ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«Μοντάρισμα» των ενοχλητικών δημοσιογράφων...

Με έκδηλη ανησυχία το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου  Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) παρακολουθεί το πολύ σοβαρό ζήτημα που προέκυψε τελευταία και αφορά τις απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα επαγγελματιών δημοσιογράφων οι οποίοι… τόλμησαν να κάνουν ρεπορτάζ σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης στην Δυτική Ελλάδα που σχετιζόταν με την διαχείριση των απορριμμάτων.
Όπως αποκαλύπτεται, τα μέλη  της εγκληματικής οργάνωσης της Ηλείας που εξαρθρώθηκε μετά από την πολύμηνη έρευνα και πληθώρα ρεπορτάζ, εκτοξεύουν μέσα από την φυλακή ευθείες απειλές κατά της ζωής των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρου (μελών της ΕΣΗΕΑ) σε συνομιλίες με συνεργάτες τους η συγγενικά του πρόσωπα .
Από την ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων του συστήματος Νόμιμων Επισυνδέσεων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας προκύπτει επίσης η στοχοποίηση των.. 
δημοσιογράφων του ραδιοφωνικού σταθμού Ionion fm στην Δυτική Ελλάδα Γιώτας Αργυροπούλου και Δημήτρη Κολόκα. Επίσης σοβαρότατο προβληματισμό προκαλεί το υλικό των φωτογραφιών που είχαν «τραβήξει» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης , σε κάποιες από τις οποίες απεικονίζεται ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος, συγγενικό του πρόσωπο, και οι δημοσιογράφοι Γιώτα Αργυροπούλου από το Ionion fm, Γιώργος Μαρινόπουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Σπυρούνης, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρωϊνή», (μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ) που συνέδραμαν με τα ρεπορτάζ στην έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος.
Τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την νόμιμη παρακολούθηση των τηλεφώνων τους, με πρωτοφανές μίσος κάνουν λόγο για «ανθρώπους της νύχτας», για «κόψιμο λαιμών» και για «μοντάρισμα» των ενοχλητικών δημοσιογράφων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τις αρμόδιες αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια των δημοσιογράφων καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία τους χωρίς να φοβούνται ότι αυτό θα τους κοστίσει τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και τη ζωή τους.

 Και η ΕΣΗΕΑ
Εκτός από την ΕΣΗΕΠΗΝ ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ που αναφέρει:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την συμπαράστασή του προς τους συναδέλφους Μάκη Νοδάρο και Κώστα Βαξεβάνη των οποίων, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, απειλείται η ζωή λόγω των αποκαλύψεών τους σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Δυτική Ελλάδα. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι απειλές του οργανωμένου εγκλήματος δεν πρόκειται να πτοήσουν ούτε εμάς ούτε τους δυο συναδέλφους μας, οι οποίοι πράττουν το καθήκον τους ενημερώνοντας έγκυρα και αντικειμενικά τους πολίτες. Ζητάμε από την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των συναδέλφων, ώστε να δοθεί ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας απέναντι στις οργανωμένες συμμορίες του κοινού εγκλήματος. Ο εκφοβισμός δεν είναι ανεκτός και δεν θα περάσει.