ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Είπαν όχι στις απολύσεις και τους ασκήθηκε δίωξη...

Διώξεις εναντίον του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου και της δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη, ασκήθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επειδή είχαν αρνηθεί να δώσουν στοιχεία των υπαλλήλων τους για την αξιολόγηση και να επιτρέψουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων καθώς κάτι τέτοιο θα έθετε πολλούς εργαζομένους σε άμεσο κίνδυνο απόλυσης .
«Στην ουσία επρόκειτο για σύγκρουση καθηκόντων», λέει ο Σίμος Ρούσσος και επισημαίνει: «Ο επανέλεγχος των συμβάσεων, με κριτήρια διαφορετικά από αυτά που όριζε το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου, γινόταν για να βρεθούν τα κεφάλια που ζητούσε η τρόικα για τις απολύσεις. Ως Δήμαρχος δεν μπορούσα να συναινέσω στην διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου. Το μισό περίπου προσωπικό είναι εργαζόμενοι με συμβάσεις που είχαν γίνει αορίστου χρόνου με το συγκεκριμένο Π.Δ. Μιλάμε για την καθαριότητα, τους παιδικούς σταθμούς, όλες τις νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου».
Οι δυο δήμαρχοι είχαν αρνηθεί να δώσουν στοιχεία των υπαλλήλων τους για την αξιολόγηση μετά..
από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών. Η υπόθεση ερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη μετά από προσφυγή που είχε καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.