ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ο Κωστόπουλος φιλοδοξούσε να γίνει ο επόμενος Ανδρέας Παπανδρέου!

«Η χειρότερη τιμωρία που μπορούσε να τύχει στον Κωστόπουλο ήταν να κάνει πρωινό». Ένας από τους άλλοτε στενότερους συνεργάτες του, μιλάει για την εξέλιξη του Πέτρου Κωστόπουλου μετά την πτώση της εκδοτικής του αυτοκρατορίας  και σχολιάζει την απόφασή του να παρουσιάζει πρωινάδικο στο Mega.
Ο έτερος έκπτωτος εκδότης Άρης Τερζόπουλος (ΚΛΙΚ, «Γυναίκα» κλπ), που πέρασε κι αυτός από κατάθλιψη όπως κι ο Πέτρος, μιλώντας στο popaganda είπε ότι αυτό που κάνει ο Κωστόπουλος στο Mega «δεν έχει καμία σχέση φυσικά με το που ήθελε να φτάσει»...
«Ο Πέτρος, τουλάχιστον όταν γνωριστήκαμε, ήθελε να γίνει ο επόμενος Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτή ήταν η αρχική του φιλοδοξία. Μετά όμως του έφτανε η καλή ζωή ενός εκδότη με πολλά λεφτά και..

Σκασμένος ο Μαλέλης για την Δρούζα

Γιατί φεύγει η τηλεπαρουσιάστρια από το Φάληρο - Δεν «στέριωσε» ούτε μια εβδομάδα

Νέα ήττα για τον Σταμάτη Μαλέλη στο Φάληρο. Μετά τον μύλο με τα δελτία ειδήσεων, τις μετακινήσεις των τηλεπαρουσιαστών και την αποτυχία της Λαμπίρη να φέρει τηλεθέαση (τσακώθηκαν άσχημα με τον Μαλέλη) ήταν η σειρά της Αννας Δρούζα να στενοχωρήσει τον μεγαλοστέλεχος του ΣΚΑΙ καθώς η εκπομπή της «Μπορώ» ρίχνει τίτλους τέλους κλείνοντας μόλις μία εβδομάδα στον αέρα. Ο Αλαφούζος είχε δεχτεί την Δρούζα στον ΣΚΑΪ μόνο με την προυπόθεση ότι θα έκανε νούμερα πάνω από 10% και σε αυτό είχαν συναινέσει όλοι οι εμπλεκόμενοι καθώς το κόστος της εκπομπής ήταν ιδιαίτερο υψηλό και έπρεπε να γίνεται η απόσβεση. Μετά τις χαμηλές επιδόσεις στους πίνακες τηλεθέασης, αλλά και τη θεματολογία της εκπομπής που όπως διαπιστώθηκε «δεν συνάδει με το προφίλ του σταθμού», αποφασίστηκε η..

Το μέλλον των εντύπων και ο ρόλος του διαδικτύου στην ενημέρωση

Στη Στέγη η διευθύντρια της Le Monde Ναταλί Νουγκαρέντ

Το μέλλον των εντύπων, ο ρόλος του διαδικτύου στην ενημέρωση, τα ΜΜΕ ως τέταρτη εξουσία, καθώς και το τι σημαίνει να ηγείσαι μίας ιστορικής εφημερίδας όπως η Le Monde θα αναλύσει η διευθύντρια της Le Monde Ναταλί Νουγκαρέντ, που θα βρεθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης στις 18 Μαρτίου. Η Ναταλί Νουγκαρέντ, 47 ετών, είναι διευθύντρια έκδοσης και σύνταξης της Le Monde, και μέλος της διοίκησης της από το Μάιο του 2013. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διεύθυνση της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας και μια από τις ελάχιστες γυναίκες που κατέχουν ανάλογη θέση σε διεθνές επίπεδο.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα από το τμήμα Εξωτερικών Ειδήσεων της Liberation το..

Ξαναπάμε Eurovision!

Εδώ και δύο χρόνια οι απολυμένοι/ες των καταστημάτων Metropolis δίνουν ένα σκληρό και επίμονο αγώνα προκειμένου να λάβουν τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής (όμιλος MAD – καταστήματα Metropolis)  αφότου εξαγόρασε και διέλυσε μέσα σε τρία χρόνια την άλλοτε κραταιά αλυσίδα καταστημάτων Metropolis απολύοντας 180 εργαζόμενους και βάζοντας λουκέτο σε 13 καταστήματα
O Ανδρέας Κουρής επιμένει να αρνείται την πληρωμή των μισθών και των αποζημιώσεων που χρωστάει στους απολυμένους, αλλά βρίσκει λεφτά για τη διοργάνωση της Eurovision που του εκχωρεί με αδιαφανείς διαδικασίες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΔΤ - το σημερινό εξάμβλωμα της κρατικής τηλεόρασης.
Οι απολυμένοι/ες των καταστημάτων Metropolis καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από.. 

Το Βήμα και η «απαγορευμένη» συνέντευξη Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι το πρόσωπο των ημερών. Η κυκλοφορία του βιβλίου του, «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» (εκδόσεις  Λιβάνη) έσκασε σα βόμβα.
Γράφοντας μέσα από το κελί, ο «Λουκάς» της 17Ν βρέθηκε πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Τόσο, που ακόμη και η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη -ό,τι πιο συστημικό έχει να επιδείξει το ελληνικό μιντιακό κατεστημένο- κίνησε γη και ουρανό για να εξασφαλίσει την πρώτη και αποκλειστική συνέντευξη του φυλακισμένου συγγραφέα. Και την εξασφάλισε. Μόνο που, μετά, άλλαξε γνώμη. Το βράδυ της Παρασκευής ενημέρωσε ότι δεν..

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σοκ για Καρχιμάκη

«Είμαι αθώος, δεν έχω να δώσω ένα εκατ. ευρώ ως εγγύηση»

Mε πολύ υψηλή εγγύηση 1 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μετά από την  απολογία του στον ανακριτή ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας...
 Ο . Καρχιμάκης βρέθηκε κατηγορούμενος μετά από αναφορά υπαλλήλου της ΕΥΠ προς τον διοικητή της υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός φέρεται να λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων συντασσόμενων κάθε μήνα "αναφορών κατάστασης ασφαλείας - εκτίμησης απειλής", των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης και λοιπών εγγράφων που απευθύνονταν προς τον Πρωθυπουργό και τους..

Γιατί συνελήφθη (ξανά) ο Θανάσης Λάλας

Συνελήφθη για οφειλή ύψους 110.000 ευρώ προς ιδιώτη, ο δημοσιογράφος και εκδότης, Θανάσης Λάλας, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύλληψη έγινε έπειτα από αγωγή ιδιώτη στον Θ. Λάλα για την αποπληρωμή του εν λόγω ποσού και ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι δεν μπορεί να πληρώσει τόσα χρήματα. Ο Θανάσης Λάλας αναμενόταν να οδηγηθεί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.
Θυμίζουμε ότι ο Λάλας είχε συλληφθεί ξανά τον..

Ο Κορτώ μηνύει Bερύκιο και Alpha

Μετά τα ομοφοβικά σχόλια του Δήμου Βερύκιου από τον αερα της ραδιοφωνικής του εκπομπής κατά του Αύγουστου Κορτώ, ο συγγραφέας  γνωστοποιεί πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του δημοσιογράφου.
Με δήλωσή του στο Facebook σήμερα, ο Κορτώ γνωστοποιεί πως θα καταθέσει μήνυση τόσο εναντίον του Βερύκιου όσο και κατά του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 9,89 κι αυτό παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί δήλωση μετάνοιας του Βερύκιου. Μάλιστα ο παρτενέρ του Δημήτρης Σταυρόπουλος δεν εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή τους στον Alpha θέλοντας, όπως είπαν κάποιοι, με αυτό τον τρόπο να διαχωρίσει τη θέση του.
Στο κείμενό του ο Αύγουστος Κορτώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στο όνομα και τη μνήμη των γενναίων ανδρών και γυναικών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία που μπορώ και απολαμβάνω σήμερα, και για την αποφυγή περαιτέρω στοχοποίησης και θυματοποίησης αθώων συνανθρώπων μου, προσφεύγω στην Δικαιοσύνη, η οποία είναι αρμόδια να αξιολογήσει τον κύριο Βερύκιο και..

Ειρήνη Νικολοπούλου: Καταστράφηκα ηθικά, επαγγελματικά και οικονομικά...

Μετά την καταδίκη της σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή και από το Εφετείο για προβολή απαγορευμένων διαφημίσεων στην δορυφορική ΕΡΤ, η Ειρήνη Νικολοπούλου ξέσπασε με ένα κείμενό της μέσα από την ιστοσελίδα της eirinika.gr. Η δημοσιογράφος έκανε λόγο για «διασυρμό της από εμπαθές άτομο» που επί 10 χρόνια τώρα την κατασυκοφαντεί «πιστεύοντας ότι στο τέλος με τη λάσπη κάτι μένει». Μάλιστα αναφέρει ότι με την ιστορία αυτή έχει καταστραφεί ηθικά, ψυχολογικά, επαγγελματικά και οικονομικά... Επίσης ξεκαθαρίζει ότι έχει ακλόνητη πίστη στην ελληνική Δικαιοσύνη και θα συνεχίσει στον Άρειο Πάγο, ευελπιστώντας..

Εκπληξη προκάλεσε η απόλυση του διευθυντή του gazzetta.gr

«Η πιο όμορφη περιπέτεια της επαγγελματικής μου ζωής έφτασε στο τέλος. Δεν κατάφερα να νικήσω όλα τα θηρία, αλλά κάθε βράδυ θα κοιμάμαι ήσυχος γιατί πάλεψα... Η συνεργασία μου με το gazzetta.gr λύθηκε. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εν καιρώ...». Αυτό ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής του gazzetta.gr  Βασίλης Παπαθεoδώρου, γνωστοποιώντας την απόλυσή του από την δημοφιλή  ιστοσελίδα.
Η είδηση προκάλεσε κατ΄αρχάς έκπληξη στη δημοσιογραφική «πιάτσα» και επειτα απορίες για τη σκοπιμότητα της απόλυσης, καθώς το gazzetta.gr κατέχει την πρώτη θέση, με βάση της επίσημες μετρήσεις, ανάμεσα σε όλα τα ενημερωτικά sites στην Ελλάδα (αθλητικά και πολιτικά). Το gazzetta.gr θεωρείται η πιο επιτυχημένη ιστοσελίδα στην Ελλάδα και σίγουρα ο ρόλος του Β. Παπαθεοδώρου σε αυτό υπήρξε καταλυτικός.
Τώρα για ποιο λόγο η ιδιοκτησία του gazzetta.gr αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τον.. 

Εξι απορίες για τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ

Με αφορμή ανάρτησή μας σχετικά με τις καταγγελίες για τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ, για τους δημοσιογράφους, λάβαμε email αναγνώστη που επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλονται:
"Βλέποντας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μού δημιουργούνται μερικές απορίες. Μήπως να αρχίσουν να τις ψάχνουν οι αρμόδιοι παρά να αλλάζουν όλη την ώρα τους όρους του διαγωνισμού σύμφωνα με ότι τους βολεύει;
Απορία Νο1:
Πως γίνεται κάποιοι υποψήφιοι που το καλοκαίρι στα αποτελέσματα της ΔΤ ήταν κατηγορίας εκπαίδευσης ΔΕ ξαφνικά τώρα έγιναν ΤΕ; Έχουν αναβαθμιστεί τόσο τα ΤΕΙ της χώρας που δίνουν..

Οριστική διαγραφή Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ

Ποιοι είπαν όχι στην διαγραφή του

Την οριστική διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από τα μητρώα της Ένωσης Συντακτών για το «μαύρο» της ΕΡΤ αποφάσισε σήμερα το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, επαναβεβαιώνοντας έτσι την απόφαση του Πρωτοβαθμίου.
Θυμίζουμε ότι ο Κεδίκογλου τον περασμένο Αύγουστο μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ και το κατάπτυστο διάγγελμά του -όσο σε ύφος όσο και σε περιεχόμενο- αντί να παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα, ζητούσε και τα ρέστα από το ΠΠΣ της Ενωσης.
Τότε είχε στείλει προς το Πρωτοβάθμιο ένα προκλητικό απολογητικό υπόμνημά του προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ  στο οποίο συν τοις άλλοις  ανέφερε ότι θα έπρεπε..

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

«Μαύρο» από τον Σκαρμούτσο στο παλιό αφεντικό του στο «Αλάτσι»

«Δεν θα τον ψηφίσω, τον Σταύρο Θεοδωράκη. Το λέω και είμαι κάθετος. Δεν έχω δει δείγματα, είναι πολύ νωρίς. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να το κάνει πιο νωρίς για να έχουμε δει δείγματα. Τώρα να πάω να ψηφίσω κάποιον που δεν ξέρω τι σκοπεύει να κάνει, είναι τραγικό από τη μία. Από την άλλη και όλοι αυτοί που ήδη υπάρχουν δεν με αντιπροσωπεύουν». Αυτό είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ολα τρέλα» ο γνωστός μάγειρας με τα τατουάζ Δημήτρης Σκαρμούτσος.
«Με τον Σταύρο δεν έχουμε τις καλύτερες σχέσεις τον τελευταίο χρόνο. Κάποια στιγμή όλα τα πράγματα που έχουν μια ωραία πορεία τελειώνουν. Ήθελα να κάνω εγώ κάτι άλλο, ο Σταύρος κάτι άλλο και χωρίσαμε», δήλωσε ο Σκαρμούτσος όταν ρωτήθηκε για τη διακοπή της συνεργασίας του με το εστιατόριο «Αλάτσι», που..

Σάλος από το ομοφοβικό παραλήρημα κατά του Κορτώ

Η «δήλωση μετανοίας» του Βερύκιου και η δεοντολογία της ΕΣΗΕΑ

Σάλο προκάλεσε το ομοφοβικό παραλήρημα στην ραδιοφωνική εκπομπή των Δήμου Βερύκιου και Δημήτρη Σταυρόπουλου, εναντίον του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ. «Οι αντίθετοι» στο ραδιόφωνο του Alpha,σχολίαζαν για 15 λεπτά τον σεξουαλικό προσδιορισμό του Κορτώ χρησιμοποιώντας προσβλητικούς και ευτελιστικούς χαρακτηρισμούς επειδή ο συγγραφέας σε δήλωσή του για μη συμμετοχή στο «Ποτάμι» του Θεοδωράκη είπε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος...
Οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που ο Δήμος Βερύκιος αναγκάστηκε να κάνει «δήλωση..

Σταύρο (Ψυχάρη), άστο καλύτερα!..

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τον Σταύρο Θεοδωράκη και «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», δεν μπορεί να μην διαπιστώσει ότι την πιο σφοδρή επίθεση στην μία μόλις εβδομάδα ζωής του κόμματος την δέχθηκε από τον ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη. Δεν γνωρίζουμε αν ο εκδότης έχει βάλει στόχο να διαλύσει πολιτικά τον πρώην δημοσιογράφο των εφημερίδων του ή έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να τον αποδομούν καθημερινά, σίγουρα όμως κάτι τους έχει ψιθυρίσει, αφού έχει καταφέρει να τον «χτυπάει» ακόμη και μέσα στο ίδιο του το σπίτι, δηλαδή το πρώην site του, το protagon! Θαυμάστε: «Σταύρο, άστο καλύτερα. Δεν το ‘χεις…» η φράση ανήκει στον Γιώργο Λακόπουλο τον συνεργάτη των «ΝΕΩΝ» και απευθύνεται στον Σταύρο Θεοδωράκη και ουχί στον..

Η αλήθεια για την εκκαθάριση του Μητρώου της ΕΣΗΕΑ...

...και οι κακόβουλες φήμες περί “διαγραφής ανέργων” από την Ενωση

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ανταποκρινόμενο στο …προαιώνιο -πλην όμως εσκεμμένα (;) ατελέσφορο- αίτημα όλων των συνδικαλιστικών ρευμάτων περί εκκαθάρισης του Μητρώου των μελών αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:
1. Σύμφωνα με το καταστατικό περί αυτόβουλης αποχώρης από την Ενωση,  διαγράφει (ως έχει υποχρέωση) όσα μέλη με αιτήσεις τους το ζητούν
2. Στέλνει προσωπική επιστολή προς τους  142 δημοσιογράφους που έχουν ήδη αποχωρήσει (από το 1999 έως σήμερα) οικειοθελώς από τον ΕΔΟΕΑΠ -για να ενταχθούν σε άλλο Ταμείο επικούρησης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης- και τους ζητά να ενημερώσουν την Ενωση για την επαγγελματική τους κατάσταση.
3. Στέλνει προσωπική επιστολή σε όλα τα μέλη τα οποία δεν έχουν καταβάλλει τη συνδρομή τους στην ΕΣΗΕΑ επί 4 και πλέον χρόνια, με την οποία  καλούνται να δηλώσουν την επαγγελματική τους..

Δώδεκα μήνες με αναστολή στους Νίκο Κούρτη και Ειρήνη Νικολοπούλου

Καταδικάστηκαν και από το Εφετείο για προβολή απαγορευμένων διαφημίσεων στην δορυφορική ΕΡΤ 

Υπήρξε γκρίζα διαφήμιση στο δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ; Θετικά απάντησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στο ερώτημα, καταδικάζοντας (μετά από μία διαδικασία δύο μηνών) σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή τον πρώην διευθυντή της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκο Κούρτη, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και την δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου, για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή.
Στην πρότασή του, εάν και ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, το δικαστήριο δεν είχε την ίδια άποψη, κρίνοντας ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Πρωτοδίκως, είχε επιβληθεί στους δύο.. 

Αστυνομική βαρβαρότητα στην Σταδίου

Bάρβαρη και τρομοκρατική επίθεση δέχτηκε στο κέντρο της Αθήνας, στην Σταδίου ομάδα διαδηλωτών εργαζομένων και ανέργων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, και ΥΜΕΤ απομόνωσαν ομάδα διαδηλωτών μετά την οδό Κολοκοτρώνη και στους γύρω δρόμους, ξυλοκοπώντας τους και ρίχνοντας χημικά. Από την επίθεση δεν γλίτωσαν ούτε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλεισει τη Σταδίου και τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και δεν επέτρεπαν στην πορεία να φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών όπου βρισκόταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τον οποίο..

Βροχή οι ενστάσεις για τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ!

Η ICAP παραδέχεται ότι δεν κοίταξε καλά τα δικαιολογητικά!

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τις καταγγελίες για τον διάτρητο και χωρίς την στοιχειώδη προστασία διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για τους δημοσιογράφους. Τα μόρια των περισσότερων υποψηφίων που δημοσιεύτηκαν στον προσωρινό πίνακα είναι λάθος ενώ κάποιοι είδαν ότι δεν τους μετρήθηκε ούτε ένα μόριο! Όσοι τηλεφωνούν στην ICAP που διεξάγει τον διαγωνισμό - παρωδία ακούνε τους υπαλλήλους να τους λένε ότι δεν είχαν χρόνο να ανοίξουν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά ώστε να διασταυρώσουν αν αυτά συμφωνούν με τα έγγραφα που δηλώθηκαν ηλεκτρονικά. Μάλιστα σε αυτούς που διαμαρτύρονται, εξηγούν ότι αν κάποιο επισυναπτόμενο δεν ήταν ευκρινές, τότε δεν.. 

Στα περίπτερα στις 13 Μαρτίου η εφημερίδα των Μανεσιώτη - Ψωμιάδη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε (αν και το έχουμε ξαναδημοσιεύσει):

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 κυκλοφορεί στα περίπτερα η εφημερίδα «Finance & Markets VOICE». Πρόκειται για το επόμενο βήμα στην επέκταση των δραστηριοτήτων, που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2006 οι δημοσιογράφοι Νίκος Μανεσιώτης και Κώστας Ψωμιάδης, με την ιστοσελίδα και το web radio της www.fmvoice.gr.
Όλα τα Μέσα Ενημέρωσης (site, web radio και εφημερίδα) ανήκουν αποκλειστικά σε δημοσιογράφους, χωρίς κρυφούς χρηματοδότες και χωρίς άλλους μετόχους. Η εφημερίδα ακολουθεί την ίδια εκδοτική «γραμμή» με τα ηλεκτρονικά μέσα, καθώς η επιτυχία του site και του web radio βασίστηκε στις αποκαλύψεις, το πρωτογενές ρεπορτάζ και τις απόψεις μας, κόντρα σε όσα επιχειρούν να μας «περάσουν»  τα συστημικά Μέσα και οι..

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision

Κάλεσμα από τους εργαζόμενους / απολυμένους των Μetropolis

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision στο Acro Music Hall (Ιερά Οδός 11-13) την Τρίτη  11 Μαρτίου στις  7:30 μ.μ. καλούν οι εργαζόμενοι / απολυμένοι των καταστημάτων Μetropolis.
Οπως είναι γνωστό, εδώ και δύο χρόνια oι απολυμένοι των Metropolis δίνουν ένα σκληρό, κοπιαστικό και επίμονο αγώνα προκειμένου να λάβουν τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που τους οφείλει ο Ανδρέας Κουρής. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας που κατέχει τον όμιλο MAD, αφότου εξαγόρασε και διέλυσε μέσα σε τρία χρόνια την άλλοτε κραταιά αλυσίδα καταστημάτων Metropolis απολύοντας..

Δημήτρης Λιάτσος: πρώτα τον φίμωσαν τώρα του δείχνουν την «έξοδο»

Επικίνδυνα παιχνίδια με την ενημέρωση παίζουν οι ιθύνοντες (διευθυντές ειδήσεων, αρμόδιοι Υπουργοί και σύμβουλοι διαφόρων ειδών) της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπως προκύπτει από την περίπτωση του επί 20 χρόνια και πλέον έμπειρου και καταξιωμένου ανταποκριτή της πάλαι ποτέ ΕΡΤ στην Μόσχα, Δημήτρη Λιάτσου.
Αφού τον αντιμετώπισαν στον «αέρα» της Πρωινής Ενημέρωσης με προσβλητικό και προκλητικό τρόπο, τώρα τον βάζουν στον πάγο και όπως φαίνεται , του επιφυλάσσουν για την συνέχεια απόλυση ή αν προτιμάτε «μη ανανέωση της δίμηνης σύμβασης».
Το μήνυμα το στέλνουν από τώρα, αφου από τις 2 Μαρτίου που ουσιαστικά τον φίμωσαν στον «αέρα» και αυτός διαμαρτυρήθηκε, δεν τον έχουν φιλοξενήσει ξανά σε κανένα στούντιο της ΔΤ.
Την ώρα που όλος ο κόσμος συγκλονίζεται με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η κρατική τηλεόραση..

5,7% ο Θεοδωράκης, 3,8% το ΠαΣοΚ

Ποσοστό 5,7% συγκεντρώνει «Το Ποτάμι» στην πρώτη δημοσκόπηση που έχει συμπεριλάβει στις μετρήσεις της το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.
Με βάση τα αποτελέσματα στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, «Το Ποτάμι» είναι η τέταρτη πολιτική δύναμη αφήνοντας πίσω του ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Το προβάδισμα με 0,9% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 20,9% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 20%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6,9% και ακολουθούν «Το Ποτάμι» 5,7%, ΚΚΕ 5,2%, ΑΝΕΛ 4%, ΠΑΣΟΚ 3,8%, ΔΗΜΑΡ 2,8%, Οικολόγοι 1,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.
Με την αναγωγή επί των εγκύρων τα κόμματα στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του.. 

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Το αν είναι θολό το Ποτάμι, δεν θα το κρίνουν οι επαΐοντες των ΜΜΕ, αλλά οι πολίτες

Ακούγοντας την Τρίτη τον Σταύρο Θεοδωράκη, περίμενα περισσότερα. Πιο εξειδικευμένες θέσεις, κάποιες νέες - φρέσκιες ιδέες, να μην είναι μόνος αλλά να παρουσιαστούν και να μιλήσουν και άλλα νέα πρόσωπα και άλλα πολλά... Εκτός αν θέλουν να παραμείνει "το Ποτάμι του Σταύρου"
Όμως  τις τελευταίες ημέρες έχουμε το εξής παράδοξο: Οι επαγγελματίες της πολιτικής , που με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν τα κατάφεραν και πολύ καλά, αφού ευθύνονται για την απαξίωση της πολιτικής,  έγιναν οι πιο αυστηροί κριτές.
Βγήκαν με την κλεψύδρα και περιμένουν στη γωνία τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους "ποταμίσιους του", να πουν ΤΩΡΑ το πρόγραμμα τους, το ευρωψηφοδέλτιο τους, το ΑΜΚΑ τους και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
Να θυμίσω για την ιστορία, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε μόλις την περασμένη..

Καταποντίζεται το ενημερωτικό ραδιόφωνο του Αλαφούζου

Για πρώτη φορά το ενημερωτικό ραδιόφωνο του Γιάννη Αλαφούζου βρίσκεται πίσω σε νούμερα από τα δύο άλλα μουσικά ραδιόφωνα του ομίλου.
Μεγάλες οι ανακατατάξεις στο πίνακα των αστάθμιστων μετρήσεων αυτή την εβδομάδα όσον τουλάχιστον αφορά τα ραδιόφωνα του ομίλου ΣΚΑΪ. Από τη μία ο ΣΚΑΪ 100.3 που πλέον βρίσκεται για τα καλά σε κρίση παρουσιάζοντας αρνητικό ρεκόρ αναφορών (103) και κατατάσσεται στην 6η θέση της συνολικής λίστας. Στον αντίποδα ο ομόσταβλος Red 96.3, ο οποίος αυτές τις μέρες γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του, πετυχαίνει ρεκόρ θέσης και αναφορών καθώς βρίσκεται στην 3η θέση με..

Οι απλήρωτοι της «Ε», οι Κασσάνδρες του Διαδικτύου και το συγγνώμη στους αναγνώστες...

Με ένα σημείωμα 89 λέξεων εντός πλαισίου στην τρίτη σελίδα της εφημερίδας η «Ελευθεροτυπία» και υπό τον τίτλο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ!», ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες της για τη χθεσινή απουσία της από τα περίπτερα «λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων».
Συγκεκριμένα στο σημείωμα με την υπογραφή «Ε» αναφέρεται:
"Η «Ελευθεροτυπία» ζητεί συγγνώμη από τους αναγνώστες για τη χθεσινή απουσία της από τα περίπτερα λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων. Κυκλοφόρησε όμως πλήρης με όλα τα κείμενα των συντακτών της από το enet.gr.
H «Ελευθεροτυπία» χάρη στην προσπάθεια των εργαζομένων της είνια ξανά στα περίπτερα σήμερα, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες του Διαδικτύου..

Τι κουβαλάει στο σακίδιο του ο Σταύρος Θεοδωράκης;

Ο μεταμοντέρνος Σπορτ Μπίλι της μελαγχολικής δημοσιογραφικής εξομολόγησης δεν μπορεί να απαλλαγεί από δύο πράγματα: Το σοφιστικέ ναρκοληπτικό ύφος του και το σακίδιό του. Γιατί όμως;

Γράφει ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος

Σημειολογικά , ο συμπαθέστατος και μειλίχιος Σταύρος είναι ένας σύγχρονος μικρός εξερευνητής. Κάτι σαν τον Χιούι, τον Λιούι και τον Ντιούι μαζί, οι οποίοι μόλις ενηλικιώθηκαν και απεξαρτήθηκαν από τη μαμά Disney, αποφάσισαν να δηλώσουν την χειραφέτηση τους με έναν τρόπο ανάλογο με αυτόν που το κάνει η Μάιλι Σάιρους. Όχι, δεν υπονοώ πως ο Χιούι ο Λιούι και ο Ντιούι ή στην περίπτωση μας ο Σταύρος, έβγαλαν τον πωπό τους έξω και σκαρφάλωσαν σε μια μπάλα τραγουδώντας (αν και το θέμα των ακάλυπτων νώτων του Σταύρου μετά την μάλλον ατυχή συνέντευξη τύπου που έδωσε για «Το Ποτάμι» παίζει χοντρά). Εννοώ πως ως ενήλικας πλέον, δημοσιογραφικός εξερευνητής, ο Θεοδωράκης αποφάσισε να χαρτογραφήσει όλο το «ακατάλληλο» περιθώριο του κόσμου, ναρκομανείς, άστεγους, βαρυποινίτες, λεσβίες του Κολωνού, πάντα όμως σε φιλική προς την οικογένεια μελοδραματικά καρτουνίστικη συσκευασία, ώστε να.. 

Η νέα "γλώσσα" των ΜΜΕ στην υπηρεσία επικυρίαρχων

Μετά τη χειραγώγηση η μετάλλαξη στο λόγο της δημοσιότητας

της Ματίνας Παπαχριστούδη 
Θα το έχετε προσέξει και εσείς φαντάζομαι. Η γλώσσα, ο λόγος, η εκπομπή, τα όσα ακούγονται, γράφονται, συζητούνται στα λεγόμενα mainstream Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είτε δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματική πραγματικότητα, είτε τη μεγεθύνουν, διαστρεβλώνουν, δραματοποιούν.
Δεν μιλώ μόνο για την εξυπηρέτηση των στενών ή πλατύτερων συμφερόντων των ιδιοκτητών media. Αυτό δηλαδή που ονομάζουμε διαπλοκή. Δεν μιλώ για παράδειγμα για την επιλογή των καναλιών να δώσουν το μέγιστο του τηλεοπτικού χρόνου τους στην απόσυρση υποστήριξης από το ΣΥΡΙΖΑ στον Καρυπίδη, όταν δεν είπαν κουβέντα για τον βουλευτή της Ν.Δ που υποστηρίζει τη χούντα. ‘Η για..

Eσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Νίκος Βούτσης

Εσπευσμένα στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην Ολομέλεια της Βουλής όταν ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής.
Αφού υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό.
Οι γιατροί εκεί του έκαναν στεφανιογραφία και κρίθηκε αναγκαίο να του βάλουν «μπαλονάκι» για να ξεφύγει από τον κίνδυνο εμφράγματος. Ο..

O Κορτώ απαντά σε όσους οργίστηκαν, για την αναφορά στον άντρα της ζωής του

«(...) Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο».
Αρκετοί ήταν αυτοί που ενοχλήθηκαν από την παραπάνω αναφορά του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ, κατά τη χθεσινή διευκρινιστική του δήλωση στο facebook για τη σχέση του με τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι. Ο συγγραφέας, και πάλι μέσω του facebook, απάντησε στις "φωνές οργής κι ασχημοσύνης ":
«Χτες, ανάμεσα στην τόση καλοσύνη που μου δείξατε, υπήρξαν και κάμποσες φωνές οργής κι ασχημοσύνης που έφριξαν με την αναφορά ενός άντρα στον 'άντρα' του, και με στόλισαν ποικιλοτρόπως με δείγματα του πολιτισμού τους. Ωστόσο, διόλου δεν..

Με διαγραφή απειλούνται 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές

Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να πάρουν πτυχίο οι εισακτέοι σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, από φέτος θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει διαγραφή των λεγόμενων και "αιώνιων" φοιτητών. Αν όντως τεθεί σε εφαρμογή ο επίμαχος νόμος και οι "αιώνιοι" δεν καταφέρουν να πάρουν πτυχίο, τότε θα διαγραφούν με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται οικονομικά κίνητρα για την εφαρμογή των διαγραφών.
Αν και τα δύο τελευταία εξάμηνα παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των φοιτητών που παρακολουθούσαν τα μαθήματα στα αμφιθέατρα και ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, υπολογίζεται..

Με ποιον πανίσχυρο μιντιάρχη παίζει τένις τα πρωινά ο Στ. Θεοδωράκης;

O Σταύρος με πρώην εκδότες, δημοσιογράφους κλπ
Με το που ανακοίνωσε την ίδρυση της πολιτικής του κίνησης ο Σταύρος Θεοδωράκης άρχισαν και οι «αποκαλύψεις». Μία από αυτές είναι ότι ο πρώην δημοσιογράφος και νυν πολιτικός είναι στενός φίλος και παίζει τένις με πανίσχυρο επιχειρηματία των media. Οι δύο τους, λέει, συχνά πυκνά συναντιούνται, συνήθως τα πρωινά και διασταυρώνουν τις ρακέτες τους στα γήπεδα του τένις ενώ μετά την κοπιαστική γυμναστική τους χαλαρώνουν πίνοντας αναψυκτικά σε γνωστή λέσχη αντισφαίρισης.
Τώρα βέβαια που ο Σταύρος θεοδωράκης ίδρυσε το Ποτάμι και είναι αρχηγός πολιτικής κίνησης, είναι αμφίβολο αν  θα βρίσκει χρόνο να γυμνάζεται παίζοντας το αγαπημένο του σπορ. «Για τον Σταύρο όμως τίποτε δεν είναι δύσκολο και εαν θέλει, όλα μπορεί να τα καταφέρει» λένε..

Οι μικροί καναλάρχες, τα μυστικά και η «πίτα»

Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των καναλιών της Αττικής

Φαίνεται πως οι μικροί τηλεοπτικοί σταθμοί κρύβουν μεγάλα μυστικά. Με την υποχώρηση σε τηλεθέαση των μεγάλων καναλιών, ο ρόλος των μικρών, την εποχή του Μνημονίου, αποκτά ξεχωριστή σημασία. Το Action 24 του φίλου του Ευάγγελου Βενιζέλου, Διονύση Παναγιωτάκη, το Kontra Channel και το Zoom TV με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο προσπαθούν να προσεγγίσουν το κοινό που ζητάει μια εναλλακτική πληροφόρηση. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία τηλεθέασης, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας έχουν αρχίσει ολοένα και περισσότερο να κερδίζουν έδαφος, ασχετα αν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος καλύπτεται από εκπομπές τηλεπωλήσεων. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι εσχάτως μπήκαν και στο club των διαφημιστικών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ταυτόχρονα, διάφοροι επιχειρηματίες ελέγχουν σταθμούς μέσω ενός συστήματος offshore εταιρειών. Σε ποιον ανήκουν..

Ξέσπασε σάλος για τον Μιχελάκη

Βροχή τα τηλεφωνήματα και οι διαμαρτυρίες...

Ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο μίλησε το πρωί ο πρώην δημοσιογράφος και νυν υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, στους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής της ΔΤ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Πέρα από τη βροχή τηλεφωνημάτων (μέχρι και στο Μαξίμου πέσανε) ακολούθησε και ένας κακός χαμός στο διαδίκτυο.Οι δημοσιογράφοι Μάριον Μιχελιδάκη και Γιάννης Σκάλκος θα πρέπει να πούμε -εμείς που στο παρελθόν έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική- πως στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τον αντιμετώπισαν.. 

Οι 132 δημοσιογράφοι και 224 καλλιτέχνες για τη ΝΕΡΙΤ

Αποτελέσματα προκηρύξεων για πρόσληψη προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ
Στην ιστοσελίδα http://nerit.icap.gr/main.html αναρτήθηκε o προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, στη ΝΕΡΙΤ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Ο πίνακας αυτός δεν συνιστά Πίνακα Κατάταξης Επιτυχόντων. Καταρτίσθηκε βάσει των στοιχείων που δήλωσαν όλοι οι υποψήφιοι και επιβεβαιώθηκαν με βάση τα έγγραφα (πτυχία, διπλώματα ξένων γλωσσών, πιστοποιητικά γνώσης..

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ναυτία στο Ποτάμι...

...χωρίς σκηνοθέτη και μοντέρ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε σήμερα το Ποτάμι και τους συνεργάτες του. Το αποτέλεσμα της παρουσίασης ήταν να αντιληφθούν όλοι πως τη σημαντικότερη δουλειά στις τηλεοπτικές εκπομπές του Θεοδωράκη την κάνουν ο σκηνοθέτης και ο μοντέρ, αφού μόνος του ο Θεοδωράκης δεν βλέπεται με τίποτα.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν ήταν καθόλου ποζάτος και cool –όπως δηλαδή παρουσιάζεται στις τηλεοπτικές εκπομπές του- και κουνιόταν συνέχεια πέρα δώθε, με αποτέλεσμα να μας πιάσει ναυτία στο Ποτάμι.
Όπως δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, το Ποτάμι είναι ένα κίνημα που κλέβει ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις. ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Το είδος του κόμματος που, όταν..

Φιλιππάκης εναντίον Μπόμπολα

Επίθεση κατά της οικογένειας Μπόμπολα από τα έντυπα του ομίλου του Γιάννη Φιλιππάκη («Δημοκρατικός Τύπος»). Η εφημερίδα «δημοκρατία» σε σημερινό πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για «παιχνίδια χειραγώγησης από τη φαμίλια Μπόμπολα» και αναφέρεται σε «νέες περίεργες δημοσκοπήσεις (του «Εθνους») την ώρα που προωθείται  το υπό ίδρυση  κόμμα του εκλεκτού τους, Σταύρου Θεοδωράκη». Εντύπωση προκαλεί και το δημοσίευμα της Espresso (την περασμένη Παρασκευή) του ομίλου Φιλιππάκη  για την οικογένεια του Γιώργου Μπόμπολα. Η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδο της, αναφέρεται στην «οικογένεια που κυβερνά (με μπουλντόζες) την Ελλάδα» και κάνει λόγο για το κανάλι (mega), τις εφημερίδες (Εθνος κλπ), τα τυπογραφεία, το..

Αυγουστος Κορτώ: Σταύρο σ΄αγαπάω και σ΄ εκτιμάω, αλλά...

«...Ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω». Αυτό ξεκαθαρίζει μέσω  Facebook, ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ διαψεύδοντας οποιαδήποτε πολιτική συμμετοχή του στο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου ο δημοσιογράφος συμπεριέλαβε τον Αύγουστο Κορτώ μεταξύ των στενών συνεργατών του εγχειρήματος κι ο συγγραφέας έσπευσε να γράψει στο λογαριασμό του, στο Facebook:
«Η μνεία του Σταύρου Θεοδωράκη στο πρόσωπό μου - αφότου βεβαίως ο ίδιος τόνισε πως τα ονόματα που ανέφερε δεν συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού - με τιμά ιδιαιτέρως, πλην όμως και ο ίδιος γνωρίζει πως αν χρειάζεται τη συμβουλή κάποιου σε ζητήματα σχετικά με τον χώρο του βιβλίου, λόγου χάρη, ή τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχουν άτομα με πείρα, κατάρτιση και θεωρητική σκευή μακράν επαρκέστερη..

Ο Σταύρος της Χρήστου Λαδά και των μπαρ της Καρύτση

Τον Σταύρο _σκέτο, χωρίς επώνυμο και τυποποιημένες χειραψίες _ τον γνώρισα χρόνια πριν στα θρυλικά σκαλοπάτια της Χρήστου Λαδά. Ήταν ένας ωραίος τύπος _ποτέ κύριος με την στενή έννοια του όρου _ που σου άνοιγε την πόρτα του ασανσέρ για να περάσεις πρώτη, που σου χτυπούσε φιλικά την πλάτη όταν του άρεσε το ρεπορτάζ σου, που σήκωνε το τηλέφωνο όταν χρειαζόσουν την βοήθειά του, που μοιραζόταν μαζί σου αργά το βράδυ ένα ποτήρι κρασί στα μπαράκια της Πλατείας Καρύτση.
Σ' εκείνα τα χρόνια και σ' εκείνο το κτήριο, δεν τον συμπαθούσαν πολλοί από τους “παλιούς”. Τον συμπαθούσαν όμως όλοι οι νέοι και κυρίως όλοι εκείνοι που δεν είχαν πίσω τους “πλάτες” “όνομα” και “κληρονομιές”. Ο Σταύρος παρότι γνώριζε πως δεν ήταν ο “εκλεκτός” της Χρήστου Λαδά το προσπαθούσε, το πάλευε και το κατάφερε, όχι μόνο..

Νέες διαγραφές δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η εγγραφή ως τακτικού μέλους της:  ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ του ΚΩΝ/ΝΟΥ - «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»
Βάσει του άρθρου 5, παρ. 11 του Καταστατικού της Ενώσεως, ενστάσεις κατά της απόφασης του Δ.Σ. για την εγγραφή της συναδέλφου, μπορούν να υποβληθούν μέσα σε προθεσμία 15 ημερών στη Γραμματεία της Ενώσεως.
Επίσης ο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη διαγραφή, κατόπιν αιτήσεών τους, από το μητρώο Μελών της ΕΣΗΕΑ, των κάτωθι τακτικών μελών της: ..

Ποιοι είναι οι 30 που στηρίζουν «Το Ποτάμι» του Θεοδωράκη

«Το θέμα δεν είναι το Μνημόνιο, ούτε αριστερά-ούτε δεξιά», είπε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης που παρουσίασε τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων του νέου κόμματος για τις ευρωεκλογές. Με κεντρικό σύνθημα «Πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν»,  το "Ποτάμι" έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στο Διαδίκτυο και στα social media που όλα δείχνουν ότι θα είναι το προνομιακό πεδίο δράσης του.  Ήδη η σελίδα του νεοσύστατου σχήματος στο facebook συγκέντρωσε σχεδόν 20.000 likes κατά το τελευταίο τριήμερο, ενώ δεν έλειψαν και οι εναντίον του προβοκάτσιες με την εμφάνιση  λογαριασμού «τρολ» στο twitter που παρίστανε τον Σταύρο Θεοδωράκη και επιχειρούσε να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για «Το Ποτάμι» και τον ιδρυτή του.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε τα 30 κεντρικά πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κόμμα,.. 

Αγρια νύχτα στην Ελευθεροτυπία - Δεν βγήκε σήμερα στα περίπτερα

Τα τρικ του Οικονομόπουλου
για την μη εξόφληση των δεδουλευμένων

«Εκτάκτως σήμερα η «Ελευθεροτυπία» μόνο στο enet.gr λόγω τεχνικού προβλήματος. Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει αύριο, Τετάρτη, κανονικά στα περίπτερα». Αυτό αναφέρεται σε ένα «μπανεράκι» στο σάιτ της Ελευθεροτυπίας, δείχνοντας ότι η εφημερίδα έχει μπει για τα καλά σε νέες περιπέτειες... Το φύλλο δεν κυκλοφόρησε σήμερα στα περίπτερα και σύμφωνα με πληροφορίες τη νύχτα της Δευτέρας υπήρξε έντονη σύγκρουση μεταξύ του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου και συντακτών της εφημερίδας καθώς ο πρώτος ετοίμαζε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ένωσης Συντακτών ενώ αργά το βράδυ η δικαιολογία που δινόταν για τη μη έκδοση ήταν ότι δεν υπήρχε..

Μην ασχολείστε, του δίνετε αξία!

Αφού η Κουμουνδούρου κατέστησε σαφές ότι βλέπει… εχθρικά το "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη (κυρίως, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Πάνου Σκουρλέτη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Δημήτρη Παπαδημούλη) στη συνέχεια αποφάσισε να αδιαφορήσει απαξιώνοντας τo νεο αυτό εγχείρημα.
«Μην ασχολείστε με τον Θεοδωράκη, μόνο καλό θα του κάνουμε αν ασχολούμαστε με το Ποτάμι», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε η ηγεσία του κόμματος..

Αμαρτίες συστήματος…

Τα φέρανε από εδώ. Τα φέρανε από εκεί.    
Ο Λάτσης έμεινε μόνος του στο... match για το Ελληνικό. Δηλαδή, ποιο match, ποιος διαγωνισμός και ποια κουραφέξαλα; Καλά αυτός δεν ήταν που δεν θα ασχολιόταν με την Ελλάδα παρά μόνο για τις διακοπές του στα νησιά; Δεν μας έλεγαν οι δικοί του ότι δεν τον ενδιαφέρουν πλέον οι μπίζνες στην χώρα;     
Και οι ξένοι επενδυτές που είναι; Χάθηκαν στο δρόμο; Ούτε για το Ελληνικό δεν ενδιαφέρονται; Τόσοι κροίσοι, τόσα funds, τόσοι Καταριανοί, Κινέζοι, Ρώσοι που εξαφανίστηκαν όλοι αυτοί; Μήπως, διεθνώς, υπάρχουν πολλά projects σαν το Ελληνικό;     
Για το δε ΤΑΙΠΕΔ τι να πρωτογράψω; Αυτό το φτιάξανε για να βολέψουν την παρέα του.. 

«Finance and Markets Voice» στα περίπτερα στις 13 Μαρτίου

Μια νέα εβδομαδιαία εφημερίδα θα συναντηθεί με τα περίπτερα στις 13 του μηνός. Τη λένε «Finance and Markets Voice», θα είναι φύλλο οικονομικού πρωτίστως αλλά και πολιτικού ενδιαφέροντος, θα βγαίνει από την ομάδα της δημοφιλούς ιστοσελίδας fmvoice και θα κουμαντάρεται από τους Κώστα Ψωμιάδη και Νίκο Μανεσιώτη.
Ο Κώστας Ψωμιάδης είναι γνωστός δημοσιογράφος με πολύχρονη θητεία σε επιτελικές θέσεις εφημερίδων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης. Θεωρείται ένας από τους πιο ενημερωμένους συντάκτες στο ενεργειακό ρεπορτάζ, με κριτική αντιμετώπιση των εξελίξεων και ..

Νέα πορεία για το newsbomb του Γιαννακόπουλου

Η ιστοσελίδα newsbomb.gr του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ανανεώνεται και ταυτόχρονα εντάσσει στην ειδησεογραφική του δράση δύο νέες ενότητες, προβάλλοντας καθημερινά σε όλο τον πλανήτη τις κυριότερες ειδήσεις από την Ελλάδα στη ρωσική και την αγγλική γλώσσα. Απευθύνεται σε αγγλόφωνους και ρωσόφωνους, προσφέροντας πλήρη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τα ελληνικά δρώμενα.
Παράλληλα, το newsbomb.gr στοχεύει, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, στη στήριξη της Ελλάδας και την ενίσχυση της προβολής της σε.. 

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Κουκουλοφόρος...

Ο γνωστός άγνωστος Άρης. Με την κουκούλα του. Ποιος του 'πε να την βάλει, ο Σεριάτος?
Εντάξει, η μέρα ήταν βροχερή . Αλλά η ομπρελίτσα, ακόμη κι αν του την κράταγε άλλος, θα του πήγαινε καλύτερα.
Ο Αρης, όμως, από πλευράς επικοινωνίας, δεν παίζεται. Οπως γράφει ο Κουρτάκης ("Πολιτικός Καφές", Παραπολιτικά), "τους μισούς επικοινωνιολόγους της χώρας έχει μαζέψει γύρω του. Οπως το πάει, σε λίγο θα 'ναι πιο πολλοί οι σύμβουλοι επικοινωνίας απ' οτι οι ψηφοφοροι".
Κορυφαίος (για τον Παπουτσάνη, σας είχαμε πει τις προηγούμενες ημέρες) ο Μάκης Σεριάτος, ο..

Δημοσιογράφοι της Δ.Τ δικαιολογούν τον ναζιστικό χαιρετισμό στην Ουκρανία!

Φταίει ο φακός, η γωνία του φακού, ισχυρίζεται "δημοσιογράφος" που έβγαλε πρωί η Δ.Τ. Ο οποίος σε γραμμή αμερικάνικης πρεσβείας επιχείρησε να περάσει τη θέση των Αμερικανών και της Δύσης.
Για τον ναζιστικό χαιρετισμό συνηγόρησαν και συναίνεσαν οι δυο παρουσιαστές της Δ.Τ στο στούντιο: "λες, δηλαδή πως...."
Πόσο πια ανεύθυνοι και υποταγμένοι μπορεί να είναι για να αιτιολογήσουν τη χειραψία Βενιζέλου με τον ναζιστή Γατσενιούκ της Ουκρανίας; Για κακή τους τύχη βγήκε στον αέρα ο Δημήτρης Λιάτσος, ανταποκριτής της ΕΡΤ επί σειρά ετών στη Μόσχα. Τους έβαλε στη θέση τους. Και τον Μποτώνη και την Πετούρη και τον Απόκη... To βίντεο που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικότατο. Αξίζει να το δείτε:

Tελικά ήταν κι ο Σαμαράς στο ίδιο πάρτι μασκαράδων με τον Γιώργο;

Tελικά ήταν κι ο Σαμαράς στο ίδιο πάρτι των μασκαράδων με τον Γιώργο Παπανδρέου και την Αντα; Ηταν ο Χαβανέζος με τα γυαλιά και τα καπελάκι;
Ρωτάμε, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η αγωνία και η πρεμούρα του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη να «παρέμβει» προειδοποιώντας ότι θα στραφεί -διωκτικά και εν συνεχεία δικαστικά- κατά της δημοσιογράφου Νεκταρίας Ντούκα, καθώς θεώρησε πλαστό το βίντεο από την Αποκριά του 1989, το οποίο -κατά την δική του εκτίμηση- θεώρησε ότι προσβάλει τον..

Πέθανε ο Σταμάτης Φιλιππούλης

«Εφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Σταμάτης Φιλιππούλης.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1930. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές εργάστηκε σε ηλικία 17 ετών ως νυχτερινός κλητήρας στην εφημερίδα «Ακρόπολις». Στη συνέχεια δούλεψε ως βοηθός σκηνογράφου, κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρία, ενώ από το 1957 αφοσιώθηκε στη δημοσιογραφία, τα θεατρικά και κινηματογραφικά σενάρια και την ποίηση.
Στην αρχή εργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ, ενώ σύντομα αφοσιώθηκε στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ απασχολούμενος στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Εμπρός», «Εθνικός Κήρυξ», «Απογευματινή», «Εβδομάδα», «Αδέσμευτος Τύπος», και «Έθνος». Επίσης εργάστηκε στα περιοδικά «Εικόνες» και «Θησαυρός».
Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας ο Σταμάτης Φιλιππούλης πήρε..