ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Αστυνομικοί χτύπησαν δημοσιογράφους στη Μυτιλήνη

Νέο κρούσμα απρόκλητης επίθεσης αστυνομικών εναντίον δημοσιογράφων σημειώθηκε, αυτή τη φορά, στο κέντρο της Μυτιλήνης, την ώρα που κάλυπταν την προσαγωγή διαδηλωτών μετά την συγκέντρωση καΙ πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Ρωμανό και Μιχαηλίδη. Συγκεκριμένα διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της Τρίτη παρατάχθηκε μπροστά από πολίτες και δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα μπροστά από την είσοδο των Κεντρικών Λυκείων της Μυτιλήνης παρότι κανείς δεν εμπόδιζε την προσαγωγή. Λίγα λεπτά αργότερα κι ενώ οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ», Νίκος Μανάβης και Ηλίας Μαραβάς παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τα γεγονότα, παρότι είναι γνωστοί τόσο στους παριστάμενους αξιωματικούς όσο και στην συντριπτική πλειοψηφία των χαμηλόβαθμων, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση με προφανή στόχο να παρεμποδιστεί η καταγραφή των γεγονότων.
Ένας εκ των αστυνομικών χτύπησε με γκλοπ στο χέρι τον Ηλία Μαραβά προκειμένου να του..
αποσπάσει τη φωτογραφική μηχανή  και στη συνέχεια βρίζοντας τον, τον  απώθησε χρησιμοποιώντας την ασπίδα του.  Οι δύο δημοσιογράφοι ζήτησαν αμέσως την παρέμβαση των αξιωματικών και επέδειξαν τον αστυνομικό που είχε βιαιοπραγήσει. Ζήτησαν τα στοιχεία του και υπογράμμισαν στους παριστάμενους αξιωματικούς την υποχρέωση τους να διευκολύνουν το έργο τους και τόνισαν ότι οφείλουν να ελέγξουν πειθαρχικά τον συγκεκριμένο αστυνομικό. Παρά τις επισημάνσεις τους, οι παριστάμενοι αξιωματικοί αρνήθηκαν να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία αστυνομικού. Να σημειωθεί πως συγκεκριμένος αστυνομικός είχε καλυμμένο το πρόσωπό του και φορούσε στολή των ΜΑΤ ενώ δεν έφερε κανένα διακριτικό με τον υπηρεσιακό του αριθμό.
Η κίνηση της συγκεκριμένης ομάδας των αστυνομικών είχε αποκλειστικό στόχο να εμποδίσει το έργο των δύο δημοσιογράφων μιας και στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονταν μόνο αυτοί και πολίτες που παρακολουθούσαν και δεν υπήρχε καμία ένταση ούτε άλλος λόγος της παρουσίας των αστυνομικών. 
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ απαιτεί την άμεση διερεύνηση του περιστατικού  και τον  καταλογισμό ευθυνών όπου υπάρχουν. Είναι οι δεύτερη φορά που ο Ηλίας Μαραβάς γίνεται θύμα αστυνομικής απρόκλητης αστυνομικής βίας εν ώρα εργασίας. Να σημειωθεί πως τόσο στη Μυτιλήνη όσο και στην υπόλοιπη χώρα καταγράφονται ανησυχητικά αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων κατά δημοσιογράφων από αστυνομικούς. Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης να λάβει τα δέοντα μέτρα για να αποτραπούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.