ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Εθνος: γιατί ο (Φώτης) Μπόμπολας έδιωξε τον Τσεκούρα

Πως εμπλέκεται η Ελλη Στάη και γιατί επελέγη ο Μπάμπης Παπαδάκης για διευθυντής
 
Νέος διευθυντής από χθες στο «Έθνος» και στο «Έθνος της Κυριακής», καθώς μετά την αποχώρηση-απόλυση του διευθυντή Θανάση Τσεκούρα, ο Μπάμπης Παπαδάκης ανέλαβε να «τρέξει» το...
μαγαζί της Μεταμόρφωσης. Ο επί τέσσερα χρόνια διευθυντής σύνταξης του «Έθνους της Κυριακής» αποτέλεσε επιλογή του Φώτη Μπόμπολα και της Ειρήνης Μανουσάκη.
Κάποιοι πιο υποψιασμένοι λένε ότι ο Φώτης Μπόμπολας με την επιλογή του αυτή κάνει άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο νέος διευθυντής βρίσκεται πολιτικά κοντά στο κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης και διατηρεί και στενές φιλικές σχέσεις με πρωτοκλασάτα στελέχη της Κουμουνδούρου. Προσέχουμε δηλαδή για να έχουμε… σκέφτηκαν εκεί στη Μεταμόρφωση.
Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο ο Θανάσης Τσεκούρας να… «τσεκουρωθεί» από τη θέση του;..
Οι πληροφορίες λένε ότι έκανε λάθος επιλογή στρατοπέδου σε μια περίοδο που η σχέση πατέρα και υιού Μπόμπολα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ο Τσεκούρας επέλεξε, όπως λέγεται, να πάει με την πλευρά του Γιώργου Μπόμπολα και βρέθηκε απέναντι στον Φώτη, και τελικά έχασε… τη θέση του.
Μάλιστα, στη Μεταμόρφωση ψιθυρίζουν πως λειτούργησε ως θρυαλλίδα η ένταση με την οποία ο Τσεκούρας προσπάθησε να επιβάλει την Έλλη Στάη στο Mega, καθώς και η επιμονή του για καλύτερες (άρα και ακριβότερες) προσφορές στο «Έθνος» και στο «Έθνος της Κυριακής» μετά την κατακόρυφη πτώση της κυκλοφορίας των δύο φύλλων.
Το ποτήρι ξεχείλισε με τη δημοσίευση ρεπορτάζ σε εφημερίδα, το οποίο περιείχε αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με την κόντρα ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας Μπόμπολα και θεωρήθηκε από τον δεύτερο όροφο του Πήγασου ότι τα διοχέτευσε ο ίδιος ο Τσεκούρας.
Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά που θέλει τον Τσεκούρα να αναζητά από μόνος του μια ηρωική έξοδο, προκαλώντας τη «ρήξη» με τα αφεντικά του Πήγασου.
Ό,τι και να συμβαίνει, πάντως, δεδομένο της υπόθεσης είναι ότι εκατοντάδες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στο «Έθνος», που απολύθηκαν τα τελευταία χρόνια, τον Τσεκούρα θα τον θυμούνται ως το μεγάλο… τσεκούρι που υλοποίησε απόλυτα τα σχέδια της ιδιοκτησίας για περικοπές.
Το «αίμα» των απολυμένων κύλησε έως την οδό Μπενάκη, 50 μέτρα από τις εγκαταστάσεις του Πήγασου…
πηγή: Tο Ποντίκι