ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ποιους θέλει να επιβάλει στη ΝΕΡΙΤ ο «κόκκινος» Πάνος;

** ΓΙΑΤΙ οι εχθροί του Βαγγέλη Βενιζέλου λένε ότι αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος που ίδρυσε κόμμα ο Σταύρος Θεοδωράκης;
** ΕΙΝΑΙ ή δεν είναι «φωτογραφική» η προκήρυξη για τους τέσσερις γενικούς διευθυντές; Γιατί στην Αγία Παρασκευή βουίζει ο τόπος ότι οι τρεις από τις τέσσερις θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί. Και πώς θα εξηγήσει ο κ. Προκοπάκης στον Ελληνα φορολογούμενο ότι η δημόσια ραδιοφωνία δεν θα έχει σταθμό με ελληνική μουσική; Θα πληρώνουμε από τους λογαριασμούς μας της ΔΕΗ, για να ενισχύεται η μουσική παραγωγή στα πέρατα του κόσμου, εκτός από τη χώρα μας;
** EΙΝΑΙ αλήθεια ότι ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος στέλνει ραβασάκια στη ΝΕΡΙΤ,

Ένας Τζήμερος με σακκίδιο

Κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, επιβεβλημένοι και επίκτητοι φίλοι τις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει Τζήμερο... Ακόμη το φυσάνε και δεν κρυώνει... Μυαλό φαίνεται όμως πως δεν έβαλαν γιατί μόλις έμαθαν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης φτιάχνει κόμμα για τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, έσπευσαν να δηλώσουν την ευαρέσκειά τους και να αφεθούν κι αυτοί στο ρεύμα του ποταμιού...
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπανικολάου αναλύει στο unfollow τη δική του εκδοχή για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη:
 Όσοι έχουν τόσο καιρό αναλάβει εργολαβία να υπονομεύσουν ως απολύτως ανώριμη και αναξιόπιστη κάθε πολιτική που προσπαθεί να δημιουργήσει πλαίσιο συμμετοχής, τώρα περνούν στη φάση δύο, η οποία προβλέπει «φρεσκαδούρα»…
Το ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε ένα κείμενο που μοιάζει με εισαγωγή σε μία από τις μετριότερες εκπομπές του, και ότι με αυτό επέλεξε να ανακοινώσει τη δημιουργία ενός νέου.. 

Μετρώντας visits, unique και page views...

O Βασίλης Παπαθεοδώρου, διευθυντής της ιστοσελίδας gazzetta.gr, απαντάει στις 3 ερωτήσεις της Κ.Ε. περί αξιοπιστίας και ποιότητας των αθλητικών sites.
- Το μέλλον του αθλητικού Τύπου είναι ηλεκτρονικό;
Δεν είναι το μέλλον, είναι το παρόν! Οταν καθημερινά περισσότεροι από 500.000 Ελληνες επιλέγουν να διαβάσουν αθλητικά sites, την ίδια ώρα που λιγότεροι από 50.000 Ελληνες αγοράζουν αθλητικές εφημερίδες, είναι αυταπόδεικτο πού βαδίζουμε. Είναι η στιγμή να το καταλάβουν και οι διαφημιστικές, δίνοντας το κομμάτι της πίτας που αξίζει στο Διαδίκτυο, ώστε παράλληλα να αυξηθεί η ποιότητα και η αξιοπιστία των sites.
- Περνάτε τη μέρα σας μετρώντας views;Τώρα πια όχι. Τα πρώτα... πέντε χρόνια ήταν δύσκολα, γιατί κοιμάσαι και ονειρεύεσαι..

Κοντά στην έξωση το Τμήμα Δημοσιογραφίας -ΜΜΕ του ΑΠΘ

Με έξωση απειλεί η Ιερά Μονή Αγ. Διονυσίου Αγ. Όρους τους φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λόγω μη καταβολής του συμφωνημένου ενοικίου. Ο σύλλογος φοιτητών δημοσιογραφίας και ΜΜΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει:
"Με εξώδικα της η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους επιχειρεί να εκδιώξει ένα τμήμα, που έχει ανακηρυχθεί ένα από τα 50 καλύτερα της Ευρώπης στον τομέα των κοινωνικών επιστημών, από το κτίριο στην οδό Εγνατίας 46 όπου στεγάζεται τα τελευταία 10 χρόνια.
Στο διάστημα αυτό το ΑΠΘ, του οποίου η κρατική χρηματοδότηση έχει περικοπεί στο μισό, έχει..

Η ελευθεροτυπία όπως και τα δεδουλευμένα είναι αδιαπραγμάτευτα

To έχουμε πει και το έχουμε γράψει πολλές φορές. Ενα πράγμα που τρομάζει όλους τους εκδότες είναι η απεργία, δηλαδή απλά να μην βγει το έντυπο τους στα περίπτερα. Το ίδιο ισχύει και για τον εκδότη Χάρη Οικονομόπουλο που μάλλον θύμωσε πολύ και τρόμαξε ακόμη περισσότερο από την εξαγγελθείσα 48ωρη στη Μίνωος που τελικά αναβλήθηκε.
Ο Οικονομόπουλος με άρθρο του υπό τον τίτλο «Η ελευθεροτυπία είναι αδιαπραγμάτευτη» απαντάει στους απλήρωτους εργαζόμενούς του που ζητάνε τα δεδουλευμένα τους, σχετικά με το βέτο που έθεσαν στην δημοσιοποίηση συνέντευξης του τέως βασιλιά στην Κ.Ε.
Ο δικηγόρος- εκδότης απαντάει προκλητικά στους εργαζόμενούς του λέγοντας ότι «η απεργία προκλήθηκε ΔΗΘΕΝ για «την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2013», οφειλών που 150 από τους 160 περίπου εργαζομένους έχουν ήδη αποδεχθεί.. 

Ενα τραγούδι για την Κεφαλονιά

Τη διοργάνωση δύο μουσικών παραστάσεων για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς ανακοίνωσε ο ΒΗΜΑ FM 99,5. Την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Μαρτίου, από τη σκηνή του θεάτρου Badminton, 27 κορυφαίοι ερμηνευτές θα χαρίσουν από «Ένα τραγούδι για τη Κεφαλονιά». Όλες  οι εισπράξεις θα διατεθούν για την επισκευή και την επαναλειτουργία του Γηροκομείου Παλικής, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές .
Στην συναυλία θα συμμετάσχουν οι : Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Κωστής Μαραβέγιας, Σαββέρια Μαργιολά, Λαυρέντης..

Έτσι κι αλλιώς εντολές εκτελείς...

Και να που ήρθε ο καιρός να σηκώσεις το κλόμπ πάνω στη μάνα σου που καθάριζε σκάλες, πάνω στον πατέρα σου που ήρθε με το τρακτέρ απ το χωριό, πάνω στο δάσκαλο του γιού σου, πάνω στο ίδιο το παιδί σου. Πάρε φόρα και χτύπα. Σφίξε τα δόντια και τσάκισέ τους. Να δουν πως δεν πήγαν χαμένοι τόσοι κόποι. Δείχτους πως βγαίνει το ψωμί σ αυτούς τους άχαρους καιρούς. Έτσι κι αλλιώς εντολές εκτελείς. Άλλος σου αγόρασε το κλομπ και άλλος σου όπλισε το χέρι. Γλύψε λοιπόν το χέρι που σε ταίζει και τσάκισε..

Blue Room στο Σύγχρονο Θέατρο

Βασισμένο στο «Der Regein» (γνωστό ως “Το ερωτικό γαϊτανάκι) του Άρθουρ Σνίτσλερ, το Blue Room του David Hare επανατοποθετεί στο σήμερα μία σειρά από κυκλικές σκηνές έρωτα και προδοσίας με δύο ηθοποιούς να ερμηνεύουν μία αλληλουχία χαρακτήρων των οποίων η σεξουαλική ζωή διαρκεί όσο η ζωή μιας πεταλούδας.
Ο David Hare δημιουργεί μία γοητευτική αλληγορία για την υπαρξιακή ερημιά του σήμερα, το μαγικό κόσμο των φαντασιώσεων και το χάσμα ανάμεσα σε αυτό που ονειρευόμαστε, αυτό που θυμόμαστε και αυτό που πραγματικά ζούμε.
Όποιος μπει μέσα στο Blue Room πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Κάθε πόρτα οδηγεί..

EΔΟΕΑΠ: Συρρικνώνεται το έλλειμμα στα 7 εκ.ευρώ από 22,5 εκ.ευρώ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ενημέρωση από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τον προυπολογισμό 2014:

Για τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, η βιωσιμότητα του Οργανισμού αποτελεί θέμα υψίστης προτεραιότητας.
Όπως είχε δεσμευθεί και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, η στενή παρακολούθηση του προϋπολογισμού και η συγκράτηση των δαπανών, αποτελούν κομβικά σημεία της στρατηγικής που αναπτύσσεται προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, στην υπ. αριθμ. 8 συνεδρίαση του στις 19/2/2014, εξέτασε όλα τα δεδομένα καθώς και τις προβλέψεις για τα έσοδα και έξοδα για το 2014 και αποφάσισε την έγκριση του Προϋπολογισμού για το 2014, ο οποίος και θα..

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Νέος κύκλος «αίματος» στα Media

Τα πρώτα δείγματα στον παροξυσμό της προεκλογικής ατζέντας δεν είναι θετικά για τα ΜΜΕ. Οι αναγνώστες, οι τηλεθεατές, οι ακροατές παραμένουν απαθείς σε όλο αυτό τον πολιτικό πανζουρλισμό. Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων συνεχίζουν να πέφτουν, το κυρίαρχο στην ενημέρωση Mega έχει σοβαρότατο πρόβλημα τηλεθέασης στο δελτίο ειδήσεων και την ενημέρωσή του. Συνολικά η τηλεόραση έχει υποχωρήσει δραματικά, χάνοντας την πρωτιά επιλογής για τους νέους.
Τα Μέσα πληρώνουν με δραματικό τρόπο (χάνοντας πλέον την παρέμβαση τους στην περίφημη «κοινή γνώμη» που θέλουν να χειραγωγούν) τις επιλογές τους υπέρ των μνημονίων. Κι όμως,

H δημοσιογραφική πλέμπα κι ο Ρουβίκωνας του Σταύρου Θεοδωράκη

Οι δημοσιογράφοι που έχουν μεταπηδήσει στην πολιτική είναι δεκάδες, από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα. Κι αυτό όχι  γιατί είχαν να προσφέρουν κάτι -το αντίθετο θα λέγαμε. Αλλά τα κόμματα ως γνωστόν μέχρι τώρα πόνταραν στην αναγνωρισιμότητα  δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και διάφορων «ψωνισμένων» για να μαζέψουν ψήφους.  Και οι δημοσιογράφοι εμπίπτουν και αυτοί στην κατηγορία που περιγράφεται ως «λαμπερά ονόματα». Ανάμεσα σε αυτούς και οι:
Σίμος Κεδίκογλου, Φωτεινή Πιπιλη, Σοφία Γιαννακά, Γιάννης Δημαράς, Εύα Καϊλή, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Καψής, Σοφία Βούλτεψη, Άρια Αγάτσα, Άννα Καραμανλή, Γρηγόρης Ψαριανός, Παντελής Καψής, Γιώργος Λιάνης, Λιάνα Κανέλλη,..

Τα σχέδια του Χρήστου Ράπτη, η περιπλάνηση Κύρτσου και οι συνέργειες Φιλιππάκη

** ΠΡΟΤΑΣΗ για συνεργασία σε ανώτατο επίπεδο, με μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα δέχθηκε ο Χρήστος Ράπτης.
Ο γνωστός δημοσιογράφος, που προ καιρού είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να βγάλει στα περίπτερα δικό του φύλλο, φαίνεται να το συζητάει ζητώντας όμως εγγυήσεις που θα τον καλύπτουν προκειμένου να αναλάβει το πόστο που του προτείνουν. Κι αυτό χωρίς ποτέ να εγκαταλείπει τα σχέδια για έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας. Αλλωστε ο Χρήστος Ράπτης μπορεί κάλλιστα να αρκεστεί στο πετυχημένο σάιτ iefimerida, το οποίο αποτελεί πλέον πρότυπο και μοντέλο για πολλές (παλαιές και νέες) ιστοσελίδες.
** H ΠΟΛΙΤΙΚΗ περιπλάνηση του Γιώργου Κύρτσου φαίνεται πως λαμβάνει τέλος καθώς φέρεται..

Ανακατατάξεις στο Καρφί

Συνεργασία με την ανανεωμένη εφημερίδα «Στο Καρφί» ξεκινάει ο Αντώνης Πρέκας. Μετά το πέρασμά του από τα άλλα μέσα του ομίλου Κουρτάκη (Παραπολιτικά κλπ) ο έμπειρος δημοσιογράφος θα αναλάβει την επιμέλεια ενός νέου ενθέτου «Στο Καρφί», με lifestyle θεματολογία.
Στο τιμόνι της εφημερίδας, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αντύπα, βρίσκονται ο Γιάννης Αμανατίδης ως σύμβουλος έκδοσης και ο Κώστας Μάρδας ως διευθυντής σύνταξης. Χρέη αρχισυντάκτη έχει αναλάβει ο Νίκος Τσούρτης ενώ το ρεπορτάζ καλύπτουν οι Γρ. Ρουμπάνης, Γ, Γερόπουλος, Ανδριάνα Ζαρακέλη (πολιτικό), Ν. Σαμοΐλης (οικονομικό), Στ. Βραδέλης, Μαρία Καστρινάκη, Χριστίνα Σεμερτζάκη, Θ. Βούλγαρη (κοινωνικό), Κ. Πάλλης (αθλητικό), Δ. Νικολάου, Ν. Νικητέας, Α. Μπαζαίος (Tv και θεάματα).
 Την ίδια ώρα ο τέως διευθυντής της εφημερίδας «Στο Καρφί», Γιάννης Αντύπας ετοιμάζει την..  

Άνω - Κάτω στην Ηλιούπολη

Με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων της Ηλιούπολης, ύστερα από τρεις συσκέψεις προετοιμασίας, ιδρύθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο της πόλης το τοπικό σχήμα με την επωνυμία «ΑΝΩ – ΚΑΤΩ στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση».
Η Κίνηση απαρτίζεται από εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές και νέους, συνταξιούχους και όχι από επαγγελματίες πολιτικούς και διαχειριστές της εξουσίας (δημοτικής και κεντρικής). Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Η Κίνηση φιλοδοξεί να φέρει ένα νέο αέρα ανατροπής στην πόλη, στηρίζοντας τους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων και των κατοίκων στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στην Υγεία, στην.. 

Σαρακοστιανές υποσχέσεις στη Μίνωος

Και εκεί που το απόγευμα αποφασίζουν 48ωρη για την άρνηση της εργοδοσίας να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα, το βραδάκι το παίρνουν πίσω. Κι αυτό γιατί ο Χάρης υπόσχεται αφενός ότι και η συνέντευξη του Κοκού δεν θα δημοσιευτεί και αφετέρου ότι με το που θα μπει η Σαρακοστή -και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη- θα τους πληρώσει όσα τους χρωστάει.
Είδες μόλις εξαγγείλεις απεργία πως λύνονται (σχεδόν) όλα τα προβλήματα;
Ασχετα αν την Τρίτη γυρίσουν πάλι στα ίδια: «Παιδιά πάρτε κάτι έναντι και βλέπουμε για τα..

Το παράπονο του Διευθυντή...

Κουραστήκαμε να διαβάζουμε (και να γράφουμε -για μερικά κλικ παραπάνω) ότι η Ολγα Tρέμη φεύγει από το Mega. Oπως κουραστήκαμε να διαβάζουμε τις aixmiρές διαψεύσεις του Διευθυντή ειδήσεων Χρήστου Παναγιωτόπουλου για το ίδιο θέμα.
Κάποτε (αργά ή γρήγορα – μάλλον γρήγορα) η Τρέμη θα αποχωρήσει από το κεντρικό δελτίο. Οπως κάποτε (αργά ή γρήγορα – μάλλον γρήγορα) η Σία Κοσιώνη θα φύγει από το Φάληρο και θα ανηφορίσει προς το κανάλι της Μεσογείων.
Αυτό που έκανε τη διαφορά στη νέα διάψευση Παναγιωτόπουλου είναι οι αιχμές και το παράπονό του..

O Γιώργος Λιάνης ξανά στον αθλητικό Τύπο!

Νέες μεταγραφές και προσλήψεις στην εφημερίδα Live Sport

Ο Γιώργος Λιάνης (ξανα)μπαίνει στην αθλητική δημοσιογραφία (στην αρχή της καριέρας του είχε δουλέψει σε αθλητική έκδοση της Θεσσαλονίκης). Η Live Sport ανάγγειλε τη συνεργασία μαζί του ενόψει Μουντιάλ. Από τη μεθεπόμενη Κυριακή θα δημοσιεύει σε συνέχειες την ιστορία της Εθνικής ποδοσφαίρου, αλλά και των Παγκοσμίων Κυπέλλων, σε μια σύνθετη μορφή. Στα ποδοσφαιρικά γεγονότα θα γίνεται αντιστοίχιση πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, αλλά και πολιτιστικών γεγονότων κάθε εποχής. Οι άνθρωποι της έκδοσης μιλούν για μια πολύ φιλόδοξη δουλειά, με πλούσιο και σπάνιο αρχειακό έντυπο υλικό, αποσπάσματα από παλιές εφημερίδες και με γλαφυρή περιγραφή από τον Γιώργο Λιάνη.
Ταυτόχρονα, η Live Sport ανάγγειλε τη συνεργασία της με τον Σάββα Λιβάνιο που αποχωρεί από την..

Oταν η Ελλάδα θυμίζει την «Κούβα του Μπατίστα»

Την νομοθετική απελευθέρωση του ραδιοτηλεοπτικού τζόγου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) στην οποία αναφέρεται: Σε μία περίοδο όπου οι περισσότεροι Έλληνες είναι βυθισμένοι στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, νομιμοποιείται η αδίστακτη εκμετάλλευση της ανθρώπινης απελπισίας, καθώς παρέχεται το δικαίωμα της συνεχούς μετάδοσης παιχνιδιών τζόγου από τα ραδιόφωνα και την τηλεόραση. Παράλληλα, με ειδική ρύθμιση, απαλλάσσονται οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και οι εταιρίες παραγωγής τέτοιων παιχνιδιών από την καταβολή φόρου (30% επί του μεικτού κέρδους).
Με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης την ώρα ακριβώς που κορυφώνεται στον τόπο μας η..

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Τατσόπουλος: Εμένα δεν θα με πάρει το ποτάμι

«Kαλύτερη τύχη από τους 58 θα έχει, με επικοινωνιακούς όρους, η πολιτική κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη». Αυτό προέβλεψε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5.
Ο Τατσόπουλος αφού ευχηθηκε καλή τύχη διέψευσε ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο του Θεοδωράκη ("τραβάτε με κι ας κλαίω") λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν θέλω να πάω στο ψηφοδέλτιό του. Το έχω πει ότι δεν κατεβαίνω στις ευρωεκλογές, γιατί είμαι βουλευτής. Δεν μου αρέσει το στυλ να πηγαίνω κάπου και μετά να παραιτηθώ. Να το σκοπεύω να βγω ευρωβουλευτής, να το κάνω. Αλλά δεν σκοπεύω, οπότε γιατί να πάω;».
Ο Τατσόπουλος έσπευσε όμως να συγκρίνει τις δύο πρωτοβουλίες, τους «58» και «Το Ποτάμι».«Αν..

Ποιο κανάλι παζαρεύει ο Μελισσανίδης

** Ξανά στο προσκήνιο οι διαρροές ότι ο επιχειρηματίας και μέτοχος του ΟΠΑΠ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ενδιαφέρεται να επενδύσει -εκτός από εφημερίδες (Ελ. Τύπος κλπ)- και στην τηλεόραση. Μάλιστα φέρεται να έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ιδιοκτήτη καναλιού πανελλήνιας εμβέλειας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο της εξαγοράς του. Οι κουβέντες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με το deal να «κολλάει» στο ύψος του τιμήματος. Ο κ. Μελισσανίδης δεν δείχνει διάθεση να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, γεγονός που δυσκολεύει την επίτευξη συμφωνίας.
** Ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος Γιάννης Παπουτσάνης ανέλαβε επικεφαλής στην επικοινωνιακή μονάδα του υποψηφίου για τη δημαρχία της Αθήνας, Αρη Σπηλιωτόπουλου. Η επιλογή αυτή του υποψηφίου της ΝΔ προκάλεσε αντιδράσεις  καθώς κάποιοι του καταλογίζουν..

Ο Λιάγκας δίνει 10% στον Σταύρο Θεοδωράκη!

Τα πρωινάδικα ψηφίζουν Ποτάμι

- Ενα 10% θα το πάρει ο Σταύρος, είπε ο Γιώργος Λιάγκας...
- Μπορεί και περισσότερο. Ο κόσμος τον αγαπάει, πετάχτηκε η Ανθή Βούλγαρη...
-Εγώ πάντως θα τον ψηφίσω. Είναι συμπαθητικός, νέος και χαμηλών τόνων. Μου αρέσει, συμπλήρωσε η Φαίη Σκορδά...
- Φεύγει πάνω στη δημοσιογραφική του ακμή κι αυτό κάτι δείχνει, ξαναείπε ο Λιάγκας που έχει περάσει κι αυτός (ανεπιτυχώς) από τη βάσανο της προεκλογικής εκστρατείας και το κυνήγι της ψήφου.
Κάπως έτσι και από τα τηλεοπτικά πρωινάδικα ξεκινάει «Το Ποτάμι» και η πολλά υποσχόμενη πορεία του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη προς την πολιτική...
Και αν το 10% που είπε ο Λιάγκας ακούγεται υπερβολικό δεν απέχει και πολύ από τις προσδοκίες.. 

Το «success story» της εφημερίδας Επενδυτής...

Οι ιδιοκτήτες - συνομιλητές του πρωθυπουργού, τα λογιστικά τρικ και ο τραπεζικός δανεισμός

Aκρως διαφωτιστικό το κείμενο των εργαζόμενων του «Επενδυτή» για το «success story» της εφημερίδας το οποίο αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη γενικότερη κατάσταση της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι του «Επενδυτή» ξεκίνησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κύκλο των επαφών τους με τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής.
Oι περίπου 70 εργαζόμενοι – δημοσιογράφοι και τεχνικοί- της εφημερίδας «Επενδυτής» που βρίσκονται σε ιδιότυπη κατάσταση ομηρίας αναφέρουν μεταξύ άλλων στο αποκαλυπτικό κείμενό τους:
«Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας DBAS Αλέξης Σκαναβής και Δημήτρης Μπενέκος, οι οποίοι είναι..

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μας πήρε το ποτάμι...

 ή Το μπαζωμένο Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για την δημιουργία Κίνησης που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές. Το όνομα της Κίνησης θα είναι «Το Ποτάμι» αλλά αυτό δεν είναι και πολύ έξυπνο, αφού είναι γνωστό πως στην Ελλάδα τα ποτάμια τα μπαζώνουν.
Εντελώς συμπτωματικά, η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του Σταύρου Θεοδωράκη για συμμετοχή στις ευρωεκλογές γίνεται την επομένη της αποχώρησης της πρωτοβουλίας των 58 από την Ελιά.
Επίσης, εντελώς συμπτωματικά, πριν από μερικές ημέρες, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατήγγειλε μέσω του δελτίου του Mega –παρέα με τον Πρετεντέρη, την Τρέμη και τον Τσίμα- πως πρωτοδίκης από την Κω άσκησε λογοκρισία στην εκπομπή του και στο Mega για το Φαρμακονήσι.
Τον κυνηγάει το σύστημα τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί είναι πολύ επικίνδυνος. Τα αποκαλυπτικά..

Είμαστε δημοσιογράφοι, όχι «πληροφοριοδότες» !

Σκληρή απάντηση της ΕΣΗΕΑ στον Χάρη Οικονομόπουλο (Τρίτη Οψη – Ελευθεροτυπία)

Σκληρή ήταν η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στον εκδότη της Ελευθεροτυπίας Χάρη Οικονομοπουλο που ζητούσε με έγγραφό του (φωτο δεξιά), από την πρόεδρο της Ενωσης, Μαρία Αντωνιάδου, να του κοινοποιήσει ποιοί στο Δ.Σ. είπαν και τί ψήφισαν, με βάση -την πρόταση της συνέλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία του (Τρίτη Οψη που νοικιάζει τον τίτλο της έκδοσης από την Μάνια Τεγοπούλου)- για κήρυξη απεργίας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι αντί ο Οικονομόπουλος να ενημερώσει την Ενωση σχετικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στη Μίνωος και την εξόφληση μισθών και αποζημιώσεων των 800 εργαζομένων της πάλαι ποτέ κραταιάς «Ε» και «ΚΕ», ο εκδότης απαίτησε να του γνωστοποιηθούν τα ονόματα των εργαζομένων που αντιτίθενται στην διανομή μέσω της εφημερίδας εντύπου το οποίο φιλοξενεί τις απόψεις του «τέως».
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:..

Ο Στ. Θεοδωράκης παραχωρεί το μερίδιό του στο protagon και πάει ευρωεκλογές

Να το πάρει το Ποτάμι;

Στους συνεργάτες του στο protagon.gr, φέρεται να παραχωρεί το μερίδιό του στο σάιτ ο Σταύρος Θεοδωράκης. Κι αυτό γιατί ο δημοσιογράφος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη δημιουργία πολιτικής κίνησης, η οποία θα κατέλθει στις ευρωεκλογές και αργότερα στις εθνικές εκλογές ( αν πιάσει). Μάλιστα παρατάει τη δημοσιογραφία και ζητάει,ως άλλος Ομπάμα, από «ένα έως δέκα ευρώ» από όλους εμάς για τη χρηματοδότηση της καμπάνιας του!
O παρουσιαστής της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του Mega, ανακοίνωσε  την πρόθεση του (μέσω protagon) να σχηματίσει ψηφοδέλτιο με το οποίο θα συμμετάσχει στις εκλογές. Επίσης  ανακοίνωσε το όνομα της κίνησης που θα λέγεται «Το Ποτάμι» και θα είναι μια αντανάκλαση στην κάλπη της απήχησης της ηλεόρασης και του Διαδικτύου...
Ηδη έχει αρχίσει η ζύμωση με αναγνωρίσιμα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε κοινωνικές..

Ο Χάρης Οικονομόπουλος ζητά να μάθει τι ψηφίζουν και τι λένε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ!

Το “συνδικαλιστικό της ασφάλειας” εδρεύει και στην οδό Μίνωος, όπου και τα γραφεία της Ελευθεροτυπίας. Δεν είναι υπερβολή. Ο Χάρης Οικονομόπουλος, “σαν κοινός χαφιές“, όπως μας είπαν εργαζόμενοι της “Ε”, ζητά, με έγγραφό του, από την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ να του κοινοποιήσει ποιοί στο Δ.Σ. της Ενωσης, είπαν και τί ψήφισαν, με βάση -την πρόταση της συνέλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία του (Τρίτη Οψη που νοικιάζει τον τίτλο της έκδοσης από την Μάνια Τεγοπούλου)- για κήρυξη απεργίας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (και για μη καταβολή δεδουλευμένων).
Είναι γνωστό ότι από την προηγούμενη εβδομάδα η συνέλευση των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία είχε θέσει θέμα ηθικής και πολιτικής τάξεως, απειλώντας με απεργία, στην..

«Δημοσιογραφία της προπαγάνδας»

To Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων – Ακάνθου έστειλε ανοιχτή επιστολή προς την ΠΟΕΣΥ με κοινοποίηση στην ΕΣΗΕΑ (Μαρία Αντωνιάδου, Πρόεδρο
Μαριλένα Κατσίμη, Γεν.Γραμματέα - Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο) και όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας, καταγγέλοντας συγκεκριμένα ΜΜΕ για προσπάθεια διαχείρισης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης πάνω στο θέμα των εξορύξεων στην Χαλκιδική. Το συντονιστικό κάνει λόγο για «δημοσιογραφία της προπαγάνδας και της διαφθοράς». Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:..

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Επιδομα αφερεγγυότητας από τον ΟΑΕΔ στους δημοσιογράφους του Alter

O Oργανισμός Απασχολήσης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) με την αρ. 508/7/18-2-2014 απόφασή του δέχεται την καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας σε όλους τους πρώην εργαζόμενους δημοσιογράφους στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER ».
Το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ έκανε δεκτή την άποψη ότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν ειδική κατηγορία εργαζομένων, δεδομένου ότι το δημοσιογραφικό επάγγελμα δεν είναι συνυφασμένο με την αποκλειστικότητα, που επιφέρει η ιδιότητα του υπαλλήλου, όπως οι λοιποί εργαζόμενοι. Ο δημοσιογράφος μπορεί να εργάζεται σε διάφορα μέσα χωρίς περιορισμό.
Συνεπώς, καθώς ο σκοπός του επιδόματος αφερεγγυότητας είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν.. 

Διαγραφές μελών της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη διαγραφή, κατόπιν αιτήσεών τους, από το μητρώο της ΕΣΗΕΑ, των κάτωθι τακτικών μελών της:..

Τα γενόσημα των εφημερίδων και τα ματωμένα πληκτρολόγια

Έλεγαν ότι το διαδίκτυο είναι το μέλλον της δημοσιογραφίας και του Τύπου γενικότερα. Μια ισχυρή άποψη που με τον καιρό, στην πράξη, ξέφτισε και έγινε παραμύθι. Οι ηλεκτρονικές εφημερίδες – οι περισσότερες τουλάχιστον – είναι υποκατάστατο των κανονικών εφημερίδων, με χαρτί και μελάνι. Είναι ένα γενόσημο της Ενημέρωσης, ένα γήπεδο με όρους αλάνας όπου ασκείται το σπορ της μανιώδους αντιγραφής. Ο ένας κοπιάρει τον άλλον, μια αίολη (και όχι έωλη, συνάδελφοι) είδηση απ' την στιγμή που ανεβαίνει αναπαράγεται με ταχύτητα ανέμου, έστω και αν είναι αστήρικτη, χωρίς διασταύρωση και εγκυρότητα. Ένας θάνατος που δεν συνέβη, απλώνεται σαν τερατώδης μύκητας στο διαδίκτυο, το..

Μετά τον Κωστόπουλο κι ο Λυμπέρης πουλάει δύο από τις βίλες του στη Μύκονο!

Ανήκουν σε ανώνυμες εταιρείες και αναμένεται να του αποφέρουν 5 εκατ. ευρώ

Η πώληση της βίλας του Πέτρου Κωστόπουλου στην περιοχή Χουλάκια της Μυκόνου σε ζευγάρι παμπλουτων  Βρετανών κομμωτών αντί 5,5 εκατ. ευρώ ήρθε να προστεθεί σε ένα μπαράζ αγοραπωλησιών που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στη Μύκονο διακριτικά και μακριά από τη δημοσιότητα. Τo ενδιαφέρον των αγοραστών επικεντρώνεται στα μεγάλα ακίνητα, σε αυτά που έχουν γίνει υπερβάσεις - και μάλιστα μεγάλες. 
Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Φρίξου Δρακοντίδη στο «Θέμα» που αποκαλύπτει πως πέρα από τον Πέτρο Κωστόπουλο η λίστα με τις αγοραπωλησίες στη Μύκονο περιλαμβάνει και..

H δυναμική του διαδικτύου «απελευθερώνει» τις δημοσκοπήσεις

Ελεύθερα μέχρι και την Παρασκευή πριν τις εκλογές!

Την άρση της απαγόρευσης δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει τη νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών και παράλληλα, θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα άρει την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων που ίσχυε 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.
«Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στο δεύτερο γύρο. Όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση, το διαδίκτυο δεν είχε τη δυναμική που έχει.. 

Φαγωμάρα και σύγχυση στο κανάλι του Αλαφούζου

Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στον ΣΚΑΪ. Η αναστάτωση στο κανάλι του Φαλήρου συνεχίζεται. Η Δρούζα έρχεται, η Λαμπίρη παραμένει και η Εύα Αντωνοπούλου είναι στο κενό. Νέο πρόσωπο η Αλκηστις Μαραγκουδάκη, η οποία αναλαμβάνει τη διεύθυνση προγράμματος, κάτι που σηματοδοτεί τη μεταστροφή του καναλιού από ενημερωτικό σε εμπορικό.
Στο Φάληρo καίγονται για έσοδα, διαπιστώνοντας με καθυστέρηση τριών ετών πως η «επένδυση» στην ενημέρωση δεν έφερε τα προσδοκώμενα οφέλη.
Η ταύτιση με το Μνημόνιο και η εναλλαγή μόνο ενημερωτικών εκπομπών στο πρόγραμμα έχουν στερήσει το εμπορικό κοινό από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Αυτή είναι η διαπίστωση, διότι μετά τον σχεδιασμό αρχίζουν τα σοβαρά προβλήματα. Η σχεδόν αποκλειστική ενασχόληση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παναθηναϊκό και η έλλειψη ενός έμπειρου μάνατζερ για να αναλάβει τα δύο..

Αρης Τερζόπουλος: τρία χρόνια κλεισμένος στο σπίτι με δημητριακά και μπισκότα

Έζησε τρία χρόνια κλεισμένος στο σπίτι, ενώ το μεγαλύτερο διάστημα το πέρασε στην κρεβατοκάμαρα. «Μέσα στο μήνα έκανα και μικρές εκδρομές ως το σαλόνι. Σπανίως δε και στο μπαλκόνι» εξομολογείται στο «ΓΚΡΕΚΑ» (του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου) ο πρώην εκδότης και πρωτοπόρος του life style στην Ελλάδα, Άρης Τερζόπουλος.
Ζούσε με δημητριακά με γάλα και μέλι και ένα κουτί μπισκότα! Δεν έβλεπε κανέναν γιατί δεν ήθελε και το τηλέφωνο χτυπούσε σπανίως.
«Να εύχεσαι να μην σου δώσει ο Θεός όσα μπορείς να αντέξεις» με αυτή την φράση ο Άρης Τερζόπουλος περιγράφει στην δημοσιογράφο Τζούλη Αγοράκη την περιπέτεια της κατάθλιψης… Επίσης, μιλάει για τον χωρισμό με την γυναίκα του, αλλά και τον πόνο που βίωσε όταν στερήθηκε τις κόρες του. Απαντά αν σκέφτηκε την αυτοκτονία και θυμάται όταν ένας φίλος που κατασκήνωσε για τρεις ημέρες στο σπίτι του τον «ξύπνησε» από την..

H NEΡΙΤ ψάχνει για γενικούς διευθυντές

Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. απευθύνει ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση τεσσάρων θέσεων Γενικών Διευθυντών και συγκεκριμένα:
• Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (Διαχείρισης),
• Περιεχομένου,
• Ανάπτυξης και Τεχνολογίας
• Περιφερειακού και Τοπικού Περιεχομένου με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία τους στη διεύθυνση cv@nerit.gr, με την ένδειξη «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση Γενικού Διευθυντή», το αργότερο μέχρι την Κυριακή  2 Μαρτίου 2014 και ώρα 22:00.
Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τον Πρόεδρο του ΔΣ – Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ με.. 

«Ενα βήμα πριν το θάνατο ο Λαυρεντιάδης»

Τι λένε για τον προφυλακισμένο επιχειρηματία οι δικηγόροι του

Για επιδείνωση της υγείας του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Proton Bank Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, έκαναν λόγο σε συνέντευξη Τύπου οι δικηγόροι του επιχειρηματία και δύο ιατροδικαστές.
Εν αναμονή του βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για το εάν θα αποφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος, συνήγοροι και ιατροδικαστές τόνισαν την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του λόγω της προσωρινής του κράτησης εδώ και 15 μήνες στον Κορυδαλλό.
Όπως τόνισαν οι δικηγόροι του και οι ιατροδικαστές, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα του τον καθιστά ανάπηρο σε ποσοστό άνω του 80%...

Ευριπίδη απο που ήρθες; Από τον Αρη;..

Μάσαγε τα λόγια του, για τις ΜΚΟ, στην εκπομπή του Ντερμπεντέρη ο Στυλιανίδης...
Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Αλλ' αντ' άλλων, ασυναρτησίες. Ο Δανίκας, σε κάποια στιγμή εξερράγη και του 'πε οτι κακώς βγήκε στο τηλέφωνο.
"Αυτά που λετε είναι ο απόλυτος σουρεαλισμός. Από τον Αρη ήρθατε?".
Ο Στυλιανίδης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την χρηματοδότηση των "Κυριών της Κομοτηνής" καθώς και άλλων ΜΚΟ της εκλογικής του περιφέρειας.
Είπε πως οταν ηρθε η κυβέρνηση Καραμανλή, βρήκε στο υπουργείο Εξωτερικών - οπως ολοι οι προηγούμενοι- "χαοτική κατάσταση" στον τρόπο λειτουργίας των ΜΚΟ.
Αλλά όταν τον ρώτησαν αν έστειλε έστω μια περιπτωση στον εισαγγελέα, στα 3 χρόνια που ήταν.. 

Το ΜΕΓΚΑ τρώει τα παιδιά του

«Το θέμα των απολύσεων ετέθη στο Δ.Σ. της «Τηλέτυπος» (ΜΕΓΚΑ) που συνήλθε την περασμένη Πέμπτη, πρώτη φορά με τη συμμετοχή του νέου διευθύνοντος συμβούλου Θ. Ανδρεούλη. Το Δ.Σ., σύμφωνα με πληροφορίες , συζήτησε το θέμα της τόνωσης του ψυχαγωγικού προγράμματος, αλλά και νέων απολύσεων, που θα το χρηματοδοτήσουν. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ραγδαία μείωση του προσωπικού που θα φτάσει τα 100 έως 150 άτομα από όλες τις ειδικότητες , περίπου το 1/3 των εργαζομένων, όταν το σύνολό τους κυμαίνεται γύρω στα 400 άτομα».
Το ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου από την ΑΥΓΗ είναι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ισχυρίζονται ότι, όποιος ασκεί κριτική στο ΜΕΓΚΑ, επιδιώκει την καταστροφή του και την καταστροφή των εργαζομένων του. Τους εργαζόμενους τους καταστρέφουν οι ίδιοι, τους πετάνε.. 

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Απειλή λουκέτου για τον «Πήγασο»

Αν δεν σωθεί από πωλητήριο ή συγχώνευση με τον ΔΟΛ

Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα αναμένονται το προσεχές διάστημα στον «Πήγασο» της οικογένειας Μπόμπολα. Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στροβιλίζει εδώ και καιρό στο μυαλό του Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος έχει διαμηνύσει (ποικιλοτρόπως) στους εργαζομένους ότι πρόκειται για ένα σενάριο που είναι πολύ πιθανό να υλοποιηθεί αν η οικονομική κατάσταση του ομίλου δεν βελτιωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που φθάνουν στο σημείο να ψελλίσουν ακόμη και τη λέξη..

Ζητούνται εκπρόσωποι...

Την προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή εκπροσώπου στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ανακοινώνει η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ (θυμιζουμε ότι ο πρωην εκπρόσωπος των συντακτών της Μίνωος, Ορέστης Σχινάς, παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα).
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), την Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014 από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ..
Υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν στη Γραμματεία της ΕΣΗΕΑ έως και την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 στις 2 μ.μ. , ενώ τυχόν ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν έως την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014 στις 2 μ.μ.
Για όσους επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα ότι δεν έχουν δικαίωμα εκλογής στο Μεικτό..

Για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο...

 Eπιμένει το υπουργείο Οικονομικών να αρνείται να εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους απολυμένους της ΕΡΤ. Οπως καταγγέλλει και η ΕΣΗΕΑ εξακολουθούν να οφείλονται δόσεις αποζημιώσεων, δεδουλευμένα, αποδοχές αδείας, επιδόματα αδείας και υπερωρίες και, παρά τις συστάσεις της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας Αγίας Παρασκευής, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι κωφεύουν με πρώτον απ’ όλους τον Υφυπουργό κ. Παντελή Καψή, που φαίνεται να εξαργυρώνει το ρόλο που έπαιξε σε βάρος της ΕΡΤ με..

Ραβασάκι προς τη Συγγρού με ονόματα για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ

 Ο διαγωνισμός για τις θέσεις αορίστου χρόνου της ΝΕΡΙΤ και το πρόβλημα με τις καθαρίστριες

** Κάπι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Αγίας Παρασκευής. Και αυτό το κάτι σάπιο βρομάει και ζέχνει, με την μπόχα να κυριεύει το Ραδιομέγαρο. Σας κάνω πλάκα, νομίζετε; Οχι, καθόλου, καθ' ότι έχουν μείνει στη Δ.Τ. και στη ΝΕΡΙΤ (σ' αυτήν την μπουρδούκλα τέλος πάντων) χωρίς καθαρισμό εδώ και μία εβδομάδα και το κτήριο τείνει πλέον να θυμίζει χωματερή. Φιλοτιμούνται βεβαίως κάποιες ευγενείς ψυχές να κάνουν μια πρώτη λάντζα, αλλά εδώ μιλάμε για χιλιάδες τετραγωνικά, δεν μιλάμε για δυαράκι στην Κυψέλη. Ο αίτιος της δυσωδίας; Οι διοικητικές υπηρεσίες της Δ.Τ., που δεν φρόντισαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις με τις καθαρίστριες...
** Οι διοικητικές υπηρεσίες της Δ.Τ. έχουν εγκατασταθεί εδώ και μήνες στο Ραδιομέγαρο αλλά.. 

Δώστε τις αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΕΡΤ

Η Επιθεώρηση Εργασίας δικαιώνει τους πρώην εργαζόμενους στην Αγία Παρασκευή καθώς η έκθεσή της είναι επιβαρυντική απέναντι στους χειρισμούς του τότε διαχειριστή της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη, στο θέμα των αποζημιώσεων των απολυμένων. Η έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας θέτει θέμα ακυρότητας των απολύσεων εφόσον δεν καταβληθούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα -άδειες, κ.λπ.
Η έκθεση που δικαιώνει τους απολυμένους της ΕΡΤ και καταδικάζει την πολιτική της εταιρίας στο θέμα των αποζημιώσεων, θα κατατεθεί στις επερχόμενες δίκες που στοχεύουν στην ακύρωση των απολύσεων.
Ο επιθεωρητής Eργασίας έκρινε ότι οι νόμιμες αποδοχές πρέπει να καταβληθούν..

Μούχλα!..

Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα έχει μουχλιάσει από καιρό – από χρόνια! – αλλά τώρα η μυρωδιά του γίνεται ανυπόφορη, μέχρι λιποθυμίας.
Πρόεδροι ωρύονται (κάποιες φορές ΚΑΘΟΛΟΥ άδικα) και λένε πως αδιαφορούν για τη διαγωγή των πικραμένων οπαδών τους, αγώνες επιβίωσης στην κατηγορία κρίνονται με γκολ που δεν σημειώθηκαν ΠΟΤΕ,
πέναλτι δεν δίνονται και πέναλτι καταλογίζονται με καταπληκτική ευκολία,
διαιτητές σφυρίζουν ανάποδα φάουλ (εξακολουθητικά και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ),
οπαδοί βιαιοπραγούν,
ομάδες με εννέα παίκτες σκοράρουν εναντίον ομάδων με έντεκα και παίρνουν τη νίκη (τι πιο φυσικό;), προπονητές πιάνουν από τον λαιμό αντιπάλους, παράγοντες ξαναζωντανεύουν την..  

Ο Τράγκας σε νέες (εκδοτικές) περιπέτειες

Κάπου φαίνεται πως βρήκε λεφτά (εκλογές έρχονται) ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και μετά τα σχέδια για έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας, τώρα ετοιμάζει και την έκδοση 15νθήμερου περιοδικού, που θα προστεθεί στο μηνιαίο Crash.
Το νέο έντυπο θα στηρίζεται λέει στις αποκαλύψεις σκανδάλων και στις μεγάλες έρευνες και ο Γ. Τράγκας θεωρεί πως υπάρχει χώρος για ένα τέτοιο έντυπο και ήδη έχει αρχίσει την σχετική προετοιμασία για να το βγάλει στα περίπτερα. Μάλιστα προ ημερών επισκέφτηκε ττην εκτυπωτική μονάδα των Μπόμπολα - Ψυχάρη στο Κορωπί για να πάρει προσφορές ενώ έκανε επαφές και με τους αρμοδίους του.. 

Ποιοι δημοσιογράφοι υπερηφανεύονταν για τις επιδόσεις τους στο άθλημα των ΜΚΟ

Αυτή η ιστορία με τις ΜΚΟ θα φέρει στην επιφάνεια και ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα ονόματα από τον κόσμο της εφηρμοσμένης δημοσιογραφίας
Οχι μόνο πράσινα, αλλά και γαλάζια, μιας και στην περασμένη δεκαετία είχε απ' ό,τι ξέρουμε κυβερνήσεις αμφοτέρων των χρωμάτων.
Μερικοί μάλιστα καλοί επαγγελματίες περηφανεύονταν για τις επιδόσεις τους στο συγκεκριμένο άθλημα, κοιτώντας περιφρονητικά όλους τους υπόλοιπους που δεν το κατείχαν.
Οι πιο προχωρημένοι, πάντως, δεν έπαιζαν καν με ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες από το ελληνικό.. 

Δριμεία κριτική Μουλόπουλου στους άσπονδους... συναδέλφους του στα «Νέα»

Ευθεία επίθεση κατά των πρώην συνεργατών και «άσπονδων συναδέλφων» του στον ΔΟΛ εξαπέλυσε ο Βασίλης Μουλόπουλος με άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή». Ειδικά η κριτική του αρθρογράφου εστιάστηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» όπου διευθυντής τώρα είναι ο Χρήστος Μεμής, πρώην προιστάμενος του Β. Μουλόπουλου στο «Βήμα». Ο Β. Μουλόπουλος , προεξοφλεί το τέλος  του κόσμου της εφημερίδας του ΔΟΛ, την αποκαλεί το απόλυτο μιντιακό απορρυπαντικό και αναφέρει ότι λόγω του πλουραλισμού του ξεπλύματος "Των Νέων"  η πελατεία της εφημερίδας γίνεται όλο και..

Η αυλή της Ελλης, οι 3 απολύσεις και οι μακιγιέζ

Απίστευτο εκνευρισμό προκάλεσε στην Ελλη Στάη η αποκάλυψη της στήλης για τον «ανασχηματισμό» των αρχισυντακτών, Π. Ζαγοριανίτη, Γ. Βούλγαρη και Π. Μπαΐλη καθώς και για τις γκρίνιες της γενικής διευθύντριας, λόγω της χαλαρής ανταπόκρισης των χρηστών του The Toc. Eμφανώς δυσαρεστημένη από τα σχόλια που αναπαρήχθησαν στο Διαδίκτυο, έδωσε εντολή να απολυθούν οι τρεις αρχισυντάκτες, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τα δημοσιεύματα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέο γύρο αναταραχής  ενώ πυκνώνουν οι φωνές εντός της ιστοσελίδας που ονομάζουν το διαδικτυακό κανάλι «αυλή.gr».
Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι οι απολύσεις ήταν προαποφασισμένες μετά τις αλλαγές στην αρχισυνταξία που είχαν προηγηθεί. Οι Δ. Χατζημιχάλης και Κ. Γαλανού πήραν τις πρωινές βάρδιες και για πολλούς ήταν αναμενόμενη κατάληξη οι απολύσεις των τριών ώστε να ελαφρυνθεί και το.. 

Ξανά στα media η οικογένεια Λαμπράκη

Μία ομοιότητα με τον αείμνηστο πιστεύουμε ότι υπάρχει
Μπορεί η οικογένεια Λαμπράκη να μη διατηρεί πλέον μετοχικές σχέσεις με τον ΔΟΛ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διέρρηξε παντελώς τους δεσμούς της με τα media. Βλέπε το The Greek Cloud, την ιστοσελίδα πολιτιστικού ως επί το πλείστον αλλά και πολιτικού περιεχομένου που αναπνέει στο Ιντερνετ εδώ και μερικές ημέρες.
Οπως σημειώνεται στην ταυτότητα του site, το Greek Cloud ανήκει στην εκδοτική εταιρεία «Ιστός» με εκδότη τον Μανόλη Σαββίδη* (δικό του και το εξαιρετικά ενδιαφέρον περιοδικό «Ιστός» της δεκαετίας του '90) και διευθυντή τον Πάνο Θεοδωρίδη. Εκεί τονίζεται επίσης ότι: Το thegreekcloud.com περιέχει ιδέες, απόψεις και σχόλια, ενίοτε δε και ειδήσεις. Βγήκε στον αέρα για να μιλήσει για τα πράγματα που μας αφορούν και δεν τα βλέπουμε να.. 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Πόπη Χριστοδουλίδου: Γνωρίζω ποιοι έστησαν το σκηνικό εκφοβισμού...

...και  ποιοι εξέθεσαν την Εισαγγελία Αθηνών 

Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος και οι εργαζόμενοι στα media τάχθηκαν στο πλευρό της Πόπης Χριστοδουλίδου καταδικάζοντας την απόπειρα εκφοβισμού και στοχοποίησής της. Η «πειρατίνα» δημοσιογράφος διώκεται ποινικά με την κατηγορία... διαρροής μυστικών εγγραφων! Κι αυτό γιατί δημοσίευσε στο μπλογκ της αποκαλυπτικό ρεπορτάζ επικαλούμενη στοιχεία από το ΦΕΚ!!! Η Πόπη Χριστοδουλίδου έδωσε συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία όπου αφού επισημαίνει πως «Η Χούντα είναι εδώ!», αποκαλύπτει ότι γνωρίζει..