ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

H Eλλη Στάη ξεσκεπάζει τον «πληροφοριοδότη»

Γνωστή κυρία της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας η «παπαγαλίνα» του Salon de Bricolage που παρέσυρε το iefimerida

Πολύ την έχουν εξοργίσει την Ελλη Στάη τα περί μυστικού δείπνου  του Αλέξη Τσίπρα με τις κυρίες Μαριάννα Λάτση και Γιάννα Αγγελοπούλου στο πριβέ κλαμπ του Κολωνακίου  Salon de Bricolage. Οπως αναφέρει το σάιτ της Στάη, το TheToc (κάποιοι λένε πως το χρηματοδότησε και η Μαριάννα),  το περίφημο «μυστικό δείπνο» για το οποίο έγραψε το «προβοκατόρικο» (όπως το αποκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ) σάιτ iefimerida, δεν υπήρξε ποτέ. Οπως δεν υπήρξαν και οι – ακόμη πιο... «μυστικές» - φωτογραφίες του Πάρι Κουκουλόπουλου. Υπήρξε όμως, λέει, ο πληροφοριοδότης ή, κατά το κοινώς λεγόμενον, «παπαγάλος». Και εντοπίστηκε. Εντοπίστηκε στα πέριξ του Salon de Bricolage, του Κολωνακίου και του τηλεοπτικο-δημοσιογραφικού γίγνεσθαι.
Για την ακρίβεια δεν ήταν καν «παπαγάλος». Ηταν «παπαγαλίνα»: Μια γνωστή, γνωστότατη κυρία της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, με μακρά εμπειρία στο πολιτικό – ενίοτε και παρασκηνιακό πολιτικό – ρεπορτάζ, η οποία εμπνεύσθηκε (;), διακίνησε και προώθησε τις δήθεν «έγκυρες» και...
«αποκλειστικές» πληροφορίες για το υποτιθέμενο δείπνο Τσίπρα με τις Μαριάννα Λάτση και Γιάννα Αγγελοπούλου στο πριβέ κλαμπ του Κολωνακίου.
Συγκεκριμένα το TheToc  γράφει:
Το γνωστό... μη δείπνο,  ουδέποτε έγινε, πανταχόθεν διαψεύστηκε, αλλά έγραψε μια από τις πιο προβοκατόρικες σελίδες στο πολιτικό και δημοσιογραφικό τοπίο της τελευταίας περιόδου.
Η εν λόγω «παπαγαλίνα», λοιπόν, εφηύρε το δείπνο επικαλούμενη «έγκυρους» - πιο... «έγκυρους» δεν γίνεται – «αυτόπτες μάρτυρες». Το γεγονός ότι σε κάθε αφήγησή της οι «μάρτυρες» άλλαζαν, μικρή σημασία έχει. Τη μία φορά ήταν γένους αρσενικού, την άλλη γένους θηλυκού, αλλά το δια ταύτα ήταν πάντοτε το ίδιο: Συνταρακτική συνεύρεση στα... άδυτα του Bricolage, οι «τρεις» συνέφαγαν και «συνωμότησαν» και, επ' αυτού, πλην των... έγκυρων μαρτυριών υπήρχαν και τεκμήρια.
Και επέμενε η «παπαγαλίνα», και προωθούσε το προβοκατόρικο παραμύθι της και πίεζε τους συνομιλητές της να το γράψουν και να το δημοσιοποιήσουν, διότι ουδεμία αμφιβολία – έλεγε - υπήρχε περί του δείπνου.

Η πρώτη που «τσίμπησε» ήταν η ιστοσελίδα iefimerida: Με πηχαίους τίτλους και άφθονη σάλτσα. Τί κι αν έπεσαν βροχή οι διαψεύσεις, τί κι αν υπήρξαν ευθείες προκλήσεις από τους δήθεν συμμετέχοντες να κατατεθούν τα τεκμήρια, η «παπαγαλίνα» και οι δέκτες των πληροφοριών της επέμεναν: Το δείπνο έγινε και υπήρχαν και φωτογραφίες. Μέχρι που τσίμπησε και ο – συχνά πληθωρικός – αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος και εκτόξευσε τη λάσπη στον ανεμιστήρα από το ίδιο το βήμα της Βουλής.
Η οργισμένη διάψευση που ακολούθησε από την κυρία Μαριάννα Λάτση και το νέο μπαράζ καταγγελιών από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδήγησε σε αλλεπάλληλες... κωλοτούμπες τον κ. Κουκουλόπουλο. Η «παπαγαλίνα», όμως, ουδεμία εξήγηση και απολογία ένοιωσε την ανάγκη να δώσει. Εμεινε στη σκιά και επέμεινε στα σκαιά ψεύδη της.
Γιατί άραγε; Γιατί μία έμπειρη κυρία της τηλεδημοσιογραφίας επέλεξε να διοχετεύσει τόσο προβοκατόρικα και άτεχνα τόσο οφθαλμοφανή ψεύδη; Μήπως για να εξυπηρετήσει ειδικά και επείγοντα πολιτικά συμφέροντα σε μια θυελλώδη και άκρως ευαίσθητη πολιτική περίοδο; Μήπως για να εξυπηρετήσει άλλου τύπου συμφέροντα; 'Η μήπως απλώς επειδή... μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι;