ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ευλόγησον...

Προσκύνημα της Σπυράκη σε Μητσοτάκη και Καραμανλή 

Τις «ευλογίες» Μητσοτάκη και Καραμανλή πήρε η Μαρία Σπυράκη προτού ανακοινωθεί δημοσίως η συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Χρόνια στην «πιάτσα» η έμπειρη Σπυράκη γνωρίζει πως αν έχει μια πιθανότητα να εκλεγεί θα πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες μέσα στην γαλάζια παράταξη και να εξασφαλίσει τη συναίνεση των δύο ισχυρότερων πολιτικών οικογενειών της ΝΔ «προσκυνώντας» Μητσοτάκηδες και Καραμανλήδες. Στο πλαίσιο αυτό αναζήτησε και συναντήθηκε με τον επίτιμο.. 

Ο πολιτικός «πολτός» κυριαρχεί στην Ελλάδα…

Του Σταμάτη Στεφανάκου
Αν κάποιος καταγράψει με σύστημα, τις πολιτικές δηλώσεις, θέσεις και πρακτικές, σε βάθος χρόνου, θα εξάγει ενδιαφέροντα συμπεράσματα, για την  πολιτική ζωή  στην χώρα.
Το  κοινό στοιχείο που θα διαπιστώσει είναι ένα μοτίβοπου φαίνεται να κυριαρχεί στην πορεία για την διεκδίκηση της εξουσίας και στην εξάσκηση της.
Ξεκινάμε με την αλλαγή των πολιτικών θέσεων που από ριζοσπαστικές εξελίσσονται σε πιο συντηρητικές  όσο πλησιάζει  η ώρα  της ανάληψης των ηνίων της χώρας. Το ενδιαφέρον είναι να προσέξουμε πως  η αλλαγή των εκλογικών ποσοστών προς τα πάνω λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με την εκφραζόμενη ριζοσπαστικοποίηση του πολιτικού φορέα.
Οι γενικεύσεις, οι καταγγελίες ως μόνιμη πολιτική τακτική χωρίς ουσιαστική τεκμηριωμένη και.. 

Με σχέδιο το πογκρόμ απολύσεων σε SFERA και DERTI

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις* στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καταγγέλλουν την προκλητική κι ανάλγητη στάση της εργοδοσίας στους ραδιοσταθμούς SFERA και DERTI καθώς επέλεξε τις ημέρες του Πάσχα για να προβεί στην απόλυση του συνόλου σχεδόν των τεχνικών που εργάζονταν στους ραδιοσταθμούς (εννέα από τους ένδεκα).
Οι απολύσεις των εργαζομένων, οι  οποίες καταγγέλθηκαν ως παράνομες και καταχρηστικές στο ΣΕΠΕ,  ήρθαν ως «απάντηση» στην άρνησή τους να δεχθούν την πρόταση-τελεσίγραφο περικοπής μισθών κατά 30% και όλων των θεσμικών δικαιωμάτων των τεχνικών ή να απολυθούν.
Το εκβιαστικό δίλημμα για να δεχτούν οι εργαζόμενοι τις μειώσεις αποδοχών παρουσιάστηκε -όπως..

Το σκάνδαλο που λέγεται Samaras Statistics: έχουμε έλλειμμα μεγαλύτερο του 2009!

Τόσες αυτοκτονίες, τόση πείνα, τόση φτώχια, τόση ξενιτιά, τόσο ξεπούλημα... άδικα. Μετά από 4 χρόνια μνημόνιο, ο Σαμαράς κατάφερε να αυξήσει το έλλειμμα στο 16,5% του ΑΕΠ. Ο Παπανδρέου μας έβαλε στο μνημόνιο "μόλις" με 15,4%...
ΕΝΩ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ, ΑΥΤΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΚΕΡΔΗ 7 ΔΙΣ.!
Οι αλχημείες τους δεν έχουν τελειωμό. Για να βγάλουν ακόμη και αυτό το τρομακτικό 23 δισ. έλλειμμα, αναγκάστηκαν να δηλώσουν ότι το 2013 τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν πλεόνασμα... 4,7 δισ. ευρώ!
Είναι σοκαριστικό να βλέπεις δίπλα ακριβώς ότι το 2012 δηλώσαμε - 2,2 δισ. Μέσα σε ένα χρόνο να δηλώνουμε κέρδος 7 δισ. Μιλάμε για τη χρονιά που κατέρρευσε το ασφαλιστικό μας σύστημα.
● Εχει καταφέρει να ελέγχει όλα τα µεγάλα µίντια της χώρας σε σηµείο που να τα...

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΝΕΡΙΤ: «κόλαση» με γρήγορους διορισμούς και καλές θέσεις!..

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι δημοσιογράφοι που περίμεναν να διοριστούν

Εξώδικο, ως πρώτο βήμα πριν την κατάθεση άλλων ενδίκων μέσων, απέστειλαν στους κυρίους Προκοπάκη και Φορτσάκη,  δημοσιογράφοι που προσμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψής τους στην “ΝΕΡΙΤ”, διότι δεν δημοσιεύεται η “οριστική μοριοδότηση” -μετά την εξέταση των ενστάσεων-,  δεν υπάρχουν επιτροπές αξιολόγησης και όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση… πάει τις προσλήψεις για μετά τις εκλογές…
Προβλέπεται κόλαση στα επιτελεία που είχαν υποσχεθεί σε όλους τους “γνωστούς τους”,..

Nέες υποσχέσεις και έναντι στη Μίνωος...

Κανονικά θα κυκλοφορήσει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία μετά την αναστολή της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχτείγια σήμερα Παρασκευή. Οι κινητοποιήσεις ανεστάλησαν μετά την παράδοση από την εργοδότρια εταιρεία επιταγής που προορίζεται για εξόφληση μέρους των οφειλομένων αποδοχών των συντακτών και των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στη Μίνωος.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ ανέστειλαν την 24ωρη απεργία και όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους θα παρακολουθούν προσεκτικά την εκπλήρωση από την εργοδοσία (Χάρης Οικονομόπουλος)  των οικονομικών υποχρεώσεών της και επιφυλάσσονται..

Ο Ευαγγελάτος «καρφώνει» τον Μαλέλη...

Με ευθείες βολές κατά του Σταμάτη Μαλέλη, ο Νίκος Ευαγγελάτος ανακοίνωσε με τη σειρά του την αποχώρησή του από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Είχε προηγηθεί η λιτή ανακοίνωση του καναλιού με την οποία γνωστοποιούσε τη λύση συνεργασίας με τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή. Ο Ευαγγελάτος αφού ευχαριστεί τον Αλαφούζο, καρφώνει τον Μαλέλη αναφέροντας ότι εξαναγκάστηκε να φύγει όταν ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού, τού ανακοίνωσε ότι για την προεκλογική περίοδο αποφασίστηκε να περικοπεί κατά το ήμισυ η εκπομπή που παρουσιάζει και ότι θα αντικατασταθεί από μια άλλη πολιτική εκπομπή.Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Νίκου Ευαγγελάτου που αποκαλύπτει πολλά για τα 2,5 χρόνια του τηλεπαρουσιαστή στο κανάλι του Φαλήρου:

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Oι γίγαντες της δημοσιογραφίας

Απορία: στις συσκέψεις στο Mega αντί να συζητούν τις ειδήσεις που θα προβάλλουν (όπως σε κάθε δημοσιογραφικό μέσο) λένε για τις ειδήσεις που θα αποκρύψουν;
Μετά το Γιάννη Πρετεντέρη, να και η Μαρία Σπυράκη, να αποκαλύπτει πως δεν έλεγε την αλήθεια στον κόσμο. Μήπως το έχουν σύστημα εκεί στη Μεσογείων; Ο Γιάννης Πρετεντέρης μίλησε στο iefimerida.gr, στις 25 Ιανουαρίου 2013 με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ο Ψυχρός Εμφύλιος / Τα πρόσωπα & τα γεγονότα που διέλυσαν μια χώρα» (σε άλλους αναφέρεται, μη νομίζετε). Τότε είπε το περίφημο, «όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο (το χρέος), αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι..

Ποιοι πλαισιώνουν το ραδιόφωνο του Κουρτάκη

Ξεκινά από τη Δευτέρα 28 Απριλίου το επίσημο πρόγραμμα του νεότευκτου ραδιοσταθμού «Παραπολιτικά 90,1» που πλαισιώνεται από ομάδα έμπειρων δημοσιογράφων και ραδιοφωνικών παραγωγών. Στους συνεργάτες του Παραπολιτικά fm περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Νίκος Σίμος, Βαγγέλης Περρής, Αθηναίδα Νέγκα,, Λίζα Δουκακάρου, Ανδριάνα Ζαρακέλη, Γιώργος Θαναηλάκης, Μηνάς Τσαμόπουλος, Βασίλης Ταλαμάγκας, Γιώργος Κουβαράς και η ομάδα της εφημερίδας Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη .
Αναλυτικά το πρόγραμμα του ραδιοσταθμού Παραπολιτικά 96,1 (Δευτέρα-Παρασκευή):

Απεργούν στην Ελευθεροτυπία για τα δεδουλευμένα 5 μηνών

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο Παρασκευή οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» με στόχο να μην βγει κυριακάτικο φύλλο. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της ασυνέπειας της εργοδοσίας να καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2014, καθώς και της αθέτησης των συμφωνηθέντων για τους τρεις ανεξόφλητους μήνες του 2013.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Ε.Π.Η.Ε.Α. (η ΕΤΗΠΤΑ που είναι;)αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους (οι τεχνικοί που είναι;), που εργάζονται για..

«Ευχαριστούμε τον Ευαγγελάτο για τη συνεργασία»...

Mε μια λιτή ανακοίνωση ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ ανακοίνωσε την προαναγγελθείσα, εδώ και καιρό, λύση της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. Στη θέση της εκπομπής του Ευαγγελάτου, από την ερχόμενη εβδομάδα, ο Σπύρος Μάλης θα παρουσιάζει μια δίωρη απογευματινή εκπομπή, προεκλογικού χαρακτήρα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ: «Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. Η διοίκηση του σταθμού τον ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία».
Tώρα μένει να δούμε που θα βρει τηλεοπτική στέγη ο Νίκος Ευαγγελάτος, ενώ πολλοί είναι αυτοί..

«Αγαπημένη μου Αστυνομία»...

Ολα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες όταν η διεύθυνση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης αποφάσισε να βελτιώσει τις σχέσεις του σώματος με τους πολίτες μέσω των Social Media. Κάποιοι «φωστήρες», ειδικοί στην επικοινωνία, πρότειναν να ξεκινήσει μία καμπάνια όπου οι χρήστες του διαδικτύου θα «ανέβαζαν» φωτογραφίες στο twitter με «αγαπημένες» τους σκηνές με αστυνομικούς.
 Η καμπάνια είχε τεράστια επιτυχία, τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν ακριβώς αυτά που περίμεναν οι εμπνευστές της καθώς οι φωτογραφίες που ανέβηκαν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο κάθε άλλο παρά έδειχναν αυτό που είχαν..

Δηλαδή τώρα θα έπρεπε να απολυθεί ο Άρης Πορτοσάλτε;

Όχι βέβαια κι ας καταποντίζεται ο «Σκάι 100.3». Ο οποίος, φυσικά, πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Πώς; Με απολύσεις και μειώσεις μισθών. Πώς αλλιώς άλλωστε; Το υποστηρίζουν διαρκώς οι νεοφιλελεύθεροι στις βαθυστόχαστες αναλύσεις τους.
Ο κ. Πορτοσάλτε όχι μόνο δεν είναι άνεργος (όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί του) αλλά και πληρώνεται στην ώρα του (όπως ελάχιστοι άλλοι συνάδελφοί του)! Αποτελεί μειοψηφία, έτσι; Ίσως γι' αυτό ο Άρης εξήρε το (θεάρεστο;) έργο της ιδιοκτησίας του ομίλου, η οποία προνόησε εγκαίρως απολύοντας κόσμο και κάνοντας περικοπές (!) και τώρα μπορεί να πληρώνει on time τους μισθούς. Το περσινό καλοκαίρι, όταν και απολύθηκε ο μισός κόσμος στο σταθμό, ο διευθυντής του, ο κ. Πορτοσάλτε, έφευγε για τις διακοπές του.
Άλλο είναι το θέμα μας όμως: ο Άρης Πορτοσάλτε και όσοι υπεύθυνοι έχουν απομείνει στους..

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιογράφο με γνώσεις στα εθνικά θέματα

** Σε δημοσιογράφο εγνωσμένου κύρους, με σημαντική  παρέμβαση στα εθνικά θέματα έχει απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο σε μια απόπειρα να εξισορροπήσει τη ζημιά που υπέστη από τους χειρισμούς με τους μειονοτικούς υποψηφίους. Την πληροφορία αυτή μετάδωσε πριν από λίγη ώρα ο Νίκος Χατζηνικολάου από το Real FM.

** Βαρύ το κλίμα για το Νίκο Ευαγγελάτο στο Σκάι. Οι σχετικές συζητήσεις για το μέλλον της εκπομπής του, έχουν εκ νέου ξεκινήσει. Πολλοί στοιχηματίζουν πως δεν θα ολοκληρώσει τη σεζόν στον τηλεοπτικό σταθμό. Tην ίδια ώρα ο.. 

Τι κοινά μπορεί να έχουν ο Νίκος Ξυδάκης με τη Μαρία Σπυράκη;

Ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή μίλησε στο thepressproject και στην Βασιλική Σιούτη για τους λόγους για τους οποίους μπαίνει τώρα στην πολιτική και παραδέχεται ότι «πολλοί δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε ρουλεμάν της πολιτικής εξουσίας». Ο Ν. Ξυδάκης επισημαίνει ότι δεν εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία και πως αν δεν εκλεγεί θα επιστρέψει στην εργασία του ενώ αν δεν το πετύχει  θα συνεχίσει να γράφει με κάποιο τρόπο.  Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη του Νίκου Ξυδάκη:
- Κάποιοι μπορεί να σε κατηγορήσουν ότι επιχειρείς να «τακτοποιηθείς» μέσω της πολιτικής.
Θα έλεγα ότι ρισκάρω την «τακτοποίησή» μου. Εχω μια πολύ καλή δουλειά, μια δημόσια εικόνα, μια ευθύνη της οποίας γνωρίζω τα όρια. Ανοίγομαι σε μια δημόσια έκθεση και μια ευθύνη με πολύ..

Γιατί στον ΣΚΑΪ «εξαφανίζουν» την Ακριβοπούλου;

Αλλαγές-καραμπόλα στο πρόγραμμα του «Σκάι 100.3», δημιουργούν πολιτικά ζητήματα και στον τηλεοπτικό «Σκάι»...

Αρχικά την πήραν από το μαγκαζίνο και την έβαλαν στο 1 με 2 το μεσημέρι να κάνει απλώς... εκπομπή. Υποβάθμιση Νο 1. Τώρα την μετακινούν στην απογευματινή ζώνη, στο «νεκρό» ραδιοφωνικά 7 με 8 το απόγευμα. Κι άλλη υποβάθμιση. Κι έτσι, δια της πλαγίας, κόβουν την Κατερίνα Ακριβοπούλου και από τα τηλεοπτικά «παράθυρα» του Σκάι, από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου (ένας επίσης που βρίσκεται υπό δυσμένεια στο Φάληρο). Μία ακόμα διαφορετική φωνή κόβεται από το Σκάι, παίρνουν τα μέτρα τους ένεκα των εκλογών προφανώς. Εκτός κι αν τη μετακινήσουν (την Ακριβοπούλου) στο.. 

Κατηφείς κυκλοφορούν Μιχελιδάκη, Σκάλκος, Δούκας στην ΔΤ

Πληροφορίες για προκήρυξη εξπρές που θα αντικαθιστά τους παρουσιαστές

Κατηφείς, λέγεται ότι περιφέρονται στους διαδρόμους της ΔΤ οι δημοσιογράφοι, Μάριον Μιχελιδάκη, Προκόπης Δούκας, Γιάννης Σκάλκος κ.α εν όψει της προοπτικής να χάσουν τις θέσεις τους στον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή στον επικεφαλής της ΝΕΡΙΤ, Γιώργο Προκοπάκη να αντικαταστήσει με νέα πρόσωπα, τα υπάρχοντα που κατά κάποιον τρόπο συνιστούν και την εικόνα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να δικαιολογηθεί στην κοινή γνώμη το.. 

Eλλειμμα 15,8 δισ. η Eurostat, πλεόνασμα 3,4 δισ. η Tρόικα

Λογιστικά κόλπα για να μην καταρρεύσει το success story

ΚI OMΩΣ, η Eurostat δεν κάνει καμία αναφορά στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από την Ελλάδα το 2013, με τη χθεσινή της ανακοίνωση. Αντιθέτως, παρέμεινε πιστή στο μοντέλο υπολογισμού των δημοσιονομικών στοιχείων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα παρουσίασε έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης 15,8 δισ. ευρώ και χρέος 318,7 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η τρόικα και η κυβέρνηση «διαβάζουν» στην ανακοίνωση ότι το πλεόνασμα έφτασε τα 3,4 δισ. ευρώ. Βασισμένες σε λογιστικές αλχημείες, που συμφωνήθηκαν μαζί με τα Mνημόνια, πανηγυρίζουν για..

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πρώτα τους έδιωξε, τώρα τους θέλει πίσω!

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο συγκρότημα του Φαλήρου μετά και το μέτωπο που έχει ανοίξει κατά του γενικού διευθυντή του ΣΚΑΪ Σταμάτη Μαλέλη. Οι αλλαγές θα αφορούν περισσότερο την τηλεόραση και θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιουνίου, οπότε ουσιαστικά ολοκληρώνεται η σεζόν, χωρίς ωστόσο το ραδιόφωνο να μένει αλώβητο.
Ηδη ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αρχίσει και κάνει προτάσεις σε ανθρώπους που εργάζονται σε ανταγωνιστικά ραδιόφωνα, θέλοντας  να ενισχύσει τον πάλαι ποτέ ισχυρό σταθμό του  Φαλήρου. Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει ήδη κρούση σε στελέχη του ραδιοφώνου του Νίκου Χατζηνικολάου (Real fm). Κάποιοι εισηγούνται στο αφεντικό του ΣΚΑΪ,..

O Φυντανίδης γράφει την ιστορία της Ελευθεροτυπίας

Μένοντας μακριά από το παιχνίδι, τόσο της εξουσίας όσο και των οικονομικών απολαβών και βαδίζοντας προς τα ογδόντα του χρόνια, τι να κάνει ο άνθρωπος, το’ ριξε στη συγγραφή!
Ο λόγος για τον ιστορικό διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος προς το παρόν δεν έχει βολευτεί στη ΝΕΡΙΤ, όπως τότε στην ΕΡΤ του Κώστα Καραμανλή, όπου κουβέντιαζε και τα ‘πινε τα κυριακάτικα απομεσήμερα με τους «εντιμότατους φίλους» του.
Έτσι αυτό τον καιρό ο Φυντανίδης ετοιμάζει σε βιβλίο την ιστορία της εφημερίδας που τον έκανε..

H είδηση που δεν μάθαμε...

Αποσιωπήθηκε για πέντε μέρες πυρκαγιά στα ΕΛ.ΠΕ.

Σε κάποιες περιοχές οι εορτασμοί που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, όπως η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Γης, δεν αποτελούν παρά συνηθισμένες μέρες, αν όχι παγκόσμιες ημέρες… υποκρισίας.
Μια τέτοια περιοχή είναι η Ελευσίνα, όπου οι κάτοικοι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα βίωσαν για ακόμη μία φορά ένα βαρύ ρυπαντικό επεισόδιο εκπομπών καπνού, καυσαερίων και δυσοσµίας το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης από τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.).
Σύμφωνα με τους κατοίκους, το επεισόδιο, που το χαρακτηρίζουν ως το πιο σοβαρό και ακραίο κατά..

Ο Μιχαλολιάκος κήρυξε πόλεμο σε Μαρινάκη – Μώραλη

Στην επίθεση πέρασε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, μέσα από την εκπομπή στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Τα παράπονά σας στον δήμαρχο», εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Είναι η πρώτη φορά που ο Β. Μιχαλολιάκος επιτίθεται με τόσο «σκληρές» εκφράσεις εναντίον των Μαρινάκη – Μώραλη, καθώς μέχρι τώρα, από τότε που έγινε γνωστή η υποψηφιότητα Μώραλη, κρατούσε χαμηλούς τόνους.
«Αυτή η νοοτροπία 'εγώ ο επιχειρηματίας έχω πάρει την ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα πάρω και τον δήμο με..

Oι διαλυμένες καρέκλες του ΔΟΛ

Στις περιόδους που ο Νίκος Θρασυβούλου δεν είναι αναγκασμένος να καλεί στις μουσικές εκπομπές του στον BHMA FM την κυρία Μανωλίδου (του Αδώνιδος βεβαίως, βεβαίως), αγγίζει το τέλειο. Όπως το άγγιξε το Μεγάλο Σάββατο με προσκεκλημένο έναν μεγάλο συνθέτη και ποιητή: τον Μάνο Ελευθερίου. Δεινός χειριστής της γλώσσας ο κ. Ελευθερίου, εξαιρετικός στις περιγραφές και τις αναδρομές, πλαισίωσε τις επιλογές των τραγουδιών με έναν θαυμάσιο λόγο.
Με τον οποίο έδειξε και την ετοιμότητά του όταν κάποια στιγμή ακούστηκε στην (ζωντανή) εκπομπή ένας γδούπος:..

Χατζηνικολάου: Ο Τσίπρας γιατί δέχτηκε κύριε Θεοδωράκη;

Στο site του Νίκου Χατζηνικολάου διαβάσαμε την απάντηση του τηλεπαρουσιαστή σχετικά με την άρνηση του Σταύρου Θεοδωράκη να παραστεί στην εκπομπή του Star (enikos) και να απαντήσει και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Μάλιστα ο Χατζηνικολάου κάνει τη σύγκριση ανάμεσα στον Τσίπρα και στον Θεοδωράκη αναφέροντας πως ο πρώτος είχε δεχτεί να απαντήσει σε ερωτήσεις τριών δημοσιογράφων (Π. Καψής, Σερ. Κοτρώτσος, Γ. Βλαστάρης) που μάλιστα τους θεωρούσαν και «σκληρούς» έως..

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

«Πραξικόπημα» κατά Μαλέλη στο Φάληρο

«Προνουντσιαμέντο» είναι η αγαπημένη λέξη πολλών στον ΣΚΑΪ το τελευταίο διάστημα και αφορά στο «πραξικόπημα» που αθόρυβα βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον του Σταμάτη Μαλέλη και στο οποίο συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού του Γιάννη Αλαφούζου.
Οι δημοσιογράφοι παρακολουθούν έναν διαρκή εμφύλιο, που μάλιστα είναι ετεροβαρής. Στη μια πλευρά βρίσκεται μόνος του ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ, ο οποίος όμως παραμένει προς το παρόν ακλόνητος λόγω της υποστήριξης που έχει από τον Γιάννη Αλαφούζο, του οποίου άλλωστε αποτέλεσε προσωπική επιλογή. Aπό την άλλη, έχουν κάνει συμμαχία..

Μεγάλη πτώση για τα «εορταστικά» κυριακάτικα


Μεγάλη πτώση για τις κυριακάτικες εφημερίδες που κυκλοφόρησαν από το Μεγάλο Σάββατο. Το μόνο φύλλο που κράτησε την κυκλοφορία του πάνω από τις 100.000 φύλλα ήταν το «Πρώτο Θέμα», ενώ όλες οι υπόλοιπες πούλησαν πολύ κάτω από το όριο των 100.000. Aναλυτικά οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων του Πάσχα (20/4/2014), σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία των πρακτορείων, έχουν ως εξής:..

Ποιον φοβάται ο Σταύρος Θεοδωράκης;

Ο Χατζηνικολάου ακυρώνει την εκπομπή και «αδειάζει» τον ηγέτη του Ποταμιού

Στο σάιτ του Νίκου Χατζηνικολάου enikos.gr διαβάσαμε την είδηση ότι ο τηλεπαρουσιαστής ακύρωσε την εκπομπή με καλεσμένο τον ηγέτη του Ποταμιού, Σταύρο θεοδωράκη.
Η εκπομπή  ”Στον Ενικό” (Star) επρόκειτο να βγει στον αέρα την επόμενη Δευτέρα 28 Απριλίου. Το θέμα είναι ότι η είδηση για τον «Ενικό» είναι αναδημοσιευμένη στο enikos.gr από το σάιτ Τυπολογίες. Προφανώς ο Χατζηνικολάου δεν ήθελε να χρεωθεί σε αυτόν το (προσεγμένο) σχόλιο των Τυπολογιών: «Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε μια συζήτηση, στην οποία θα απαντούσε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στην εκπομπή οι προσκλεκλημένοι αρχηγοί κομμάτων και υπουργοί, εκτός από τις ερωτήσεις του κοινού, καλούνται ως και σήμερα να τοποθετηθούν και στις ερωτήσεις που κάνουν οι δημοσιογράφοι.».
Το θέμα τώρα είναι γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχτηκε να ερωτηθεί από πρώην συναδέλφους του. Τι φοβάται; Μήπως επειδή προέρχεται από το ίδιο συνάφι γνωρίζει ότι δεν θα τον αφήσουν σε..

Το InMotion (2) σε δράση!

Το δεύτερο τεύχος του ιντερνετικού περιοδικού για το αυτοκίνητο είναι online και σας περιμένει

Εφτασε το δεύτερο τεύχος του περιοδικού inMotion για το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα με πλούσια θεματολογία και ένα συναρπαστικό αφιέρωμα στα 20 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Ayrton Senna. Επίσης στo νέο τεύχος του περιοδικού inMotion:
- Τα πάντα για τη νέα Ford Mustang και τα 50 χρόνια ιστορίας της.
- Μία αναδρομή στα υπέροχα μοντέλα του οίκου Bertone, που πτώχευσε
-Την ογδοντάχρονη διαδρομή της Nissan και της ελληνικής αντιπροσωπείας της.
Το INMOTION είναι ένα νέο πρωτοποριακό e-Magazine που προσφέρεται δωρεάν μέσα από το site του gazzetta.gr.
Διευθυντής Σύνταξης είναι ο έμπειρος Πέτρος Πιτσίνης με 21 χρόνια προυπηρεσία στον ΔΟΛ, ως Αρχισυντάκτης και Διευθυντής του ένθετου Αuto NEA. Επίσης..

Διαπλεκόμενες «σχέσεις στοργής»


Υπηρέτες πόσων αφεντάδων μπορούν να είναι, οι δημοσιογράφοι που μπήκαν (και όσοι φιλοδοξούν να μπουν) στην πολιτική

Του Πάνου Σώκου
Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι κατά ένα περίεργο τρόπο εξαρτώνται οι μεν από τους δε, αλλά και μισούν οι μεν τους δε... Ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι απέναντι από την εξουσία, να αποκαλύπτει τα σχέδιά της, να την ξεσκεπάζει, να την ελέγχει, προς όφελος της ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Αυτό το κάνει η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσιογράφων, που δουλεύει σκληρά σε καθημερινή βάση και κάτω από αντίξοες συνθήκες, όσο κι αν η κοινή γνώμη, επηρεασμένη από μια μικρή μειοψηφία, σχηματίζει άλλη εντύπωση.
 Οταν όμως περνάει στην άλλη πλευρά, γίνεται ο ίδιος μέλος του συστήματος που εξουσιάζει τον πολίτη και τότε παύει να είναι δημοσιογράφος. Η διάρρηξη της σχέσης είναι ουσιαστική και οριστική, ανεξαρτήτως αν στην πορεία κάποιοι από αυτούς, που έγιναν πολιτικοί, επιστρέψουν στη..

Πόσο τρελοί είμαστε;

Ο θάνατος στη Ελλάδα έχει γίνει ατραξιόν. Ο τουρισμός τού κινδύνου κερδίζει έδαφος και παίρνει ψυχές και αρτιμέλειες. Στη Σαντορίνη τρεις Αμερικανοί τουρίστες, αλλά και Έλληνες πολίτες, τραυματίστηκαν από βαρελότο που ήταν φτιαγμένο με δυναμίτιδα. Στο Βροντάδο Χίου άνδρας διαμελίστηκε από αυτοσχέδιο πυροτέχνημα, και αυτό κατασκευασμένο από δυναμίτιδα (γιατί, λέει, «του άρεσε να φτιάχνει κάθε Πάσχα κάτι ποιο δυνατό από απλό βεγγαλικό»). Στην Κρήτη νεαρός ποδοσφαιριστής τού Α.Ο. Ασή Γωνιά, ο Γιώργος Γυπαράκης, έχασε τη ζωή από μπαλοθιές στη διάρκεια του πασχαλινού τραπεζιού!
Αυτά κάθε χρόνο. Με απόλυτη προσήλωση στα έθιμα, στις παραδόσεις, στους ακρωτηριασμούς και στους θανάτους! Γι’ αυτό και το διαφημίζουμε σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπου για το Πάσχα πουλάμε κατάνυξη και βία σε συσκευασία τού ενός. «Ελάτε να θαυμάσετε τον ρουκετοπόλεμο της Χίου», «Ελάτε να νιώσετε τη μοναστηριακή ηρεμία της Πάτμου»...

Έξαλλη η Βαγιάνη με τους συνεργάτες της

Εξοργισμένη φέρεται να είναι με τον αρχισυντάκτη της η παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Πάντα ν’ ανταμώνουμε» της ΔΤ Ρίκα Βαγιάνη! Και η οργή της δεν οφείλεται στις χαμηλές πτήσεις της πρεμιέρας το Μ. Σάββατο που ήταν αναμενόμενο, αλλά ξεκινάει από την αρχή της συνεργασίας τους… Αφού η παρουσιάστρια από την πρώτη στιγμή θεωρούσε το συνεργάτη της άσχετο! Ανάλογη λέγεται ότι ήταν η ορολογία, αλλά και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε για να διαμαρτυρηθεί στους ανωτέρους της – σε πολλά ντεσιμπέλ – όταν τον επέβαλαν για αρχισυντάκτη!
Φωνές, ένταση και νεύρα όμως είναι το τρίπτυχο που περιγράφει τη συνεργασία τους, η οποία δεν..

Συγκλονίζει η τραγωδία της οικογένειας της Νατάσας Μιχαηλίδου

Σοκ σε όλη την Ελλάδα από τον τραγικό χαμό της οικογένειας της Νατάσας Μιχαηλίδου, η οποία εργαζόταν στο εμπορικό τμήμα του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Η Νατάσα Μιχαηλίδου, μόλις στα 38 της χρόνια, σκοτώθηκε μαζί με τον 43χρονο σύζυγό της Βαγγέλη Τζωρτζίδη και τα δυο μικρά παιδιά τους, ενώ ταξίδευαν για τις γιορτές του Πάσχα.
Το αυτοκίνητό τους έπεσε σε γκρεμό, στο 85ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης -Πύργου, στην περιοχή Καλλιάνι στη Γορτυνία. Ο τραγικός επίλογος για την οικογένεια της Νατάσας..

Η κλειστή ΕΡΤ έφερε... νούμερα

Το πιο εύκολο πράγμα στα media είναι να γκρεμίσεις. Και το πιο δύσκολο πράγμα είναι να χτίσεις. Το λένε αυτό όσοι ξέρουν την πιάτσα· και αν για τις εφημερίδες και τα περιοδικά ισχύει μια φορά, για τα κανάλια και τα ραδιόφωνα ισχύει δέκα.
Τη συνήθεια του τηλεθεατή και του ακροατή δεν την πολεμάς και δεν την κατακτάς έτσι στο άψε-σβήσε. Θέλει σκληρή δουλειά, θέλει αφοσίωση και πάνω απ' όλα θέλει χρόνο. Οποιος πίστεψε ότι μπορεί να ρίξει χρήμα και διαφήμιση και να γράψει νούμερα στην AGB/Nielsen εν ριπή οφθαλμού, ακόμη κλαίει και οδύρεται.
Οπότε, τώρα που η τηλεοπτική σεζόν οδεύει προς το τέλος της, ας δούμε τα νούμερα. Ας εντρυφήσουμε στους αριθμούς κι ας βγάλουμε τα..

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Oλγα Τρέμη: Για όλα εδώ μέσα φταίω εγώ!..

«Τι να κάνουμε, για όλα εδώ μέσα φταίω εγώ» ακούγεται να λέει με παράπονο όλο και πιο συχνά στους διαδρόμους του MEGA η Όλγα Τρέμη, αποδίδοντας με αυτή την φράση τα συναισθήματά της, αλλά και την δυσαρέσκειά της προς την διεύθυνση ειδήσεων του καναλιού που δεν την προστατεύει όσο θα ήθελε. Είναι γεγονός ότι η παρουσιάστρια με υπομονή, αλλά κυρίως με αξιοπρέπεια παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα – σιωπηλά, ένα μπαράζ δημοσιευμάτων με αφορμή τις επιδόσεις του δελτίου ειδήσεων του MEGA, στα οποία πρωταγωνιστεί και στην πλειοψηφία τους της αποδίδουν την ευθύνη της πτώσης του στη δεύτερη θέση… Ενώ ταυτόχρονα – πολλά εξ αυτών – την εμφανίζουν να μετρά αντίστροφα το χρόνο για την αντικατάστασή της από παρουσιάστριες, όπως η..