ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ποιος θα διαλύσει το Facebook;

Υπάρχει μια διαρκής συζήτηση για τα social media και για το ποιο θα είναι το νέο κοινωνικό δίκτυο που θα εκθρονίσει το Facebook. Η συζήτηση φούντωσε ξανά με την δημιουργία του Ello, ενός νέου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Νομίζω πως ξέρω ποιο κοινωνικό δίκτυο θα γκρεμίσει το Facebook.
Πρωταθλητής και κυρίαρχος των social media θα γίνει εκείνο το κοινωνικό δίκτυο που θα αποφασίσει να μοιραστεί τα κέρδη του με τους χρήστες του.
Σήμερα, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων εργάζονται εθελοντικά για αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να πληρώνονται.
Όλα τα κέρδη πηγαίνουν στους ιδιοκτήτες των κοινωνικών δικτύων. Αυτοί που θα δημιουργήσουν ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο δεν θα είναι μονοφαγάς όπως το Facebook, και θα αντιληφθούν πως οι χρήστες του είναι, ουσιαστικά, εργαζόμενοι..  του κοινωνικού δικτύου -οπότε πρέπει να αμείβονται- θα πάρουν τα σώβρακα όλων των άλλων κοινωνικών δικτύων.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι τόσο απλό.
Βέβαια, είναι πολύ πιθανό οι ιδιοκτήτες του Facebook -πριν να είναι αργά για αυτούς, να αντιληφθούν πως πρέπει να μοιραστούν με τους χρήστες τα κέρδη τους, ώστε να παραμείνει το Facebook κυρίαρχο.
Πιτσιρίκος