ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΝΕΡΙΤ: «πανηγυρική έναρξη» με απλήρωτους εργαζόμενους

Με ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία και την Αθλητική Κυριακή ξεκινά από αύριο Κυριακή στις 18:00 το πρόγραμμα της η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ).
Έντεκα μήνες μετά το "μαύρο" στην ΕΡΤ και έπειτα από τη μεταβατική περίοδο, με τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, πρεμιέρα θα κάνει η ΝΕΡΙΤ με μια «σεμνή τελετή» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ Γ. Προκοπάκη.
«Η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ ξεκινά χωρίς να υπάρχουν για τους εργαζόμενους οι πρόνοιες που η ίδια η ΝΕΡΙΤ έχει θέσει στην προκήρυξή της και χωρίς πρόβλεψη για ΣΣΕ με συνέπεια να βαθαίνουν..

Γιατί ο Γιαννακόπουλος απέλυσε τον επικεφαλής της DPG

Στην απομάκρυνση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της DPG, Σαράντου Ευσταθόπουλου προχώρησε ο επιχειρηματίας- ιδιοκτήτης του ομίλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Μετά την απόλυσή του, λέει, ο Ευσταθόπουλος είδε κι αποείδε και αποφάσισε να πολιτευθεί δίπλα στον απερχόμενο δήμαρχο του Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Βέβαια κάποιοι λένε ότι ο ίδιος ο Ευσταθόπουλος αποχώρησε οικειοθελώς καθώς είχε εκδηλώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό την πρόθεση του να πολιτευτεί (ξανά) στον Πειραιά και μάλιστα προς τούτο είχε ενημερώσει και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Βέβαια έκανε το λάθος να μην συνδράμει τον Γιάννη Μώραλη αλλά τον -βάζελο κατά πολλούς- Βασίλη Μιχαλολιάκο (κόκκινο φίδι που τον έφαγε). Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να πάει με τον..

Τι προβληματίζει τον Χρήστο Ράπτη

Τα σχέδια για έκδοση κυριακάτικου φύλλου και το νέο αθλητικό σάιτ

Μπορεί το σάιτ iefimerida του Χρήστου Ράπτη να πάει καλά -σε αντίθεση με κάποια άλλα ανταγωνιστών συναδέλφων του- αλλά ο πολυπράγμων δημοσιογράφος δεν εφησυχάζει. Το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις επαφές και τις συζητήσεις για έκδοση εβδομαδιαίας κυριακάτικης εφημερίδας, καθώς το «άθλημα» το γνωρίζει και με τους κατάλληλους συνεργάτες μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Το μόνο που προβληματίζει τον Χρ. Ράπτη είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα κυριακάτικα κι εκείνο που γνωρίζει καλά o δραστήριος δημοσιογράφος είναι ότι χωρίς προσφορές ουδείς μπορεί να σταθεί στην αγορά της Κυριακής. Προς τούτο «αναζητείται σοβαρός επενδυτής» για να συνδράμει την.. 

Το Ε.ΠΑ.Μ. καταδικάζει την φασιστική προβοκάτσια στην Οδησσό

 Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Το αληθινό αποτροπιαστικό πρόσωπο του φασισμού αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Οδησσού τα τελευταία 24ωρα, με την ανελέητη σφαγή δεκάδων συνανθρώπων μας. Τα αιμοσταγή νεοναζιστικά κτήνη, που δρουν με τις «ευλογίες» και τη χρηματοδότηση της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, συνεπικουρούμενοι από νατοϊκούς μισθοφόρους, εγκλώβισαν στο Κτίριο των Συνδικάτων ομάδα αντιφρονούντων και με βόμβες μολότοφ προκάλεσαν πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί 40 περίπου άνθρωποι. Ενώ κανείς δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι..

Οι χομπίστες και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Κουρτάκη

Πολλά τα ανοίγματα του μιντιάρχη Γιάννη Κουρτάκη.
Εφημερίδες, ραδιόφωνα, σάιτ...
Πολλές οι σκοτούρες, πολλά και τα έξοδα.
Παρ' όλα αυτά ο πάλαι (παρα)πολιτικός συντάκτης Κουρτάκης προχωράει και μάλιστα κάνει και νέες προσλήψεις (βέβαια το Παραπολιτικα fm πλαισιώνεται στην πλειονότητά του από προσωπικό που απασχολείται και στην εφημερίδα και στο σάϊτ ενώ η «συμφωνία» κάνει λόγο για μικρό επιμίσθιο -χώρια που υπάρχουν και οι χομπίστες).
Ανάμεσα στις τελευταίες αφίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Κουρτάκη (ωραίο δεν ακούγεται;) εκτός του Φερεντίνου και ο Λάμπρος Καλαρρύτης, πρώην διευθυντής του περιοδικού Επίκαιρα. Ο δημοσιογράφος ξεκίνησε συνεργασία με το ραδιόφωνο αλλά και την εφημερίδα του Κουρτάκη στο πλαίσιο, λέει, ενίσχυσης του πολιτικού τμήματος.
Πολλοί ήταν αυτοί βέβαια που σχολίασαν πως πλέον οι πολιτικοί συντάκτες στον όμιλο των Παραπολιτικών..

Η Νίκη Τζαβέλλα σε μοναδικές στιγμές "πατριωτισμού"

"Αν είναι να είμαστε τα πειραματόζωα για να δούμε πως τελικά θα γίνει αυτή η οικονομική διακυβέρνηση"
"Τουλάχιστον η Ελλάδα αν καεί ας καεί για να υπάρξει μια συνοχή και μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη"

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωνε κατά την προηγούμενη θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο, η υποψήφια ευρωβουλευτής με την ΝΔ Νίκη Τζαβέλλα.

Η Τζαβέλλα, ενεργό στέλεχος της ΝΔ από το 1980,  διετέλεσε..

Δεν αρμόζει στην αριστερά η λογική της διαχείρισης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δήλωση του Νίκου Πυρουνάκη, επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας, σχετικά με το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ του πάρκου Αφροδίτης στο Ελληνικό

Την Κυριακή 27 Απριλίου σε «λούνα παρκ» στο πάρκο Αφροδίτης, στα όρια του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Γλυφάδας, συνέβη ένα τραγικό περιστατικό που στοίχισε την ζωή σε ένα παιδί 13 χρονών και το σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα. Ένα περιστατικό για το οποίο οφείλει με σαφήνεια να τοποθετηθεί και η Αριστερά της περιοχής μας.
Το δυστύχημα αυτό έρχεται σαν φυσική συνέχεια των νόμων Χατζηδάκη, που επιτρέπουν με μία απλή υπεύθυνη δήλωση να παίρνουν άδεια λειτουργίας κάθε λογής εταιρείες με δειγματοληπτικό δημόσιο..

Δημοσιογράφοι στην πολιτική - εκλογική μάχη της Αθήνας

Με υποψήφιο δήμαρχο τον απερχόμενο δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κωνσταντίνου και την "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας".
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
*Μπράτσος Νάσος – Δημοσιογράφος της Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, ertopen.com
*Παπαχριστούδη Ματίνα – Δημοσιογράφος, Πρόεδρος  Συλλόγου Γονέων 60ου δημοτικού σχολείου
*Παυλόπουλος Γιώργος – Δημοσιογράφος, μέλος γενικού συμβουλίου ΠΟΕΣΥ
*Πίττας Γιώργος – Δημοσιογράφος
Υποψήφιοι δεύτερης δημοτικής κοινότητας
*Δαργάκης Νεκτάριος – Δημοσιογράφος, ΚΕΕΡΦΑ
Υποψήφιοι τρίτης δημοτικής κοινότητας
*Βερδέ Λένα – Δημοσιογράφος Εφημερίδα..

«Η μαριονέτα των εκδοτών»

Με ένα επιθετικό πρωτοσέλιδο κατά του πολιτευτή Σταύρου Θεοδωράκη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού  Unfollow (29). Με φωτογραφία - σκίτσο εμφανίζει τον πρώην δημοσιογράφο ως μαριονέτα (αυτός είναι κι ο τίτλος του) εκδοτών και επιχειρηματιών.
Το Ποτάμι δημιουργήθηκε με την παρέμβαση και τις ευλογίες του Βαρδινογιάννη, με την υπογραφή του τετραπέρατου δολοπλόκου Σταύρου Ψυχάρη και τις ευχές του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα, για να αποτελέσει δεκανίκι ή και πολιορκητικό κριό των στόχων τους, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου.
Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως ο χαρακτηρισμός «μαριονέτα των εκδοτών» είναι πολύ βαρύς και αδικεί τον Σταύρο Θεοδωράκη και αναμένουν αντιδράσεις από το επιτελείο του Ποταμιού. Ηδη ο..

Μαρινάκης εναντίον Μελισσανίδη: Πόλεμος στο λιμάνι με στόχο τον Δήμο

Σε ολομέτωπο πόλεμο οικονομικών συμφερόντων, στο φόντο ευρύτερων παιχνιδιών εξουσίας, με πρωταγωνιστές εφοπλιστές, εκπροσώπους μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και γνωστών πολιτικών τζακιών εξελίσσονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές στον Πειραιά.
Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη και υποψήφιους, μεταξύ άλλων, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Πέτρο Κόκκαλη προβλημάτισε. Ιδίως καθώς ανέτρεψε γρήγορα τα δεδομένα και απειλεί να θέσει εκτός μάχης τον νυν δήμαρχο –και εκλεκτό του πρωθυπουργού– Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Ο Μιχαλολιάκος, εκτός από το Μαξίμου, έχει τη στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη με σκοπό τις «κοινές» μπίζνες και απέναντι του τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, ενώ η ψήφος των Μανιατών είναι..

Eπεσε γέλιο στη Στάη με τον Βενιζέλο

Ο σοσιαλιστής Σαμαράς και ο φιλελεύθερος Βενιζέλος 

Τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους. «Η Ν.Δ είναι ουρά του ΠΑΣΟΚ γιατί έχει υιοθετήσει το πρόγραμμά μας» είπε στη συνέντευξή του στο THETOC.gr.
H δήλωση αυτή πέρα απο τον γέλωτα που προκαλεί σε κάθε καλόπιστο ακροατή – αναγνώστη, δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό ζήτημα για την συγκυβέρνηση των κ. Σαμαρά – Βενιζέλου. Και τούτο γιατί αν η Ν.Δ. έχει υιοθετήσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, τότε ο Α. Σαμαράς είναι σοσιαλιστής χωρίς να το γνωρίζει, αφου εφαρμόζει το πρόγραμμα ενός σοσιαλιστή αντιπροέδρου. Απο την άλλη πλευρά αν το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει σε νεοφιλεύθερη κυβέρνηση τότε σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο Ευαγ. Βενιζέλος ηγείται ενός φιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν ορρωδεί προ ουδενός, αρκεί να βρίσκεται στην κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, το κόμμα του..

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ποιος Θεοδωράκης;..

Ο άνετος Τσίπρας κι ο εύστοχος Σρόιτερ

Οταν ο Σρόιτερ του ανέφερε το όνομα Θεοδωράκης, ο Τσίπρας απάντησε υπομειδιώντας, "ποιος Θεοδωράκης".
Ο δημοσιογράφος του επεσήμανε το γεγονος, οτι αυτό μπορεί να εκληφθεί ως ειρωνεία και ο Τσίπρας του απαντησε: "Δεν θέλω να ειρωνευτώ τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο οπως και με 'σας, εχω κανει καλές συνεντευξεις και εχω επιπλέον καλή προσωπική σχέση. Απλώς δε κατάλαβα ποιον Θεοδωράκη εννοούσατε".
Στην συνέχεια και στο καθαρά πολιτικό επίπεδο, υπογράμμισε δύο σημεία:

Αναστάτωση στον ΣΚΑΪ από την φωτοβολίδα

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης στο κτήριο, όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο. Άγνωστος εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα, η οποία έπεσε μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου.
Επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία. Δεν υπήρξαν υλικές ζημιές ενώ τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.
Στον ΣΚΑΙ κάνουν λόγο για έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού αναφέροντας ότι στον..

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Κάνει πίσω ο Κουρτάκης για τον «Επενδυτή»

Ανακοίνωση έβγαλε ο μιντιάρχης (πλέον) Γιάννης Κουρτάκης μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των απλήρωτων εργαζομένων στην εφημερίδα «Επενδυτής». Οι εργαζόμενοι επιβεβαιίωσαν ότι η Γ.Σ. των μετόχων της DBAS υιοθέτησε πρόταση επανέκδοσης της εφημερίδας μέσω ενοικίασης του τίτλου σε εταιρία συμφερόντων του Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος θα αναλάμβανε και τις υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων. Ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης κάνει τώρα πίσω και στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι  “υπό τις παρούσες συνθήκες και με τους όρους που τίθενται δεν μπορεί πλέον να υφίσταται από την πλευρά του ενδιαφέρον για την συμμετοχή του στην προσπάθεια επανέκδοσης του «Επενδυτή»”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση Κουρτάκη:

O Σκαναβής χλευάζει τη δικαιοσύνη, ξεφτιλίζει την ΕΣΗΕΑ

Ουρανό και γη είχε κινήσει ο εκδότης του "Ελεύθερου Τύπου" Αλέξης Σκαναβής προκειμένου να μην γίνει η απεργία που είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι λόγω μη πληρωμής των μισθών και συνεχών αθετήσεων δεσμεύσεων. Με απειλές, με παρακάλια, κατέβασε τους διευθυντές του να δεσμευθούν πως θα πληρωθούν όλοι στο τέλος του Μαρτίου.
Με αυτό το επιχείρημα αποδέχθηκε το δικαστήριο να κρίνει "παράνομη" την απεργία αποφασίζοντας παράλληλα πως ο Ελεύθερος Τύπος πρέπει να πληρώσει τον μισθό Μαρτίου στις 30 Απρίλη και μια δόση 300 ευρώ, από τα οφειλόμενα του 2013.
Ο Αλέξης Σκαναβής για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε αναξιόπιστος. Και να κοροϊδεύει και τις δικαστικές αποφάσεις. Στις 30 του μήνα οι εργαζόμενοι έλαβαν το 50% του μισθού του Μαρτίου.
Η οικονομική διευθύντρια δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν έμαθε για τη δόση των οφειλομένων και το..

Απλές ασκήσεις γυμναστικής, σου... λένε αν κινδυνεύεις να πεθάνεις πρόωρα!

Απλά και εύκολα τεστ για να μάθεις αν θα ζήσεις ως τα... βαθιά γεράματα! Σύμφωνα με επιστήμονες υπάρχουν μερικά πολύ απλά και γρήγορα τεστ τα οποία μπορούν να... προβλέψουν αν κάποιος που βρίσκεται στη μέση ηλικία κινδυνεύει από πρόωρο θάνατο.
Τεστ 1: Οι άνδρες που στα 53 τους μπορούν να καθίσουν και να σηκωθούν λιγότερες από 23 φορές το λεπτό -22 φορές για τις γυναίκες- έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν πριν από τα 66 τους χρόνια, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Τεστ 2: Από την άλλη, η ικανότητα να ισορροπεί κάποιος στο ένα πόδι για περισσότερο από 10..

Πρόσκληση για την επιλογή 70 μουσικών στη ΝΕΡΙΤ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
O Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν. 4173/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ιδίως δε τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του νόμου αυτού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει
2. Τις διατάξεις του Ε.Κ.Λ. της ΝΕΡΙΤ
3. Το από 21.03.2014 (αρ. πρωτ. 162) αίτημα της Εταιρείας, με την οποία έχει ζητηθεί η έκδοση της απαιτούμενης Πράξη της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου.
4. Την ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό της NEPIT
ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
για τη σύναψη μίσθωσης έργου με 70 μουσικούς για 150 συναυλίες και εκπαιδευτικά..

Δακρυγόνα και σε παιδάκια!

Ματωμένη Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη

Mε δακρυγόνα και αντλίες νερού, χιλιάδες αστυνομικοί που έχουν αναπτυχθεί σήμερα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης προσπάθησαν να διαλύσουν τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από την πλατεία Ταξίμ για να διαδηλώσουν παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης. Οπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, από τις συμπλοκές υπάρχουν τραυματίες. Oι αστυνομικοί δεν δίστασαν να ψεκάσουν με δακρυγόνα ακόμη και παιδάκια
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη στους δρόμους της Μπεσίκτας, περιοχής στην ευρωπαϊκή..

Χρωστάνε 6,5 μήνες στους εργαζόμενους ενώ εισέπραξαν επιχορήγηση 8 εκατ. ευρώ!

Νέα 48ωρη στο συγκρότημα της «Μακεδονίας»

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι συντάκτες των εφημερίδων «Μακεδονία»,  «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά» με απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ, μετά την νέα καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων που πλέον αγγίζουν τα 3 μηνιάτικα. Η εταιρία που πρόσφατα επιχορηγήθηκε με 8,2 εκατομμύρια ευρώ,  από πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, δηλαδή από τον κρατικό κορβανά, χρωστά συνολικά στους εργαζόμενους μισθούς 6,5 μηνών περίπου, αν συνυπολογίσουμε τους 3,5 μισθούς από πρόπερσι που έχουν μείνει στα ρυθμισμένα… αζήτητα της συμφωνίας που έγινε για να υπογραφούν οι ατομικές συμβάσεις, με φόντο βέβαια το δέλεαρ του προγράμματος που μόλις..

Η επανέκδοση του Επενδυτή και ο ενοικιαστής Κουρτάκης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε mail με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των απλήρωτων εργαζομένων στην εφημερίδα «Επενδυτής» που βρίσκεται εκτός κυκλοφορίας από τον περασμένο Δεκέμβριο. Το κείμενο επιβεβαιώνει ότι η Γ.Σ. των μετόχων της DBAS υιοθέτησε πρόταση επανέκδοσης της εφημερίδας μέσω ενοικίασης του τίτλου σε εταιρία συμφερόντων του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος θα αναλάβει και τις υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι  με τη σειρά τους βάζουν όρους και ζητούν την συμμετοχή τους στο στάδιο των διαβουλεύσεων (μέσω των δικηγόρων και των εκπροσώπων τους) για την τελική διαμόρφωση..

Ευγενία, αγάπη μου, συρρίκνωσα το ΠΕΔΥ μας

Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν είναι άνθρωπος, είναι σήριαλ. Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο, κάθε μέρα και μια εξέλιξη συγκλονιστική. Θα μπορούσες να τον πεις και Θέατρο Σκιών- «Ο Άδωνις Γιατρός», «Ο «Άδωνις Φαρμακοποιός», «Ο Άδωνις Βιβλιοπώλης», «Ο Άδωνις και ο Κατηραμένος Όφις»- δεν τον λες όμως, για να μην προσβάλεις την τιμή και την υπόληψη του Καραγκιόζη, του Χατζηαβάτη, του Σταύρακα, του Μπάρμπα Γιώργου και του Μορφονιού. Ειδικά ο Μορφονιός, θα το πάρει το ζήτημα εντελώς προσωπικά.
Το νέο επεισόδιο του σήριαλ Άδωνις έχει τίτλο «Αγάπη μου, συρρίκνωσα το ΠΕΔΥ μας» και περιγράφεται στον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ του ηλεκτρονικού ΒΗΜΑτος:
«Σκηνές απείρου κάλλους σημειώθηκαν στη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έγινε την Τρίτη στο Ζάππειο υπό την προεδρία του κ. Αδωνη Γεωργιάδη. Την ώρα που οι υπουργοί συζητούσαν σε μια βαριά ατμόσφαιρα για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, το τηλέφωνο.. 

Τι οίδεν η Σπυράκη;

Το γνώριζε η ίδια και όλοι οι δημοσιογράφοι του Mega ότι οι τράπεζες είχαν χρεοκοπήσει και η κυβέρνηση έφερνε λεφτά από την Ιταλία με ειδικό αεροπλάνο. Αλλά το έθαψαν. Και μόνο τώρα αποφάσισε η Μαρία Σπυράκη να το αποκαλύψει, ενώ συνέβη μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012. Και αποφάσισε μάλιστα να αποκαλύψει και την είδηση, που δεν είναι πλέον είδηση, αλλά και τη συγκάλυψη, που είναι είδηση, παίρνοντας στο λαιμό της και τη δημοσιογραφία, και την αλήθεια, και τη δεοντολογία και τη δημοσίευση που είναι ψυχή της δημοκρατίας, όπως λέει το μότο της ΕΣΗΕΑ;
Εντάξει, με τα περί δεοντολογίας υπάρχουν άλλοι αρμοδιότεροι να ασχοληθούν. Πολύ περισσότερο που για το συγκεκριμένο μαγαζί υπάρχει και άλλη εξομολογημένη αμαρτία - η αποκάλυψη Πρετεντέρη ότι για καιρό ήξερε πως το "πρόγραμμα σωτηρίας" δεν βγαίνει, αλλά το κρατούσε για τον εαυτό του, ενώ το κανάλι προπαγάνδιζε το εντελώς αντίθετο. Υπάρχει όμως ένα άλλο ερωτηματικό:..

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Θρύλος FM» των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Κουρτάκη

Κερδοφόρος επιχείρηση: Ολυμπιακός. Το νέο ραδιόφωνο για τους οπαδούς του Ολυμπιακού θα είναι σύντομα στον αέρα των FM.
Και θα είναι το επίσημο, official, ραδιόφωνο του Ολυμπιακού, κοινής ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Κουρτάκη. Και όχι, δεν θα αποτελεί κάτι το μυστικό, ούτε υφέρπουσα φημολογία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα φαίνεται κανονικά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νέου ραδιοφώνου. Το στούντιο του σταθμού είναι ήδη έτοιμο και βρίσκεται στον ίδιο όροφο (σε διπλανό χώρο δηλαδή) με το στούντιο του «Παραπολιτικά 90.1», στον Πειραιά, στην Ιάσονος. Ο Γιάννης Κουρτάκης πάντως αρνείται πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συμμετέχει και στην ιδιοκτησία των..

Το «Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» στα σινεμά

Στους κινηματογράφους από την 1η Μαΐου το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου που αναφέρεται στο κλείσιμο της ΕΡΤ.  «Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας», μετά από σημαντική πορεία στο εξωτερικό, έρχεται και στα σινεμά της Ελλάδας.
Οι προβολές ξεκινούν από την Αθήνα, αύριο Πέμπτη και κάποιες από τις αίθουσες που έχουν ήδη συμπεριλάβει την ταινία στο πρόγραμμά τους είναι: Τριανόν (Πατήσια), Μικρόκοσμος (Λεωφ. Συγγρού), Νανά (Δάφνη), Νιρβάνα (Αμπελόκηποι).
Θα ακολουθήσουν προβολές σε κινηματοθέατρα μεγάλων πόλεων και σε κινηματογραφικές λέσχες όλης της χώρας. Το «Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» ξεκίνησε το ταξίδι του από το Βέλγιο και την..

Η Ελλη Στάη «καπελώνει» τον Σρόιτερ στον Alpha

Το αποκάλυψαν κατ΄αρχάς οι Τυπολογίες και το έγραψαν οι zoornalistas (εδώ) και μετά άρχισαν οι διαρροές και το έμαθαν όλοι: η έμπειρη δημοσιογράφος Ελλη Στάη επιστρέφει μπροστά από τις κάμερες και μάλιστα μέσα από τη συχνότητα του ALPHA.
Η  Στάη θα βρεθεί, λέει, στα στούντιο της Κάντζας τις δύο Κυριακές που θα διεξαχθούν οι εκλογικές αναμετρήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή. Τις δύο αυτές Κυριακές ο Αντώνης Σρόιτερ θα ξεκινήσει από τις 6 το απόγευμα να παρουσιάζει εκπομπή για τα αποτελέσματα των εκλογών και θα έχει εκτάκτως στο πλευρό του την Έλλη Στάη.
Μπορεί ο Σρόιτερ να είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής, αλλά η Στάη δεν θα είναι απλά μία καλεσμένη που θα περάσει από το στούντιο να σχολιάσει και να φύγει, αλλά..

Οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ

Ουδεμία πρόβλεψη υπάρχει για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη ΝΕΡΙΤ ενώ δεν τηρούνται και οι πρόνοιες της προκήρυξης που η ίδια η ΝΕΡΙΤ έχει θέσει. Αυτό καταγγέλλει το σωματείο των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ) αναφερόμενο στις διαδικασίες που αφορούν την εταιρεία και τον πρόεδρό της  Γ. Προκοπάκη
Η ΕΣΗΕΑ καυτηριάζει την προσβλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου της ΝΕΡΙΤ, Γ. Προκοπάκη, ο οποίος, με αφορμή εξώδικη δήλωση και διαμαρτυρία, χαρακτήρισε «αλήτες» τους δημοσιογράφους.
To σωματείο των δημοσιογράφων υπενθυμίζει στον Γ. Προκοπάκη ότι το Δημόσιο δεν έχει εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους..

Mιλάνε όλοι, μιλάει κι ο Αρναούτογλου!..

Εχθές το βράδυ ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην εκπομπή του δεν τερμάτισε μόνο την επανάληψη της λέξης «ομολογουμένως», πρόλαβε να επιτεθεί σε προσωπικό επίπεδο και στον Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο παρουσιαστής καταλογίζει στον Σταύρο αδυναμία στο live, δηλαδή ότι η τηλεοπτική του εικόνα, παρά την εμπειρία του, είναι ατροφική και, «δεν μπορεί να μιλήσει στο live» για να συμπληρώσει, «Δεν μπορεί να μιλήσει και να στοιχειοθετήσει, λεκτικά και συνειρμικά τι θέλει να πει» και αναρωτιέται, «ίσως λόγω μοντάζ στις εκπομπές του έβγαινε μια άλλη εικόνα του..

Πέθανε από πνευμονία ο Μπομπ Χόσκινς

Σε ηλικία 71 ετών πέθανε από πνευμονία ο Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός διάσημος με την ερμηνεία του στην ταινία «Ποιός παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ».
όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ατζέντης του Κλαιρ Ντομπς. Ο Χόσκινς είχε τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ το 1987 για την ερμηνεία του στο δράμα μυστηρίου «Mona Lisa».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ατζέντη του, ο Χόσκινς πέθανε την Τρίτη, στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονταν με πνευμονία.
Σε δήλωση της συζύγου του και των 4 παιδιών του αναφέρεται: «Είμαστε συντετριμμένοι από την..

Δημοσιογραφικό πολυεργαλείο!

Ο Άρης Πορτοσάλτε είναι γνωστό δημοσιογραφικό πολυεργαλείο. Παντού μέσα και πάντα επαΐων. Μπορεί να σου κάνει εκπομπές που κινούνται στο φάσμα από τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων έως την ερωτική ζωή των Ρωμαίων και από τη Βυζαντινή ιστορία έως το αθλητικό παρόν.
Τον είχαμε δει παλιότερα να βγαίνει σχολιαστής ποδοσφαιρικών γεγονότων στη Σία Κοσιώνη και μας είχε προϊδεάσει για το τεράστιο εύρος των δημοσιογραφικών του ενασχολήσεων που έφταναν στα όρια των γηπέδων και τα σάρωναν.
Αλλά και πάλι το περασμένο Σάββατο ξαφνιάστηκαν όσοι άκουγαν στον ραδιοφωνικό Σκάι να..

Μετά τον 902 και ο Επενδυτής στον όμιλο του Γιάννη Κουρτάκη

Δεν είναι μόνο το σάιτ, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Παραπολιτικά FM» -πρώην 902 του ΚΚΕ- τα μέσα που ίδρυσε και αγόρασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης. Ο όμιλος των «Παραπολιτικών» πρόκειται να επεκταθεί, όπως όλα δείχνουν, και στον οικονομικό Τύπο, με την ενοικίαση του τίτλου της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Επενδυτής». Ο «Επενδυτής», με υψηλές για την εποχή πωλήσεις, έχει διακόψει την κυκλοφορία του από τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στα δεδουλευμένα των εργαζομένων, που κυμαίνονται από 4 έως 6 μήνες.
Η είδηση περί ενοικίασης του τίτλου βγήκε την περασμένη Δευτέρα στο δικαστήριο, το οποίο εκδίκαζε την προσφυγή του μετόχου του «Επενδυτή» Δ. Μπενέκου (50%) εναντίον του.. 

Σταύρο, υπάρχουν χρηματοδότες πίσω απ΄ το Ποτάμι;

Η κουβέντα είχε φτάσει στα λεφτά που παίρνουν τα πολιτικά κόμματα. Η Πόπη (Τσαπανίδου), δεν έχασε την ευκαιρία και του το... πέταξε.
Σταύρο, όπως ακούω, εσύ δεν είσαι τσιράκι, οτι πληρώνεσαι, καθώς υπάρχουν χρηματοδότες πίσω από το "Ποτάμι";
Ο Θεοδωράκης αιφνιδιάστηκε. Αλλά, η απάντηση του δεν αιφνιδίασε κανέναν.
Ας δουν τα εξοδά μας. Εγώ πηγαίνω στις περιοδείες μου με ΚΤΕΛ και τρένα. Δεν έχουμε ούτε κειμενογράφους, ούτε ανθρώπους να μας φυλάνε. Αυτά τα 'χουν άλλοι, είπε...
Δεν ηταν μόνο το "καρφί", που 'ριξε στον Σταύρο. Η Πόπη ποζαρε με...νάζι, για μια selfie με τον καλεσμένο της. Φυσικά, την φωτογραφία την..

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σοκ στην Ναυτεμπορική: δεν ξέρουμε πότε θα σας ξαναπληρώσουμε!

Ενενήντα χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας της συμπλήρωσε η «Ναυτεμπορική» τον περασμένο Μάρτιο. «Ο δρόμος από το "Ναυτεμπορικόν και Εμπορικόν Δελτίον" του 1924 ως τη "Ναυτεμπορική" και το naftemporiki.gr ήταν μακρύς και δύσκολος, αλλά γεμάτος από χιλιάδες ικανοποιημένους και φανατικούς αναγνώστες» είχε γράψει χαρακτηριστικά η εφημερίδα για τα 90 της χρόνια. Βέβαια δεν έγραψε τίποτε για τις εντάσεις και τις συγκρούσεις με τους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις, τις συνεχείς περικοπές μισθών και τους εκβιασμούς για ατομικές συμβάσεις.
Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η πρόσφατη ανακοίνωση από διευθυντικά χείλη ότι η εταιρεία..

Βασιλοκομμουνιστές και Παοκτζήδες στον Πειραιά

Ξεκίνησε απο χθες Δευτέρα 28 Απριλίου το επίσημο πρόγραμμα του νεότευκτου ραδιοσταθμού «Παραπολιτικά 90,1» (στη συχνότητα του παλιού 902) που πλαισιώνεται από ομάδα έμπειρων δημοσιογράφων και ραδιοφωνικών παραγωγών.
Εμείς ακούσαμε την εκπομπή «Βασιλικός πολτός» με την Τζούλη Αγοράκη και τον Χρήστο Ζαμπούνη που είναι στον αέρα στις 9 κάθε βράδυ. Πρόκειται για εκπομπή λόγου με τον χειμαρώδη «βασιλοκομμουνιστή», δάσκαλο του σαβουάρ βιβρ και μετρ του lifestyle Χρήστο Ζαμπούνη που σε ταξιδεύει  με τη συνοδεία γνωστών γαλλικών και ιταλικών τραγουδιών.
Στους συνεργάτες του Παραπολιτικά fm περιλαμβάνονται επίσης -μεταξύ άλλων- οι.. 

Πρόστιμο για «απρεπή σχόλια» σε εκπομπή του Σκάι

Πρόστιμα ύψους 170.000 ευρώ επέβαλε, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Συγκεκριμένα, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για απρεπή σχόλια παρουσιαστή στην εκπομπή «Goal χωρίς Σύνορα» στις 21 Ιανουαρίου 2014 που αφορούν προστασία ανηλίκων και ανάδειξη εγκληματικών συμπεριφορών.
Επίσης, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ίδιο σταθμό για παράνομη υπέρβαση ορίου διαφημίσεων την 1η Δεκεμβρίου 2013.
- Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο STAR Channel για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2013. Συγκεκριμένα, ο τηλεοπτικός σταθμός προέβαλε με..

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας και οι ευθύνες των εκδοτών

Λάβαμε email (από δύο διαφορετικούς αποστολείς) που το υπογράφουν «Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας». Το δημοσιεύουμε με καθυστέρηση, αλλά ολόκληρο (5.326 λέξεις) γιατί αποτυπώνει την ιστορία της εφημερίδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και την απαξίωσή της από τους νυν εκδότες. Απαξίωση που έφτασε σε σημείο το ονομα Ελευθεροτυπία να γίνει συνώνυμο της αναλγησίας και της αναξιοπιστίας. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο (καλή ανάγνωση):
«Η "Ελευθεροτυπία", ξαφνικά, τον προπερασμένο Ιούλιο 2011 ξεκίνησε με τη μη καταβολή της εξόφλησης του Ιουλίου του 2011. Και έκτοτε... στάση πληρωμών σε περίπου 850 εργαζομένους της μέχρι σήμερα.
Η κ. Μαριάνθη Τεγοπούλου διώκεται μετά από μηνύσεις του ΙΚΑ για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο Ίδρυμα, αδίκημα που αφορά δύο δικογραφίες οι οποίες εκκρεμούν σε βάρος της για..

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Κάτι τρέχει με τον Μαλέλη στον ΣΚΑΪ

Μετά τον Ευαγγελάτο έρχεται η σειρά του διευθυντή ειδήσεων - Οι συζητήσεις με το "Ε" και η εξαγορά του "zoom"

Νέο μέτωπο άνοιξε ο διευθυντής Σταμάτης Μαλέλης στο Φάληρο μετά την αποπομπή του τηλεπαρουσιαστή Νίκου Ευαγγελάτου. Η ατμόσφαιρα στον ΣΚΑΪ είναι τεταμένη και εντείνεται περισσότερο καθώς υπάρχει έντονη φημολογία περί αποχώρησης Μαλέλη κι αυτό γιατί οι σχέσεις του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Σία Κοσιώνη (την στηρίζει ο Αλαφούζος), βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.
Είναι γνωστό ότι ο Μαλέλης εδώ και χρόνια θέλει να συνεργαστεί με την Ελλη Στάη. Μάλιστα πραγματοποίησε και πολλές επαφές με τη Στάη, γεγονός που ενόχλησε και θορύβησε τη Σία Κοσιώνη. Τότε ήταν που άρχισαν και οι διαρροές περί αποχώρησης της Κοσιώνη από το Φάληρο με..

Πάγκαλος εναντίον «Αυγής» μέσω ΣΚΑΪ

Εξώδικο στην εφημερίδα Αυγή θα στείλει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως διεμήνυσε ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  ΣΚΑΪ, για δημοσίευμα που όπως υποστήριξε τον θέλει να παραδίδει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως η παραίτησή του από το ΥΠΕΞ ήταν αποτέλεσμα πιέσεων από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, καθότι θεωρούσαν πως ως υπουργός υπέθαλπε τη διεθνή τρομοκρατία. Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο..

Συνελήφθη ο Γ. Βούρος για χρέη του ΚΘΒΕ

Για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), Γιάννης Βούρος.
Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη αφορά τη μη καταβολή χρηματικού ποσού από το ΚΘΒΕ, ύψους 250.510.55 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 01-11-2013 έως 30-11-2013.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 1, παρ.1,2 Α.Ν. 86/67 που ισχύει και άρθρο 1, παρ.6 του ιδίου νόμου και άρθρο 22, παρ. 1 του Ν. 4038/12, περί ασφαλιστικών εισφορών.
Ο Γιάννης Βούρος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια..

Με τα cd του Λάλα δεν ανεβαίνουν οι κυκλοφορίες...

Eίδε ο Φώτης Μπόμπολας ότι οι συνεντεύξεις και τα cd του Λάλα με τον Ανδρέα, δεν έχουν κυκλοφοριακό αντίκρυσμα και επιστράτευσε Goscinny  και Uderzo. Ετσι από αυτή την Κυριακή όπως μας πληροφορεί η έντυπη έκδοση του Εθνους, μαζί με το κυριακάτικο θα δίδεται και ένας «πολυτελής τόμος με το πιο διάσημο και αγαπημένο κόμικ μικρών και μεγάλων: το ΑΣΤΕΡΙΞ». Αυτή την Κυριακή θα δοθεί το τεύχος με τον τίτλο «Ο Αστεριξ λεγεωνάριος». Οι εφημερίδες – και τπιθανότερα το Εθνος – στο παρελθόν και σε καλύτερες εποχές για τον Τύπο, είχαν ως προσφορά τα dvd με τις περιπετειες του Αστερίξ, του Λούκι Λουκ κλπ. To Εθνος έδινε και σε συνέχειες τον Λούκι Λουκ.
Κυκλοφοριακή πενία τέχνας (και στη συγκεκριμένη την 9η) κατεργάζεται...

Υ.Γ: Σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία των πρακτορείων την Κυριακή 27 Απριλιου 2014 οι..

ΣΚΑΪ: ευτυχώς που πήρε το κύπελλο ο Παναθηναϊκός!

Ο Αλαφούζος όμως δεν ξεχνά και αναζητά ευθύνες για την κατρακύλα του ραδιοφώνου

 Η φράση «ευτυχώς που πήρε το κύπελλο ο Παναθηναϊκός» συνοδευόμενη από μια έκφραση ανακούφισης στο πρόσωπο των εργαζομένων,  είναι η μόνη που ακούγεται στους διαδρόμους του ΣΚΑΙ. Ενώ η αμέσως επόμενη σε συχνότητα που ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι εργαζόμενοι είναι η φράση, «δεν φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν έχανε ο Παναθηναϊκός»!
Είναι αυτονόητο ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη μόνο θετικά – έστω και προσωρινά – μπορεί να λειτουργήσει για τα όσα συμβαίνουν στο κανάλι του Φαλήρου…  Αφού είναι το μόνο γεγονός , που μπορεί να ελαφρύνει το βαρύ κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον ΣΚΑΪ…(enimerosi24)
Η επιτυχία όμως του Παναθηναικού δεν μπορεί να χρυσώσει το χάπι για την κατρακύλα του ραδιοσταθμού ΣΚΑΪ  στη λίστα με τις ακροαματικότητες. Ο ΣΚΑΪ 100,3 κατρακύλησε στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 8,7% και με τον Αλαφούζο να αναζητά ευθύνες για τη βουτιά στις..

Απολύεσαι, επειδή έτσι κάπνισε σε κάποιον διευθυντή ή καναλάρχη...

Θυμωμένη η Τατιάνα (σύζυγος Ευαγγελάτου) με τον ΣΚΑΪ

Εμμέσως πλην σαφέστατα σχολίασε η Τατιάνα Στεφανίδου την αποπομπή του συζύγου της Νίκου Ευαγγελάτου από τον ΣΚΑΙ «καρφώνοντας» Μαλέλη και Αλαφούζο. Στην εκπομπή της «Μιλα» στο κανάλι των Βαρδινογιάννηδων, αναφερομενη γενικά στους τηλεπαρουσιαστές επεσήμανε με νόημα ότι οι άνθρωποι της τηλεόρασης μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν εκτός χώρου, επειδή έτσι κάπνισε στον εκάστοτε διευθυντή τους...
«Εσείς οι καλλιτέχνες εξαρτάστε κυρίως από τον κόσμο - μάλλον μόνο από τον κόσμο και τις επιλογές σας», είπε η παρουσιάστρια του Star απευθυνόμενη καλεσμένο της, Γιάννη Σαββιδάκη και..

Πάντα τον ζήλευε, τον Νίκο…

Η ακύρωση της συμμετοχής του επικεφαλής του «Ποταμιού» στην εκπομπή «Στον ενικό» προκάλεσε σήριαλ αντιπαραθέσεων μεταξύ των δύο, γαρνιρισμένο από δόσεις αμοιβαίας δυσπιστίας και… έντονης καχυποψίας.
Αυτή η καχυποψία υπήρχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από την εποχή που Χατζηνικολάου και Θεοδωράκης δούλευαν, νέοι δημοσιογράφοι και οι δυο τότε, στη «Μεσημβρινή». Κάποιοι λένε, πως ίσως ο Σταύρος τον ζήλευε. Ήταν πιο ωραίος ο Νίκος, είχε μεγαλύτερη επιτυχία στις γυναίκες και ήταν και από «καλή οικογένεια» (γιος υπουργού).
Στα χρόνια που ακολούθησαν και στα διάφορα κανάλια που δούλεψαν, κατά μια περίεργη σύμπτωση..

Εφημερίδα και ραδιόφωνο από τον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη!

Και ξανά προς την δόξα τραβά! Ο λόγος για τον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη που απτόητος από τις δικαστικές του περιπέτειες και το σύντομο πέρασμά του από τον Κορυδαλλό επιμένει στις εκδοτικές του απόπειρες. Ετσι συνεχίζει την προσπάθεια με την εβδομαδιαία εφημερίδα «Εξέλιξη» που ήταν προγραμματισμένο να βγεί στα περίπτερα τον περασμένο Νοέμβριο αλλά τον πρόλαβαν οι δικαστικές αποφάσεις. Τώρα, όπως διαρρέει ο Ανδρουλιδάκης, η κυριακάτικη «Εξέλιξη» θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαΐου με εκδότη και διευθυντή τον ίδιο ενώ ήδη λέει έχουν ολοκληρωθεί και οι προσλήψεις προσωπικού.
Εκτός από την εφημερίδα ο Mιχάλης Ανδρουλιδάκης συζητάει και για την απόκτηση ραδιοφωνικής.. 

Παρακολουθώ με πόση υστερία αγκάλιασαν τον Θεοδωράκη τα Μέσα της διαπλοκής...

Θεοδωράκης: Δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ με τον Λαζόπουλο
 
Νέα συνέχεια στην κόντρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη έδωσε ο Λάκης Λαζόπουλος που πρόσφατα  από την εκπομπή του είχε πει ότι το Ποτάμι «πηγάζει από το ΠΑΣΟΚ και εκβάλει στη Ν.Δ.».με δηλώσεις του στη Real News.
«Παρακολουθώ με πόση υστερία έχουν αγκαλιάσει τον κ. Θεοδωράκη τα Μέσα της διαπλοκής. Πώς τού παραχωρούν ώρες επί ωρών να μιλάει, χωρίς κανένα εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά με βάση τις καθοδηγούμενες δημοσκοπήσεις» είπε ο Λαζόπουλος μιλώντας στη Real News. Ο δημοφιλής κωμικός τα "έχωσε" στο κόμμα του Θεοδωράκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Ποτάμι προσέφερε ύπνον ελαφρύ στους αγκομαχούντες της διαπλοκής. Τα σακίδια και τα πενιχρά οικονομικά μέσα δεν με πείθουν εμένα. Ξέρεις είμαι από τη Λάρισα, μεγάλωσα στον Πηνειό δίπλα σε ποτάμι, όταν είναι καθαρά τα νερά, χωρίς ρουφήχτρες βουτάω. Όταν όμως είναι βρόμικα, κάθομαι στην όχθη και τα αφήνω να περάσουν».
Ο Λαζοπουλος εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν τον πήρε τηλέφωνο..

Ο σκοπός αγοράζει τα Μέσα

Σκεφτείτε ο εισαγγελέας να ζητούσε τη δίωξη υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ως βουλευτής κατέθετε ερωτήσεις επ' αμοιβή για λογαριασμό εφοπλιστή, ο οποίος κατέληξε στη φυλακή.
Ή να παραβρίσκονταν σύσσωμοι οι βουλευτές και πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση του ακραίου εθνικιστικού DEB στη Θράκη.
Ή να τολμούσε πολιτικός της Αριστεράς να πει δημοσίως ότι η Κρήτη δεν εξεγέρθηκε το 1821.
Ή να μοίραζε προεκλογικά η κυβέρνηση της Αριστεράς επιταγές φιλανθρωπίας, υποσχέσεις προσλήψεων στο Δημόσιο, τακτοποιήσεις αυθαιρέτων στον αιγιαλό.
Σκεφτείτε τι θα γινόταν από τα μεγάλα ΜΜΕ σ' αυτές και σε δεκάδες περιπτώσεις σαν κι αυτές. Αλλά τώρα δεν ανοίγει μύτη. Ο Μιχελάκης μπορεί να φροντίζει το άψογο της εκλογικής διαδικασίας χωρίς περισπασμούς, ο Άδωνις μπορεί να παράγει όσους πολιτικούς λαρυγγισμούς θέλει, ο Σαμαράς.. 

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

«ΒΑΡΔΑ ΒΟΥΛΙΑΜΕΝΤΟ» από τον Κώστα Χαλέμο

Τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο Παναιτώλιο της Αλσούπολης η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Κώστα Χαλέμου, «ΒΑΡΔΑ ΒΟΥΛΙΑΜΕΝΤΟ», που έχει ως θέμα του τα Λιγνιτωρυχεία Καλογρέζας, τα οποία λειτούργησαν στην περιοχή την περίοδο 1940-1960 και συνδέθηκαν στενά με τη ζωή των ανθρώπων του τόπου.
Τα Λιγνιτωρυχεία Καλογρέζας έδωσαν, στην Κατοχή ψωμί στον κοσμάκη και παλικάρια στην Αντίσταση. Αίμα εργαζομένων τους χύθηκε σε διαδηλώσεις και στο Μπλόκο της Καλογρέζας. Αλλά και μετά την απελευθέρωση οι αγώνες σε αυτά συνεχίστηκαν, έφτασαν, δε, στο αποκορύφωμά τους με την απεργία πείνας, που οργανώθηκε το Μάη του ’57.
Οι ήρωες του βιβλίου, στην πλειοψηφία τους Μικρασιάτες πρόσφυγες και μετανάστες απ’την Κύμη, μοχθούν νυχθημερόν κόντρα στις πλημμύρες, τις φωτιές και τις αγκούσες. Κάποιοι δεν αντέχουν, άλλοι σημαδεύονται για πάντα, κι άλλοι δεν βγαίνουν..

Μπόμπολας - Ψυχάρης «νοικιάζουν» εργαζόμενους

Τα «δουλεμπορικά» των ΜΜΕ

Την ύπαρξη και δράση των «δουλεμπορικών» γραφείων ενοικίασης εργαζομένων, στις επιχειρήσεις «Εκτυπώσεις ΙΡΙΣ»,  «Πρακτορείο Τύπου Άργος» και  «Πρακτορείο Τύπου Ευρώπη» καταγγέλλει η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η ΕΤΕΡ και το Διασωματειακό στα ΜΜΕ καταγγέλλουν τις διοικήσεις των επιχειρήσεων αυτών (Μπόμπολα και Ψυχάρη) που χρησιμοποιούν εργάτες μέσω εργολάβων, με άθλιες συμβάσεις μίας ημέρας, χωρίς δικαιώματα.
Η δυνατότητα αντίδρασης των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι αδύνατη, αφού οποιαδήποτε ενέργειά τους θα τους οδηγήσει να μην έχουν μεροκάματο την επόμενη φορά. Τα συλλογικά δικαιώματα που προκύπτουν από τις ΣΣΕ παρακάμπτονται μέσω εργολάβων και προσφέρονται.. 

Καθυστερήσεις πληρωμών στον όμιλο Φιλιππάκη

Aπλήρωτοι και πάλι οι εργαζόμενοι στα Μέσα της εταιρείας Δημοκρατικός Τύπος, όπως μας πληροφορεί σχετική επιστολή που λάβαμε.. Η διοίκηση με το που θα βγεί ο Απρίλιος θα χρωστά δύο μηνιάτικα (Μάρτιο και Απρίλιο) καθώς με e-mail ενημέρωσε τους εργαζομενους ότι θα συνεχιστεί η γνωστή τακτική πληρωμών, με την επόμενη καταβολή χρημάτων να γίνεται στις 7 Μαίου.
Σημειώνεται ότι οι δύο εφημερίδες του Γιάννη Φιλιππάκη, η «Δημοκρατία» και η «Espresso» πωλούν καθημερινά περισσότερα από 25.000 φύλλα - άθλος κάτω υπό τις παρούσες συνθήκες. Και μάλιστα τα δύο φύλλα βγαίνoυν με προσωπικό που..

Σχολιαστές με θράσος στην Ελλάδα… σήμερα

Θέλει πολύ θράσος να υπερθεματίζεις υπέρ των αυξημένων προστίμων κατά των παραγωγών λαϊκών αγορών, όταν την ίδια στιγμή σε έχουν τρελάνει στα πρόστιμα, λόγω οφειλών στους εργαζόμενους, ανυπαρξία ασφάλισης και μαύρη εργασία. Ο λόγος για τον εκδότη Σπύρο Τρίψα, που εμφανίζεται πλέον ως «δημοσιογράφος» - σχολιαστής καθημερινά στις 6 το απόγευμα στο δελτίο ειδήσεων του E channel  και μάλιστα υπερθεματίζοντας σε αντιμνημονιακές απόψεις.
 Ο εκδότης της εφημερίδας «Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο» έχει αφήσει άγνωστο πόσους εργαζόμενους απλήρωτους. Επιπλέον έχει "φάει" αρκετά πρόστιμα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), το οποίο έχει ασκήσει ακόμη και ποινική δίωξη εναντίον του, αφού ο «εκδότης» είχε για κάποιους εργαζόμενους ακόμη και..

Tου χρόνου πάλι...

Το μυαλό και οι τσέπες

Όταν τελειώνει ένας τελικός ψάχνουμε πάντα να βρούμε αυτόν που δικαιούται να πάρει το κύπελλο στο σπίτι του. Η προφανής απάντηση είναι ο Μπεργκ που πέτυχε τρία γκολ και, ούτως ή άλλως, θα βάλει σε ένα ράφι τη διάκριση του MVP. Όμως αυτόν τον τίτλο του Παναθηναϊκού μπορεί να τον διεκδικήσει και ο Γιάννης Αναστασίου. Έφτιαξε μία καλή ομάδα με προϋπολογισμό υποπολλαπλάσιο του ΠΑΟΚ, της δίδαξε να παίζει φρέσκο, πιεστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο, την κράτησε όρθια στις στραβές και τώρα την ποτίζει σαμπάνια. Βέβαια το κύπελλο στο σπίτι του μπορεί να το πάρει και ο Γιάννης Αλαφούζος που μπήκε μπροστά στα δύσκολα, ρίσκαρε αρκετά και, προς το παρόν, δύναται να δηλώνει δικαιωμένος. Εν τέλει το κύπελλο μπορεί να το ζητήσει και ο τελευταίος οπαδός του Παναθηναϊκού που παρέμεινε πιστός στην ομάδα, σκίζοντας..