ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Σήμα κινδύνου και από δεύτερο πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας

Μεταφέρει εκατοντάδες μετανάστες

Νέα ναυτική περιπέτεια στα ανοιχτά της Κέρκυρας καθώς το φορτηγό πλοίο BLUE SKY M με σημαία Μολδαβίας, εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το πλοίο βρίσκεται βόρεια της Κέρκυρας και νότια των Οθωνών και σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μεταφέρει εκατοντάδες μετανάστες (γίνεται λόγος για 700 άτομα). Στην περιοχή έσπευδαν η φρεγάτα «Ναβαρίνο» του ΠΝ και ένα ελικόπτερο Σικόρκσι S-70 του ΠΝ. Όπως διευκρινίστηκε το πλοίο δεν είναι ακυβέρνητο, ενώ σύμφωνα με την μαρτυρία ενός μετανάστη στο πλοίο επιβαίνουν και ένοπλοι.
Η υπόθεση όμως με το BLUE SKY M προκαλεί ερωτήματα καθώς δημοσίευμα της ιστοσελίδας Lefkadapress.g, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο πλοίο βρισκόταν υπό την παρακολούθηση των..
ελληνικών αρχών όταν έπλεε ανοιχτά της Λευκάδας. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα του Lefkada Press.gr στις 29 Δεκεμβρίου ανέφερε τα εξής:
«Θρίλερ μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας αυτή την ώρα με το  φορτηγό πλοίο “Blue sky M” το οποίο πλέει ανοιχτά της Κεφαλονιάς με κατεύθυνση την Λευκάδα και , σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεταφέρει περίπου 400 μετανάστες στην πλειοψηφία τους Σύριους. Παρακολουθείται από σκάφη του Λιμενικού χωρίς να ξέρει κανείς που θα καταλήξει. Έχουν ενημερωθεί οι αρχές της Λευκάδας και όλοι ευχόμαστε να μην ζήσουμε μία ακόμη τραγωδία».