ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η Λάτση θέλει τις μετοχές Μπόμπολα και Ψυχάρη στο Μega!

«Η Μαριάννα δεν είναι, ούτε σκέφτεται να γίνει Γιάννα»!..

Ηταν να μην πάρει φόρα η Μαριάννα Λάτση... Μετά την είσοδό της στο σχήμα που ελέγχει την ελληνική έκδοση του Huffington Post και τις διαρροές ότι έχει χρηματοδοτήσει και το σάιτ της Ελλης Στάη, τώρα έρχονται πρόσθετες πληροφορίες για νέα ανάμειξη στα media της μεγαλύτερης κόρης του Γιάννη Λάτση...
Η συμμετοχή της Μαριάννας Λάτση στο Huffington Post, φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη και ενίσχυσε τις προσδοκίες ουκ ολίγων παραγόντων της μιντιακής πιάτσας που μυρίστηκαν χρήμα και έτρεξαν...
Παραδείγματος χάριν, όπως γράφει ο Κ. Τσαούσης στο "Πρώτο Θέμα", στα σαλόνια της αθηναϊκής υψηλής κοινωνίας συζητείται μετ’ επιτάσεως μια κρούση -«συζήτηση ή και συνάντηση»- που έγινε από την πλευρά του ΔΟΛ αλλά και του Πήγασου προς την πλευρά Λάτση, προκειμένου να βρεθεί..
τρόπος να αλλάξουν χέρια και ιδιοκτήτη οι μετοχές της εταιρείας Τηλέτυπος (MEGA), οι οποίες ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του ΔΟΛ και του Πήγασου.
Το σχέδιο που προτείνουν οι εκδοτικοί όμιλοι - σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", είναι να δημιουργηθεί μια holding εταιρεία με τις μετοχές Μπόμπολα - Ψυχάρη και να μεταβιβαστούν στην πλευρά Λάτση, χωρίς όμως να εμφανιστεί ο νέος μέτοχος στη διοίκηση σήμερα, αλλά μετά από μία διετία. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάτι τέτοιο δεν θα έβρισκε καθόλου σύμφωνο τον άλλον εταίρο του MEGA, την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Ειδικά αυτή την περίοδο οι οικογένειες Λάτση και Βαρδινογιάννη είναι στα μαχαίρια περισσότερο από ποτέ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο πλευρές δεν βρήκαν έδαφος συνεννόησης και τα πράγματα έμειναν όπως είναι.
Πάντως, ο κύκλος της Μαριάννας Λάτση - σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα"- υποστηρίζει ότι τέτοια κρούση δεν υπήρξε ποτέ. Οπως λένε πρόσωπα του φιλικού της περίγυρου, «η Μαριάννα μπορεί να κάνει δώρα εγκαινίων, αλλά δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στα media. Η Μαριάννα δεν είναι, ούτε σκέφτεται να γίνει Γιάννα»». Νομικοί κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν διαβεβαιώνουν όμως ότι η κρούση και η συζήτηση για το MEGA έγινε και απορρίφθηκε από την πλευρά Λάτση περίπου προ μηνός.
Για να δούμε όμως τι είναι και ποιους αφορούν αυτού του τύπου τα δώρα. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δίνονται, αφορούν εφάπαξ χρηματικές ενισχύσεις σε φίλες -αποκλειστικά και μόνο φίλες- της μεγαλύτερης θυγατέρας του Γιάννη Λάτση. Ως τέτοιο παράδειγμα συζητείται στα σαλόνια και η ενίσχυση σε ελληνικό site που άνοιξε προ έτους.