ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ο διπρόσωπος θεός της Σταδίου

Άγρια επίθεση από διμοιρίες των ΜΑΤ δέχτηκαν οι απεργοί του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου και οι αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στη Σταδίου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Στον ΙΑΝΟ, εκείνη την ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωνε το βιβλιοπωλείο μαζί με τον Ρ/Σ "Στο Κόκκινο".
Σε ανύποπτο χρόνο τους διαδηλωτές περικύκλωσαν δυο διμοιρίες που έκαναν χρήση χημικών και χτύπησαν βάναυσα τους συγκεντρωμένους. Έχουν ήδη επιβεβαιωθεί πέντε προσαγωγές ανθρώπων που έχουν υποστεί σοβαρά τραυματισμούς από χτυπήματα των ΜΑΤ. Εξ αυτών, οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σημειώνεται ότι οι δυο εκ των προσαχθέντων/συλληφθέντων είναι.. πατέρας και γιος που έτυχε να περνούν την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ έξω από το βιβλιοπωλείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ΜΑΤ χτύπησαν αρχικά το γιο, ο πατέρας παρενέβη για να αποτρέψει τα χειρότερα και τότε δέχθηκε και ο ίδιος τη "φροντίδα" των γκλομπ.
Οι συλληφθέντες, όπως γράφει το katalipsiesiea μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Ακροπόλεως, δίχως να τους έχουν γνωστοποιηθεί οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται. Κατά πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Νίκος Καρατζάς, που ζήτησε την επέμβαση των ΜΑΤ, υπέβαλε μήνυση σε βάρος των απεργών του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός "Στο Κόκκινο 105,5", εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι "μετά και από την σημερινή απαράδεκτη και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των απεργών του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου, προχωρήσαμε στη διακοπή της εμπορικής συνεργασίας μας με τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ".