ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Συλλήψεις και μπλακ αουτ στον Σταθμό της Εκκλησίας!

Ενεργοποιήθηκε η ποινική διαδικασία για την επαναπρόσληψη απολυμένης που δικαιώθηκε από τα δικαστήρια

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της  Εκκλησίας μετέδιδε την Κυριακή το πρωί από τη Λαμία, αλλά στις  εγκαταστάσεις του στην οδό Αθηνάς 30 είχε ήδη μπει η Αστυνομία.! Και δεν μεταδίδονταν ούτε δελτία ειδήσεων ούτε ενημερωτικές εκπομπές. Ο λόγος; Η πρώτη απολυμένη από το Σταθμό της Εκκλησίας δημοσιογράφος που είχε κερδίσει την αγωγή της και η απόλυση της ακυρώθηκε με την 2811/2014 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εμφανίσθηκε για να αναλάβει υπηρεσία. Ο Σταθμός της Εκκλησίας είχε ζητήσει με ασφαλιστικά μέτρα να μην εκτελεσθεί η απόφαση μέχρι να συζητηθεί η έφεση του, αλλά το αίτημα του για προσωρινή αναστολή απορρίφθηκε. Κατόπιν τούτου εμφανίσθηκε η απολυμένη δημοσιογράφος για να αναλάβει τα καθήκοντα της. Ο Διευθυντής του Σταθμού κ. Αλ. Κατσιάρας απουσίαζε στην Κωνσταντινούπολη και η απολυμένη δημοσιογράφος δια του δικηγόρου της κ. Ευάγγελου Γεωργακόπουλου, κατέθεσε μήνυση εναντίον του για παραβίαση.. δικαστικής απόφασης.
Η μήνυση αφορούσε και όσους, δημοσιογράφους και ηχολήπτες , θα εμπόδιζαν την εργασία της. Τελικά μέχρι τις πέντε το απόγευμα, ο σταθμός δεν μετέδιδε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές, ώσπου προσήχθη στο ΑΤ Ομονοίας η δημοσιογράφος που εμπόδιζε την επαναπασχόληση της απολυμένης δημοσιογράφου ενώ από την Αστυνομία εκδόθηκε σήμα αναζήτησης του Διευθυντή του Σταθμού κ. Αλ. Κατσιάρα, ο οποίος έπρεπε να συλληφθεί στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.
Στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας όπου κρατείτο η δημοσιογράφος προσήλθε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου (φωτογραφία) και τελικά η απολυμένη δημοσιογράφος εκτέλεσε κανονικά τα καθήκοντα της εκφωνώντας τα δελτία ειδήσεων από τις πέντε το απόγευμα και μετά.
Για πρώτη φορά σε εργασιακές διαφορές ενεργοποιήθηκε η ποινική διαδικασία προκειμένου να γίνει αποδεκτή η εκτέλεση  δικαστικής απόφασης και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας δεν κατάφερε να την παρεμποδίσει.
Οι ανωτέρω εξελίξεις στο Ραδιοφωνικό Σταθμό θέτουν πλέον  στην Ιερά Σύνοδο εντόνως το πρόβλημα διαχείρισης των προβλημάτων του Σταθμού καθώς η πρίν από ένα χρόνο επιχείρηση αναδιάρθρωσης του με απολύσεις όσων εργαζομένων αρνήθηκαν τις περικοπές έως και 50% στις αποδοχές τους είναι πλέον μετέωρη.