ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Διπλό ημίχρονο, άσο τελικό

Bγαίνει Πρόεδρος;
«Ποιος πρόεδρος; Πας καλά; Πάμε για εκλογές. Και κρατιέμαι μην ανοίξω το στόμα μου και πω για τις μαλακίες που έχουμε κάνει». Προβεβλημένος κυβερνητικός βουλευτής.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί πρόεδρος. Να δούμε να μαζέψουμε εμείς κανένα σταυρουδάκι». Υφυπουργός με συχνή τηλεοπτική παρουσία.

«Άνετα εκλέγεται πρόεδρος, μην ακούς αηδίες. Φοβάται ο κόσμος». Κυβερνητικός βουλευτής.

«Με 200 ψήφους, που λέει ο λόγος, θα βγει πρόεδρος. Μπορεί να γίνει ντρίπλα και να κατεβάσουν..
άλλον οι ανεξάρτητοι στην τρίτη ψηφοφορία». Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα σου πω Τετάρτη βράδυ. Στην τρίτη ψηφοφορία μαθαίνω ότι θα εμφανιστεί και άλλος υποψήφιος, αλλά δεν ξέρω ποιος». Κυβερνητικός βουλευτής.

«Αν η ψηφοφορία ήταν μυστική μπορεί να ψήφιζε και ο Τσίπρας». Ανεξάρτητος που θα ψηφίσει Δήμα.

«Είναι μία περίεργη κατάσταση. Οι συσχετισμοί δείχνουν ότι δεν εκλέγεται πρόεδρος, όμως θα είναι παράλογο βουλευτές να χάσουν την έδρα τους και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές όταν και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους δεν τις επιθυμούν. Τέλος πάντων, πάμε για εκλογές». Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι φρέσκες δηλώσεις off the record που αλιεύθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Οι άνθρωποι δεν έχουν εικόνα. Δεν ξέρω βέβαια αν στο Μαξίμου ή στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν με ακρίβεια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Όμως όταν βλέπεις στελέχη του κρατικού οργανισμού να υποβάλλουν παραιτήσεις προκειμένου να πολιτευτούν, τότε μπορείς να υποθέσεις ότι στα κομματικά επιτελεία ξεκίνησαν να φτιάχνουν ψηφοδέλτια.
Αν θέλετε, λοιπόν, να παίξετε στοίχημα, βάλτε τα λεφτά σας στη μη εκλογή προέδρου. Ωστόσο αυτός που κυνηγάει καλές αποδόσεις περιμένει στην τρίτη ψηφοφορία κίνηση ανεξαρτήτων βουλευτών που κερδίζουν τη δέσμευση του Σαμαρά για εκλογές σε συγκεκριμένο χρόνο. Καλοκαίρι; Αρχές φθινοπώρου; Δεν έχει σημασία για την απόδοση. Αν σας αρέσει αυτό το σενάριο, παίξτε διπλό ημίχρονο, άσο τελικό.

Κώστας Γιαννακίδης (protagon)