ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Το succes story των εκδοτών στη Μακεδονία

Πήραν λεφτά από το κράτος, θέλουν να φουντάρουν την εταιρεία, φτιάχνουν άλλη με ενοικιαζόμενους...

Το succes story των εκδοτών στη μνημονιακή Ελλάδα δεν έχει τέλος, ούτε και πάτο. Ένα από τα πετυχημένα παραδείγματα "ανάπτυξης" είναι αυτό της εφημερίδας "Μακεδονία".
Η οποία πήρε 10 εκατ. ευρώ από τον κρατικό κορβανά, ζεστά λεφτά των Ελλήνων Πολιτών από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι ενισχύσεις ΕΣΠΑ, κ.λ.π. για να "αναπτυχθεί".
Αντί για αυτό μπαίνει στο άρθρο 99 και πτωχεύει επειδή θέλει να γλυτώσει τα λεφτά που χρωστάει στους εργαζόμενους και τα ταμεία εδώ και μερικά χρόνια. Με τους άλλους προμηθευτές της, τα..
βρίσκει περιέργως γιατί κάποιοι είναι ...μέτοχοι της και άλλοι είναι Τράπεζες στις οποίες Τράπεζες είναι μέτοχοι οι ...εκδότες!
 Το θέμα λοιπόν είναι να γλυτώσει η εκδοτική επιχείρηση τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Κι αφού πήρε την κρατική ενίσχυση 10,2 εκατ. ευρώ με υπογραφή Μηταράκη, είπε να ...αναπτυχθεί για νέα κέρδη, σε άλλη εταιρεία, καθαρή από εργαζόμενους. Έτσι η εκδότρια της "Μακεδονίας" και ο εκδότης του "Αγγελιοφόρου" πήγαν και έφτιαξαν καινούργια εκτυπωτική εταιρεία! Με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από τις ζημιογόνες εταιρείες τους.  Η οποία είναι "καθαρή" από ζημιές αλλά έχει μετόχους εταιρείες που θα πτωχεύσουν. Παράνοια; Μπα, στη μνημονιακή Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν.
Για την περίπτωση της "Μακεδονίας" και τα σχέδια της, αντέδρασαν(επιτέλους) και οι εργαζόμενοι, κατά κύριο λόγο διοικητικοί υπάλληλοι, που είχαν εξαναγκαστεί σε οικειοθελή αποχώρηση με την υπόσχεση πως θα πάρουν τα λεφτά τους. Τα χρόνια πέρασαν και αντί για αποζημιώσεις και επιπλέον μπόνους, διαπιστώνουν πως τώρα θα χάσουν τα πάντα. Με ανοιχτή επιστολή τους στον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη και κοινοποίηση σε υπουργούς και πολιτικούς, οι εργαζόμενοι βγάζουν στη φόρα τη σκανδαλώδη περίπτωση succes story του εκδότη της "Μακεδονίας", ζητώντας το αυτονόητο.
 - από το greektv
Διαβάστε στον Aσύνταχτο Τύπο την επιστολή των εργαζομένων.