ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Πως ένας νεαρός αρθρογράφος (και γιος του Παντελή Καψή) γίνεται «φίρμα»!

Mετά τα επικριτικά σχόλια (όπως αυτό του Χρήστου Ράπτη) που δέχθηκε ο Γιάννης Παντελή Καψή αλλά κι ο ίδιος ο πατέρας του νεαρού αρθρογράφου, υπήρξε απάντηση του υφυπουργού ΔΤ.
Mιλώντας στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης και ερωτηθείς για το άρθρο του γιου του Γιάννη (aixmi.gr), στο οποίο χαρακτηρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ως "golden boy του κομματικού σωλήνα", ο Παντελής Καψής, υπερασπίζεται τον γιο του και το δικαίωμά του στην άποψη.
«Ο γιος μου είναι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής πολιτικών επιστημών και έγραψε ένα άρθρο. Δεν θεωρώ ότι είναι θεμιτό να εντοπίζεται η συγγενική του σχέση για να γίνει κριτική ή να υπερπροβληθεί οτιδήποτε άλλο. Αυτό το άρθρο είναι η δική του άποψη. Χαίρομαι που έχει άποψη, είμαι περήφανος που είναι ενεργός πολίτης και νομίζω ότι πρέπει να κριθεί για την άποψή του, όχι για τις συγγενικές του σχέσεις. Το θεωρώ πρωτοφανές ότι ξαφνικά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας..

Φασισμός ΑΕ και πάρτι απόψε στο Μεταξουργείο

Οι δημιουργοί του Debtocracy του Catastroika αλλά και της ραδιοφωνικής εκπομπής INFOWAR σας προσκαλούν το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου σε ένα μεγάλο πάρτυ για την οικονομική ενίσχυση του νέου ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες.H ομάδα της INFOWAR Productions επιλέγει τη μουσική της βραδιάς με αναφορές στα προηγούμενα ντοκιμαντέρ, τις εκπομπές του INFOWAR και όχι μόνο.
Ελάτε να συζητήσουμε τα νεότερα της παραγωγής και να ακούσουμε πολύ μουσική. Από τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου σας περιμένουμε στο ..

Ο Χρήστος Ράπτης, ο νεαρός Γ. Καψής και η απρονοησία του κηδεμόνα του..

Σκληρή κριτική ασκεί ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης, στον νεαρό αρθρογράφο Γιάννη Καψή, γιο του υφυπουργού Παντελή, για τα όσα γράφει στο σάιτ  aixmi.gr. Ο Χρ. Ράπτης αναφέρει ότι το άρθρο του Γ. Καψή, με τον τίτλο «Μια γραβάτα για τον Τσίπρα» είναι  μνημείο αμετροέπειας από τον ίδιο τον αρθρογράφο και μέγιστο δείγμα απρονοησίας του κηδεμόνα του!
Τα όσα γράφει ο Χρ. Ράπτης στο iefimerida,δεν είναι, λέει, προϊόν εμπάθειας προς την οικογένεια Καψή, αλλά λόγος συμπάθειας προς έναν νέο που -μάλλον- δεν καταλάβαινε τι έγραφε.
Τέτοια γράφει ο Ράπτης (και με τα οποία συμφωνούμε απόλυτα) αλλά τελικά έτσι θα κάνει φίρμα τον «μικρό» Καψή. Δεν πρέπει όμωςνα ξεχνά ότι υπήρξε κι αυτός νεαρός αρθρογράφος και ουκ ολίγες φορές υπήρξε αμετροεπής. Οπως δεν πρέπει να ξεχνά...

Παράνομη η εξέταση της Πόπης Χριστοδουλίδου στην κρατική Ασφάλεια!

Ως κατηγορούμενη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για μετάδοση στρατιωτικών μυστικών απολογήθηκε σε αστυνομικούς της κρατικής Ασφάλειας η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου.
Αυτό προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα της δικογραφίας, με αποτέλεσμα να μένει έκθετη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, που με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το βράδυ, υποστήριζε ότι είχε παραγγελθεί απλώς προκαταρκτική εξέταση για πλημμελήματα - σχετικά με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα peiratiko reportaz περί Λιμενικού Σώματος - και ότι ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί σε βάρος της..

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Δια υπόθεσίν σας...

Αστυνομικοί (απο το τμήμα Κερατσινίου) ζητούν απο καθηγήτρια να δώσει ονόματα μαθητών που μετείχαν σε σχολικές καταλήψεις. Και μετά, καλούν τους μαθητές στο τμήμα ...δια υπόθεσίν τους ! Η ιστορία αυτή που παραπέμπει σε άλλες μακρινές και μαύρες περιόδους της νεοελληνικής πραγματικότητας (σπουδαστικό ασφάλειας κ.α.), συνέβη μόλις δυο ημέρες πριν. Στην Ελλάδα του 2014.
Δεν ξέρω γιατί, τέτοια γεγονότα δεν παίρνουν πια την δημοσιότητα που τους πρέπει. Έχουμε περάσει άραγε σε μια εποχή συλλογικής αδιαφορίας; Λόγω οικονομικής ανέχειας, θεωρούμε υπερβολή και πολυτέλεια την ενασχόληση με τέτοια ζητήματα; Μήπως πιστεύουμε πως ετσι πρέπει να γίνεται; Να καλούνται 16χρονα παιδιά στα αστυνομικά τμήματα για να δώσουν εξηγήσεις επειδή μετείχαν σε μια σχολική κατάληψη;
Πάντως, τα ίδια τα παιδιά καταγγέλουν πολύ σοβαρότερα πράγματα. Τους ρώταγαν (οι αστυνομικοί).. 

«Αλίμονο, αν οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν την άδεια των δικαστών για να ερευνήσουν ένα θέμα»

«Αλίμονο, αν οι δημοσιογράφοι πρέπει να πάρουν την άδεια των δικαστών για να ερευνήσουν ένα θέμα». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης για την προληπτική λογοκρισία της εκπομπής του.
Χθες το μεσημέρι από το Πρωτοδικείο της Κω ζητήθηκε  από το Mega να σταματήσει τη μετάδοση του τρέιλερ των Πρωταγωνιστών του Σταύρου Θεοδωράκη  και να μην προχωρήσει τη μετάδοση της εκπομπής του για το Φαρμακονήσι που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη το βράδυ. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και τo Mega σήκωσε πολύ ψηλά το θέμα και με σκληρή γλώσσα κατήγγειλε το κρούσμα προληπτικής λογοκρισίας -μακάρι να το έκανε και για άλλες ανάλογες.. 

Για να μην πέσουμε σε κατάθλιψη...

Εμείς είμαστε! Περίμενες κάποιον άλλο; Είμαστε μια παρέα γραφιάδων – (δε)θελοντών εκτός των ΜΜΠ (Μέσων Μαζικής Προπαγάνδας). Τα τελευταία χρόνια της υποαπασχόλησης και της ανεργίας, για να μην πέσουμε σε κατάθλιψη, αποδεχτήκαμε κάθε πρό(σ)κληση και φιλοξενία και διακριθήκαμε στον ακτιβιστικό τουρισμό...
Επισκεφθήκαμε 46 πόλεις, μιλήσαμε με χιλιάδες ανθρώπους και γνωρίσαμε από κοντά εκατοντάδες νέα κοινωνικά δίκτυα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια σαν απάντηση στην κρίση.
Μέσα από μια διαρκή – συνεχιζόμενη έρευνα καταγράψαμε την δράση περισσότερων από 3.000 άτυπων ή θεσμοθετημένων οργανώσεων, κινήσεων, ομάδων και δομών δημιουργώντας ένα ανοιχτό θησαυροφυλάκιο ρηξικέλευθων ιδεών, κοινωνικής ευρηματικότητας, εφευρετικότητας και καινοτομίας που προσφέρεται ελεύθερα και..  

Οι τρικολόρε της Ακαδημίας και η... Ακαδημία Δημοσιογράφων!

Ακόμα και σωματεία του ιδιωτικού τομέα στα ΜΜΕ, όπως η ΕΤΕΡ και η ΕΤΕΡΜΘ, αλλά και σωματεία εκτός του χώρου των ΜΜΕ (πχ σωματείο Ιντρακόμ, διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, εργαζόμενοι Αμ. Φλέμιγκ, κλπ) κάλεσαν για συμμετοχή στη συναυλία των εργαζομένων της ελεύθερης ΕΡΤ και αρκετοί ήρθαν και κρέμασαν και τα πανό τους.
Η ΕΣΗΕΑ έλαμψε δια της απουσίας της ακόμα και από από ένα απλό κάλεσμα μέσω της ιστοσελίδας της. Δεν βρήκε τόσες μέρες χώρο για να κάνει έστω ένα τυπικό κάλεσμα. Βέβαια σήμερα Παρασκευή έχει συνάντηση με τον Κεδίκογλου και είχε φαίνεται άλλες ασχολίες. Μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και κάτι σχέδια για να ιδρυθεί "Ακαδημία Δημοσιογράφων", δουλειές με φούντες δηλαδή, με τη συναυλία θα.. 

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ανδρέας φιλούσε υπέροχα

«Μπήκε ξαφνικά στο γραφείο μου, με χαιρέτησε λέγοντάς μου "τι κάνεις, πρόεδρε;" και ...
με φίλησε στο μάγουλο».
Αυτά έλεγε με έκδηλη την έκπληξη στο πρόσωπό του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για τον  Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο οποίος τελευταίως όλο και συχνότερα περνά από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Πηγαίνει κατευθείαν στο γραφείο του Σπύρου Λυκούδη, δεν μιλάει σχεδόν με κανέναν και προχθές πήγε και στον πρόεδρο του κόμματος για να τον φιλήσει...

Σοβαρά προβλήματα σε ΣΚΑΪ και «Καθημερινή»

Tράπεζες, λουκέτα και υποθήκη στο Φάληρο - Τη δημιουργία Ιδρύματος σκέφτεται ο Αρ. Αλαφούζος

Η μάχη για τον μελλοντικό έλεγχο του συγκροτήματος του Φαλήρου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τους Θέμη και Γιάννη Αλαφούζο να αναζητούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ΣΚΑΪ και «Καθημερινή».
Οι περισσότεροι διαισθάνονται πως πλησιάζει η στιγμή της κρίσης, με όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά. Προς το παρόν, τα δύο αδέρφια έχουν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλά την μπάλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επόμενη μέρα θα τους βρει στο ίδιο επίπεδο.
Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι από τις επιλογές που θα κάνει ο «πατριάρχης» της οικογένειας, Αριστείδης Αλαφούζος, θα εξαρτηθεί στην κυριολεξία το..

Παράνομες όλες οι περικοπές των επιδομάτων

Σημαντική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Παράνομες κριθήκαν όλες οι περικοπές των επιδομάτων, που καταβάλλονταν σύμφωνα με την ΣΣΕ, από τους εργοδότες και δικαιώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απορρίφθηκε η αγωγή της ανώνυμης εταιρεία «ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» κατά δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», με την οποία ζητούσε να αναγνωριστεί ότι ορθώς η εταιρεία διατήρησε μόνο το βασικό μισθό και το επίδομα τέκνων, σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις του μνημονιακού νόμου και την υιοθέτηση της ΠΥΣ 6/28.2.12, που εκδόθηκε για την εφαρμογή του.
Η παραπάνω απόφαση έκρινε ότι, όλοι οι όροι της προϊσχύουσας ΣΣΕ αποτελούν, μετά τη λήξη της..

Νέα 48ωρη στην «Ελλάδα αύριο»...

...και τριμερής με Βρούτση για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους

Την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας αποφάσισαν  Ε.Σ.Η.Ε.Α.,  Ε.Π.Η.Ε.Α. και  Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ». Η απεργία αρχίζει από τις 5 μ.μ. της Πέμπτης, 13 Φεβρουαρίου έως τις 5 μ.μ. του Σαββάτου, 15 Φεβρουαρίου. Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων, καθώς και την αποπληρωμή του δώρου Χριστουγέννων. Η επιχείρηση οφείλει στους εργαζόμενους  δεδουλευμένους μισθούς πέντε έως οκτώ μήνων
Tην ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ με επιστολή της  προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,..

Κανόνι νερού τινάζει Τουρκάλα δημοσιογράφο στον αέρα!

Ολοι θυμούνται την εικόνα όπου Τούρκος αστυνομικός είχε ψεκάσει στο πρόσωπο με δακρυγόνο νεαρή διαδηλώτρια κατά την διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας στην Κων/πολη για να μην μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο το πάρκο Γκεζί.
Η εικόνα αυτή είχε εξοργίσει τότε τους Τούρκους και τους έβγαλε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του Ερντογάν και της αστυνομικής βιαιότητας. Διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν αρχικά μερικές δεκάδες Τούρκοι έγιναν παλλαϊκές και η μαζικότητά τους ήταν τέτοια που ανάγκασε τον Ερντογάν να πάρει πίσω τα σχέδιά του.
Σήμερα, τα βίαια επεισόδια επαναλήφθηκαν στην Άγκυρα, και μάλιστα μπροστά από το κοινοβούλιο. Στις πρωτοφανείς εικόνες φαίνονται διαδηλωτές κυριολεκτικά να εκσφενδονίζονται στον αέρα από.. 

Μήνυμα ολοκληρωτισμού η δίωξη στην Πόπη Χριστουδουλίδου

Η Χριστοδουλίδου έξω από τη ΓΑΔΑ με συναδέλφους της
Κάτω τα χέρια σας από την ελεύθερη ενημέρωση

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (ΕΣΗΕΑ)
 Η απειλή ποινικής δίωξης και μάλιστα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα κατά της μαχητικής δημοσιογράφου, συνδικαλίστριας και μέλους του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπης Χριστοδουλίδου από το κράτος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι ένα μήνυμα για τη σταδιακή επιβολή του ολοκληρωτισμού στην ενημέρωση.
Ο κρατικός μηχανισμός έδρασε ως κυβερνητικό παρακράτος στοχεύοντας τη δημοσιογράφο επειδή αποκάλυψε με μια απλή είδηση την επιχείρηση αναβάθμισης των μηχανισμών καταστολής. Και το έπραξε με το γελοίο επιχείρημα πως η δημοσίευση Φύλλου της Κυβερνήσεως είναι..

Ο Παπαχελάς ψάχνει λεφτά για την Καθημερινή

Το δύσκολο έργο της αναζήτησης χρηματοδότη φέρεται να έχει αναλάβει – μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξης Παπαχελάς, για λογαριασμό του Θέμη Αλαφούζου και των λοιπών μετόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ enimerosi24,ο δημοσιογράφος εθεάθη στην αρχή της εβδομάδας στον προθάλαμο μεγάλης τράπεζας περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά του για να επιχειρηματολογήσει – προφανώς – υπέρ των δυνατοτήτων των μετόχων του να στηρίξουν έναν νέο δανεισμό, μια αναχρηματοδότηση ή επιμήκυνση. Προφανώς το συγκεκριμένο φύλλο..

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Liberation

Την παραίτησή του και την αποχώρησή του από την εφημερίδα ανακοίνωσε ο διευθυντής της Liberation Νικολά Ντεμοράν. Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε αποκλειστικά στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde. Για πολλούς η παραίτηση του διευθυντή ήταν αναμενόμενη καθώς η Liberation  βρίσκεται εν μέσω σοβαρής κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο, στους μετόχους και τη σύνταξη της γαλλικής εφημερίδας.
«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του διευθυντή και να αποχωρήσω από τη Liberation. Η Liberation διέρχεται πλέον μία ανοικτή κρίση…θεωρώ ότι αποτελεί δική μου ευθύνη ως επικεφαλής να ξαναδώσω περιθώρια ελιγμών και διαπραγμάτευσης στις διαφορετικές πλευρές» δήλωσε.
Ο Νικολά Ντεμοράν ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας τον Μάρτιο 2011. Με την πάροδο του.. 

Ολοι καταδικάζουν το «χτύπημα» κατά της ελευθεροτυπίας

Θύελλα αντιδράσεων για τις μεθοδεύσεις κατά της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου που  βρέθηκε ποινικά ελεγχόμενη όταν ανέδειξε το θέμα με τη μετακίνηση των βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος με βάση διατάξεις του στρατιωτικού ποινικού κώδικα.
Η δημοσιογράφος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, κλητεύθηκε χθες να καταθέσει στο κτίριο της Κρατικής Ασφάλειας επειδή δημοσίευσε στο blog «Πειρατικό Ρεπορτάζ» (του οποίου έχει την επιμέλεια), την πληροφορία για τη μετακίνηση βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος σε «ευαίσθητους» στόχους εκτός… λιμανιού.
Η κλήτευση της Πόπης Χριστοδουλίδου, έγινε μετά την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα...

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το σακάκι του Ιωαννίδη

Στις 13 Φεβρουαρίου 1993, λίγο πριν τις 8 μ.μ, ο Γιάννης Ιωαννίδης έβγαλε το σακάκι του και το προσέφερε επιδεικτικά στον Σταύρο Τσανίδη. Το γεγονός δεν θα ελάμβανε ιστορικές διαστάσεις αν ο Τσανίδης ήταν μετρ εστιατορίου ή ιδιοκτήτης καθαριστηρίου. Όμως Τσανίδης ήταν διαιτητής μπάσκετ και το περιστατικό έλαβε χώρα στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ.
Έτσι συμβαίνουν αυτά. Ξαφνικά. Χωρίς σχέδιο και σκηνοθεσία. Κάθε μεγάλος άνδρας κάνει μία κίνηση, μία χειρονομία, που προσδίδει θεατρικότητα στην ιστορική προσωπικότητα. Ο Αλέξανδρος έκοψε τον γόρδιο δεσμό. Ο Ιούλιος Καίσαρας διέβη τον Ρουβίκωνα. Ο Ιωαννίδης έδωσε το σακάκι του στον Τσανίδη. Είκοσι χρόνια..

Δίωξη για κακούργημα διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις....

Το μήνυμα εστάλη. Οι δημοσιογράφοι το έλαβαν, άραγε;

Αφέθηκε, μεν, ελεύθερη μετά την πολύωρη κατάθεσή της στην Κρατική Ασφάλεια Αθηνών η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου, αφού όμως μετατράπηκε σε απολογία διότι, όπως της επισημάνθηκε, δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις.  Δηλαδή;  Να "κατεβάσει" από το peiratiko την σχετική ανάρτηση.  Όπως αναμενόταν, βεβαίως, η Πόπη, αρνήθηκε κι έτσι τώρα κατηγορείται για παραβίαση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα (!), σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να συλληφθεί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου...
Αυτά επιτάσσει η νέα τάξη πραγμάτων, η σύγχρονη "δημοκρατία" των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, η πολιτική των μνημονίων.  Αλήθεια, οι παπαγάλοι των γνωστών διαμορφωτικών μέσων ενημέρωσης..

Ολοι στο πλευρό της Πόπης Χριστοδουλίδου

Συναγερμός σε ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοφανή εισαγγελική παραγγελία –παρέμβαση στην ελευθερία του Τύπου, με την οποία διατάσσεται η συνάδελφος δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, να «κατεβάσει» από ειδησεογραφικό – ενημερωτικό μπλογκ την ανάρτηση είδησης και σχολίου που ενδιαφέρει το σύνολο του ελληνικού λαού και αφορά την φύλαξη ευαίσθητων στόχων από βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής της, μάλιστα, της κατέστη σαφές ότι θα επακολουθήσει η άσκηση ποινικής δίωξης και η παραπομπή της στα ποινικά δικαστήρια.
 Η κατεπείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αδικήματα που προβλέπονται στο στρατιωτικό ποινικό κώδικα (μετάδοση στρατιωτικών, μυστικών, μετάδοση μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας)  εις βάρος της συναδέλφου, που επιτελεί το καθήκον της κατά τρόπο απολύτως σύμφωνο με το νόμο και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, πρέπει να σημάνει συναγερμό σε ολόκληρο το δημοσιογραφικό κόσμο.
Η γενική αναφορά της στη φύλαξη ευαίσθητων στόχων από τους βατραχανθρώπους του Λιμενικού..

Η ΕΣΗΕΑ για το Πειρατικό

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή την εντολή της Εισαγγελίας
Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αντικείμενο τη διαρροή «στρατιωτικών μυστικών» από «δράστες» μη στρατιωτικούς, την οποία ανέλαβε να διενεργήσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας και αφορά σε δημοσίευμα στην ενημερωτική σελίδα « peiratikoreportaz.blogspot.gr », τονίζει ότι η όποια έρευνα δεν πρέπει να θέτει εν αμφιβόλω το δικαίωμα των δημοσιογράφων να ασκούν ελεύθερα το δημοσιογραφικό τους καθήκον με αποκαλύψεις κατόπιν τεκμηριωμένης έρευνας.
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιζόμαστε σταθερά και αδιαπραγμάτευτα το δικαίωμα όλων των

Αγριεύει ο πόλεμος Γιαννακόπουλου - Αλαφούζου

Στα «μαχαίρια» ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αφορμή ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ιδιοκτησίας του πρώτου.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θεώρησε δυσφημιστικό τρεπορτάζ της εκπομπής «Δίκη», το οποίο αναφέρεται σε δικαστική του υπόθεση σχετικά με  τις υβριστικές εκφράσεις του σε βάρος των διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος το 2013 με τον Ολυμπιακό.
Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ κάνει γνωστό ότι θα κινηθεί νομικά με μηνύσεις και αγωγές κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της ιδιοκτησίας του, καθώς θεωρεί ότι το ρεπορτάζ σπιλώνει την.. 

Μειώσεις μισθών 20% στην εφημερίδα Αυγή

Σε μεσοσταθμική μείωση μισθών κατά 20% προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η εφημερίδα ΑΥΓΗ επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το fpress.gr έχει συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή εργαζομένων προκειμένου να διαπραγματευτεί με την εργοδοσία τον τρόπο που θα γίνει η μείωση μισθών ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους κατά 20%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στα υψηλά κλιμάκια αμοιβών η μείωση θα είναι μεγαλύτερη του 20% και στα χαμηλά αισθητά χαμηλότερη.
 Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα η ΑΥΓΗ δεν έχει προβεί σε καμία μείωση μισθών και τηρεί τη..

Η ανεξάρτητη και αληθινή δημοσιογραφία...

...δεν σκιάζεται, δεν υποκύπτει, δεν παραδίδεται!

της Πόπης Χριστοδουλίδου (μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, μέλος της ΕΣΗΕΑ)

Όταν υπηρετείς με αυταπάρνηση την αλήθεια και την δημοσιογραφία, 34 χρόνια απροσκύνητος και φανατικός οπαδός της ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών δεν...σκιάζεσαι.
Όταν πρώτο σου και κυρίαρχο μέλημα είναι να στηρίζεις τους εργαζόμενους, τους περήφανους
Έλληνες ναυτεργάτες, τους απόμαχους του κύματος, τους ένστολους, που ενώ κάνουν την δουλειά τους,  αδικούνται, τους πολιτικούς υπαλλήλους ενός υπουργείου, που τους... τσαλαπατά, τους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης  Περάματος και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τους εργάτες του λιμανιού, δεν πτοείσαι..

Mega: ο Ανδρεούλης στη θέση του Τσίγκα

** Αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του MEGA, ο Ηλίας Τσίγκας… Την περασμένη Πέμπτη, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε αντικατάσταση του στελέχους που έχει εκδηλώσει την επιθυμία να απαλλαγεί των καθηκόντων του. Πιθανότερος διάδοχος του Ηλία Τσίγκα, φέρεται ο οικονομικός διευθυντής του καναλιού, Θάνος Ανδρεούλης.
** Mε ελάχιστη διαφορά πάνω από την Βουλγαρία στην Ευρώπη και στην 99η θέση παγκοσμίως κατατάσσουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) την Ελλάδα αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου: Η βουτιά αποδίδεται αφ’ ενός στο κλείσιμο της ΕΡΤ και αφ΄ ετέρου στην ασφάλεια των δημοσιογράφων, τόσο εξαιτίας.. 

Δικαστική περιπέτεια χωρίς τέλος για την οικογένεια Γ. Κουρή

Αθώος ο Ανδρέας Γ. Κουρής για τα χρέη του Alter προς το ΙΚΑ

Aθώoς ο Ανδρέας Γ. Κουρής για την υπόθεση των οφειλών του Alter προς το ΙΚΑ. Το δικαστήριο δέχθηκε πως δεν ήταν εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της “Ελεύθερης Τηλεόρασης” και επομένως δεν έφερε διοικητική ευθύνη.
Συγκεκριμένα ο δικηγόρος Θέμης Σοφός με δήλωσή του γνωστοποίησε: «Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2014, τον Ανδρέα Κουρή του Γεωργίου από την κατηγορία της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ, ποσού 1.996.459,09 Ευρώ, οφειλομένων από την επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ» (ALTER CHANNEL), δεχόμενο ότι ήταν μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και Αντιπρόεδρος χωρίς εκτελεστικές ή εκπροσωπευτικές της εταιρείας αρμοδιότητες».
Οι δικαστικές περιπέτειες της οικογένειας Κουρή, που συνεχίζονται, ξεκίνησαν τον Απρίλιο..

Επιστολή στον Βρούτση για τις αυθαιρεσίες Μπόμπολα

Τριμερή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, ζητάει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στα αθλητικά μέσα του ομίλου Μπόμπολα.
Η Ενωση με επιστολή που έστειλε  ζητάει να οριστεί  τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργού, των εκπροσώπων του σωματείου και των εργαζομένων καθώς και των εκπροσώπων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «SPORT PLUS A.E.E.», η οποία εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής, οδός Εμμανουήλ Μπενάκη, αρ. 5 και εκπροσωπείται νόμιμα (η εταιρεία  εκδίδει την αθλητική εφημερίδα «GOAL NEWS» και λειτουργεί και τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA»).
Η ΕΣΗΕΑ ζητάει την τριμερή προκειμένου «να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση..

Πως το σκοτάδι κατάπιε τον κατάλογο με τους επιτυχόντες

Γκάφα ολκής με τη λίστα ΝΕΡΙΤ

Πώς το είχε πει ο Σίμος Κεδίκογλου, όταν κατέβασε τους διακόπτες στην ΕΡΤ; Α, μάλιστα, το θυμήθηκα: «Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο που το βλέπουν όλοι». Οπως είδαν όλοι, θα συμπλήρωνα εγώ, τη λίστα με τους επιτυχόντες δημοσιογράφους στη ΝΕΡΙΤ.
Να το πάρουμε από την αρχή το στόρι για να μην μπουρδουκλωνόμαστε. Τις αιτήσεις των δημοσιογράφων, ως γνωστόν, ανέλαβε να τις επεξεργαστεί η ICAP. Πρόκειται για το πρώτο μέρος της διαδικασίας, που αν δεν γίνει καμιά στραβή και καμιά ανάποδη, είναι απολύτως αδιάβλητο. Κι αυτό γιατί τα μόρια ορίζονται με αυστηρότητα στην προκήρυξη. Τρεις οι ξένες γλώσσες, τρεις ο χειρισμός κομπιούτερ, έξι το πτυχίο. Και πάει λέγοντας.
Ελα όμως που η ICAP είχε κάποια θεματάκια με την επεξεργασία. Διότι μόλις τον παρουσίασε τον.. 

Ο ανοιχτοχέρης Τράγκας, ο ανήσυχος Πίκουλας και ο αναβλητικός Γιαννακόπουλος

** Ο γνωστός ανοιχτοχέρης εκδότης - δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας συζητάει και εξετάζει λέει σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει το χέρι στην τσέπη και να χρηματοδοτήσει εβδομαδιαία «αντιμνημονιακή» εφημερίδα. Περισσότερο με ανέκδοτο ακούγεται... Αντίθετα πιο σοβαρή δείχνει η πληροφορία που θέλει εκδότη ημερήσιας πολιτικής εφημερίδας να ενδιαφέρεται για το συγκρότημα της «ναυτεμπορικής»
 ** Αναβάλονται τα σχέδια να επανακυκλοφορήσει ως εβδομαδιαίο φύλλο, η εφημερίδα Newsbomb. Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της DPG Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επανασχεδιάζει την στρατηγική του στα ΜΜΕ και πάει πίσω κάποιους από τους αρχικούς σχεδιασμούς του. Χώρια που στα Μέσα..

Αλλαγές στο Καρφί

Πολλές αλλαγές στην εφημερίδα «Στο Καρφί». Αλλαγές και στον σχεδιασμό και στην θεματολογία και στο στελεχιακό δυναμικό.. Με την εφημερίδα, που ίδρυσε ο Νίκος Κακαουνάκης, έχουν ξεκινήσει συνεργασία γνωστοί και μη εξαιρετέοι δημοσιογράφοι. Ανάμεσά τους ο μιντιογράφος Νίκος Νικητέας και ο Κώστας Μάρδας.
Αλλαγές έγιναν και στην ηγετική ομάδα της εφημερίδας καθώς αποχώρησε για άγνωστους λόγους ο μέχρι πρότινος (και επί δυό χρόνια) διευθυντής Γιάννης Αντύπας και την ευθύνη έκδοσης ανέλαβε.. 

Ανευρος και πληκτικά προβλέψιμος

Φυσικά, μόνο μπρα ντε φερ δεν ήταν. «Πάμε για ύπνο Κατερίνα – έστω Πέτρο» θα της ταίριαζε καλύτερα, ίσως, ως τίτλος. Εκπομπή, παρά τις προσδοκίες, κάτω του μετρίου.
Με έναν παρουσιαστή – παρά την φασαριόζικη ιδιοσυγκρασία του – άνευρο και πληκτικά προβλέψιμο.
Αντί για μπρα ντε φερ είδαμε ένα μελό «αυτή είναι η ζωή σου», μ’ ένα καλεσμένο, τον Γρηγόρη Βαλιανάτο, που επανέλαβε όλα όσα ξέραμε γι’ αυτόν και που ο ίδιος με διάφορες αφορμές, έχει πει τόσες φορές.
Μια εκπομπή, που δεν είχε να καταθέσει τίποτα το καινούργιο. Αδιάφορη, εντελώς...

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η χλωρίδα του εντέρου, το Activia και ο δημοσιογράφος

Oλα για την υγεία tou

Toν γνωρίσαμε μέσα από εκπομπές υγείας στην τηλεόραση. Τα τελευταία δύο -τρία χρόνια από την εκπομπή του στο Mega μας έδινε συμβουλές -μέσω ειδικών- για την υγεία μας. Πως θα προστατευτούμε από το έμφραγμα, από το διαβήτη, τι πρέπει να κάνουμε για την σωστή λειτουργία του εντέρου μας κλπ, κλπ.
Εδώ και λίγο διάστημα τον είδαμε να εμφανίζεται πάλι στην τηλεόραση και ως ειδικός, μας λέει να προσέξουμε το πεπτικό μας σύστημα και την χλωρίδα του εντέρου. Στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν διαφημιστικό τρέιλερ της επόμενης εκπομπής του. Ανακαλύψαμε όμως έκπληκτοι ότι ο τηλεοπτικός «γιατρός» διαφήμιζε το γιαούρτι Activia της Danone και τα οφέλη του. Η εν λόγω φίρμα μάλιστα επαίρεται για το ότι βασικός «πρωταγωνιστής» της νέας τηλεοπτικής..

Γιατί ο Άδωνις θέλει το ακαταδίωκτο για τους τραπεζίτες που έδωσαν θαλασσοδάνεια στα κόμματα;

Σήμερα έγινε αυτό, στον Real FM στην εκπομπή του Χατζηνικολάου. Ο Χατζηνικολάου ρώτησε τον Άδωνη για τη ρύθμιση που πέρασε στη Βουλή, βάσει της οποίας απαλλάσσονται ευθυνών όσοι διαχειρίστηκαν, στις τράπεζες, τους φακέλους των δανείων των κομμάτων, τα τελευταία χρόνια.
Ακούστε πώς δικαιολόγησε τα αδικαιολόγητα αυτός ο άνθρωπος:
«Καταλαβαίνω ότι η κοινωνία έχει ένσταση προς αυτό αλλά να το πω ανάποδα. Αν υποθέσουμε ότι ένα κόμμα έχει πάρει δάνειο με πολιτική παρέμβαση, την εποχή του πάρτι. Ας πάρουμε την ακραία εκδοχή. Αυτό σημαίνει ότι έχει ποινικές ευθύνες αυτός που είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας;».
Ο Χατζηνικολάου έκανε follow up ρωτώντας τον υπουργό: «Αυτό θα το κρίνετε εσείς ή η

Ο φαλλοκράτης και ο... γατουλογαμούλης

Με τον Πέτρο Κωστόπουλο και την Τζένη Μπαλατσινού χαριεντιζόταν και διασκέδαζαν μαζί, πρωί - πρωί στο Μega, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος. Οι τηλεπαρουσιαστές και ειδικά ο «μάγκας» Κωστόπουλος δεν  θα μπορούσε να μην τον ρωτήσει για την περίφημη ατάκα του για τη μισή Ελλάδα, με τον «σεμνό» Τατσόπουλο να αστειευεται και να καυχιέται για τις επιτυχίες του στο γυναικείο φύλλο. Μάλιστα ο Τατσόπουλος αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο έριχνε τις γυναίκες, διαχωρίζοντας τη θέση του από τον «φαλλοκράτη Κωστόπουλο».
« Εγώ δεν ήμουν ποτέ φαλλοκράτης. Εσύ ήσουν φαλλοκράτης!» είπε ο ένας Πέτρος στον άλλο..

Και κλάμα οι μιντιάρχες!..

** ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ της πιάτσας λένε ότι τα δάνεια δεν φτάνουν για όλα τα μαγαζιά. Και ότι κάποιοι θα πάρουνε, αλλά κάποιοι άλλοι που παριστάνουν τους σίγουρους θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Το καταγράφω, γιατί όπου να 'ναι θ' αρχίσουν την κλάψα και ποιος τους ακούει..
** ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ της διαφημιστικής δαπάνης, όπως τη μέτρησε η Media Services. Αφού λοιπόν σημειώσω (για να μην παρεξηγιόμαστε...) ότι ο Ιανουάριος δεν είναι ο μήνας που πρέπει να παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά όταν θέλουμε να μάθουμε προς τα πού φυσάει ο άνεμος, δεν μπορώ να μην εντυπωσιαστώ από τη σημαντική αύξηση που καταγράφεται: +26,25% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013, ήτοι 76.753.432 ευρώ δαπάνη φέτος από 60.793.039 ευρώ δαπάνη πέρσι. Εννοείται ότι το καράβι το σέρνουν τα κανάλια με κολοσσιαία άνοδο +46,06% (40.103.746 ευρώ από 27.457.512 ευρώ), ενώ εξωφρενική.. 

Τι λέει η ΝΕΡΙΤ για τη «λίστα»

 Τεράστιο θέμα αξιοπιστίας εγείρεται μετά την δημοσίευση της λίστας επιτυχόντων δημοσιογράφων κι όχι μόνο, της ΝΕΡΙΤ στο διαδίκτυο και την απόσυρσή της μέσα σε λίγα λεπτά! Για το θέμα η ΝΕΡΙΤ απάντησε με ανακοίνωσή της:

Σχετικά με δημοσιεύματα σε ιστολόγια περί των «αποτελεσμάτων» της προκήρυξης για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. επισημαίνει τα ακόλουθα:
Στην παρούσα φάση επεξεργασίας των στοιχείων από τον τεχνικό σύμβουλο, δεν υφίσταται καν ο προβλεπόμενος στην Προκήρυξη προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων, ο οποίος θα καταρτισθεί μετά την επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσαν οι υποψήφιοι στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωσή τους.
Η επαλήθευση αυτή θα γίνει με βάση τα στοιχεία που θα κληθούν να υποβάλουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι, προκειμένου να τεκμηριώσουν τόσο τα τυπικά τους προσόντα όσο – ιδίως – την..

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ

Bάλτε στο πρόγραμμά σας: Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη στις 20.30 στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ

 Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι ΕΡΤ, που κρατούν,  με την στήριξη ανθρώπων του πολιτισμού, κινημάτων, φορέων και κάθε αλληλέγγυου  αγωνιστή, ακόμα ζωντανή την  ΕΡΤ,  μέσω  ERTOPEN - ΕΤ3 - ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ κεντρικά και στην περιφέρεια με τις τοπικές ΕΡΑ  σε όλη την Ελλάδα και στη διασπορά. 
Την ΠΕΜΠΤΗ 20.30 στις 13 ΦΛΕΒΑΡΗ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ-
στο  ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΖΩΝ ΚΕΝΕΝΤΥ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.
Πάμε λοιπόν! Πέντε μήνες μετά την ιστορική συναυλία της Ραδιοφωνίας στις  11 Σεπτεμβρίου, καλλιτέχνες ενώνουν ξανά τις φωνές τους τραγουδώντας για την ΕΡΤ και τη Ραδιοφωνία .
Συμμετέχουν εκπροσωπώντας ένα ευρύτατο φάσμα της ελληνικής μουσικής:..

Στη δημοσιότητα τα ονόματα δημοσιογράφων που εμπλέκονται σε σκάνδαλα με τραπεζικά δάνεια...

Δώστε στη δημοσιότητα ονόματα δημοσιογράφων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα τραπεζικά δάνεια (ΤΤ κλπ) προκειμένου να αποφευχθεί η κατασυκοφάντηση ολόκληρου του κλάδου, που αυτή τη στιγμή, μετρά εκατοντάδες ανέργους και άπορους εργαζόμενους. Αυτό ζητάει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, που παρακολουθεί πληροφορίες και δημοσιεύματα, που εμπλέκουν και δημοσιογράφους στα εξεταζόμενα σκάνδαλα με τα τραπεζικά δάνεια.
Είναι αυτονόητο, ότι τυχόν ανάλογες περιπτώσεις αποδοκιμάζονται απόλυτα, καθώς έρχονται σε πλήρη αντίθεση όχι μόνο με την δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά και με την επιβαλλόμενη..

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ποιοι είναι οι βουλευτές που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό

Και ποιοι κάνουν λόγο για σικέ παιχνίδι

Οι βουλευτές Βασίλης Καπερνάρος (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Βασίλης Κικίλιας (ΝΔ) και Μαρία Ρεπούση (Δημοκρατική Αριστερά), είναι οι τρεις βουλευτές που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Από τον πρώτο έλεγχο της λίστας των 24.710 εμβασμάτων που βγήκαν στο εξωτερικό, προκύπτει επίσης ότι την περίοδο 2009-2012 χρήματα στο εξωτερικό έβγαλαν επίσης οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου.
Η αποκάλυψη ότι τρεις βουλευτές έβγαλαν στο εξωτερικό περίπου 3,5 εκατ.ευρώ έγινε από το «Πρώτο Θέμα». Η εφημερίδα όμως αναφερόταν συγκεκριμένα σε 3 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κι έτσι κάποιοι άρχισαν να μιλούν και για «περίεργα και στημένα παιχνίδια» από..

Και ο Φιλιππίδης ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατ. ευρώ

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατομμυρίων ευρώ αφέθηκε ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, Μαρίας Αυγήτα, και του ανακριτή, Γιώργου Ανδρεάδη, μετά τη μαραθώνια απολογία του που κράτησε σχεδόν 10 ώρες για το σκάνδαλο της χορήγησης επισφαλών δανείων από το Τ.Τ.
Ο  Φιλιππίδης που κατηγορείται για απιστία και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είναι ο ένατος στη λίστα των κατηγορουμένων (Κοντομηνάς κλπ) για το Ταχυδρομικ'ο Ταμιευτηρίου, ο οποίος μετά την απολογία του στον ανακριτή αφήνεται ελεύθερος.
Στον Φιλιππίδη επιβλήθηκαν, επίσης, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα..

Οταν η Αριστερά τροφοδοτεί, με «ταλέντα», το μιντιακό Σύστημα

Για τους πρώην αριστερούς που είτε άλλαξαν τάξη καταλήγοντας καπιταλιστές και στυλοβάτες του καπιταλιστικού συστήματος, είτε πάλεψαν από αριστερά δημοσιογραφικά μετερίζια και σήμερα κατάντησαν φερέφωνα των αστών, κάνει λόγο στο άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης στην Real news. Ο Πασαλάρης δεν ξεχνάει τον εαυτό του. Και έχει ιδιαίτερη σημασία η περίπτωση του. Ξεκίνησε από γραμματέας της ΕΠΟΝ στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας, υπήρξε διευθυντής του «Ριζοσπάστη» φυλακίστηκε, εξορίστηκε, κινδύνευσε να χάσει την ίδια του την ζωή για να καταλήξει ένας δεξιός δημοσιολόγος.
Ας το προσπεράσουμε αυτό και ας παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το κείμενο του που παρουσιάζει ενδιαφέρον αφού αναφέρει ονόματα των οποίων η πολιτική διαδρομή δεν είναι πολύ γνωστή:
«Πέφτει απ’ τα σύννεφα σήμερα κάθε νεαρός αριστερός όταν μαθαίνει ότι μερικοί από τους κορυφαίους παράγοντες της δημόσιας ζωής έχουν αριστεροί προέλευση. Και μόνο στον κρίσιμο..

Nέες περικοπές μισθών στον Πήγασο - Φόβοι και για νέο κύμα απολύσεων

Στην τέταρτη περικοπή των μισθών στους δημοσιογράφους των αθλητικών Μέσων του Ομίλου (Goal News, Sentra FM και Sentragoal.gr) προχώρησε ο Φώτης Μπόμπολας. Με τον τρόπο αυτό και με τις νέες ατομικές συμβάσεις που καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν, ο ιδιοκτήτης του ΠΗΓΑΣΟΥ, όχι μόνο απαξιώνει πλήρως τα τρία αθλητικά Μέσα του Ομίλου του και την ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν, αλλά προσπαθεί να καταλύσει και κάθε εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων σε αυτά.
Την ίδια ώρα, ο Φώτης Μπόμπολας αρνείται να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με την ΕΣΗΕΑ, εμμένοντας στην απόφασή του για νέες περικοπές, που όχι απλά είναι οι τέταρτες που γίνονται στα αθλητικά Μέσα του «Ομίλου», αλλά προστίθενται στις δεκάδες των απολύσεων που έχουν γίνει σε αυτά και οι οποίες..

Το «ψώνιο» του Χρήστου Μεμή

Tα Νέα, οι μαθητικές εφημερίδες κι ο «αθόρυβος εργάτης» της Μιχαλακοπούλου

«Ολοι οι δημοσιογράφοι στα μαθητικά τους χρόνια έχουν κάποια απόπειρα έκδοσης εφημερίδας. Σε σχέση με αυτό που έκανα εγώ τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως μαθητής Γυμνασίου, οι σημερινές μαθητικές εφημερίδες είναι πολύ καλύτερες. Τα παιδιά μάς βάζουν τα γυαλιά».
Αυτό σχολίασε ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ανοίγοντας την εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του 20ού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Εφημερίδων. Ο Χρήστος Μεμής αποκάλυψε έτσι ότι το «ψώνιο» να γίνει δημοσιογράφος και να κάνει καριέρα στις εφημερίδες, το είχε από μικρός!
Η άποψή μας για τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» είναι γνωστή. Πρόκειται για έναν αφανή «εργάτη» της Μιχαλακοπούλου που ξημεροβραδιάζεται στον ΔΟΛ κι αυτό όχι μόνο επειδή είναι..

Οι μαύρες μέρες μιας εφημερίδας

Η «Λιμπερασιόν», ένα φύλλο της αριστεράς στη Γαλλία στην υπηρεσία μιας μαχητικής δημοσιογραφίας, αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση την οποία η μέτοχοί της θέλουν να αναχαιτίσουν μεταμορφώνοντας την καθημερινή αυτή εφημερίδα σε «μηχανή εκκόλαψης επιχειρήσεων», κάτι που αρνείται σύσσωμη η σύνταξη.
Σ' ένα πολύ σπάνιο και απίθανο πρωτοσέλιδο, η "Λιμπέ" έχει στο φύλλο ένα τίτλο εν είδει μανιφέστου: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, όχι ένα εστιατόριο, όχι ένα κοινωνικό δίκτυο, όχι ένας.. 

Οι δώδεκα δημοσιογράφοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Στον εισαγγελέα ο ογκώδης φάκελος για τις πάσης φύσεως «διευκολύνσεις» 

Δώδεκα ήταν οι απόστολοι του Ιησού, δώδεκα είναι και οι απόστολοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο λόγος για δημοσιογράφους που έτυχαν πάσης φύσεως διευκολύνσεων από το πιστωτικό ίδρυμα. Οχι για τίποτις λόγους ύποπτους, αλλά «για να είμαστε φίλοι» ρε παιδάκι μου.
Για να έχουμε μια σχέση ζωντανή, φιλική, αγαπητική που λέει και η Εκκλησία.
Για το λόγο αυτό, εγώ τουλάχιστον τη βρίσκω ανεξήγητη έως απάνθρωπη την πρωτοβουλία να επιληφθεί των περιπτώσεών τους η Δικαιοσύνη. Δεν ήμουνα εκεί για να το δω το έργο, αλλά όπως λένε κάτι γνωστοί που έτυχε να περνούν εμπρός από ανοιχτές πόρτες, ένας ογκώδης φάκελος..

Το Star «ξεφορτώνεται» τα μπλοκάκια...

Αναστάτωση στον τηλεοπτικό σταθμό Star καθώς έγινε γνωστό ότι επίκειται κύμα μαζικών απολύσεων. Στο στόχαστρο της διοίκησης είναι σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσίων. Ηδη έχουν ενημερωθεί οι επικεφαλής των τμημάτων και οι αρχισυντάκτες των εκπομπών για τις περικοπές προσωπικού που θα πρέπει να γίνουν το προσεχές διάστημα. Οι απολύσεις εργαζομενων με μπλοκάκι θα γίνουν από όλα τα τμήματα και θα αφορούν τόσο τεχνικούς όσο και δημοσιογράφους. Στόχος της διοίκησης..

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η μαθητεία στο Κολλέγιο, τα πούρα στο Κολωνάκι και η εμπλοκή Καραμανλή

Μόνος κι έρημος στη ΓΑΔΑ ο Αγγελος Φιλιππίδης

Ο Αγγελος Φιλιππίδης αύριο το μεσημέρι θα απολογηθεί ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ την ίδια στιγμή οι παλαιοί του φίλοι τον έχουν ξεχάσει... Παλιά όλοι τον ήθελαν στην παρέα τους. Σήμερα θέλουν να τον θυμούνται -δημόσια τουλάχιστον- λίγοι.
Από την ισχυρή θέση του προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.), τις εξουσιαστικές θέσεις της δεκαετίας του '90 σε διάφορες εταιρείες του Χρηματιστηρίου, το αγαπημένο παιδί των media λόγω γνωριμιών και κυρίως χορηγιών,..

Ποιος θα είναι ο επόμενος τηλεοπτικός αστήρ που θα δει πρωτοσέλιδο το δάνειό του;

Οσα με ρώτησε η TV

Και κάπως έτσι μπαίνουμε στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν. Με τον Antenna να κατέχει την αδιαμφισβήτητη πρωτιά, το Mega και τον Alpha να διαγκωνίζονται για τη δεύτερη θέση, τα τούρκικα σίριαλ να έχουν πάρει την κάτω βόλτα, την ελληνική παραγωγή να αναπνέει έστω και με μηχανική υποστήριξη, τη Δούκισσα Νομικού να αναπαύεται στις δάφνες της, την Ελλη Στάη να ξεκινά την κατάκτηση του (κυβερνο)διαστήματος, τον Σταμάτη Μαλέλη να ανεβάζει στροφές στο Φάληρο.
 Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, θα ήταν αδύνατον να μη με πιάσει απ' το μανίκι η TV και να μου απευθύνει μερικές πολύ κρίσιμες ερωτήσεις:
* Υπάρχει πιο σοβαρό ύφος απ' αυτό που παίρνει η Φαίη όταν ακούει τη Λίτσα Πατέρα;
* Δηλαδή άμα πρότειναν στη Στάη να παρουσιάσει κεντρικό δελτίο ειδήσεων, θα απαντούσε..

Ολοι οι άνθρωποι του Μελισσανίδη στα media

Νέες επαφές με τον μέτοχο του ΟΠΑΠ για τον «Ελεύθερο Τύπο»

Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» δεν περνάει και τις καλύτερες των ημερών της (κυκλοφοριακά και οικονομικά) μετά το λουκέτο της Γιάννας και την επανέκδοσή της από τους Σκαναβή - Μπενέκο  (κυκλοφοριακά και οικονομικά) και μόνο ένας σοβαρός επενδυτής θα μπορούσε να την επαναφέρει σε κανονικούς ρυθμούς... Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι το Μαξίμου και ο Σαμαράς ενδιαφέρονται τα μάλα για την τύχη και το μέλλον της «ναυαρχίδας» τους στα μίντια, τον «Ελεύθερο Τύπο» και αναζητούν, μέσω των Σκαναβή- Μπενέκου, επενδυτή να αναλάβει το κόστος για την επιβίωση και την αναβάθμιση του φύλλου.
Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες οι οποίες θέλουν ανάμεσα στους.. 

Ο Αντίχριστος είναι Σουηδός!

Λύνεται το μυστήριο γιατί ξεπουλάει η «Ελεύθερη Ώρα» όπως και το σε ποιους απευθύνεται ο Σαμαράς όταν δηλώνει πως μιλάει με τον Θεό

Η μητέρα είναι ο προσωπικός μου βαθμονομητής όσον αφορά θρησκευτικά θέματα. Πρόκειται για ένα άτομο, το οποίο είναι τυπικά και ουσιαστικά θρησκευόμενο. Δεν τηρεί, δηλαδή, μόνο τα καθήκοντα ενός πιστού κατά γράμμα, αλλά διαθέτει και τις αρετές που προβάλλει ο χριστιανισμός. Δεν είναι, φυσικά, αγία, αλλά εκτιμώ απεριόριστα την ανεκτικότητά της απέναντι στη διαφορετικότητα -ενίοτε και στην πρόκληση, ηθελημένη ή μη. Και το διευκρίνιζω, γιατί δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που την ενοχλούσα με αιρετικές ερωτήσες, ίσα-ίσα για να τη δοκιμάσω. Προς δική μου απογοήτευση, οι διαμαρτυρίες της -όποτε αυτές υπήρχαν- ξεκινούσαν με..