε έναν κόσμο που όλο και περισσότερο αρχίζει και ενδιαφέρεται έμπρακτα για τα κοινά. Αυτός ο αδιάκοπος αγώνας πληροφόρησης θα συνεχιστεί σε όλη και για όλη την Ελλάδα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού έχοντας πλεον στα χέρια μας και το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης.
Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να είναι διπλά υπερήφανοι, για την προάσπιση του συλλογικού αγαθού..

Σε όλες τις συσκέψεις από πέρυσι τον Ιούνιο ο «Δημητράκης»...

Aπό τον Ιούνιο πέρυσι(!) ο διορατικός, όσο και ειδήμων περί τα μίντια, Χρήστος Ξανθάκης έγραφε για την προοπτική ένταξης του αρθρογράφου και πολιτικού συντάκτη Δημήτρη Μητρόπουλου ("Δημητράκη" τον φωνάζουν οι άσπονδοι φίλοι του) στην διευθυντική ομάδα της εφημερίδας Τα Νέα.
Δείτε τι έγραφε ο Ξανθάκης στις 2 Ιουνίου του 2013: «(...)Τις τελευταίες δύο εβδομάδες συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις των "Νέων" ο πολιτικός συντάκτης Δ. Μητρόπουλος. Το οποίον σε άλλα μαγαζιά μπορεί να μη σήμαινε και πολλά, στον ΔΟΛ όμως, όπου όλα έχουν τη σημασία τους, έχει ερμηνευθεί ως προοπτική ένταξής του στη διευθυντική ομάδα. Θα το δούμε κι αυτό; Εξαρτάται αν ο Χρήστος Μεμής θα αναλάβει ευρύτερες αρμοδιότητες και αν θα τηρηθεί εν τέλει η (πάντα ισχυρή στη..

"Να 'ναι καλά ο πρωθυπουργός!"

 (BINTEO)
Aύριο Τρίτη 20 Μαίου ο επικεφαλής του ΣΧΕΔΙΟΥ Β Αλέκος Αλαβάνος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος, Σολωμού 13, 2ος ορ. με θέματα:
1. Εκτιμήσεις για τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών
2. Θέσεις και προτάσεις του ΣΧΕΔΙΟΥ Β για τις Ευρωεκλογές.
Δείτε και το σποτ του Σχεδίου Β ενόψει των ευρωεκλογών ("Να 'ναι καλά ο πρωθυπουργός!"):

Ο μπρουτάλ Πέτρος, ο ευαίσθητος Αρούλης και ο... κουτσομπόλης Νάσος

Γιατί αποχώρησε ο Καβατζίκης από το πρωινό του Μega

«Είμαι στεναχωρημένος που ο Αρούλης ο Καβατζίκης δεν είναι εδώ, είναι ένα υπέροχο παιδί που το αγαπούσαμε όλοι, ένα πολιτισμένο παιδί, ένα παιδί με κουλτούρα, πολύ γλυκούλης. Γεια σου Αρούλη εκεί πέρα που είσαι, κρίμα που δεν είσαι εδώ», δήλωσε ο τηλεπαρουσιαστής Πέτρος Κωστόπουλος για την αποχώρηση του Άρη Καβατζίκη από την ομάδα της εκπομπής του Mega, «Πρωινό Μοu»...
Οσοι ασχολούνται με τα κουτσομπολιά έκαναν λόγο για υποκρισία και κοροϊδία εκ μέρους του Κωστόπουλου και του καταλόγισαν ευθέως ευθύνες για την αποχώρηση του «ευγενή και δουλευταρά» Kαβατζίκη. «O Aρης», λένε, «δεν ταίριαζε σε καμιά περίπτωση με τον άξεστο Βολιώτη και τις μπρουτάλ ακραίες συμπεριφορές του».
«Ο Καβατζίκης» λένε οι ίδιοι, «δεν άντεξε άλλο τα χυδαία σχόλια του Πέτρου Κωστόπουλου» τόσο κατα την διάρκεια αλλά κυρίως στα διαλείμματα και παρασκήνια της εκπομπής, όπως και μια σειρά  από..

Θέλουν να «κόψουν» Λυριτζή - Οικονόμου λόγω κόστους!

Γελάνε οι Λυριτζής-Οικονόμου με τα περί απομάκρυνσής τους
Ο Μαλέλης σκέφτεται να φέρει την Μελέτη στην πρωινή ζώνη... 

Μετά τον Νίκο Ευαγγελάτο, οι επόμενοι που μπορεί να πάρουν σειρά για απομάκρυνση από τον ΣΚΑΪ φαίνεται πως είναι το δίδυμο Λυριτζή-Οικονόμου. Αν και το τηλεοπτικό τους προϊόν είναι καλό και τα νούμερα τηλεθέασης πάνω από τον μέσο όρο του σταθμού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σταμάτης Μαλέλης δεν καλοβλέπει τη συγκεκριμένη εκπομπή, η οποία έχει και ιδιαίτερα υψηλό κόστος, χωρίς μεγάλο εμπορικό κέρδος.
H σκέψη του διευθυντή είναι να μετατρέψει αυτή τη ζώνη σε… ψυχαγωγική, που να απευθύνεται σε..

Ζητείται «παθιασμένος» μάνατζερ για τον «επιδραστικό» ΔΟΛ

Mια ενδιαφέρουσα αγγελία δημοσιεύεται τις τελευταίες ημέρες στην εφημερίδα  «Τα Νέα». Αφορά σε «Digital Media Business Development Manager», ο οποίος θα αναλάβει να καθοδηγεί μια «φιλόδοξη ομάδα» στον τομέα της ανάπτυξης new media. Η εταιρεία που τον ψάχνει αναφέρεται ως «επιδραστική», ένας ενδιαφέρων ευφημισμός αναμφίβολα για τον ΔΟΛ.
Αυτά γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης στα media της Κ.Ε. και εμείς ανατρέξαμε στο φύλλο της εφημερίδας της Μιχαλακοπούλου προς αναζήτηση της συγκεκριμένης αγγελίας. Η συγκεκριμένη καταχώρηση δεν είναι ένα απλώς ένα μικρό κειμενάκι, αλλά ολόκληρη ιστορία μέσα σε δίστηλο πλαίσιο και μάλιστα γραμμένη εις την αγγλικήν.
Η αγγελία (δημοσιεύεται και στα διαδικτυακά μέσα του ΔΟΛ) ξεκινάει χαρακτηριστικά με το εξής:..

Χαϊδεύοντας τους ναζί

Θυμάμαι τον Σαμαρά να ενημερώνει διεθνές ακροατήριο για τα αντανακλαστικά που υποδηλώνει η ψήφος προς τη Χρυσή Αυγή. Έλεγε ότι οι ψηφοφόροι της δεν είναι ναζί, ούτε φασίστες, αλλά άνθρωποι που αντιδρούν στην πίεση της κρίσης. Προφανώς το πίστευε, αφού και ο στενότερος συνεργάτης του συνομιλούσε με τη Χρυσή Αυγή. Νομίζω ότι μετά τα αποτελέσματα σε Αθήνα και Αττική, ένας αντίστοιχος ισχυρισμός θα προκαλούσε χάχανα. Διότι τώρα, οι ψηφοφόροι και σαφή πληροφόρηση έχουν και η μυρωδιά του αίματος είναι ακόμα κάτω από τα ρουθούνια τους. Όχι, δεν είναι απλώς οργισμένοι οι άνθρωποι που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν και άλλα κόμματα που εκφράζουν οργή, υιοθετούν δυναμικές αντιδράσεις, αλλά όχι εγκληματικές συμπεριφορές. Όμως..

Ο Μητρόπουλος καταργεί τις 3ωρες συσκέψεις του Μεμή!..

ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Προς τα πού θα οδεύσουν τα «Νέα», μετά την ανάληψη της διευθύνσεώς τους από τον Δημήτρη Μητρόπουλο; Σύμφωνα με τις πλέον έμπειρες σαύρες της πιάτσας, η εφημερίδα θα αγκαλιάσει σιγά σιγά το σύνολο του κυβερνητικού στρατοπέδου, αφήνοντας στο χρονοντούλαπο τις εκλεκτικές συγγένειες με το ΠΑΣΟΚ και τις παραφυάδες του.
 Αυτό δεν σημαίνει ολοκληρωτική στροφή προς τα γαλάζια και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον ΔΟΛ, όχι για κανένα μαγαζάκι βήτα διαλογής. Οι αλλαγές και οι στροφές στη Μιχαλακοπούλου γίνονται με φινέτσα και διακριτικότητα, δεν γίνονται στον πάγκο του χασάπη. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος άλλωστε δεν έχει εκκρεμότητες στις επαφές του με τους πολιτικούς, μιας και φρόντιζε πάντοτε έως.. 

Σύγκρουση Μαλέλη - Κοσιώνη

Μπορεί ο θόρυβος να είναι ακόμη υπόκωφος, σύντομα όμως θα αναδυθεί στην επιφάνεια και θα κάνει πάταγο στον ΣΚΑΪ.
Ο λόγος για την νέα κόντρα μεταξύ του διευθυντή Σταμάτη Μαλέλη και της Σίας Κοσιώνη που δεν αποκλείεται το αμέσως προσεχές διάστημα να πάρει διαστάσεις σύρραξης!
Πλέον οι σχέσεις του στελέχους και της παρουσιάστριας βρίσκονται σε οριακό σημείο, εκφράζοντας ο καθένας διαφορετικά μοντέλα τηλεόρασης, τα οποία αναμένεται να..

«Ο βιαστής της ΕΡΤ» και η καφρίλα

ΔΕΝ ΕΧΩ κανέναν γκαϊλέ με τον Παντελή Καψή. Τα πεπραγμένα του στη Δημόσια Τηλεόραση διόλου με ενθουσίασαν κι αυτό είναι κάτι που το έχω γράψει επανειλημμένα. Η λέξη είναι «αποτυχία» και δεν το παίρνω πίσω. Αλλο αυτό όμως κι άλλο να βγαίνει η ΠΟΣΠΕΡΤ και να τον αποκαλεί, μέσω sms, «βιαστή της ΕΡΤ». Υπάρχουν όρια στη δεοντολογία, υπάρχουν όρια στο καλό γούστο και αυτά τα όρια δεν τα υπερέβη απλώς η Ομοσπονδία, αλλά τα διέλυσε. Είναι κρίμα γιατί οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους. Κι αυτό το.. 

To Μega βιάστηκε να κάνει τον Μητρόπουλο διευθυντή στα ΝΕΑ

Μπορεί στον ΔΟΛ και ειδικότερα στα ΝΕΑ να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη – επίσημα τουλάχιστον, ο Δημήτρης Μητρόπουλος ως διευθυντής της εφημερίδας, το ανακοίνωσε πριν λίγο όμως το MEGA! Το μεγάλο κανάλι φιλοξένησε δηλώσεις του δημοσιογράφου και κάτω από το όνομα του έγραφε, «Διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ»!
Σημειώνεται ότι μέχρι και εχθές τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου στην ταυτότητα στην θέση του διευθυντή έγραφε ακόμη το όνομα του Χρήστου Μεμή.
Αυτό όμως θα πει..

Τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου

Σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί σε Αθήνα, Πειραιά και Περιφέρεια Αττικής. Πιο κοντά σε ανανέωση της θητείας του δείχνει ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης .       
Καμίνης κατά Σακελλαρίδη στον δήμο Αθηναίων, Δούρου κατά Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής και Μώραλης κατά Μιχαλολιάκου στον δήμο Πειραιά, είναι τα μεγάλα ντέρμπι του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κανείς από τους παραπάνω δεν κατάφερε να πάρει ένα σαφές προβάδισμα από τον πρώτο γύρο, ώστε να θεωρείται πιο ασφαλής για τελική επικράτηση.
Αντίθετα, ο Γιάννης Μπουτάρης ανέκτησε ένα μεγαλύτερο προβάδισμα, γεγονός που δείχνει πως.. 

Φεύγει για Μύκονο...

...απογοητευμένος... 

Δεν είναι μόνο οτι το όνειρο για δήμαρχος της Αθήνας, πάει πέταξε. Είναι και το άλλο. Οτι, οπως υποσχέθηκε, θα κρεμάσει τα παπούτσια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.
Τον χάνουμε τον Αρη. Όποιος τον επιθυμήσει, ξέρει βέβαια που θα τον βρει. Στο..