ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Τι κρύβει το νυχτερινό τηλεφώνημα Μελισσανίδη στον Οικονομόπουλο

Τηλεφώνημα από τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας, δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος.
Σε πρώτη φάση αντικείμενο της συζήτησης ήταν το ζήτημα της εκχώρησης των απαιτήσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ (από Ψωμιάδη) στο Δημόσιο και η εκκαθάριση της ΠΑΕ. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΑΕΚ στη δίκη Ψωμιάδη και εκδότης της “Ε” δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της εμπιστευτικής συνομιλίας με τον Μελισσανίδη, αν και σε οπαδικές ιστοσελίδες της ΑΕΚ αναρτήθηκαν κείμενα που κάνουν λόγο για γραπτή δέσμευση του Χ. Οικονομόπουλου στον επικεφαλής της διοίκησης της ΑΕΚ.
 Με δήλωση του ο Χ. Οικονομόπουλος προτείνει δημοσίως στοίχημα σε όποιους, τυχόν,..

Παγκόσμια συγκίνηση για τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Θλίψη σε όλο τον κόσμο προκαλεί η είδηση ότι ο διάσημος συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες άφησε την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του στο Μεξικό.
Την είδηση μετέδωσε μέσω twitter o δημοσιογράφος Familiar Fernanda γράφοντας πως «ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες πέθανε. Η σύζυγός του Μερσέντες και τα παιδιά του Ροντρίγκο και Γκονζάλο με εξουσιοδότησαν να μεταδώσω την πληροφορία».
Ήταν 87 ετών και υπέφερε τα τελευταία χρόνια από καρκίνο. Μάλιστα είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η οικογένειά του αποφάσισε πως δεν υπήρχε λόγος να υποβληθεί σε νέα..

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Συνεχίζονται οι απολύσεις στελεχών στον ΣΚΑΪ


Εναν μόλις μήνα μετά την αποχώρηση του πρώην διευθυντή προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, Βαγγέλη Μαυρογιάννη, άλλος ένας στενός συνεργάτης του πρώην διευθύνοντα σύμβουλου Χρήστου Παναγόπουλου, ειδοποιήθηκε ότι λήγει η συνεργασία του με το κανάλι του Φαλήρου.
Πρόκειται για τον..

Μόνη της «έβγαλε τα μάτια της!» (βίντεο)

H Mαρία Σπυράκη προβάλει τα ρεπορτάζ της ως προπαγανδιστικό υλικό για να στηρίξει την υποψηφιότητά της

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Διαδίκτυο το διαφημιστικό σποτ της Μαρίας Σπυράκη που χρησιμοποιεί πλάνα από την περίοδο που κάλυπτε ως δημοσιογράφος τη ΝΔ για να προβάλει την υποψηφιότητά της. Οι ενστάσεις των περισσοτέρων έχουν να κάνουν, τόσο με την χρήση των ρεπορτάζ που μετέδιδε – κυρίως από το MEGA – για το κατά πόσο ήταν αντικειμενική καλύπτοντας τις δραστηριότητες της κυβέρνησης όσο και με την χρήση εικόνων του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, αλλά και του νυν, Αντώνη Σαμαρά.
Είναι προφανές ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ με την προβολή του συγκεκριμένου βίντεο κατάφερε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούσε. Να αμφισβητήσουν οι πολίτες την αντικειμενικότητα της ως δημοσιογράφου και να αναρωτηθούν ευθέως για το αν οι..

Γ. Τράγκας: από το «Ε» και τους χρυσαυγίτες στον Alpha και τον Βαρδινογιάννη

Στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Alpha βρέθηκε πρόσφατα ο Γιώργος Τράγκας  όπου είχε συνάντηση και μακρά συζήτηση συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Δημήτρη Φουρλεμάδη. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας εξετάστηκε το ενδεχόμενο της μετακίνησής του στο κανάλι του Κοντομηνά  αφήνοντας πίσω του τις εκπομπές του στα κανάλια του Βρυώνη όπου το τελευταίο διάστημα (και ειδικά στο πανελλαδικής εμβέλειας «Ε») καλούσε συνέχεια χρυσαυγίτες προπαγανδίζοντας με τον δικό του -μοναδικό- τρόπο υπέρ του φασιστικού μορφώματος.
Πέραν, όμως, της επαφής με το κανάλι της Κάντζας, ο εκδότης του «Crash» εθεάθη προ ημερών και..

Mπροστά στο Πάσχα

του Κώστα Γιαννακίδη

Πριν από τριάντα χρόνια αποφάσισα κάθε Μεγάλη Παρασκευή να ανάβω ένα κερί στους νεκρούς μου. Δεν θυμάμαι αν τότε πίστευα στον Θεό. Είναι πολύ πιθανό και να πίστευα. Όταν είσαι πιτσιρικάς φτάνεις να πιστεύεις στον σοσιαλισμό. Είναι λιγότερο αφελές και απείρως πιο ασφαλές να πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός. Άρχισα να σπέρνω, λοιπόν, τα χρόνια μου με κεριά για τους νεκρούς. Ένα για τον καθένα.
Μέχρι που αποφάσισα ότι είναι γελοίο να ανάβω τόσα κεριά τη Μεγάλη Παρασκευή. Είχα καταντήσει σαν νεκρόφιλος των atenistas. Είπα ότι καλό είναι να καίω μόνο ένα. Το πιο λεπτό. Και έτσι όπως το βάζω στο μανουάλι λέω ότι τρυπώ το χώμα και..

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ήταν απουσιολόγος στο σχολείο ο κύριος Ανδρέας Ψυχάρης;

Δεν του άρεσε ένα σχόλιο που του έκανε στο twitter η δημοσιογράφος του «Real 97.8» Μαίρη Πολλάλη και την κάρφωσε στον εργοδότη της Νίκο Χατζηνικολάου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδρέας Ψυχάρης ανέβασε στο twitter το παρακάτω κείμενο: «Και βέβαια ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας σιωπούν για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Κάνω λάθος; (Τα παιδιά μας δεν ψηφίζουν)»
Για να λάβει την «περιπαιχτική» απάντηση της Μαίρης Πολλάλη:
«Γιατί δεν πηγαίνετε να ζήσετε στην Ελβετία? Εκεί δεν καπνίζουν και θα είστε περισσότερο συμπαθής από όσο είστε στους Ελληνες»
Τι έκανε λοιπόν ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης; Αντί να απαντήσει ευθέως στην δημοσιογράφο, έβαλε στο «παιχνίδι» και τον εργοδότη της, τον Νίκο Χατζηνικολάου. Κι ακολούθησε ο εξής διάλογος:..

Κι ο Καμπουράκης στο Ποτάμι

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA των Καμπουράκη - Οικονομέα ήταν καλεσμένος ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας για το κόμμα του το Ποτάμι και σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Όταν ρωτήθηκε για το ευρωψηφοδέλτιο από τον Δημήτρη Καμπουράκη, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για  «εκπλήξεις που θα τις δεις σύντομα», ενώ στη συνέχεια χαμογέλασε και του έκλεισε το μάτι.
Ο Δημήτρης Καμπουράκης  ανταπέδωσε με νόημα το χαμόγελο.Λέτε να επιστρατευτεί κι..

Γιάννης Νάνος: Δεν είμαι κομιστής «δυσαρέσκειας κυβερνητικών κύκλων»

Τι λέει ο αρχισυντάκτης του ΑΠΕ -ΜΠΕ για τις καταγγελίες Καραβίτη
 
Tην δική του μαρτυρία σχετικά με τις καταγγελίες της δημοσιογράφου Φαίης Καραβίτη περί λογοκρισίας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, καταθέτει ο αρχισυντάκτης του πρακτορείου, Γιάννης Νάνος. Συγκεκριμένα σε επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που την κοινοποιεί και στον γενικό διευθυντή του ΑΠΕ  Αντώνη Σκυλλάκο, αναφέρει:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Είναι τουλάχιστον λυπηρό να μαθαίνω από επιστολή συναδέλφου ότι μετά από 25 χρόνια στη δημοσιογραφία, 18 στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και 8 στην θέση του Αρχισυντάκτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είμαι για κάποιους… κομιστής «δυσαρέσκειας κυβερνητικών κύκλων» για τηλεγραφήματα του Πρακτορείου. Ότι – δυστυχώς κατά τα γραφόμενα – μια από τις «υποχρεώσεις» μου στην βάρδιά μου από τις 4 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα είναι να εξυπηρετώ..

Σταύρο, δεν εχεις καβαλήσει λίγο το καλάμι;..


Εντάξει, δεν του το 'πε έτσι ακριβώς ο Οικονομέας. 
"Δεν είναι λίγο καβάλημα καλαμιού το να κάνεις δελτία Τύπου και να λες, ο Σταύρος και ο Σταύρος, με το μικρό όνομα", αναρωτήθηκε, αρχικά, ο παρουσιαστής του πρωινού (MEGA). Και πρόσθεσε: "Σου καταλογίζουν πολύ... lifestyle. Τι είναι αυτό το πράγμα!".
Ο Θεοδωράκης, την είχε έτοιμη την απάντηση: "Κοίτα, Σταύρος ήμουν πάντα. Και στη δημοσιογραφία, είτε ηταν ενα πρεζάκι, μια πόρνη , ενας υπουργός, εγώ τον προσέγγιζα με τον ίδιο τρόπο. Και γενικά για τον κόσμο ήμουν ο Σταύρος. Δεν θα το αλλάξω".
Ο Καμπουράκης, που τον άκουγε χωρίς να τον διακόψει, ξαφνιάστηκε. "Αυτή η ομαδοποίηση..

Απολύθηκε από τον Ελεύθερο Τύπο για σχόλιο στο facebook

Του ανακοινώθηκε xθες το μεσημέρι η απόλυση από τον "Ελεύθερο Τύπο" με την "κατηγορία" ότι έγραψε "κακές κουβέντες" για τη ...ναυαρχίδα.
Ο δημοσιογράφος Κ.Μπ. τόλμησε να κάνει μη επιτρεπτά για τη διοίκηση του "Ελεύθερου Τύπου" σχόλια στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook. Οι χαρακτηρισμοί που έφθασαν στα αυτιά της διοίκησης της εφημερίδας φαίνεται πως δεν άρεσαν και μια μέρα μετά του ανακοινώθηκε από το λογιστήριο η απόλυση του.
Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην περίπτωση του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, όπου δημιογράφος είχε καταφερθεί κατά της διεύθυνσης του σταθμού με πολύ σκληρότερα λόγια, και παρ' ότι..

Τα βραβεία Πούλιτζερ και τα Αντίποινα

** O Guardian (αμερικανική έκδοση) και η Washington Post έλαβαν φέτος το βραβείο Πούλιντζερ δημόσιας προσφοράς για τα εκτενή ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις που έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Ομπάμα που κλήθηκε να λογοδοτήσει για τα όσα έγιναν γνωστά με βάση και τις αναφορές του πρώην συμβούλου της NSA Έντουαρτ Σνόουντεν.

** Στους νικητές των βραβείων Πούλιντζερ συγκαταλέγεται η Boston Globe για τη μετάδοση έκτακτης επικαιρότητας. Δύο συντάκτες του προσωπικού του πρακτορείου Reuters αποσπούν επίσης βραβείο για τη μετάδοση διεθνούς επικαιρότητας.

** Κυκλοφορεί στα περίπτερα το τρίτο τεύχος του περιοδικού «Αντίποινα» με αποκαλύψεις για τα email..

Ανωθεν γραμμή για την πρόσληψη «εκλεκτών» στη ΝΕΡΙΤ

Μυστικά και ψέματα για τις αξιολογήσεις

Πολλά ακούγονται τις τηλευταίες ημέρες για το θέμα των αξιολογήσεων που θα οδηγήσουν κάποια στιγμή στην πρόσληψη των 224 εργαζομένων (δημοσιογράφων και άλλων ειδικοτήτων) εκτός ΑΣΕΠ στη ΝΕΡΙΤ.
Στο στόχαστρο μπήκε μάλιστα για ακόμη μία φορά η ICAP. Η εταιρεία που πληρώθηκε αδρά για να φέρει σε πέρας τη δουλειά αλλά δεν την ανέλαβε, τελικά, δεν είναι προφανώς και τόσο «αμέτοχη» με το θέμα, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι στελέχη της βρέθηκαν διά της πλαγίας οδού ανάμεσα στους περίφημους αξιολογητές.
Στο διά ταύτα τώρα, υπάρχει πληροφόρηση πως έχει πέσει... άνωθεν γραμμή να υπερισχύσει στις αξιολογήσεις κυρίως η τηλεοπτική εμπειρία κι ας υπάρχουν δημοσιογράφοι που θα κληθούν να.. 

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Τα παρασκήνια του MADWALΚ που δεν έδειξε κανένα κανάλι (βίντεο)

Εδώ και δέκα μέρες τα τηλεοπτικά κανάλια βομβάρδισαν το κοινό τους με αποσπάσματα, συνεντεύξεις, παρασκήνια  και κουτσομπολιά για το MADWALΚ, τη «μεγάλη γιορτή της μόδας και της μουσικής» που διοργάνωσε ο «καναλάρχης» του MAD Ανδρέας Κουρής. Η ατελείωτη προβολή του σόου γινόταν νυχθημερόν τόσο από τις καθημερινές εκπομπές της σκουπιδοτηλεόρασης όσο και από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε μεγάλο μέρος των έντυπων μέσων ενημέρωσης και αναρίθμητα gossip sites και blogs.
Κι όμως, παρόλο που διαδικτυακά έγινε ευρέως γνωστό, με εξαίρεση ελάχιστων μέσων ενημέρωσης, κανείς, μα κανείς δεν θεώρησε αναγκαίο να κάνει αναφορά στο γεγονός ότι την ώρα..

Βρείτε τους Γουλιμήδες και τις (ελάχιστες) εξαιρέσεις

Τι έγραψε ο Ευ. Αντώναρος για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ - Τα ονόματα και τα βιογραφικά
 

- «Ευτυχώς που υπάρχουν λίγα φωτεινά ονόματα για να ψηφίσει κανείς και να μαυρίσει» τηλεαστέρες, μαϊνατανούς, αλεξιπτωτιστές και άλλα.... φρούτα!»
- «Προς τους μέχρι σήμερα ευρωβουλευτές της ΝΔ: Ανθ΄ υμών οι Γουλιμήδες! (Με ελάχιστες εξαιρέσεις!)».
 Με τα παραπάνω tweets ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος τα είπε όλα σχετικά με τις επιλογές Σαμαρά για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ο Αντώναρος προτρέπει τους ψηφοφόρους να μαυρίσουν τηλεαστέρες, μαιντανούς, αλεξιπτωτιστές και τα άλλα… φρούτα  και τώρα όλοι πασχίζουν να βρουν ποιους εννοεί.
Ας δούμε όμως ποιοι πλαισιώνουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και εσείς προσπαθείστε να βρείτε..

Nέες εξυπνάδες Μουρούτη

Mε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαρισμό στο facebook, η Γενική Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Μαριλένα Κατσίμη, απαντάει στα εξυπνακίστικα σχόλια και τις λοιδωρίες του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη, για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αγαπητοί φίλοι,
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κύριο Μουρούτη που μου δίνει την ευκαιρία να πω δημόσια ότι είμαι πολύ περήφανη που ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σύζυγός μου με τον οποίο έχουμε τρία παιδιά.
Για μένα αλλά και για τον κύριο Μουρούτη (ανεξήγητο αυτό…) το ότι είναι άντρας μου είναι η πιο..

Με την καθοδήγηση του Σίμου Κεδίκογλου...

Αντιμεταρρύθμιση στις Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Μέσων Ενημέρωσης - Προκρίνεται σκανδαλωδώς η προβολή της κυβέρνησης στο εσωτερικό εν όψει εκλογών, υποβαθμίζεται η διεθνής επικοινωνία και θυσιάζεται η διεθνής εικόνα της χώρας

Στις Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης/Μέσων Ενημέρωσης δυστυχώς άρχισε η επιβολή της αντιμεταρρύθμισης με την καθοδήγηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. Οι υπάλληλοι του κλάδου Γραμματέων και Συμβούλων Επικοινωνίας, απόφοιτοι του τμήματος Ακολούθων Τύπου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με σαφή διπλωματική κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την κατάρτιση, την επαγγελματική εμπειρία και τις ικανότητές τους μετακινούνται πλέον σε τμήματα με κύριο σκοπό την υποστήριξη της κομματικής προπαγάνδας. Έξι..

Περί κεντροδεξιάς και γερόλυκων

Από φίλο αναγνώστη λάβαμε και δημοσιεύουμε:
«Μου κινήσατε την περιέργεια και πήγα να δω την "Κεντροδεξιά". Ε, λοιπόν, ποιους από τους εικονιζόμενους δεν αναγνωρίζετε; Καραμανλής, Μητσοτάκης. Αβέρωφ, Κωστάκης, Σαμαράς, Λίνκολν, Τσόρτσιλ. Άλντο Μόρο, Ντε Γκολ και Αντενάουερ. Με συμπαθάτε, αλλά ή πολύ νεαρός πρέπει να είστε, ή πολύ άσχετος με την πολιτική και την πρόσφατη ιστορία.
Χάρης Λουκάς»
Aπάντηση Αυτό ακριβώς επιδιώκαμε: να σας κινήσουμε την περιέργεια ώστε να δεήσει κάποιος να..

Λογοκρισία στο ΑΠΕ: τα «μέτρα λιτότητας» έγιναν «μέτρα εξυγίανσης»

Η «δυσαρέσκεια κύκλων της κυβέρνησης» και οι καταγγελίες της Φαίης Καραβίτη

Λογοκρισία καταγγέλλει με επιστολή της στον πρόεδρο του ΑΠΕ – ΜΠΕ (την κοινοποιεί σε ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ), η ανταποκρίτρια του πρακτορείου στο Βερολίνο Φαίη Καραβίτη. Η δημοσιογράφος κάνει λόγο για παραποίηση της μετάφρασής της καθώς τα «μέτρα λιτότητας» μετατράπηκαν σε «μέτρα εξυγίανσης» στο κείμενο της ανακοίνωσης της Γερμανικής Καγκελαρίας για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.
Στην επιστολή της η Φαίη Καραβίτη διευκρινίζει ότι ο αρχισυντάκτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ιωάννης Νάνος της μετέφερε τη "δυσαρέσκεια κύκλων της κυβέρνησης" για την απόδοση της ανακοίνωσης της Καγκελαρίας και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για "ξεκάθαρα πολιτική επιλογή και όχι...

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ποιος έπεισε τον Σαμαρά για την «πρασινοσκουφίτσα» Σπυράκη

Στενές σχέσεις με το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η πρώην δημοσιογράφος του Μega και της Ημερησίας, Μαρία Σπυράκη. Κι έτσι γνώριζε απο πρώτο χέρι, συνήθως πρώτη από τους άλλους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, μεταφέροντας προς τα έξω ο,τι ήθελε (και όπως τα ήθελε) ο πρωθυπουργός καθώς και αυτά που αποφάσιζε το επιτελείο του.
Τα τελευταία δύο χρόνια είχε, λέει, καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με το στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού..

Τέλειωσε το «έργο» Καψή και τώρα βάζει πλώρη για την Ευρωβουλή...

Φαίνεται πως ο Παντελής Καψής περίμενε πρώτα να «ξηλωθεί» στο ραδιομέγαρο η ιστορική επιγραφή «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση» και κατόπιν να υποβάλει την παραίτησή του. Δέκα μήνες μετά το «μαύρο» στις συχνότητες της ΕΡΤ και της ΕΡΑ ο υφυπουργός... Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά ανακοίνωσε την υποβολή της παραίτησής του στον Αντώνη Σαμαρά.
Ακολουθεί η ανακοίνωση παραίτησης του Παντελή Καψή:
«Υπέβαλα σήμερα το πρωί την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό. Όπως είχα εξηγήσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση είχε ημερομηνία..

Από το πρωι πίεζαν στον Ελ. Τύπο για απεργοσπαστικό φύλλο

H πρώτη απεργία στον "Ελεύθερο Τύπο" κρίθηκε παράνομη

 Tο δικαστήριο απεφάνθη τελικά πως η απεργία που κηρύχθηκε στον "Ελεύθερο Τύπο" είναι παράνομη, αν κι ο εκδότης Αλ. Σκαναβής υποχρεώνεται να πληρώσει ένα μισθό και το δώρο του Πάσχα...
Η κρίση ως "παράνομη" γίνεται όπως πάντα για τον τυπικό λόγο που χρησιμοποιούν όλοι οι εργοδότες που προσφεύγουν δικαστικά εναντίον της ΕΣΗΕΑ. Ως πρωτοβάθμιο σωματείο η απεργία θα έπρεπε να προκηρυχθεί από τη γενική συνέλευση όλων των μελών... Δεν θα γινόταν εξαίρεση για τον εκδότη του Ελεύθερου Τύπου, αν και θα μπορούσε να υπάρξει κάλυψη των εργαζομένων της εφημερίδας από την ΠΟΕΣΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (για τους τεχνικούς).
Πέρα από τα τυπικά το ουσιαστικό είναι ότι το "σύστημα Σκαναβή" στον "Ελεύθερο Τύπο" με..

Ποιος έστειλε τους ελεγκτές στους «θεριακλήδες» της Βουλής;

Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησε στη Βουλή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, για τους θεριακλήδες εθνοπατέρες. Ο έλεγχος έγινε τόσο στο καφενείο στο ισόγειο όσο και στο καφενείο του δευτέρου ορόφου κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας βουλευτή τον οποίο οι συνάδελφοί του όχι μόνο φωτογραφίζουν αλλά αρκετοι από αυτούς τον κατονομάζουν. «Μας έχει άχτι ο ξενέρωτος. Οπου πάμε μας ακολουθεί και μας φωτογραφίζει με το τσιγάρο στο χέρι και μετά ανεβάζει φωτογραφίες στο twitter. Αυτός φώναξε τους ελεγκτές» λένε χαρακτηριστικά και κάνουν λόγο για «αντικαπνιστικό μένος» του συγκεκριμένου που «φτάνει στα όρια της ψύχωσης»!
Για την ιστορία την ώρα που έγινε ο έλεγχος δεν διαπιστώθηκε η παρουσία καπνιστών στους..

Ραγδαίες εξελίξεις στην ιατρική υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ

Στη λύση της συνεργασίας με την Αρχίατρο, τον Ελεγκτή Ιατρό, τους δύο Οφθαλμιάτρους και το Γραμματέα Αρχιάτρου, προχώρησε ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός ΅Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ). Οι λόγοι, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. σχετίζονται με την εφαρμογή του Κανονισμού Υγείας του Οργανισμού και των ισχυόντων εσωτερικών διαδικασιών οι οποίες έχουν θεσπιστεί προκειμένου να διασφαλίζεται ο έλεγχος των χειρουργικών επεμβάσεων και να αποφεύγονται φαινόμενα εμπορευματοποίησης.
Ταυτόχρονα η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη Παθολόγων, Οφθαλμιάτρου, Οδοντιάτρων, Ελεγκτή Ιατρού (παθολόγου) καθώς και Νοσηλευτών. Οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με τη δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων ενδιαφέροντος και αναμένεται να ολοκληρωθούν το..

Αγωνία μετά την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς

** Oλα, μα όλα, στα ελληνικά media θα κριθούν από την εξέλιξη μιας επέμβασης ανοιχτής καρδιάς που έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών στην αλλοδαπή.

** Ποιος καθηγητής Πανεπιστημίου που είχε οριστεί αξιολογητής για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ, τα βρόντηξε όταν είδε..

Liberation: «Μαστουρώστε» υπεύθυνα

Η εφημερίδα παροτρύνει τους Γάλλους να «φτιάχνονται», αλλά με υπευθυνότητα...

Αίσθηση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της Liberation, που επέλεξε να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα με την προτροπή «Μαστουρώστε υπεύθυνα» ως κεντρικό τίτλο.
Η γαλλική εφημερίδα επικαλείται έρευνα του Βρετανού ψυχιάτρου Ανταμ Γουίντσοκ, έρευνα στην οποία, φέτος, η Γαλλία συμμετείχε για πρώτη φορά, μαζί με άλλες 17 χώρες.
Η Liberation στο κύριο άρθρο της υποστηρίζει πως η πολιτική καταστολής γύρω από τα ναρκωτικά αποτρέπει κάθε συζήτηση για τη χρήση, σημειώνοντας πως η ορθολογική χρήση ενδέχεται να κάνει καλό.
Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης άρθρο του δημοσιογράφου, Μισέλ Ανρί που ειδικεύεται σε θέματα..

Τα σάιτ των μεγαλοδημοσιογράφων και ο «γερόλυκος της κεντροδεξιάς»

Στον αστερισμό του διαδικτύου πολλοί μεγαλοδημοσιογράφοι το τελευταίο διάστημα. Μαζί, πριν και μετά με την Ελλη Στάη και το the toc, πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και την τύχη τους στο διαδίκτυο, αφού ακούνε συνεχώς πως το μέλλον της ενημέρωσης βρίσκεται στο Ιντερνετ... Ενδεικτικά αναφέρουμε την Πόπη Τσαπανίδου με το πρωτότυπο (αλλά λίγο μπερδεμένο) ipop,  τον Αιμίλιο Λιάτσο με το ysterografonews και τον πρωτοπόρο Χρήστο Ράπτη με το iefimerida που συνεχίζει την επέκτασή του στο διαδίκτυο με αθλητικό σάιτ σε συνεργασία με τον Χρ. Σωτηρακόπουλο. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και  τον Πέτρο Κωστόπουλο με το Koolnews και το ομώνυμο περιοδικό για ipad, όπως και τον Τάκη Χατζή με το newpost και το καινούργιο newposter
Ανάμεσα στα παραπάνω ένα ακόμη ειδησογραφικό σάιτ έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο με τον τίτλο kendrodexia.gr και το οποίο σύμφωνα με Το Ποντίκι «έχει ενδιαφέρον πολιτικό περιεχόμενο και αρθρογραφία». Στο σάιτ συμμετέχουν..

Δώρο από ΝΕΡΙΤ στον Αλαφούζο

Φαίνεται πως αισθάνεται καλά και ισχυρός, παρά τις αντιδράσεις, ο Γιώργος Προκοπάκης στη ΝΕΡΙΤ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φορέα που διαχειρίζεται τη Δημόσια Τηλεόραση, έχοντας από τη μία τη στήριξη του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, στα παράθυρα του οποίου συχνά-πυκνά εμφανίζεται, και από την άλλη τη συμπάθεια του υφυπουργού Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τον νέο φορέα. Επειδή οι καλές φιλίες φαίνονται με το «καλημέρα», μία από τις πρώτες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ ήταν να επιλέξει τις ταινίες της Feelgood Entertainment, εταιρείας διανομής κινηματογραφικών ταινιών, συμφερόντων του εκδότη της «Καθημερινής», Θέμη Αλαφούζου.
Στις 2 Απριλίου, το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ συνεδρίασε εν τη απουσία του Γιώργου Προκοπάκη, ο οποίος..

Αγριες κόντρες στον ΔΟΛ για την αναβάθμιση Χιώτη

Οι «παρενέργειες», το ταξίδι στις ΗΠΑ και η δέσμευση Ψυχάρη
 
Οι «παρενέργειες» από την απόφαση της αναβάθμισης του Βασίλη Χιώτη  – εκτός από διευθυντής του ραδιοφώνου, έγινε και διευθυντής των τριών μεγάλων sites του ΔΟΛ  (tovima.gr, tanea.gr και in.gr) – θα είναι από τις πρώτες υποθέσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Σταύρος Ψυχάρης μετά από απουσία δυο εβδομάδων στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο διευθυντής του «ΒΗΜΑ FM» θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των ηλεκτρονικών μέσων του ΔΟΛ, επιλέγοντας ο ίδιος τον τρόπο λειτουργίας των sites. Γεγονός που τον οδηγεί σε ευθεία αντιπαράθεση με τους διευθυντές και τους αρχισυντάκτες των δυο εφημερίδων, με αποτέλεσμα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις να.. 

Επικίνδυνα φαινόμενα παραδημοσιογραφίας στη Λέσβο

Προσπάθεια σπίλωσης επαγγελματιών δημοσιογράφων επιχειρήθηκε και πρόσφατα από δύο ιστοσελίδες που δεν απασχολούν δημοσιογράφους στην περιοχή της Λέσβου. Στο στόχαστρό τους βρέθηκε η δημοσιογράφος Ανθή Παζιάνου της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ που… τόλμησε να θίξει τα κακώς κείμενα στο χώρο της υγείας.
Άνθρωποι και Μέσα που καμία σχέση δεν έχουν με την ενημέρωση και τη δημοσιογραφία βάλουν κατά της δημοσιογραφικής έρευνας και δημιουργούν ευρύτερη σύγχυση μέσω της αναπαραγωγής.
 Το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων καταγγέλλει την προσπάθεια σπίλωσης και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν σκοπεύει να ανεχθεί φαινόμενα παραδημοσιογραφίας που έχουν βρει πρόσφορο.. 

Εξοργισμένη η Mαριάννα Πυργιώτη με το Μαξίμου

Επειδή την έκοψαν από το ευρωψηφοδέλτιο κι έβαλαν την Σπυράκη

Εμφανώς ενοχλημένη, έως εξοργισμένη, εμφανίζεται η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη με επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου που πρόκριναν την υποψηφιότητα της πρώην συναδέλφου της, Μαρίας Σπυράκη για την Ευρωβουλή, κόβοντας το δικό της όνομα από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Οπως γράφουν τα Παραπολιτικά, πολλοί είναι αυτοί που δίνουν δίκιο στην Πυργιώτη καθώς η δημοσιογράφος έχει δώσει, λέει, τα διαπιστευτήριά της, τόσο επαγγελματικά όσο και παραταξιακά, έχοντας περάσει τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια από κομβικές θέσεις μέσα στη ΝΔ.
Κάποιοι λένε πως η Πυργιώτη θεωρεί υπεύθυνη για τον αποκλεισμό της και..

Ελεύθερος Τύπος: δουλέψτε τζάμπα για το καλό του εκδότη!

Aπέτυχε η επιχείρηση καταστολής απεργίας στον Ελεύθερο Τύπο

Τη Δευτέρα 14 Απριλίου οι εργαζόμενοι του "Ελεύθερου Τύπου" απεργούν. Η ΕΣΗΕΑ παρ' όλο που ορισμένοι δεν ήθελαν καν να συμφωνήσουν σε απεργία, την ανακοίνωσε με βαριά καρδιά. Αίτημα είναι η  εξόφληση των δεδουλευμένων.
Tην περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα εξελίχθηκε επιχείρηση καταστολής της απεργιακής κινητοποιήσεις για την οποία συστρατεύτηκε κόσμος και ντουνιάς.
Μετά τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στην οποία ψηφίστηκε η απεργία, εκλήθησαν σε σύσκεψη οι προϊστάμενοι των τμημάτων από τον εκδότη Αλέξη Σκαναβή. Στο δια ταύτα και για να μην το κουράζουμε τους είπε να μην γίνει απεργία πάση θυσία. Γιατί, λέει του λείπει ένα.. 

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Όσες επιγραφές και να «κατεβάσετε» η ΕΡΤ θα επιστρέψει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ:
Φόβο, έλλειψη ψυχραιμίας, απώλεια ελέγχου της κατάστασης; Τι άλλο να δείχνει άλλη μια καταδρομική επιχείρηση στις 7.00 το πρωί της Κυριακής των Βαΐων από αυτούς που υπηρετούν το πραξικόπημα του μαύρου και προσπαθούν να το αναβαπτίσουν στην ψευτοκολυμπήθρα του Σιλωάμ που ονόμασαν ΝΕΡΙΤ; Πραγματικά πιστεύετε κ. Προκοπάκη και κ. Καψή της Ελιάς ότι αποκαθηλώνοντας την ιστορική επιγραφή Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση θα καταφέρετε να δώσετε αξιοπιστία, κύρος, αποδοχή στο ενδιάμεσο μόρφωμα της ΔΤ , ή θα ξεπλύνετε τα σκάνδαλα καταδολίευσης του διαγωνισμού για τη ΝΕΡΙΤ για τα όποια έχει παρέμβει εισαγγελέας;
Πώς επιτύχατε την ένοχη σιωπή του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου που κατήγγειλε τα..

«Ξήλωσαν» το λογότυπο της ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο

Ειδικά συνεργεία «ξήλωσαν» την πινακίδα «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση» που βρίσκεται επί δεκαετίες στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Ενας γερανός μπήκε από το πρωί σήμερα στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου και κατέβασε τα λογότυπα της ΕΡΤ ώστε στη θέση τους να τοποθετηθούν ταμπέλες με το όνομα της ΝΕΡΙΤ...
Την ίδια ώρα συμπληρώνονταν δέκα μήνες από την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να ρίξει μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ και της ΕΡΑ.
Το χρονικό της πρωτοφανούς και παράνομης αυτής ενέργειας έγινε θέμα συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από πρωτοβουλία ευρωβουλευτή που ανήκει στον κυβερνητικό σχήμα (!) και ενός συναδέλφου του από το Λουξεμβούργο που ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα και είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αναφερόμαστε στους..