ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Τι κρύβει το άνοιγμα(;) Αλαφούζου προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Η στροφή του αφεντικού του ΣΚΑΪ και οι επαφές του Αλέξη Παπαχελά με τον Σαμαρά

Μια νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνεται σταδιακά στον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος, πέραν των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει, καλείται να αναπροσαρμόσει και τη στρατηγική του σε σχέση με τις τρέχουσες (αλλά και τις μελλοντικές) πολιτικές εξελίξεις.
Από τη μία, η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και, από την άλλη, η σταδιακή αλλαγή των ισορροπιών με την παρουσία του Παύλου Τσίμα στη συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα είναι δείγματα αλλαγών στο κανάλι του Φαλήρου.
Η κυριαρχία του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην παραγωγή της γραμμής του καναλιού, μετά την εκπαραθύρωση του Χρήστου Παναγόπουλου, περιορίζεται. Ο σταθμός από το 2010 είναι από τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του μνημονίου, και συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Αρης Πορτοσάλτε, ταυτίστηκαν με την εφαρμογή του. Η επιλογή αυτή «κούρασε» τόσο το κοινό όσο και τα στελέχη και η διοίκηση του ΣΚΑΪ προετοιμάζεται για την..
επόμενη μέρα. Στόχος είναι με τον Παύλο Τσίμα να περιοριστεί η φανατική υποστήριξη των οικονομικών στόχων του μνημονίου και να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Καίγεται» για το γήπεδο
Ο Γιάννης Αλαφούζος, καθώς «καίγεται» για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αφού η υπόθεση περνάει μέσα από την Περιφέρεια Αττικής, δεν θέλει να έχει κλειστή την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.  Την ίδια ώρα που ο Γιάννης Αλαφούζος επιχειρεί στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορίες τον θέλουν να επισκέπτεται συχνά-πυκνά και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στενές σχέσεις με τον επικεφαλής της κυβέρνησης διατηρεί και ο διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς.  Ο τελευταίος λέγεται ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει διαδραματίσει και συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, εκείνο που μένει από την όλη ιστορία είναι ότι ο κ. Αλαφούζος έχει κάθε λόγο να χτίζει γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των ανοικτών μετώπων που έχει κυρίως με τις τράπεζες.
- πηγή: parapolitika