ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Απειλή απεργίας στην Sportday

Καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων στο προσωπικό της Sportday, αλλά η ηρεμία δεν έχει αποκατασταθεί στο συγκρότημα της Καλλιθέας.
Η συνέλευση των εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα στην ΕΣΗΕΑ δεν κατέληξε σε ξεκάθαρες αποφάσεις, έγινε πάντως λόγος για απεργία στο ενδεχόμενο που η εργοδοσία – όποια και αν είναι αυτή – δεν αποκαταστήσει την ομαλή καταβολή των δεδουλευμένων.
Το τι θα ακολουθήσει θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οπότε αναμένεται, σύμφωνα με τις εργοδοτικές υποσχέσεις, να καταβληθεί ένας μισθός ή μέρος του.
Η μεγάλη καθυστέρηση στη μισθοδοσία, και το άνοιγμα της ψαλίδας των οφειλών, καθιστά ισχυρότερη την εκτίμηση ότι τελικά ο Αλαφούζος ανέβαλε ή και ανέστειλε την αγορά της εφημερίδας και απέκτησε μόνο τον Σπορ fm. Άλλωστε, τι περισσότερο θα προσφέρει στον όμιλο του Φαλήρου.. ένα έντυπο με συσσωρευμένα χρέη, σε κυκλοφοριακή πτώση και με τη γραμμή του να μη εξυπηρετεί τα συμφέροντά του, αλλά ούτε και να μπορεί να αλλάξει αφού αυτό θα επηρέαζε ακόμα περισσότερο την πτωτική του πορεία.
Οι κυκλοφοριακές διαφορές της Sporday με τις άλλες μη συλλογικές αθλητικές εφημερίδες έχουν μειωθεί εξαιρετικά, ενώ κάποιες ημέρες χάνει και τη δεύτερη θέση που κατείχε σταθερά από τότε που στην κορυφή αναρριχήθηκε το Φως των Σπορ. Έτσι, την περασμένη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, δεύτερη κυκλοφοριακά ήταν η Goal News με 7.170 φύλλα (έναντι 6.000 της S.D.), ενώ της Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Live Sport με 4.620 φύλλα, έναντι 4.490 που είχε η τρίτη εκείνη την ημέρα Sporday.