ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

«Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου»: ένα μικρό «θαύμα» της Αριστεράς

Αύριο ανοίγουν οι αυτοδιοικητικές κάλπες και για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, η αριστερά διεκδικεί πολλούς δήμους και περιφέρειες με αξιώσεις. Υπάρχει όμως μία δημοτική παράταξη που έχει καταφέρει ένα μικρό….θαύμα κόντρα στη μεγάλη κατάρα της αριστεράς που είναι ο σεχταρισμός και οι διασπάσεις.
Στο Χαλάνδρι η αριστερή παράταξη «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» πέτυχε κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά: να ενώσει σε ένα ψηφοδέλτιο τον Σύριζα, την Ανταρσύα, το Σχέδιο Β, τους Οικολόγους Πράσινους και πολλούς ανένταχτους-προσωπικότητες με ιστορία στην πόλη.
Η παράταξη με επικεφαλής τον Σίμο Ρούσσο κατάφερε να έχει μία πολύ έντονη παρουσία τα.. 

Παρακαλώ μην λέτε Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Λάτσης

Σε πονοκέφαλο για τα δημοσιογραφικά επιτελεία των μεγαλύτερων καναλιών είχε μετατραπεί τα τελευταία 24ωρα η κάλυψη προεκλογικών θεμάτων της περιφέρειας Αττικής, καθώς θίγονταν θέματα που αφορούν μια πίτα δισεκατομμυρίων ευρώ την οποία διεκδικούν οι «συνήθεις ύποπτοι» εργολάβοι και μεγαλεπιχειρηματίες της χώρας.
Σε ιδιαίτερο αγκάθι για τους τηλεπαρουσιαστές και τους αρχισυντάκτες, που ελέγχουν τη ροή από το «κοντρόλ» ήταν υποψήφιοι όπως η Δέσποινα Κουτσούμπα, υποψήφια περιφερειάρχης με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, η οποία σε κάθε της εμφάνιση δεν παρέλειπε να αναφερθεί στις δραστηριότητες του Μπόμπολα, του Λάτση και του Βαρδινογιάννη.
Στα κανάλια εκτυλίσσονταν σκηνές πανικού από αρχισυντάκτες να προσπαθούν να αλλάξουν το..

Σκόπιμη παραπλάνηση από το «Έθνος»

Για σκόπιμη παραπλάνηση κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εφημερίδα «Έθνος» του Μπόμπολα σε ότι έχει να κάνει με τη στήριξη της Κουμουνδούρου σε υποψηφίους δημάρχους.
Αρχικά στο Εθνος υπήρξε δημοσίευμα στο οποίο εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει στο Δήμο της Ν. Σμύρνης τον Γιώργο Κουτελάκη . Η Κουμουνδούρου χαρακτήρισε «ανακριβές» το δημοσίευμα αναφέροντας ότι το κόμμα και στις προηγούμενες και σε αυτές τις εκλογές στηρίζει τον Παναγιώτη Πάντο, επικεφαλής του συνδυασμού «Στροφή».
Υπήρξε νέα «λανθασμένη» αναφορά από το Εθνους στην οποία εμφανίζεται το κόμμα να υποστηρίζει στο Δήμο Κορυδαλλού τον Γ. Μελά. Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως το συμπέρασμα που εξάγεται δεν είναι αυτό του λάθους αλλά της..

Τα κομματικά διλήμματα και το δίλημμα του λαού

Του Αλέκου Αλαβάνου*
Αναμενόμενο είναι προσεγγίζοντας τις ευρωεκλογές το κάθε κόμμα να προσπαθεί να επιβάλει το δικό του δίλημμα στους ψηφοφόρους. Εν όψει της άλλης Κυριακής ακούμε τον πρωθυπουργό να απειλεί με το δίλημμα «Σταθερότητα ή ΣΥΡΙΖΑ». Τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διακηρύσσει «ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ», απευθυνόμενος προφανώς στον εδώ τοποτηρητή της, τον Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ΠΑΣΟΚ ή κατάρρευση της κυβέρνησης».
Τρεις διαφορετικές εκδοχές. Με εντελώς κοινό παρονομαστή όμως. Και οι τρεις περιπτώσεις ανάγονται σε μια πιεστική προς το εκλογικό σώμα προώθηση της επιλογής ανάμεσα στους δύο.. 

«Δύο καλές αναρτήσεις την ημέρα θες και θα ’σαι μια χαρά»...

Πόσο κοστίζει η εκστρατεία...
 
«Δύο καλές αναρτήσεις την ημέρα θες και θα ’σαι μια χαρά», έλεγε σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ο επικεφαλής του συνδυασμού για να τον «ψήσει» να κατέβει. Ομως, θαυμαστό το Ιντερνετ, αλλά...
θαύματα δεν κάνει. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι που πίστεψαν ότι αρκεί μια καλή διαχείριση του λογαριασμού τους στο Facebook για να διεκδικήσουν «στα ίσα» μια θέση στον ήλιο της Tοπικής Aυτοδιοίκησης πλανήθηκαν.
Το μέσο έχει σε ένα βαθμό «εκδημοκρατικοποιήσει» τη μάχη της ψήφου, παρέχοντας σε όλους την αρχική πλατφόρμα επικοινωνίας (εξ ου και το τσουνάμι των υποψηφίων), όμως αφενός ο ηλεκτρονικός βομβαρδισμός από προεκλογικό υλικό προκαλεί δυσαρέσκεια και αφετέρου, ανάλογα.. 

Γιατί ψηφίζουμε «Ανατροπή» και Παναγιώτου στο Γαλάτσι

Ο Πέτρος Κατσάκος στη συγκέντρωση στο Γαλάτσι
Η Κυριακή 18 Μάη δεν πρέπει και δεν θα καταγραφεί ως μια ακόμη εκλογική Κυριακή Δημοτικών εκλογών. Μεχρι τώρα, αυτές οι Κυριακές, πίσω τους άφηναν την απογοήτευση την πίκρα, την εσωστρέφεια, με την τοπική κοινωνία (μαζί της και η αριστερά) να γλείφει τις πληγές της.»
Ετσι ξεκίνησε την χθεσινή του ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου Σπύρος Παναγιώτου απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να συνταχθούν με την Ενότητα για την Ανατροπή: «Ηρθε η ώρα να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει. Να πάρουμε πίσω την χαμένη μας αξιοπρέπεια, να κερδίσουμε τη ζωή».
Στην συγκέντρωση μίλησαν ο δημοσιογράφος Πέτρος Κατσάκος υπ. δημοτικός σύμβουλος, ο Ίκαρος Πετρόπουλος μέλος και επί σειρά ετών πρόεδρος της “Δράσης για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής”, ο Γιάννης Τόλιος υπ. ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, η Ελένη Αυλωνίτου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και δημοτική σύμβουλος.. 

ΔΟΛ: μυστηριώδης απομάκρυνση συνεργάτη του Π. Ψυχάρη

Ο νέος ρόλος του Μεμή, η σύγκρουση αρμοδιοτήτων και οι φήμες για πογκρόμ απολύσεων

Την ώρα που οι δομικές αλλαγές στον ΔΟΛ λαμβάνουν χώρα εντελώς αθόρυβα και χωρίς να το πάρει κανείς είδηση (μόνο στους zoornalistas το είδαμε πριν από μία εβδομάδα αναδημοσιευμένο από την «Ελευθεροτυπία», εδώ) απομακρύνθηκε ο Νίκος Γκουράρος, επί σειρά ετών προϊστάμενος των ψηφιακών μέσων του ΔΟΛ και στενός συνεργάτης του Πάνου Ψυχάρη που έχει την διεύθυνση του συγκεκριμένου τομέα.
Η απομάκρυνση κρίνεται μυστηριώδης για δύο λόγους: πρώτον, διότι ο Νίκος Γκουράρος απολάμβανε της προσωπικής εκτίμησης και στήριξης του Σταύρου Ψυχάρη και δεύτερον, διότι.. 

Κύριε Κεδίκογλου, πως γνωρίζετε απόφαση του ΣτΕ που δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί;

Η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «στριμώχνει» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και απολυμένη της ΕΡΤ, μετά την δικαστική απόφαση στο Ηράκλειο Κρήτης που δικαίωσε τους εργαζόμενους της  τοπικής ΕΡΑ, προχώρησε σε μια σειρά ερωτημάτων προς τον πανικόβλητο κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο Σίμος Κεδίκογλου μετά την απόφαση κόλαφο κατά της κυβέρνησης έσπευσε να προαναγγείλει έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, επικαλούμενος  απόφαση του ΣτΕ που δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, ο ίδιος όμως έδειξε πως..

Πού να σχεδιάζουμε σελίδες από την αρχή...

Δεν βάζουν μυαλό στη ΝΕΡΙΤ: και το site του WebTV αγορασμένο με 55$!

Φαίνεται πως δεν ενόχλησε και πολύ το τμήμα του Internet της ΝΕΡΙΤ η αποκάλυψη του ThePressProject ότι το site της είναι αγορασμένο θέμα (συγκεκριμένα το Ya’ burnee) προς 55$ και συνέχισαν την ίδια πρακτική… και στο νέο site του WebTV, webtv.nerit.gr!
Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω, το θέμα που χρησιμοποιείται για το webtv είναι το “True Mag” το οποίο επίσης κοστίζει 55$ και μπορεί να αγοραστεί από το μεγαλύτερο κατάστημα ιστοσελίδων, ThemeForest. (δείτε το θέμα εδώ.)
Δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι η ΝΕΡΙΤ χρησιμοποιεί έτοιμα θέματα, όσο το ότι δεν αρμόζει σε..

Τραπεζάκια έξω...

Μύλος στην Ακαδημίας: ο Τσαλαπάτης καταγγέλλει «καφέ μπαρ της διαπλοκής» - Τι του απαντούν  Αντωνιάδου και Καρούζος

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (Δ. Τσαλαπάτης) προχωρησε σε καταγγελίες για εκλογικό κέντρο Κακλαμάνη που λειτουργεί στην ΕΣΗΕΑ με τον συνεργάτη του, πρώην πρόεδρο του Αθήνα 9,84,  να κουμαντάρει το καφενείο, στο ισόγειο  του κτιρίου και την πρόεδρο της Ένωσης, να τους έχει παραχωρήσει με  ενοίκιο-ψίχουλα και το κυλικείο του πρώτου ορόφου αλλά ακόμη και το…πεζοδρόμιο της Βουκουρεστίου. Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων έχει ζητήσει να κατατεθούν  όλα τα στοιχεία στο ΔΣ της Ένωσης και να υπάρξει δικαστική έρευνα για τα οικονομικά του σωματείου  και το ταμειακό άνοιγμα.
Στις καταγγελίες και τις αιτιάσεις της ΚΕΔ απάντησαν με κοινή τους δήλωση η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος. Με τη σειρά τους κατήγγειλαν τις σπατάλες και τη ζημιά στο κυλικείο της ΕΣΗΕΑ, που γίνονταν επί..

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο μπαταχτσής εκδότης ξανά στο Ελληνοβρετανικό

Του Μωυσή Λίτση

Φαίνεται πως προϋπόθεση του ελληνικού… επιχειρείν και την ανάπτυξη ξένων επενδύσεων στη χώρα μας είναι η απλήρωτη εργασία. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την επανεκλογή του γνωστού μπαταχτσή εκδότη της Ελευθεροτυπίας Χάρη Οικονομόπουλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.
 Δεν γνωρίζουν τα μέλη του επιμελητηρίου τα έργα του εκλεκτού μέλους τους; Να θυμίσουμε τότε εμείς μερικά από τα πεπραγμένα του εν λόγω εκδότη που έχει το θράσος να ευαγγελίζεται και αλλαγή του Συντάγματος, ενώ η συμμέτοχός του στο έγκλημα της Ελευθεροτυπίας, εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ειρωνεύεται με περισσό θράσος την προσπάθεια των εδώ και τρία χρόνια απλήρωτων.. 

ThePressProject: Εκλογές με την πραγματική τους σημασία

Από την Πέμπτη 15 Μαΐου και μέχρι το βράδυ τον Ευρωεκλογών το ThePressProject θα μεταδώσει όλες τις εξελίξεις των εκλογών «με την πραγματική τους σημασία».
Με ένα μεγάλο αφιέρωμα, συνεχόμενη ροή ειδήσεων, ειδικές ραδιοφωνικές εκπομπές, ζωντανή ροή αποτελεσμάτων για την Αυτοδιοίκηση, τις Ευρωεκλογές της Ελλάδας αλλά και τα αποτελέσματα όλης της Ευρώπης.
Μέσα από το ειδικό αφιέρωμα www.thepressproject.gr/ekloges οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή ζωντανής μετάδοσης, στο Live Blogging των εκλογών, σε αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις,
αναλύσεις και video. Το ραδιοφωνικό web radio του TPP θα μεταδοθεί και στην περιφέρεια μέσω.. 

Η αγωνία του Θωμόπουλου (της ΝΕΡΙΤ) μπροστά στις εκλογές

Οι υπερεξουσίες του γεν. διευθυντή περιεχομένου και η (αναπόφευκτη) σύγκρουση με τον Μορώνη

Οριστικοποιήθηκε η ανάληψη καθηκόντων υπευθύνου προγράμματος στη ΝΕΡΙΤ, από το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Ροδόλφο Μορώνη.
Τις ικανότητες τις έχει, την εμπειρία τη διαθέτει, την τηλεοπτική αγορά τη γνωρίζει, μένει να δούμε τώρα αν θα καταφέρει να ξεμπλέξει το κουβάρι που κληρονόμησε.
Πρώτα απ' όλα, αδιευκρίνιστο παραμένει πού αρχίζουν, πού σταματούν και πού συναντώνται οι αρμοδιότητες του υπευθύνου προγράμματος και του γενικού διευθυντή περιεχομένου Βασίλη Θωμόπουλου. Ο τελευταίος έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, ασκώντας τις υπερεξουσίες που του.. 

Σκέψου πριν ψηφίσεις - Αν όχι τώρα, πότε;

Κάποιοι προσπαθούν να υφαρπάξουν ΠΑΛΙ την  ψήφο σου με ψέματα ότι δήθεν τα μνημόνια τελείωσαν. Το μνημόνιο όμως είναι ΕΔΩ. Και θα παραμείνει για ΠΑΝΤΑ αν δεν αλλάξουμε ρότα, αν δεν ψηφίσουμε για την ανατροπή της μνημονιακής λαίλαπας.
Οι κυβερνήσεις  Γιωργάκη, του Παπαδήμου και του Σαμαρά ψήφισαν 400 μνημονιακούς νόμους, 525 Προεδρικά Διατάγματα και 2.820 ερμηνευτικές εγκυκλίους. Παρέκαμψαν την ίδια τη Βουλή 44 φορές, καταλύοντας τη Δημοκρατία και περνώντας τα μνημονιακά μέτρα ισοπέδωσης του λαού με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Το χρονικό της σύγχρονης σφαγής του λαού, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τους.. 

Οι 9 «απείθαρχοι» συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ

Οι αποφάσεις για τον έλεγχο νομιμότητας καταβολής των συντάξεων

Στον ΕΔΟΕΑΠ και  στο διάστημα από 16 Σεπτεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε απογραφή συνταξιούχων προκειμένου να διακριβωθεί κατά πόσο οι συντάξεις καταβάλλονται νομίμως και σε ζώντες ασφαλισμένους, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας αλλά κυρίως με στόχο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα όλων των μελών-μετόχων του Οργανισμού.
Στην απογραφή η συμμετοχή των ασφαλισμένων ήταν σχεδόν καθολική καθώς προσήλθαν 1748 Ασφαλισμένοι από τους 1760, προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν.
Ωστόσο εννιά μέλη-μέτοχοι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ, δεν ολοκλήρωσαν την απογραφή καθώς δεν προσκόμισαν εκκαθαριστικό σημείωμα παρ ότι, ενημερώθηκαν  με σειρά επιστολών (ακόμα και με.. 

Παράνομες οι απολύσεις στην ΕΡΤ - Πανικόβλητος ο Κεδίκογλου

Ακυρη κρίθηκε η απόλυση  των 20 εργαζομένων της ΕΡΤ Ηρακλείου, με απόφαση του Πρωτοδικείου. Σύμφωνα με το σκεπτικό του προέδρου του Δικαστηρίου Ελευθερίου Σισκάκη ο τρόπος που καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων μετά την εφαρμογή της ΚΥΑ με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ είναι άκυρος γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που αφορά στις ομαδικές απολύσεις.  Παράλληλα, επιδικάζει αποδοχές υπερημερίας άμεσα εκτελεστέες δηλαδή από την επίδοση της απόφασης στο ελληνικό δημόσιο το τελευταίο θα πρέπει να καταβάλει τα ποσά και αν δεν γίνει αυτό οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατάσχεση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.
Η απόφαση δεν άρεσε καθόλου στο υφυπουργό του «μαύρου», Σίμο Κεδίκογλου που πανικόβλητος έσπευσε να δηλώσει: «Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου προφανώς δεν έλαβε υπόψη την.. 

Νέα αγωγή κατά των εκδοτών του «Επενδυτή»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του Επενδυτή, που διανύουν ήδη τον πέμπτο μήνα επίσχεσης εργασίας. Αναλυτικά η συνέλευση την Πέμπτη, 15 Μάιου 2014, αποφάσισε τα εξής:
1. Η τακτική των εργοδοτών –ιδιοκτητών της εφημερίδας και μετόχων της εταιρείας DBAS (Σκαναβής- Μπενέκος)- μέχρι σήμερα αποδεικνύεται ένα ροκάνισμα του χρόνου εις βάρος μας, χωρίς να φαίνεται εκ μέρους τους πραγματική πρόθεση λύσης στο πρόβλημα που κρατά την εφημερίδα 6 μήνες εκτός κυκλοφορίας και τους εργαζόμενους απλήρωτους εδώ και 10 μήνες. Ως εργαζόμενοι έχουμε επιδείξει με αποφάσεις των συνελεύσεών μας απόλυτα συγκαταβατική στάση προκειμένου να επανεκδοθεί η εφημερίδα και να διασφαλιστούν, εκτός από τα δεδουλευμένα, κάποιες τουλάχιστον θέσεις εργασίας. Όμως, ακόμη και η κατ’ αρχήν.. 

Δεν μας είπατε κύριε Γιούνκερ, τι έγινε στις Κάννες...

Καλά προετοιμασμένος ο Τσίπρας, του την έχωσε του Γιούνκερ, την κατάλληλη στιγμή. ‘Όλοι, την περίμεναν την απάντηση, αλλά δεν την άκουσαν ποτέ. Ο Γιούνκερ το κατάπιε και στο δικαίωμα (τζόκερ) που είχε για να απαντήσει, προτίμησε να αναφερθεί στα λόμπι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ερώτηση του Τσίπρα ήταν: Ποιοι είστε εσείς, που αλλάζετε εκλεγμένες κυβερνήσεις, όπως κάνατε στην Ελλάδα και Ιταλία. Ποιοι είστε εσείς, που θέλετε να υπαγορεύετε τους δικούς σας όρους στα δημοψηφίσματα. Ο Τσίπρας βλέποντας πως ο Γιούνκερ έκανε την πάπια επανήλθε, λέγοντας του:..

Στο Πειθαρχικό η «δημοσιογράφος» - μέτοχος της Εξπρές Αλίντα Καλοφωλιά

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παραπέμπεται η «δημοσιογράφος» μέλος της Ενωσης, Αμαλία-Αλίντα Καλοφωλιά (φωτο), που τυγχάνει και μέτοχος της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ». Το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αρμοδίως για την παραμονή της, ή όχι, στο μητρώο μελών της Ένωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, συμμεριζόμενο την αγανάκτηση των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί δύο χρόνια, καταγγέλλει την πλήρως αντεργατική και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, που έχει οδηγήσει τα πράγματα σε αυτό το αδιέξοδο.
Παρά την στωικότητα και ανεκτικότητα που έχουν επιδείξει οι εργαζόμενοι τα τελευταία δυο χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησαν τα προβλήματα, προκειμένου να υπερκεραστεί η κρίση και να επιβιώσει η ιστορική αυτή εφημερίδα, η εργοδοσία, με τους..

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Προκοπάκης: Εστελναν κομματικές λίστες για προσλήψεις

Το ρουσφέτι του πρώην πρωθυπουργού και ο κυκεώνας ημετέρων στο πεδίο των παραγωγών

«Βόμβες» για το παρασκήνιο της αποπομπής του και για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ εξαπέλυσε ο, πρώην πλέον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Γιώργος Προκοπάκης.
Mιλώντας στο The Toc ο Γ. Προκοπάκης είπε ότι η αποπομπή του ήταν παράνομη και αποκάλυψε σειρά παρανομιών και πολιτικών πιέσεων στα “καυτά” μέτωπα των παραγωγών και των προσλήψεων.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ είπε ότι του εστάλη λίστα από μεγάλο κόμμα με “επιθυμίες” για προσλήψεις, ότι έλαβε κοινοποίηση μέσω μέλους του ΔΣ για έτερη “επιθυμία πρόσληψης” από πρώην πρωθυπουργό, ενώ κατήγγειλε..

Απεργία στον Ελεύθερο Τύπο παραμονές εκλογών

Tην κήρυξη 24ωρης απεργίας στον «Ελεύθερο Τύπο» για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, απαιτώντας  να καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές προς τους εργαζόμενους.
Την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία είχαν λάβει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε συνέλευσή τους την περασμένη Δευτέρα, σε περίπτωση που δεν πληρώνονταν έως την Τετάρτη (14/5) τουλάχιστον ένα 15θημερο. Ως φαίνεται ο εκδότης Αλ. Σκαναβής δεν πλήρωσε τους εργαζόμενους οπότε τα σωματεία αποφάσισαν την απεργιακή κινητοποίηση στη "ναυαρχίδας της δεξιάς") παραμονές εκλογών. Το κυριακάτικο φύλλο που κυκλοφορεί μια μέρα νωρίτερα, όπως όλα, λόγω εκλογών ετοιμάστηκε όπως μας πληροφόρησαν από την... Τετάρτη!
Θυμίζουμε ότι στα μέσα Απριλίου το δικαστήριο είχε κρίνει «παράνομη» την τότε κηρυχθείσα..

Τι φοβήθηκε ο Ψυχάρης;

Η διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη απαγόρευσε σε κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να περιοδεύσει στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού επι της οδού Μιχαλακοπούλου, για να ενημερώσει τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14 Μαίου, κλιμάκιο αποτελούμενο απο τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τάσο Β. Αναστασιάδη και Αθηνά Μός, και τον Τάσο Σ. Αναστασιάδη υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, επισκέφτηκε τον ΔΟΛ για να μοιράσει προεκλογικό υλικό στους εργαζόμενους, αφού μέρες πρίν είχε ενημερώση την διοίκηση του Οργανισμού γι’ αυτό. Στην είσοδο της Μιχαλακοπούλου 80, το κλιμάκιο ενημερώθηκε ότι του απαγορεύεται η είσοδος μετά απο προσωπική εντολή..

To ανέκδοτο με την… ΔΤ

του Τάσου Παππά

Θυμάστε τι είχε πει ο πρωθυπουργός όταν έκλεινε με τυμπανοκρουσίες την ΕΡΤ, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή και μείζον πρόβλημα στην τρικομματική κυβέρνησή του; Οτι μπαίνει τέλος σ’ αυτό το εκτροφείο σκανδάλων, ότι ξεμπερδεύουμε με το άθλιο σύστημα διαπλοκής που σίτιζε επί χρόνια τεμπέληδες, ανίκανους και κομματικούς εγκάθετους, ότι δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των συντεχνιών που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια δημόσια τηλεόραση αξιόπιστη, ποιοτική, οικονομικά βιώσιμη και ανταγωνιστική που θα σέβεται τους τηλεθεατές και θα συμβάλλει στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία των πολιτών. Κάποιοι «τσίμπησαν». Πίστεψαν, δηλαδή, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Πήραν τοις μετρητοίς τις δηλώσεις Σαμαρά-Βενιζέλου ότι έχουν..

Η Ολγα Τρέμη, ο καλαματιανός σύζυγος και η οργή του Νικήτα

Εξω φρενών ο Κακλαμάνης με την παρουσιάστρια του Mega

Πυρ και μανία με την Όλγα Τρέμη ήταν το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Σκάι κατήγγειλε την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega (όπου συμμετείχαν oι ΚαμίνηςΣπηλιωτόπουλος και Σακελλαρίδης) ότι τον απέκλεισε από το τηλεοπτικό debate, για λόγους ιδιοτελείς...
«Ψάξτε να δείτε πριν από μία βδομάδα ποιος διορίστηκε πρόεδρος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για να καταλάβετε γιατί έπρεπει να εξαργυρώσει το γραμμάτιο η κυρία Τρέμη», τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο παρουσιαστής Δ. Οικονόμου, άρπαξε την ευκαιρία: «Εμείς το γνωρίζουμε αλλά αν θέλετε πείτε το», είπε παροτρύνοντας τον Κακλαμάνη να γίνει πιο συγκεκριμένος.
«Ε, ο σύζυγος της κυρίας Τρέμη. Κατά σύμπτωση απ' την Καλαμάτα», συνέχισε ο Κακλαμάνης συνδέοντας το διορισμό του ιατρού Νίκου Νικητέα στο «Ωνάσειο» με τον αποκλεισμό του ιδίου..

Εκλογική Κυριακή στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90,1

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Την Κυριακή 18 Μαίου οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές παρέα με τα Παραπολιτικά 90,1.
Από τις 6 το πρωί παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις με διαρκείς συνδέσεις με τα επιτελεία των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών, το υπουργείο Εσωτερικών και τα εκλογικά κέντρα.
Ολο το δημοσιογραφικό δυναμικό των Παραπολιτικών σας μεταφέρει τον παλμό των εξελίξεων με αποκαλυπτικά παρασκήνια από την ψηφοφορία.
Στις 6 το πρωί ο Γιώργος Βούλγαρης ανοίγει την  διαδικασία του εκλογικού μαραθωνίου. Στις 9 ακολουθεί η Κέλλυ Κοντογεώργη με ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα και συμπαραστάτες δημοσιογράφους, πολιτικούς, και ανθρώπους του πνεύματος.
Αμέσως μετά την σκυτάλη παίρνουν ο «Χρήστος και ο άχρηστος» Χρήστος Φερεντίνος και..

ΕΔΟΕΑΠ: απόφαση για τα προσωπικά δεδομένα

Τι αναφέρει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Bγήκε χθες η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σχετικά με αποφάσεις του ΕΔΟΕΑΠ,  που αφορούν  προσωπικά δεδομένα, αναστολή ή παρακράτηση  επικουρήσεων, περικοπές παροχών, συντάξεων  κ.α.
Η Αρχή, με την απόφαση της, απευθύνει προειδοποίηση στην  διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ότι πρέπει να  μη συνεχίσει την επεξεργασία και να καταστρέψει το αρχείο με τα εκκαθαριστικά για τους συνταξιούχους.
Στο διατακτικό της απόφασης,τονίζεται ότι δεν έπρεπε να συλλεχθεί αντίγραφο του εκκαθαριστικού ή της φορολογικής δήλωσης, που επιχείρησε κατά την τελευταία απογραφή  η διοίκηση του  συγκεκριμένου ασφαλιστικού δημοσιογραφικού οργανισμού.
Επίσης, αναφέρεται ότι για όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 55 ετών και ενδεχομένως.. 

Στα χέρια των απλήρωτων εργαζόμενων ο «Best 92.6»

Αίσιο τέλος για την πολύμηνη περιπέτεια των παιδιών που συμμετείχαν στο team του πολύπαθου ραδιοσταθμού «Best 92.6» των πτωχευμένων «Εκδόσεων Λυμπέρη». Η συχνότητα περνάει κι επισήμως στα χέρια τους. Λαμπρά. Τους προσφέρεται, για να είμαστε ακριβείς και σύμφωνα με όσα αναφέρει η κείμενη νομοθεσία, «η δυνατότητα χρησιμοποίησης της άδειας». Και εγκρίνεται από το ΕΣΡ, εγκρίθηκε σήμερα, «η περιέλευση του σταθμού» σε αυτούς. Η συχνότητα του «Best 92.6», εκείνη που αν θυμάστε λίγο έλειψε να καταλήξει στο κράτος τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Ιωάννη Λασκαρίδη, την αίτηση αυτοδιαχείρισης στην ανεξάρτητη αρχή υπέγραψαν συνολικά 29 άτομα. O «Best 92.6» το τελευταίο διάστημα δεν εκπέμπει καν πρόγραμμα, ούτε μουσική δεν παίζει, παραμένει απλώς ανοιχτός ο πομπός του στον Υμηττό να εκπέμπει κενό..

ΝΕΡΙΤ: έλεγχος για την διαδικασία ανάθεσης προγραμμάτων

Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, αποδέχθηκε την παραίτηση που υπέβαλε για λόγους ευθιξίας η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ΑΕ, Κατερίνα Ευαγγελάκου, καθώς και την παραίτηση του Νίκου Ξανθούλη, προκειμένου να ενεργοποιηθεί στην οργάνωση των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ.
Ως νέα μέλη εισέρχονται στο ΔΣ του νέου φορέα ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Δονάτος και ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης.
Η θητεία των ανωτέρω λήγει με το πέρας της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, που ορίσθηκε με την 4/3.10.2013 απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.
Παράλληλα, το Εποπτικό Συμβούλιο έδωσε εντολή στον νέο πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο, καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη, να προβεί σε πλήρη έλεγχο της νομιμότητας..

Oταν στο πανεπιστήμιο-«επιχείρηση» οι ελεύθερες φωνές καταστέλλονται

Ανακοίνωση αναφορικά με το “Στέκι ΕΜΜΕ”

Με μια λιτή ανακοίνωση πριν από περίπου 15 μέρες (28/04) ο πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Πλειός ανήγγειλε την αναστολή της λειτουργίας του. Έτσι, τα ΕΜΜΕ, μέσω της απόφασης του προέδρου Πλειού, η οποία πάρθηκε από την Ουγγαρία όπου βρισκόταν (!), απέκτησαν την πανελλήνια πρωτοτυπία να είναι η πρώτη σχολή στην οποία κηρύσσεται lockout λόγω της διεκδίκησης-κατάληψης χώρου στέγασης αυτο-οργανωμένων δραστηριοτήτων. Να τονίσουμε ότι τέτοιοι χώροι υπάρχουν δεκάδες στα πανεπιστήμια ανά την Ελλάδα.
Αυτό που εξόργισε τον πρόεδρο του τμήματος ήταν..

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο Σίμος Κεδίκογλου παρέδωσε (επιτέλους) τη δημοσιογραφική του ταυτότητα

Οριστικά εκτός ΕΣΗΕΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την οριστική διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από τα μητρώα της Ένωσης Συντακτών για το «μαύρο» της ΕΡΤ αποφάσισε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με την απόφαση υπ΄αριθμ. 3/2014 του, επαναβεβαιώνοντας έτσι την απόφαση του Πρωτοβαθμίου.
Θυμίζουμε ότι ο Κεδίκογλου τον περασμένο Αύγουστο μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ και το κατάπτυστο διάγγελμά του -όσο σε ύφος όσο και σε περιεχόμενο- αντί να παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα (θα το κάνει τώρα), ζητούσε και τα ρέστα από το ΠΠΣ της Ενωσης.
Τότε είχε στείλει προς το Πρωτοβάθμιο ένα προκλητικό απολογητικό υπόμνημά του προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ  στο οποίο συν τοις άλλοις  ανέφερε ότι θα έπρεπε..

Πως θα απαλλαγείτε από φοροτεχνικούς και λογιστές

Μέσω ενός email που μας στάλθηκε ανακαλύψαμε το πολύ καλό χρηστικό σάιτ money-money.gr . Εναν ιστότοπο που μπορεί κάλλιστα να σας κάνει να απαλλαγείτε από... οικονομικούς συμβούλους , φοροτεχνικούς , λογιστές κλπ.
Ο επεξηγηματικός υπότιλος του σάιτ «η οικονομία για όλους» κυριολεκτεί.
Τα θέματα του money-money.gr είναι απολύτως χρηστικά και περιγράφουν πλήρως και λεπτομερώς κάθε πρόβλημα οικονoμικής φύσεως. Το σάιτ money-money.gr ενημερώνει και ταυτόχρονα δίνει λύσεις και απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία του πολίτη που έχει συναλλαγές με τις οικονομικές -φοροεισπρακτικές- υπηρεσίες  του κράτους. Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων μας είναι η άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία μας οδήγησαν οι κρατούντες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Παραθέτουμε μερικά από τα χρηστικά θέματα του money-money.gr που βρήκαμε πρόχειρα..

Ο Τράγκας «ξέχασε» να δηλώσει 10 εκατ. ευρώ

Ποσό άνω των 10 εκατ. ευρώ «ξέχασε» να δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.
Συγκεκριμένα μετά από έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψαν περιουσιακά στοιχεία, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί νόμιμα στο πόθεν έσχες του γνωστού δημοσιογράφου. Η υπόθεση, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, βρίσκεται στα χέρια της 16ης ανακρίτριας της Αθήνας.
Ο Γ. Τράγκας αναφερόμενος στο θέμα, υποστηρίζει ότι είναι μια υπόθεση που εκκρεμεί στον ανακριτή από το 2012. «Έχω υποστεί αλλεπάλληλους..

Η λευκή έπαυλη του Κολωνακίου και η σύναξη των μεγαλοεργολάβων στο Αλάτσι

Xορηγός του Ποταμιού και ο Ντόρης Μαργέλλος με το καλαμπόκι

Aπό παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους προσπαθεί, αθόρυβα, να αγρεύσει ψήφους το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με τη βοήθεια επιχειρηματικών και άλλων κύκλων…
Την περασμένη Τετάρτη μαζεύτηκαν στο κρητικό εστιατόριο «Αλάτσι», πίσω από το Χίλτον (συνιδιοκτήτης ο Σταύρος Θεοδωράκης), καμιά πενηνταριά, προσεκτικά επιλεγμένοι καλεσμένοι μεταξύ των οποίων μεγαλοεργολάβοι, γνωστοί επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί και άλλοι. Μερικά ενδεικτικά ονόματα από όσους παρευρέθησαν:
Αναστάσιος (Σάκης) Καλλιτσάντζης, πρόεδρος της κατασκευαστικής ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, Νικ. Γεραρχάκης, υψηλόβαθμο στέλεχος της κατασκευαστικής J & P, Μπίλης Δασκαλάκης των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων BCA, Ι. Σκούρας, καθηγητής πανεπιστημίου, Δημ. Κωνσταντίνου της εταιρείας Ιωνία, Ειρ. Πλατή των γνωστών κέτερινγκ, Ν. Ζευκιλής, αντιπρόσωπος μηχανημάτων και άλλοι.
Η παρουσία αυτών των προσώπων, που στην πλειοψηφία τους, για να μην πούμε όλοι, ανήκουν.. 

«Πόλεμος» για το κόκκινο φουστάνι της Στάη

Η πρώην τηλεπαρουσιάστρια καταγγέλλει «πένες εκβιαστών» στο σάιτ Παραπολιτικά

Αγριο ξεκατίνιασμα ανάμεσα στην Ελλη Στάη και το σάιτ Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη, για δημοσίευμα σχετικά με το κόκκινο φόρεμα της πρώην τηλεπαρουσιάστριας της ΕΡΤ που υποτίθεται ότι κόστιζε περισσότερα από 5.200 ευρώ (στην πραγματικότητα το νούμερο ήταν ο αριθμός της σειράς του ενδύματος).
Η Στάη, που ως φαίνεται την πείραξε πολύ και η ατάκα «η Έλλη άλλωστε έχει παρελθόν αγώνων στον σοσιαλισμό...», επιτέθηκε με δριμύτητα στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας χλευάζοντας το «έγκριτο σάιτ Παραπολιτικά» και λέγοντας ότι δεν υπήρξε λάθος και πως η όλη ιστορία στήθηκε απολύτως σκόπιμα. Μάλιστα η Στάη κάλεσε τον Γιάννη Κουρτάκη των Παραπολιτικών να..

Πέθανε ο ευρωβουλευτής Μπάμπης Αγγουράκης

Εχασε τελικά τη μάχη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Αγγουράκης, που είχε εισαχθεί με ανεύρυσμα, την περασμένη Κυριακή, στο Ωνάσειο νοσοκομείο όπου και είχε χειρουργηθεί.
Ο Χαράλαμπος Αγγουράκης γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Πήρε πτυχίο Μηχανικού Υπολογιστών του Τμήματος Πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης (Technische Universitaet Dresden) της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) το 1973. Διετέλεσε βοηθός στο Τμήμα Πληροφορικής Πολυτεχνείου Δρέσδης την περίοδο 1973-1978. Πήρε επίσης Διδακτορικό Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο Δρέσδης το 1978. Εκλέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην Περιφέρεια της Α’ Αθήνας την περίοδο 1997-2000 και ευρωβουλευτής..

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο Δ. Μητρόπουλος και το Παιχνίδι των Θρόνων στη Μιχαλακοπούλου

Zόρικα τα πράγματα στην εφημερίδα «Τα Νέα» μετά το νέο ανακάτεμα της τράπουλας από τον Σταύρο Ψυχάρη που προκαλεί ιλίγγους και ζαλάδες στη Μιχαλακοπούλου. Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν κι επίσημα ότι τη διεύθυνση της εφημερίδας μετά την αποχώρηση του (γενικού διευθυντή πλέον) Χρήστου Μεμή, αναλαμβάνει ο πολιτικός συντάκτης κι αρθρογράφος Δημήτρης Μητρόπουλος!..
Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες αν και η γενική αίσθηση είναι ότι ο Μητρόπουλος έχει να προσφέρει καθώς και νέος είναι -συγκριτικά με τους μέχρι τώρα «δεινόσαυρους» του ΔΟΛ- και ικανός στη δουλειά του και καλός «γραφιάς».
Δεν έλειψαν όμως και εκείνοι που στο άκουσμα του ονόματος "Μητρόπουλος" «στραβομουτσούνιασαν» και μάλιστα κάποιοι δεν μπόρεσαν καν να το κρύψουν. Κι αυτό γιατί θεωρούν τον Μητρόπουλο «ιδιόρρυθμο, άφιλο και σνομπ», ιδιότητες όμως που για πολλούς.. 

Ραδιομαραθώνιος ενάντια στο «μαύρο» της ΕΡΤ

Στις επάλξεις παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σχεδόν ένα χρόνο μετά το «μαύρο», συνεχίζοντας τον αγώνα για την επαναλειτουργία του «μοναδικού», όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που δεν είναι άλλος από την ΕΡΤ» και καλούν τους ακροατές αλλά και τους ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς σε ραδιομαραθώνιο για την ενίσχυσή τους. «Εντεκα ολόκληρους μήνες παράγουμε εθελοντικά πλήρες πρόγραμμα της αυτοδιαχειριζόμενης ελεύθερης ΕΡΤ, με όλα τα προγράμματα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ σε λειτουργία τα οποία μεταδίδονται μέσα από την ΕΡΤ3 (ραδιόφωνο & τ\ο), διαδικτυακά από το www.ertopen.gr.
Πρόκειται για τα ραδιοφωνικά προγράμματα: Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Ερα Σπορ, Κόσμος, Φωνή της Ελλάδας, από τα FM μέσω των περιφερικών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τα..

Παραιτήθηκε η Ευαγγελάκου από τη ΝΕΡΙΤ

Παραιτήθηκε πρίν απο λίγο η Κατερίνα Ευαγγελάκου, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, αρμόδια για το πρόγραμμα.
Η παραίτηση της, σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται σαν συνέχεια των ευθύτατων καταγγελιών, που είχε διατυπώσει εναντίον της ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ κ. Προκοπάκης για το πρόγραμμα αλλά και την προσπάθεια που είχε καταβληθεί να αναλάβει εκπομπές εταιρία –συμφερόντων του συζύγου της κυρίας Kατερίνας Ευαγγελάκου...

Ο εφοπλιστής, οι οπλισμένοι μπράβοι και οι ρεπόρτερ

Πρωτοφανή τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής εναντίον των ρεπόρτερ Φρίξου Δρακοντίδη, William Faithful και Γιώργου Κοίλιαρη, οι οποίοι κάλυψαν τροχαίο ατύχημα στο Κολωνάκι. Οι τρεις εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να καλύψουν το γεγονός, δέχτηκαν επίθεση και προπηλακισμούς τόσο από τον εμπλεκόμενο στο τροχαίο ατύχημα εφοπλιστή Θέμη Πετράκη, όσο και από σωματοφύλακές του. Στη συνέχεια αστυνομικοί, οδήγησαν τους τρεις στο αστυνομικό τμήμα, «έσβησαν» φωτογραφίες από το ατύχημα και τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο!
Την ίδια ώρα, οι σωματοφύλακες κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι και οπλισμένοι μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Τελικά, οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι αργά την νύχτα. Προκαλεί, όμως, τεράστια κατάπληξη.. 

Θα ψάχνεις μέρη να κρυφτείς κύριε Καψή!

Επαναλαμβάνοντας τον κακό εαυτό του, τις συνεχείς  παλινωδίες και τα ψεύδη με τα οποία έχει εθιστεί εμφανίστηκε ο τέως υφυπουργός ΔΤ Παντελής Καψής στους απολυμένους εργαζομένους Ηρακλείου της ΕΡΤ στο Ηράκλειο.
Τον Καψή, τον έκρυψαν ακόμα και από τα δελτία τύπου της εκδήλωσης που οργανώθηκε στο Ηράκλειο, από την Π.Ε. Κρήτης του ΠΑΣΟΚ και την Ελιά, με θέμα το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.
Από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την υποδοχή που ετοίμαζαν στον Καψή, οι εργαζόμενοι απολυμένοι της ΕΡΤ, επιστρατεύοντας δυο κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και άλλη τόση αστυνομική δύναμη, άλλαξαν τον τόπο της συνάντησης.Oι απολυμένοι Ηρακλείου της ΕΡΤ, οργάνωσαν όμως διαμαρτυρία, έξω από το ξενοδοχείο όπου επελέγη για να "κρυφτεί"  η..

Προς απεργία στον «Ελεύθερο Τύπο»

Απεργία στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» την Πέμπτη (15 Μαίου) αποφάσισαν σε συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι αν δεν πληρωθούν έως την Τετάρτη (14/5) τουλάχιστον ένα 15θημερο.
Θυμίζουμε ότι στα μέσα Απριλίου το δικαστήριο είχε κρίνει «παράνομη» την τότε κυρηχθείσα απεργία αποφασίζοντας όμως παράλληλα πως ο εκδότης Αλέξης Σκαναβής θα πρέπει να πληρώσει τον μισθό Μαρτίου στις 30 Απρίλη και μια δόση 300 ευρώ, από τα οφειλόμενα του 2013.
Ο Σκαναβής όμως για μια ακόμη φορά είχε αποδειχθεί αναξιόπιστος καθώς στις 30 Απρίλη οι εργαζόμενοι έλαβαν μόνο το 50% του μισθού του Μαρτίου κι όχι ολόκληρο όπως διέταξε το..

ΕΣΗΕΑ: Πρόσκληση σε τακτική γενική συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 1, 3, 4 και 5 του Καταστατικού, τα μέλη της Ένωσης σε τακτική Γενική Συνέλευση, στις 23 Μαΐου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11 π.μ.,στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ένωσης (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
  • Ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής των ψηφοφοριών επί των θεμάτων της Γενικής Συνέλευσης και αρχαιρεσιών για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
  • Ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την εκλογή αντιπροσώπων της ΕΣΗΕΑ στο 7 ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.
  • Έγκριση οικονομικού απολογισμού χρήσης 2013, έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και..

Επίθεση μπράβων του εφοπλιστή Πετράκη εναντίον δημοσιογράφων

Και η αστυνομία τους κράτησε κλειδωμένους στο Α.Τ Συντάγματος!

Την επίθεση των μπράβων του εφοπλιστή Θέμη Πετράκη δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στη συμβολή των οδών Σπευσίππου και Ηροδότου στο Κολωνάκι, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Θέμα» Φρίξος Δρακοντίδης και William Faithful (φωτό). Η επίθεση έγινε όταν οι δημοσιογράφοι  κατέγραψαν την προπηλακισμό της Αλεξίας Εβερτ από τον εφοπλιστή Θέμη Πετράκη μετά από τροχαίο ατύχημα (του τρακάρισε την Ferrari του). Μάλιστα ο Πετράκης αφού της είπε «θα πληρώσεις τη Ferrari με το αίμα σου», την έριξε κάτω και την έβρισε
Οι δημοσιογράφοι Δρακοντίδης και Faithful κατέγραψαν το περιστατικό, δέχτηκαν ύβρεις και απειλές από τον εφοπλιστή ενώ κρατήθηκαν επί 3ωροστο Τμήμα Συντάγματος (του κλειδωσαν σε ένα δωμάτιο!) και μάλιστα οι αστυνομικοί ζήτησαν να σβηστούν τα φωτογραφικά αρχεία του συμβάντος.
 Την ασυδοσία, τους τραμπουκισμούς του εφοπλιστή και την ιδιαίτερη μεταχείριση του Πετράκη

Βανδαλισμοί σε εκλογικά περίπτερα του ΕΠΑΜ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Απανωτά κρούσματα τραμπουκισμού σε βάρος πυρήνων του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας στην περιοχή του Λεκανοπεδίου.
Συγκεκριμένα, άγνωστοι (σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκων «κάποιοι φουσκωτοί») τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Κυριακής 11/5/14, κατέστρεψαν το κιόσκι που χρησιμοποιεί ο πυρήνας Γαλατσίου – Λαμπρινής για την προώθηση προεκλογικού υλικού, ενόψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου και έσπασαν τα τζάμια των γραφείων του πυρήνα.
Περίπου την ίδια χρονική στιγμή, κάποιοι άλλοι «άγνωστοι» προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο..

Οταν όλο το Da Capo σηκώθηκε να χαιρετήσει τον Στ. Ψυχάρη

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Χρήστου Ξανθάκη στην Κ.Ε. για την αποχώρηση του Χρήστου Μεμή από τη διεύθυνση των «Νέων», τις αρμοδιότητες του ως νέου γενικού διευθυντή  και για το τι μέλλει γενέσθαι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ που μας πέρασε, μάζεψε ο Χρήστος Μεμής τα στελέχη της εφημερίδας και τους είπε: «Για να μην το μάθετε από τα μπλογκ, καλύτερα να το μάθετε από εμένα. Αποχωρώ από τη διεύθυνση του φύλλου. Μη νομίζετε πάντως ότι θα με ξεφορτωθείτε τόσο εύκολα! Θα μείνω στη Μιχαλακοπούλου, γιατί αναλαμβάνω γενικός διευθυντής του ΔΟΛ».
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ, αναφερόμενος στα νέα καθήκοντά του: «Αυτό που θα τρέξω θα είναι ένας επιπλέον εξορθολογισμός της επιχείρησης, ενώ θα ρίξω βάρος και στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μας μέσων». Κι επειδή ακούστηκαν κάποιες απορίες για το τι πράγμα θα είναι ακριβώς αυτός ο «επιπλέον εξορθολογισμός» και αν θα οδηγήσει εν τέλει σε ανθρωποθυσίες, ο Χρήστος Μεμής έσπευσε να.. 

Τρολιά ΣΥΡΙΖΑ: «έκλεισε» το neaellada.gr...

...αλλά η ΝΔ μπορεί να ελπίζει σε φίλους, όπως πχ στον Σταύρο Ψυχάρη

Φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία με τον Γιώργο Μουρούτη επικεφαλής (που σύμφωνα με τον ίδιο παίζει την τεχνολογία στα δάχτυλά του) δεν βάζουν μυαλό. Μετά το φιάσκο του nerit.gr και του site της Ευρωπαϊκής Προεδρίας που δεν σκέφτηκαν να τα κλείσουν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε και το neaellada.gr, το όνομα του κόμματος στο οποίο θέλει να μετασχηματιστεί η Νέα Δημοκρατία. Αλλά τουλάχιστον υπάρχει και ο Σταύρος Ψυχάρης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε τη ΝΔ και έκλεισε το neaellada.gr δημιουργώντας μια ιστοσελίδα για τη στήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα. Αλλά οι Νεοδημοκράτες δεν χρειάζεται να απελπίζονται αφού μετά από..

Ιστορίες για αγρίους...

Σήμερα που πήγα στη μητέρα μου για να της πω χρόνια πολλά για την Γιορτή της Μητέρας -αλλά, κυρίως, για να φάω τον κρασάτο κόκορα με μακαρόνια που το μαγειρεύει τέλεια-, είδα καρφωμένη στην εξώπορτα αυτή την κονκάρδα με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
«Τι έγινε, ρε μάνα» της λέω, «γιατί έβαλες τον Σταύρο Θεοδωράκη στην εξώπορτα;».
«Για να διώχνει τους κλέφτες» μου λέει, «δεν βλέπεις τι άγριος που είναι;».
Ήταν το 2010, όταν ο «Βήμα FM» -που πήγαινε άπατος τότε, όπως πάει και τώρα- είχε αποφασίσει να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με σχολιαστές, όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Παύλος Τσίμας και άλλες μεγάλες προσωπικότητες του ΔΟΛ που είχαν τηλεοπτική παρουσία.
Το σχέδιο δεν πέτυχε γιατί είναι άλλο πράγμα η τηλεόραση και άλλο το ραδιόφωνο· το ζωντανό ραδιόφωνο δεν έχει μοντάζ.
Δεν βάζεις τον Σταύρο Θεοδωράκη στο ραδιόφωνο, γιατί δεν μπορεί να μιλήσει. Το διαπιστώσαμε..

Τρυγώντας τον αντίπαλο

Ξεκινάει η Κατερίνα Ακριβοπούλου να κάνει εκπομπές στον «Real 97.8» και αυτό αποτελεί μία καλή αφορμή για να μετρήσουμε ώρες κι εκπομπές.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
1-2 Ελληνοφρένεια
2-3 Κατερίνα Ακριβοπούλου στο μαγκαζίνο εξ ημισείας με τον Γιάννη Παπαδόπουλο
7-8 Ελληνοφρένεια (επανάληψη)
8-10 Κατερίνα Ακριβοπούλου
10-12 Βασίλης Κουφόπουλος
12-5 Κωνσταντίνος Λαβίθης, Ανεμολόγιο
Με άλλα λόγια, το μισό ακριβώς πρόγραμμα του «Real 97.8», ένα γεμάτο 12ωρο ίσως κι ένα μισάωρο παραπάνω, απαρτίζεται από πρόσωπα που προέρχονται από τον «Σκάι 100.3», από πρόσωπα με πολυετή παρουσία στο ραδιοσταθμό του Φαλήρου, περισσότερο και από δεκαετία ακόμα. Πέντε.. 

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η αγωνία του Πέτρου Κωστόπουλου

Αν και δεν έχει πάρει το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν, επιλέγει να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και να συζητάει για το συγκεκριμένο θέμα. Ο λόγος για τον Πέτρο Κωστόπουλο και τη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Τετάρτη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, χωρίς όμως να γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι, με αποτέλεσμα να βγάζει την αγωνία του… Γεγονός που πολλοί ερμήνευσαν ως προσπάθεια του παρουσιαστή να «εκβιάσει» το μεγάλο κανάλι.
Είναι προφανές ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος – σύμφωνα και με τις δηλώσεις του, θα επιθυμούσε να συνεχίσει την επόμενη σεζόν, όμως το κανάλι δεν του έχει κάνει σχετική πρόταση, αφού ακόμη δεν.. 

Γιατί «κλαδεύουν» τον Πάνο Ψυχάρη

Προχθές Παρασκευή, απομακρύνθηκε από τον ΔΟΛ ο διεθυντής ανάπτυξης ψηφιακών μέσων, Νίκος Γκοράρος.
Μία ενδιαφέρουσα κίνηση, καθώς ο απομακρυνθείς διατηρούσε στενή φιλική σχέση με τον Πάνο Ψυχάρη και αποτελούσε το «πρόσωπο» της Μιχαλακοπούλου στη διεθνή ψηφιακή κοινότητα.