ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Οι μίζες για τα εξοπλιστικά και τι (δεν) έγραφε ο Ψυχάρης το 1998

Τώρα είναι εύκολο να μιλά κάποιος για μίζες και να καταγγέλλει τους πρωταγωνιστές των «λαδωμένων» εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αλλά τι έλεγαν πριν από λίγα χρόνια οι σημερινοί τηλε-εισαγγελείς;  
Οι αποκαλύψεις για το εκτεταμένο λάδωμα πολιτικών και στρατιωτικών που συνόδευσε τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα της περασμένης εικοσαετίας καλά κρατούν. Ποια υπήρξε όμως η στάση των κυρίαρχων ΜΜΕ απέναντι σ’ εκείνη την ξέφρενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος – όχι τώρα, που όλοι ξορκίζουν το κακό, αλλά τη στιγμή που αυτό υλοποιούνταν;
Αν πιστέψουμε το έγκυρο «Βήμα» του 1998 με τον τότε διευθυντή Σταύρο Ψυχάρη, το δίδυμο.. 

Ανεπιθύμητος στο Καπανδρίτι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος!

Τελικά πουλήθηκε η βίλα των 400 τ.μ;

Μικροχώρι Καπανδριτίου. Ο πρώην -πανίσχυρος επί κυβέρνησης Κώστα Καραµανλή- υπουργός Θοδωρής Ρουσόπουλος και η δηµοσιογράφος σύζυγός του, Μάρα Ζαχαρέα δεν µένουν πια εδώ. ∆εν είναι µόνο ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν περισσότερο µε την πολυτελή ζωή και τα χλιδάτα σπίτια τους. Είναι και το ότι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος είναι ανεπιθύµητος ακόµη και στη µικρή αυτή κοινότητα της βόρειας Αττικής...
Οι διαµαρτυρίες των πολιτών για την κατάσταση της χώρας, που βυθίζεται στο σκοτάδι έφτασαν μέχρι την πόρτα του πρώην πανίσχυρου υπουργού Θεόδωρου Ρουσόπουλου, όπου του άφησαν το μήνυμα: «Δώστε πίσω τα κλεμμένα»!
Το 2005 η απόκτηση του πολυτελούς ακινήτου των 400 τ.μ. σε οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων στο..

Αποκαλύψεις για Ψυχάρη, Μπόμπολα, Κόκκαλη και τραπεζίτες

Eξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα αποκαλύπτει ο Πάνος Καμμένος αυτή την Κυριακή στην εφημερίδα Το Χωνί. O πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλάει με (διευθύνσεις και ονόματα) για τον ρόλο των Ψυχάρη, Μπόμπολα, Κόκκαλη και την σχέση τους με τους τραπεζίτες.
Το Χωνί αποκαλύπτει ακόμη την επιστολή του επικεφαλής της ΔΕΗ, Αρθρούρου Ζερβού, που απαιτεί από τον πρόεδρο της Κομισιόν να βάλει φόρο στο ηλεκτρικό από λιγνίτη, τη βασική πρώτη ύλη της ΔΕΗ! Δηλαδή την ώρα που ο µέσος Ελληνας παθαίνει πολλαπλά εγκεφαλικά κάθε φορά που ανοίγει το..

Με δύο αρχισυντάκτες αναπλήρωσαν το κενό του Μαχαίρα

Mε δύο αρχισυντάκτες ενισχύθηκε η διευθυντική ομάδα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, μετά την αποχώρηση του Χρήστου Μαχαίρα ο οποίος αποφάσισε να συνδράμει τον Φώτη Κουβέλη από τη θέση του εκπρόσωπου τύπου της ΔΗΜΑΡ.
Τα ονόματα του Γιάννη Δοδόπουλου και Λευτέρη Μεζίνη προστέθηκαν από τις αρχές της εβδομάδας, δίπλα σε αυτά των Γιάννη Φλώρου και Κώστα Αντωνάκου, στην ταυτότητα της εφημερίδας.
 Είναι γνωστό πως ουδείς αναντικατάστατος αλλά είναι φανερό πως χρειάστηκαν δύο για να αναπληρώσουν το κενό που άφησε ο..

Οικονομόπουλος και Τεγοπούλου (ξανα)χρεωκοπούν την Ελευθεροτυπία

Απολύσεις, αποχωρήσεις, απληρωσιά, καβγάδες, ανασφάλεια, είναι τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους εναπομείναντες εργαζόμενους στο υβριδικό και παράτυπο “μεταβατικό δημιούργημα” της Μάνιας Τεγοπούλου και του Χάρη Οικονομόπουλου (“Τρίτη Οψη”, εκδότρια εταιρεία του Οικονομόπουλου που νοικιάζει από την Χ.Κ. Τεγόπουλος τον τίτλο της “Ελευθεροτυπίας” και εκδίδει την εφημερίδα).
Αυτή η δυσάρεστη ατμόσφαιρα είναι φανερό ότι πολλαπλασιάζει την αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος...

Ο Τζήμερος, ο Μαρξ και ο Κώστας Μήτρογλου

Μετά το τελευταίο του status στο fb, ο Θάνος (ο) Τζήμερος, αυτός ο σύγχρονος τιτάνας της εγχώριας πολιτικής διανόησης, σταμάτησε να με ενοχλεί –ο άνθρωπος εξασφάλισε επ’ άπειρον την ανοχή μου ως διασκεδαστής. Ποιος άλλος θα μπορούσε μέσα σε 18 γραμμές να επιτεθεί στον Μαρξ, χρησιμοποιώντας ως όχημα στις οκτώ πρώτες αράδες του σοσιαλμιντιακού του πονήματος τον Κώστα Μήτρογλου;
Γράφει ο Θάνος:
«15 εκατομμύρια δίνει η Φούλαμ για τον Μήτρογλου. Ερώτηση προς μαρξιστές. Ο Μήτρογλου είναι ένας εργαζόμενος έστω και υψηλά αμειβόμενος. Η Φούλαμ είναι η εργοδοσία, δηλαδή το κεφάλαιο. Πώς εκμεταλλεύεται την υπεραξία του Μήτρογλου; Ποια είναι ακριβώς η αξία του; Όσο διάστημα έμεινε στον Ολυμπιακό, ήταν

Τη Δευτέρα στο Χαλάνδρι η κηδεία του Δημήτρη Χαλιβελάκη

Σε ηλικία 78 ετών, έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Δημήτρης Χαλιβελάκης. Η κηδεία του  θα γίνει τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, στις 2 μ.μ., στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.
Ο Δημήτρης Χαλιβελάκης γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα και καταγόταν από τα Χανιά της Κρήτης. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σε νυχτερινό σχολείο, καθώς, από την ηλικία των 10 ετών αναγκάστηκε να εργάζεται για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά βάρη της οικογενείας του.
Το 1956, σε ηλικία 20 ετών, προσελήφθη ως δόκιμος δημοσιογράφος στο συγκρότημα των εφημερίδων «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» και «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» των αδελφών Μπότση, στο οποίο παρέμεινε.. 

Οι Μουρούτηδες και ο χημικός πόλεμος του ΣΚΑΪ

Αν τα καθεστωτικά ΜΜΕ έλεγαν τα πράγματα όπως έγιναν, η κυβέρνηση θα απολογούνταν επειδή άσκησε απρόκλητη βία σε νέους ανθρώπους που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο εννιά παιδιών

Πενήντα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡΕΝ πήγαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις πολιτικές ευθύνες που ανακύπτουν από την πρόσφατη τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Πέντε από αυτούς ανέβηκαν στο γραφείο του υπουργού, άφησαν μερικά φυλλάδια, κόλλησαν και κάποια αυτοκόλλητα και μετά κατέβηκαν πάλι στον δρόμο, για να ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές, που στέκονταν στο πεζοδρόμιο, κρατώντας ένα πανό. Ξαφνικά εμφανίστηκαν από το πουθενά μοτοσυκλέτες μεσιδερόφρακτους Δελτάδες και άρχισαν να χτυπούν και να βρίζουν τους παριστάμενους, για να προσαγάγουν εντέλει 30 εξ αυτών.
Τα γεγονότα αυτά περιγράφηκαν από τον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ ως εξής: «'Άγνωστοι' εισέβαλαν στο..

Κραυγές και ψίθυροι για Δελλατόλα και Οικονομέα

Αλλο που δεν ήθελαν  για να αρχίσουν τα (πάντα) κακοπροαίρετα σχόλια στην δημοσιογραφική «πιάτσα». Το «θάψιμο» άρχισε μετά τα δημοσιεύματα ότι δύο λειτουργοί της ενημέρωσης, πήραν δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς εγγυήσεις, δεν πλήρωσαν τις δόσεις τους και τελικά τα αποπλήρωσε για χάρη τους ο τραπεζίτης.
Μάλιστα ο θόρυβος ξεπερνάει το χώρο των media καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι είναι από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο και αναμφίβολα διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Ο Γιώργος Οικονομέας, γνωστός παρουσιαστής του Mega, και ο Αντώνης Δελλατόλας, εκδότης της εφημερίδας Το Ποντίκι και γνωστός από την παρουσία σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, δανειοδοτήθηκαν -όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc- από την τράπεζα του Βίκτωρα Ρέστη, χωρίς να έχουν εγγυήσεις, με τη σύμφωνη γνώμη του τραπεζίτη, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του εγγυητή τους.
Μάλιστα για τον Γ. Οικονομέα υπάρχει λέει κι ένα επιπλέον ηθικό θέμα, καθώς σύμφωνα με μια.. 

Όταν ο Α. Κουρής πέρασε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis καταγγέλλουν:
«Με ενδιαφέρον, αλλά και αγανάκτηση, παρακολουθούμε τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τα «θαλασσοδάνεια» που δόθηκαν προς επώνυμους επιχειρηματίες την περίοδο 2008 - 2012, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες εξασφαλίσεις, ενώ πολλά από αυτά κατέληγαν σε άλλους σκοπούς από αυτούς για τους οποίους είχαν συναφθεί. Λόγος για τον οποίο οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν διώξεις σε κάποιους από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες. Κι ακόμη, για τις «χρυσές χορηγίες» που δόθηκαν προς μέσα μαζικής ενημέρωσης, επιχειρήσεις, ακόμη και «καλλιτεχνικές εκδηλώσεις».
Από τα πόρισμα της αρμόδιας εισαγγελικής λειτουργού που είδε το φως της δημοσιότητας, πληροφορηθήκαμε ότι -μόνο το 2011- το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χάρισε, υπό τη μορφή..

«Δε πα να μας χτυπάν…»

Την ώρα που παρακολουθούσαμε εμβρόντητοι τα μέλη της ομάδας Δέλτα να επιτίθενται και ξυλοκοπούν με λύσσα και ίσως σφοδρό μίσος παιδιά ηλικίας είκοσι χρονών μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι του Άσιμου: «Δε πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια, δε πα να μας χαλάν τα πιο όμορφα μας χρόνια». Οι κλοτσιές, οι γροθιές και οι χειροπέδες είναι άραγε το ζοφερό μέλλον που προετοιμάσαμε για την ελπιδοφόρα νέα γενιά; 
 Κι επιπλέον, πώς είναι δυνατόν επίσημα όργανα του κράτους, όπως τα εν λόγω τμήματα της αστυνομίας, να βρίσκουν τέτοια ανοχή όταν εκδηλώνουν τόσο απροκάλυπτα μία φασιστική νοοτροπία; Δε νομίζω ότι χρειάζεται πλέον να επαναλαμβάνουμε αναφορικά με τον απρόκλητο χαρακτήρα της επίθεσης ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες της ΑΡΕΝ που πραγματοποιούσαν

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κέρδισαν τις πέντε πρώτες αγωγές κατά του Πέτρου Κωστόπουλου

Λάβαμε με mail ενημέρωση για τον δικαστικό αγώνα εργαζομένων της IMAKO όπου αναφέρεται:
«Την Τετάρτη 29/1, εκδικάστηκαν οι αγωγές πέντε εργαζομένων εναντίον του πρώην εργοδότη μας Πέτρου Κωστόπουλου για μη καταβολή δεδουλευμένων, αποζημιώσεων απολύσεων κι επιδομάτων αδείας.
Και το αποτέλεσμα ήταν συνολικά 33 μηνες φυλάκιση, ένοχος κατα συρροήν και κατ'εξακολούθηση, και 8.200 ευρώ πρόστιμο συνολικά για τις 5 υποθέσεις. Αν μη τι άλλο ήταν μια πρώτη νίκη των εργαζομένων εναντιον του Πέτρου Κωστόπουλου, και η πρώτη δικαστική του ήττα.
Μετα απο 2 χρόνια τρέξιμο στην Ευελπίδων, αισθανθήκαμε δικαίωση. Σήμερα Παρασκευή 31/1 έχει..

Να γίνει έρευνα και να ασκηθούν διώξεις για τον «Επενδυτή»

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι και τι αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ

Με σειρά ποινικών και άλλων νομικών διαδικασιών αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Επενδυτή να εντείνουν τις πιέσεις τους για καταβολή των δεδουλευμένων τους και για την άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχει φέρει την εφημερίδα η ιδιοκτησία.
Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30/1/2014 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, εξέτασε τις εξελίξεις γύρω από τις προσπάθειες επανέκδοσης της εφημερίδας. Οι εργαζόμενοι του Επενδυτή διαπιστώνουν ότι, παρά τις επανειλημμένες κινήσεις καλής θέλησης από την πλευρά τους, που εκφράστηκαν με πολύ σοβαρές υποχωρήσεις εκ μέρους τους (κούρεμα μισθών και δικαιωμάτων αποζημίωσης), η εργοδοτική πλευρά συνεχίζει την απαράδεκτη, παρελκυστική τακτική της.
Η μία πλευρά, του μετόχου Δ. Μπενέκου, παραμένει απούσα, με μοναδική εμφάνιση μια πρόταση.. 

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εργαζόμενοι σε sites: σύγχρονοι δούλοι σε σύγχρονα κάτεργα

Συντάκτης ροής, social media manager, content editor, καταχωρητής, εξωτερικός συνεργάτης με το κομμάτι και πολλά ακόμα: χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα στον τομέα των sites και των ηλεκτρονικών εκδόσεων. Μόνο που δεν είναι ούτε ακριβώς θέσεις, ούτε εργασία.
Η συντριπτική πλειοψηφία των sites λειτουργούν ως σύγχρονα κάτεργα και οι εργαζόμενοι ως οι δούλοι του 21ου αιώνα. Και οι παραπάνω λέξεις δεν χρησιμοποιούνται μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά αφού όταν μιλάμε για εργασία σε sites κυρίως έχουμε να κάνουμε με μαύρη, ανασφάλιστη εργασία, 10ωρες και 12ώρες βάρδιες, δουλειά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και πενιχρούς μισθούς.
Μία από τις καλύτερες συνθήκες που μπορεί να βρεθεί σε sites είναι το..

Και στη Θεσσαλονίκη πάει το «Κόκκινο»

Aπό χθες εκπέμπει στους 93.4 FM

Η πρωτιά είναι ο στόχος των συντελεστών του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», που από χθες εκπέμπει αυτόνομα και από τη Θεσσαλονίκη, στους 93.4 FM, μετά από προσπάθειες 5 χρόνων.
 Ενας ακόμη στόχος των συντελεστών του σταθμού είναι να «κοκκινίσουν» και την περιφέρεια, μέσα από συνεργασίες και δικτύωση και με άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ηδη ξεκίνησε η προσπάθεια στην Καβάλα, ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει και μια συνεργασία στην Καστοριά.
«Μάχη για τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε το άνοιγμα του σταθμού της Θεσσαλονίκης ο διευθυντής.. 

Βραβείο στο AGORA του Γιώργου Αυγερόπουλου

Ηταν το καλύτερο project  που παρουσιαστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Έργων (FIPA)

Tο εν εξελίξει τελευταίο ντοκιμαντέρ, με τον τίτλο AGORA, που ετοιμάζει τα 4 τελευταία χρόνια ο Γιώργος Αυγερόπουλος παρουσιάστηκε στη Γαλλία και βραβεύτηκε πριν ακόμη ολοκληρωθεί.  Το AGORA, μια δουλειά τεσσάρων χρόνων, που είναι ταινία - ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους και  γυρίζεται από την αρχή της κρίσης, παρουσιάστηκε  στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Έργων (FIPA) που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Biarritz της Γαλλίας,
Ο σκηνοθέτης και παραγωγός της, Γιώργος Αυγερόπουλος, μίλησε για το AGORA ενώπιον.. 

Μετ' εμποδίων οι πληρωμές σε «Δημοκρατία» και «Espresso»

Μετ' εμποδίων γίνονται οι πληρωμές στον όμιλο του Γιάννη Φιλιππάκη στον οποίο -μεταξύ άλλων- ανήκουν οι εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso».
Τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο όποτε κι άρχισαν οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν και περικοπές προσωπικού  με αποτέλεσμα μέσα στους  Νοέμβριο και Δεκέμβριο να έχουν απολυθεί 16 άτομα (δημοσιογράφοι και τεχνικοί).
Παρά τις φήμες που κυκλοφορούν στον 3ο και 4ο όροφο  της  Ερατοσθένους για επιθετικό άνοιγμα του «Δημοκρατικού Τύπου» στη Θεσσαλονίκη, με την αγορά της «Μακεδονίας»,..

Καμένο χαρτί ο Κωστόπουλος για το Mega

Το πήραν απόφαση πλέον στο Mega ότι τα νούμερα Κωστόπουλου δεν πρόκειται με τίποτε να ανέβουν και αποφάσισαν να ασχοληθούν με... σοβαρότερα πράγματα.
Βλέποντας ότι η ψαλίδα με τον ΑΝΤ1 είναι τεράστια και δεν πρόκειται να μειωθεί με κανένα από τα διαθέσιμα τρικ, τα στελέχη του μεγάλου καναλιού που είναι υπεύθυνα για το «Πρωινό mou», Έλενα Κατραβά και Μιχάλης Σούπος το έχουν εγκαταλείψει και -όπως γράφει το enimerosi24 (εδώ)- ασχολούνται μόνο με την προετοιμασία του «Just the two of us».
Στο MEGA αν και αργά διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Πέτρος Κωστόπουλος. Δηλαδή ανακάλυψαν ότι επέλεξαν το λάθος πρόσωπο με αποτέλεσμα στην πορεία να τον εγκαταλείψουν. Βέβαια, δεν έχουν τώρα δυνατότητες.. 

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οταν ο Μουρούτης τρολάρει τον Σαμαρά

Οταν εμφανίστηκε η γνωστή πλέον αφισέτα στο διαδίκτυο, με την μεγάλη κόκκινη κορδέλα που έγραφε «με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά» και αναφορά στην επιστροφή 17,7 εκατ. ευρώ από τις μίζες στον ελληνικό λαό, όλοι νόμιζαν ότι πρόκειται για τρολάρισμα. Οτι κάποιος έπαιξε με λέξεις και εικόνες και δημιούργησε κάτι που έφερε την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας. Και όμως, δεν ήταν τρολάρισμα....
Κι αυτό γιατί η εικόνα αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της ΝΔ στο facebook, χθες το απόγευμα, ενώ το ίδιο έκανε κι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.
Και όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται τίνος ήταν η σχεδιαστική σύλληψη και ποιο είναι το επικοινωνιακό κόνσεπτ πίσω από αυτήν. Η μετατροπή του περίφημου.. 

Είδος προς εξαφάνιση oι εφημερίδες;

Το ότι οι εφημερίδες, και ειδικά ο ημερήσιος Τύπος, βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση είναι γεγονός (περίπου) δεδομένο και αναμφισβήτητο. Τα νούμερα και τα στοιχεία για τις κυκλοφορίες του 2013 αποτυπώνουν με ανάγλυφο τρόπο την… κατρακύλα του Τύπου.
Για τη χρονιά που πέρασε οι εφημερίδες κατάφεραν και ξεπέρασαν οριακά το φράγμα του 1.000.000 φύλλων. Η κυκλοφορία για το 2013 υπέστη πτώση 15% σε σύγκριση με το 2012, που σημαίνει ότι κατάφεραν και πούλησαν 1.034.005 φύλλα (-177.051) έναντι 1.211.056 φύλλων το 2012.
Ο κυριακάτικος Τύπος σημείωσε μείωση ύψους 7% με 644.236 φύλλα μέσο όρο πωλήσεων (-49.486). Οι πωλήσεις του εβδομαδιαίου Τύπου έφτασαν τα 101.006 φύλλα (-32.468) με την πτώση να αγγίζει το 24%.
Οι απογευματινές εφημερίδες καταγράφουν «εκκωφαντική» πτώση. Η κάθοδος για τα..

Ποιοι (δύο) δημοσιογράφοι πήραν δάνεια που τους τα πλήρωσε ο τραπεζίτης;

(...) Δύο δημοσιογράφοι πήραν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, με την υπογραφή του τραπεζίτη και το χειρότερο, δεν τα πλήρωσαν. Τα πλήρωσε ο τραπεζίτης αντί για αυτούς.
Ξέρω και τους δυό και μου ήταν πολύ δυσάρεστο που έπρεπε να καταγράψω αυτή την πραγματικότητα.
Οταν απευθυνθήκαμε στους δύο δημοσιογράφους για να απαντήσουν επίσημα για το θέμα τους, ο ένας επέμενε όχι να απαντήσει, αλλά να μιλήσει μαζί μου. Στοιχείο και αυτό μιας αντίληψης πως όλα ρυθμίζονται με τις κατάλληλες κουβέντες. Όταν δεν του απαντούσα μου έστειλε μήνυμα στο οποίο έγραφε «στο λέω να το ξέρεις, παρότι δεν μου αρέσει οι δημοσιογράφοι να κάνουν τους δικαστές, επειδή σε ξέρω χρόνια ζήτησα να μιλήσουμε»..

Οταν θα συμφάγει ο Ψυχάρης με τον Τσίπρα θα το μάθετε!

Καλά ενημερωμένες πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά  τα όσα διέρρευσαν και αναπαρήχθησαν στο διαδίκτυο, περί γεύματος, μετά συζύγων, στο σπίτι του Σταύρου Ψυχάρη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Στη συγκυρία που διανύουμε, καμία από τις δύο πλευρές δεν θα προτιμούσε μια μυστική συνάντηση, διότι ξέρουν ότι θα διέρρεε την επόμενη στιγμή! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, διαβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές, θα το κάνουν επίσημα, όπως συνέβη και τον περασμένο Μάρτιο στα γραφεία του ΔΟΛ με παρόντες τους δημοσιογράφους.
Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχει καμία σκέψη ή πρόθεση για νέα..

H πτώση ενός αλαζονικού στελέχους των media

Σήμερα θα σας πω ένα παραμύθι για την πτώση στελεχών media.
Για εποχές αλλοτινές, χρόνους ευδαιμονίας. Για στελέχη αλαζονικά με ολάκερη την εξουσία στα χέρια τους. Να τρέχουν πριν καν το μεγάλο αφεντικό στα Media διανοηθεί να εκφωνήσει την επιθυμία του, να την κάνουν στόχο. Επί πλάνων, οργανογραμμάτων και ανθρώπων. Στελέχη καλομαθημένα, σε εταιρίες Media που επειδή έδιναν τον χρόνο τους στα πόδια των αφεντικών απαιτούσαν οδηγό σε λιμουζίνα, μπάτσο για προσωπική φύλαξη και ελικόπτερο για να μετακινούνται στην Αθήνα. Για εταιρίες «χρυσές» που ό,τι έβαζαν στο portofolio τους το πλήρωναν αδρά οι τράπεζες με τους κρουνούς των δανείων να ρέουν συνεχώς, χωρίς σταματημό.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ευδαιμονίας και φούσκας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το στέλεχός μας υπηρετούσε πιστά το μεγάλο αφεντικό. Βγάζοντας καθημερινά με μόχθο και ώρες ατελείωτες,.. 

Αυτοδιαχείριση με εξώδικα στον Flash 96

Ολοι στηρίζουν κι επικροτούν το αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα των εργαζομένων του ραδιοσταθμού «FLASH 96». Η κίνηση όμως να καλούνται με εξώδικα εργαζόμενοι, εντός ανελαστικής προθεσμίας, να υπογράψουν διαφορετικά θα εξαιρεθούν από το εγχείρημα επανεκκίνησης του ραδιοσταθμού, δεν συνάδει με το πνεύμα συλλογικότητας που θα έπρεπε να διέπει μια τόσο σημαντική και ελπιδοφόρα προσπάθεια.
Αυτονόητη προϋπόθεση για την αυτοδιάχείριση του FLASH 96, η προσπάθεια επανεκκίνησης να είναι ανοιχτή σε όλους τους εργαζομένους του, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, με όποιον τρόπο αυτοί επιλέξουν και χωρίς περιορισμούς ως προς τον τρόπο της ισότιμης.. 

Ονόματα «έγκριτων» δημοσιογράφων στο σκάνδαλο του Τ.Τ.

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και ονόματα «έγκριτων» δημοσιογράφων και γνωστών εκδοτών που τα προηγούμενα χρόνια έλαβαν χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις υψηλά δάνεια από τις διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
 Παρά τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να παραμείνουν κρυφά τα ονόματα δημοσιογράφων που ήταν στο payroll της διοίκησης του ΤΤ, η έρευνα της Δικαιοσύνης προχωράει.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν διαρροές, φήμες και ερωτήματα όπως:
- Ποιοι δημοσιογράφοι έστηναν μέσα σε ένα βράδυ δήθεν ειδησεογραφικά sites και έπαιρναν παχυλές χορηγίες από το ΤΤ με μηδενική επισκεψιμότητα;
- Ποιος «πράσινος» δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης, προσελήφθη ως σύμβουλος.. 

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Διαρροές για γεύμα Ψυχάρη - Τσίπρα μετά συζύγων...

Η συνάντηση έγινε λέει στο σπίτι του κυρ Σταύρου παρουσία του Καρακούση

Η πιάτσα βοά αλλά κανείς δεν ξέρει αν η είδηση είναι αλήθεια. Ο λόγος για συνάντηση που έγινε μεταξύ του Σταύρου Ψυχάρη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Οι πληροφορίες λένε ότι το ραντεβού που είχε και γεύμα, έγινε στο σπίτι του επικεφαλής του ΔΟΛ και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι σύζυγοι των δύο ανδρών καθώς και ο διευθυντής του Βήματος, Αντώνης Καρακούσης.
Ο τελευταίος λέγεται ότι έχει καλές σχέσεις με την Κουμουνδούρου και είναι αυτός που κρατά ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν υπάρχουν συγκρούσεις για διάφορα θέματα.
Το αν υπήρξε αυτή η συνάντηση, τι ειπώθηκε και τι περιείχε το…

O Γιαννάκης, ο Λάμπρος και το φιλί του Ιούδα!

Στοίχημα πως κάτι έγινε την Κυριακή στη Λιβαδειά

O αγώνας θρίλερ στη Λιβαδειά έχει τελειώσει και ο πρόεδρος του Αρη, μετά την οδυνηρή ήττα της ομάδας του, περιμένει υπομονετικά. Οι ντόποιοι φίλαθλοι τον βλέπουν με απορία να είναι σχετικά ήρεμος κι ας έχει χάσει η ομάδα του με 4-3 ενώ προηγείτο με 3-1, μέχρι το 83'. Τότε βγαίνει από το γήπεδο ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης και κατευθύνεται προς τη Μερσεντές του, με οδηγό. Οι δύο άνδρες φιλιούνται σταυρωτά και κάποιος Αρειανός φωνάζει: «Το φιλί του Ιούδα!» Ο Σκόρδας τον αποπαίρνει και γυρίζει στον Κομπότη και του λέει: «Γιαννάκη, σήμερα με τελείωσες». Ο Κομπότης τον κοιτάει με ένα αμυδρό.. 

Εσύ παίζεις Angry Birds και η NSA «κλέβει» τα προσωπικά σου δεδομένα

Τα στοιχεία που ρέουν στα δίκτυα επικοινωνίας από τα τηλέφωνα νέας γενιάς και τις εφαρμογές τους φτάνουν από το μοντέλο του τηλεφώνου και το μέγεθος της οθόνης έως προσωπικές πληροφορίες όπως η ηλικία, το φύλο, η τοποθεσία, ενώ από κάποιες εφαρμογές μπορούν να διαρρεύσουν ακόμη πιο ευαίσθητα δεδομένα όπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις. Πολλοί χρήστες smartphones δεν έχουν ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονται μέσω ίντερνετ, ενώ ακόμη και οι πλέον γνώστες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν πώς όλα αυτά τα στοιχεία είναι προσβάσιμα από μυστικές υπηρεσίες.
Δεκάδες απόρρητα έγγραφα τα οποία έδωσε στην εφημερίδα Guardian ο πρώην αναλυτής της NSA..

Πως ο Φώτης Μπόμπολας «τέλειωσε» τον Κουβουτσάκη

Το παρασκήνιο της καρατόμησης του γκαλερίστα από τον Ψυχάρη

Παρελθόν αποτελεί για τον ΔΟΛ ο Παναγιώτης Κουβουτσάκης, καθώς το χάσμα στις σχέσεις του με τον Σταύρο Ψυχάρη δεν στάθηκε δυνατό να γεφυρωθεί. Εξάλλου, αποτελεί κοινό μυστικό ότι η συντριπτική πλειονότητα των μελών της διοίκησης του Οργανισμού ουδέποτε πείστηκε για την ορθότητα του πλάνου οικονομικής εξυγίανσης που παρουσίασε ο κ. Κουβουτσάκης, ενώ και οι εργαζόμενοι δεν έτρεφαν τα καλύτερα των αισθημάτων για τον γνωστό γκαλερίστα.
Η βασική αιτία που οδήγησε σε σύγκρουση τους δύο άνδρες έχει να κάνει με την πρόσφατη διαμάχη..

Υπ΄ ατμόν οι «αστέρες» του Φαλήρου - Πώς ο Αλαφούζος «έχασε τη μπάλα»

Χαμηλό βαρομετρικό σε έσοδα και νούμερα της AGB

Το χάος συνεχίζει να βασιλεύει στον ΣΚΑΪ. Η απομάκρυνση του Χρήστου Παναγόπουλου, μετά από μια τριετία απόλυτης παντοδυναμίας, άφησε πίσω της έναν όμιλο που θέλει χτίσιμο ξανά από την αρχή, αλλά έχει πλέον μικρότερο μπάτζετ και δυναμική.
Η επιλογή του Σταμάτη Μαλέλη έως τώρα δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, εκτός από την αποκατάσταση της ηρεμίας και την προσέλευση όμορφων κοριτσιών, που κάνουν πρακτική στις εγκαταστάσεις του ομίλου. Η παράλληλη ενασχόληση του Γιάννη Αλαφούζου με Παναθηναϊκό και ΣΚΑΪ έχει άμεσες επιπτώσεις στις ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις του Φαλήρου. Το μοντέλο του προγράμματος μπορεί να έχει φέρει ικανοποιητικά ποσοστά, όμως δεν συνοδεύεται από τα ανάλογα έσοδα, καθώς δεν μπορεί να..

Θαύμα! Πλεόνασμα τεσσάρων εκατ. στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Nα λέμε και καμιά καλή κουβέντα, όχι μόνο δηλητήρια! Αυτά αναφέρει ο Χρήστος Ξανθάκης στη στήλη του στην Κ.Ε. και μας πληροφορεί πως το ΕΤΑΠ ΜΜΕ εμφάνισε πλεόνασμα 4.000.000 ευρώ για το 2013. Ενα μίνι θαύμα δηλαδή μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες.
Μην ξεχνάμε ότι η είσπραξη του αγγελιόσημου είναι πλέον βαρύτατη και εξαιρετικά ανθυγιεινή απασχόληση, σε μια χώρα όπου οι πάσης φύσεως εργοδότες ούτε μισθούς δεν θέλουν να πληρώνουν. Και μεγαλύτερο ακόμη θα ήταν το πλεόνασμα του ΕΤΑΠ ΜΜΕ αν δεν υποχρεωνόταν να δώσει τμήμα των εσόδων στον ΕΟΠΠΥ. Σε γενκές γραμμές τα έσοδα του ΕΤΑΠ ΜΜΕ το 2013 εμφάνισαν αύξηση κατά 6,5% σε σχέση με το 2012, οπότε οφείλουμε (γράφει ο Ξανθάκης) κι ένα μίνι παράσημο στην επικεφαλής του, Γιώτα Αντωνοπούλου, που δουλεύει αθόρυβα πλην..

Εγκαλούν τον Κώστα Αρβανίτη για κακοδιαχείριση!..

** ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εγκαλείται ο διευθυντής του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο 105.5» Κώστας Αρβανίτης, διότι την ώρα που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, το budget του σταθμού έχει εκτοξευθεί από τις 900.000 ευρώ σε 1.500.000 ευρώ. Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις στις γενικόλογες αναφορές του διευθυντή για επενδύσεις σε τοποθέτηση πομπών και κεραιών ανά την Ελλάδα και στην ενίσχυση του σταθμού με πρόσωπα πρώτης γραμμής. Ανταπαντούν ότι οι προσλήψεις δεν ξεπερνούν τις τρεις, εννοώντας τους Ηλία Μαμαλάκη, Κώστα Βαξεβάνη και έναν μουσικό παραγωγό, ζητώντας άμεσα απολογισμό για την χρήση που έκλεισε.
** ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, υπό σύσταση βρίσκεται το νέο σχήμα με τη μορφή ομπρέλας που θα..

Δίνουν 6.900 στη δημοσιογράφο Δώρα Αναγνωστοπούλου για να βρει πρόγραμμα!

Σκάνδαλο: «βάφτισαν» τη δημοσιογράφο Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου σύμβουλο επικοινωνίας και της ανέθεσαν να προτείνει πρόγραμμα ελληνικό και ξένο για τη ΝΕΡΙΤ με μισθό για τρεις μήνες 6.900 ευρώ. Με άλλα λόγια, 2.300 το μήνα, ποσό που δεν έπαιρνε ούτε η Έλλη Στάη όταν έλεγε ειδήσεις, δίνουν σε μία δημοσιογράφο που δεν είναι ούτε καν διευθύντρια προγράμματος για να ασκήσει τα καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας. Σημειώνεται ότι την εν λόγω δημοσιογράφο την πήραν παρανόμως από τη λίστα, καθώς δεν συμπλήρωνε τα μόρια για να προσληφθεί… αλλά επειδή ήταν στο πλευρό του Γ. Μπράμου έπρεπε να βρεθεί τρόπος να ενταχθεί στο δυναμικό του νέου φορέα.

Τον έσωσε ο Χατζηνικολάου!..

Ο Χρήστος Κώνστας είπε πως "είναι καλό το μνημόνιο" και παραλίγο να τον λιντσάρουν...

Ευτυχώς ο Χατζηνικολάου έκανε διάλειμμα.Ο Χρήστος Κώνστας άναψε φωτιές στην εκπομπή λέγοντας πως το μνημόνιο ήταν μονόδρομος. Δεν υπήρχε, λέει, άλλη λύση. Δεν πήγε καλά τον πρώτο χρόνο γιατί δεν εφαρμόσαμε σωστά τη συνταγή. Δεν κάναμε, λέει, τις διαρθρωτικές αλλαγές που οφείλαμε να κάνουμε.
Και πρόσθεσε πως εδώ και ένα χρόνο που η συνταγή εφαρμόζεται έχουμε τα πρώτα ορατά καλά..

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σαράντα νοματαίοι αποφάσισαν για τις ζωές 550!

Ο νέος εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλλει ο Ψυχάρης είναι ήδη πραγματικότητα στο πρωτοποριακό του μαγαζί:
· H ταφόπλακα μπήκε και το μελάνι της σφραγίδας των σωματείων μας ξεθώριασε.
· Δεν χρειάζεται πλέον τα σωματεία να διαπραγματευτούν τίποτα: αρκεί ο συσχετισμός στο εσωτερικό του κάθε κάτεργου, για να επιβάλλονται οι όροι που θέλει ο κάθε εργοδότης. Σαράντα νοματαίοι αποφάσισαν για τις ζωές 550 συναδέλφων για τουλάχιστον 5 χρόνια!!!
· Έτσι, η "διαπραγμάτευση" θα γίνεται άμεσα ανάμεσα στον εργοδότη και τον υπάλληλό του, που "ελεύθερα" θα "συμφωνεί" με τις ορέξεις του (για να μην απολυθεί). Και κατόπιν θα βγάζει και..

Μαθήματα από τον Ψυχάρη - Καταγγελίες για Αντωνιάδου και Κατσίμη

Πιέσεις για σύναψη ατομικών συμβάσεων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΣΗΕΑ και στην ΕΠΗΕΑ από τα ίδια τους τα σωματεία. Μειώσεις μισθών και αύξηση ωραρίου μέσω ατομικών συμβάσεων προωθούν στους εργαζόμενους τα συνδικαλιστικά σωματεία του κλάδου ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ σύμφωνα με βροχή καταγγελιών από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ΜΑΤΡΙΧ24 που αναδημοσιεύουμε παρακάτω, οι εργαζόμενοι της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουν το Προεδρείο και συγκεκριμένα την Πρόεδρο Μαρία Αντωνιάδου και την Γεν.Γραμματέα Μαριλένα Κατσίμη του σωματείου τους (και ταυτόχρονα εργοδότη τους) για παραβίαση των ΣΣΕ ασκώντας τους πιέσεις για σύναψη ατομικών συμβάσεων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς που ασκεί με τη

Οι δημοσιογράφοι επόμενος στόχος της «κάθαρσης»

Δύο εβδομάδες τώρα τα γράφω ότι ο επόμενος στόχος της «κάθαρσης» (ο Θεός να την κάνει...) θα είναι οι δημοσιογράφοι κι όποιος θέλει το πιστεύει..
Στο στόρι με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ακούγεται ότι εμπλέκονται και λειτουργοί της ενημέρωσης που εγκατέλειψαν το επάγγελμα προς χάριν πιο συναρπαστικών απασχολήσεων.
Μην ξεχνάμε και τις περιπτώσεις όπου δεν δανειοδοτήθηκαν media αλλά παρένθετα πρόσωπα που επένδυαν στα media.
Επί τη ευκαιρία αναδημοσιεύω μια ιστορία από την εποχή που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Ας πούμε κάπου εκεί κοντά στο μεγάλο πάρτι των..

Συνέλαβαν τη γυναίκα και τον αδερφό του Γιακουμάτου

Τη γυναίκα και τον αδελφό του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου συνέλαβε η οικονομική αστυνομία μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στον οίκο ευγηρίας «Αγιος Χαράλαμπος». Στο συγκεκριμένο γηροκομείο το οποίο διατηρεί η οικογένεια Γιακουμάτου στο Ψυχικό, διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής ύψους περίπου 24.000 ευρώ.
Εχουν προσαχθεί και άλλα άτομα που σχετίζονται με την επιχείρηση.
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας. 
Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο Thetoc.gr σημείωσε ότι η σύζυγος του είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οίκου ευγηρίας που διατηρεί το ζεύγος, επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη..

Με δανεικό λαπ-τοπ η Ελλη Στάη στην πρεμιέρα του Τhe Toc

«Γειά σας, γειά σας! Εδώ ειμαστε.! Τοc.gr, Toc tv, newsroom, δηλαδή η δημοσιογραφική σύσκεψη που κάνουμε για να αποφασίσουμε τα θέματα της ημέρας. Θα μπαίνετε μαζί μας στη σκέψη των δημοσιογράφων. Είμαστε εδώ με μεγάλη ειλικρίνεια και μεγάλη δύναμη.
Λοιπόν,  καλορίζικο! Εμείς θα είμαστε εδώ με τον κόσμο του διαδικτύου με τον όποίο θα μιλάμε ανελλιπώς και αδιακόπως ».
Με τα παραπάνω λόγια της παρουσιάστριας Ελλης Στάη ξεκίνησε το βίντεο από το newsroom, με τους συνεργάτες της (Ταγματάρχης, Λειβαδάρη, Ζαγοριανίτης κλπ) να εύχονται «καλή αρχή και καλή τύχη».
Η Στάη με δανεικό λαπ τοπ -όπως (την) είπε στη Νικόλ- έβγαλε  το νέο σάιτ της στον αέρα του..

Βαραίνει κι άλλο το κλίμα για τον Ευαγγελάτο στον ΣΚΑΪ

Nέα σύννεφα στιςσχέσεις του Νίκου Ευαγγελάτου με τη διοίκηση της τηλεορασης του ΣΚΑΪ μετά την άρνησή του να αλλάξει ώρα προβολής το δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει. Η στάση Ευαγγελάτου βάρυνε περισσότερο το κλίμα στις σχέσεις του παρουσιαστή με τη διοίκηση και τη διεύθυνση του καναλιού, καθώς έβαλε ανέβαλε και πήγε πίσω τα σχέδια για τη γενικότερη αναμόρφωση της ενημέρωσης στο Φάληρο.
Η σκέψη του διευθυντή Σταμάτη Μαλέλη και των λοιπών στελεχών του ΣΚΑΪ ήταν να μετακινηθεί για τις 18.00 η ώρα έναρξης του δελτίου ειδήσεων που παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος. Ο παρουσιαστής όμως εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του καθώς η αλλαγή της ώρας.. 

Τι γύρευε ο Β. Μητρόπουλος στο γραφείο του Μπαλτάκου;

Mια επίσκεψη που δεν πέρασε απαρατήρητη δέχτηκε στο γραφείο του στον πρώτο όροφο της Βουλής, πριν από λίγες ημέρες ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος. Συγκεκριμένα την πόρτα του γραφείου του πρωθπουργικού συμβούλου πέρασε ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, εκδότης εβδομαδιαίας εφημερίδας (Aποψη) και επι σειρά ετών ποδοσφαιρικός παράγοντας του Αιγάλεω. Είναι άγνωστο τι συζήτησαν οι δύο άνδρες, πίσω από κλειστές πόρτες, κατά την διάρκεια.. 

Ο Χάρης μόνος με τέσσερα πιτόγυρα...

Μόνος κι έρημος σε ένα σουβλατζίδικο στα Ανω Πατήσια έδινε την παραγγελία του το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης ο Χάρης Τομπούλογλου. Ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι απαίτησε και πήρε 25.000 ευρώ για να βοηθήσει εταιρεία να πάρει διαγωνισμό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», εμφανίστηκε χωρίς παρέα να κάθεται σε ένα τραπέζι για το λιτό μεσημεριανό του.
Η παραγγελία που έκανε στον σερβιτόρο ήταν τέσσερα πιτόγυρα «με απ΄όλα», τα οποία αφού τα έφαγε γρήγορα- γρήγορα πλήρωσε αποχώρησε.
«Προφανώς ο Τομπούλογλου ανήκει σε αυτούς που οι δικαστικές περιπέτειες και οι  στενοχώριες δεν τους κόβουν την όρεξη» σχολίασε υψηλόφωνα ένας από τους λιγοστούς πελάτες του σουβλατζίδικου που αναγνώρισε τον.. 

To προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ πορεύεται μόνο του στον κατήφορο…

Αγνοώντας κάθε στοιχειώδη δημοκρατική διαδικασία και σε αντίθεση με την πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ3  αλλά και των εκπροσώπων φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Τετάρτης (ΔΕΙΤΕ αναλυτικά ΕΔΩ και ΕΔΩ) στο δημαρχείο, το  προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ προχωράει μόνο του και  καθορίζει τη γραμμή που ακολουθεί στο θέμα της ΕΡΤ. Ολέθρια μέχρι τώρα υπέρ των ΔοΤών κυβερνητικών σχημάτων, που οδήγησε… στο ΝΕΡΙΤικό ανταποκριτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη.
Η κατάληξη της εκδήλωσης παρέπεμψε στη διαμόρφωση ενός  κειμένου ψηφίσματος από την ΕΣΗΕΜΘ το οποίο στη συνέχεια θα  αποσταλεί στους φορείς προς υπογραφή. Όμως, το προεδρείο της Ένωσης όχι μόνο δεν το συζήτησε με κανέναν, αλλά επιδεικτικά αγνόησε το ίδιο το διοικητικό.. 

Ποιος εκδότης εμπλέκεται στα θαλασσοδάνεια του ΤΤ;


Οι 8 Σομαλοί του Φιλιππίδη, ο Κλέων και η φιλότεχνη κυρία των media

Στο ίδιο κελί με 8 Σομαλούς κρατείται, λέει, στο τουρκικό κολαστήριο του Μαλτεπέ ο πρώην του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιππίδης. Κι όταν με το καλό εκδοθεί στην Ελλάδα είναι έτοιμος να «δώσει» πολλά και μεγάλα ονόματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια του Τ.Τ. Δάνεια στα οποία εκτός από το αφεντικό του Alpha, Δ. Κοντομηνά, εμπλέκονται και τα ονόματα ανθρώπων των media. Ανάμεσά τους και ονόματα δημοσιογράφων αλλά και ενός μεγάλου εκδότη με τους γνωρίζοντες να μιλούν για πάρα πολλά, αλλά κυρίως αδικαιολόγητα, χρήματα...
Την ίδια ώρα κάποιοι κάνουν λόγο για αποκαλύψεις - «βόμβα» σχετικά με τα έργα τέχνης του.. 

Ο Πέτρος έχει νεύρα...

...και τσακώνεται με όλους

Στα όρια να χάσουν τη… μπάλα είναι στο MEGA με την περίπτωση του Πέτρου Κωστόπουλου και αυτό διότι δεν ξέρουν με τι να πρωτο-ασχοληθούν!
Δεν φθάνει που χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί τους, κάνει αλλαγές στα θέματα και τις στήλες της εκπομπής, με αποτέλεσμα να μπερδεύει το κοινό που τον παρακολουθεί, επιπλέον έχει αλλάξει άρδην η συμπεριφορά του αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και έχει επιστρέψει στον παλιό κακό εαυτόν του και τσακώνεται με όλους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του συνεργάτη της εκπομπής, Άρη Καβατζίκη που απείλησε να φύγει και χρειάστηκε η παρέμβαση..

«Δεν θα αρρωστήσουμε ποτέ κουφάλα Γεωργιάδη»...

Ο 71χρονος Πουλικάκος τραγουδάει το όνειδος του Αδώνιδος (ΒΙΝΤΕΟ)...
Ο Δημήτρης Πουλικάκος δεν ήταν ποτέ ένας καλλιτέχνης, που παρακολουθούσε εξ αποστάσεως την κοινωνία.
Το βράδυ της Παρασκευής (24/1) στο Gagarin, αιφνιδίασε και καταχειροκροτήθηκε, τραγουδώντας ένα νέο κομμάτι: "Το όνειδος του Αδώνιδος".
Ο στίχος «δεν θα αρρωστήσουμε ποτέ κουφάλα Γεωργιάδη», άρεσε και σίγουρα μπορεί να γίνει μεγάλη επιτυχία.
Ο Πουλικάκος άρχισε να το τραγουδάει μόνος με την κιθάρα του. Τα μέλη του συγκροτήματος «Κάτω από το δέντρο» που τον συνόδευαν, στην αρχή ξαφνιάστηκαν από τη μουσική έμπνευση του Μήτσου..

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πόσα Ρίχτερ ήταν ο σεισμός της Κεφαλονιάς;

Αγωνία κι έντονη ανησυχία από τους ισχυρούς μετασεισμούς

Διαφοροποιήσεις εμφανίζουν οι μετρήσεις των σεισμολογικών ινστιτούτων για τον σεισμό στην περιοχή της Κεφαλονιάς, καθώς το μέγεθός του υπολογίζεται από τους 5,8 έως τους 6,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος του από 12 έως 24 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με βάθος 17 χιλιόμετρα και επίκεντρο έξι χιλιόμετρα βόρεια του Αργοστολίου και 280 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.
Διαφορετικές μετρήσεις ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, που έδωσε πρώτο τη σεισμική δόνηση. Όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του, ο σεισμός ήταν μεγέθους έξι βαθμών.. 

Στο Καρφί επέστρεψε ο Νίκος Νικητέας

Με την εφημερίδα το «Καρφί» ξεκίνησε συνεργασία ο Νίκος Νικητέας. Μετά από μια δεκαετία ο δημοσιογράφος επέστρεψε στο «ΚΑΡΦΙ» όπου είχε προσληφθεί από τον αείμνηστο ιδρυτή της εφημερίδας Νίκο Κακαουνάκη. Τότε ο δάσκαλος του ρεπορτάζ, είχε εμπιστευτεί, στον προερχόμενο από τον ΔΟΛ, νεαρό ρεπόρτερ τη στήλη των media. Ο Νίκος Νικητέας επιστρέφει στο Σαββατιάτικο «ΚΑΡΦΙ», αυτή τη φορά στο πλευρό του Γιάννη Αντύπα και αναλαμβάνει ξανά τις στήλες για την τηλεόραση και τα media.
Ο Νίκος Νικητέας, για άγνωστους λόγους, διέκοψε την περιστασιακή συνεργασία του με την..

Η ελεύθερη ΕΡΤ εγκαινιάζει τα γραφεία της απέναντι από το ραδιομέγαρο

Οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα τους και τις εκπομπές προγράμματος μέσα από τα FM στο ραδιόφωνο και το Internet με το ertopen, δηλώνοντας πως δεν μετέχουν στη διαδικασία νομιμοποίησης της ΝΕΡΙΤ.
Τα γραφεία της ελεύθερης ΕΡΤ θα εγκαινιαστούν την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου απέναντι ακριβώς από το ραδιομέγαρο στην Αγία Παρσκευή. Εκεί στήθηκε το στούντιο της ertopen.gr από όπου οι εργαζόμενοι που επιμένουν στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα συνεχίσουν τις εκπομπές τους. (greektv)
Την Παρασκευή έγινε στην ΕΣΗΕΑ μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ όπου και.. 

Και τώρα πόλεμος για μια καρέκλα στη ΝΕΡΙΤ!

Της Ματίνας Παπαχριστούδη
(στη στήλη mediaλογώντας στο "Δρόμο της Αριστεράς")

Το ερώτημα γιατί τελικά έκλεισε η ΕΡΤ έρχεται και επανέρχεται. Κάθε φορά που ο ειδικός διαχειριστής του λουκέτου και των αδιάθετων εσόδων εκατομμυρίων ευρώ της ΕΡΤ Α.Ε., Γκίκας Μάναλης, υπογράφει αναθέσεις ή προσλήψεις. Κάθε φορά που ένας ακόμη γνώριμος στο σύστημα της «διεφθαρμένης» ΕΡΤ ή κάποιος παρουσιαστής, δημοσιογράφος, υπάλληλος, τεχνικός ή στέλεχος της πρώην κακοδιαχειριζόμενης κρατικής τηλεόρασης αναλαμβάνει θέση στην υπηρεσία τηλεόρασης του..