ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ας μιλήσουμε -λοιπόν- για τον Κώστα Αρβανίτη

Εννοείται πως οι ηχολήπτες της ΕΤΕΡ έχουν δίκιο να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Πολύ περισσότερο όταν τα ζητούν από τον «105.5 Στο Κόκκινο», ένα ραδιόφωνο της Αριστεράς που πρέπει να είναι, αλλά και να φαίνεται, τίμιο.
Για την απεργία των τεχνικών στον «105.5 Στο Κόκκινο», ο λόγος. Η απεργία προκηρύχθηκε την Τετάρτη αλλά τελικά ανεστάλη την Κυριακή το βράδυ αφού η ΕΤΕΡ (το συνδικαλιστικό τους όργανο) έλαβε διαβεβαιώσεις πως θα εξοφληθούν τα χρωστούμενα των δύο μηνών. Είχαν προλάβει βέβαια να πληρωθούν τον Αύγουστο οι τεχνικοί, έμενε μόνο ο Σεπτέμβριος. Να σημειώσουμε πως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον σταθμό ήταν απλήρωτοι, μόνο οι τεχνικοί (λόγω ισχυρού και δυναμικού σωματείου) πήραν ό,τι πήραν αφού, πρώτα, «απείλησαν» με απεργία. Και καλά έκαναν, κλάδος είναι, τα συμφέροντά τους κοιτούν.
Την απεργία αυτή θεώρησε ο Κώστας Αρβανίτης εκβιαστική κίνηση. «Εκβιασμό δεν το λες. Αλλά το.. λες, ρε παιδί μου! Πώς να το πω...» είπε τη Δευτέρα το πρωί στην εκπομπή του, τη «Φυλή των Φίλων». Ατυχής η έκφραση, ούτε συζήτηση. Δεν το λες και μάλιστα on air. Άρπαξε την ευκαιρία η ΕΤΕΡ: «Είναι η απεργία εκβιασμός; Είναι κάθε απεργία εκβιασμός; Είναι μερικές απεργίες εκβιασμός και ποιες είναι αυτές;». Για να καταλάβετε πόσο λάθος ήταν-είναι αυτή η άποψη (του Αρβανίτη), την υπερασπίστηκε μέχρι και ο Άρης Πορτοσάλτε.

Ο Κώστας Αρβανίτης έδωσε εξηγήσεις την Τετάρτη το πρωί, στην εκπομπή του. Ζήτησε και συγγνώμη, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Παίζονται και κάποια εσωκομματικά παιχνίδια, τον βλέπουν και με μισό μάτι κάποιοι εκεί μέσα, στο σταθμό, του την έπεσαν λοιπόν όλοι. Από τα αριστερά και τα δεξιά. Πανηγύρι. Ειδικά οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ έστησαν πάρτι. Και δεν φταίει σε αυτό μόνο ο Κώστας Αρβανίτης, αλλά κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ρυθμίζει τα οικονομικά του. Δεν είναι λίγο ντροπή να μην πληρώνει τους εργαζόμενους στο ραδιόφωνό του; Είναι και ηλίθιο συν τοις άλλοις ειδικά όταν διεκδικείς την εξουσία. Δηλαδή, έτσι σκοπεύουν να κυβερνήσουν; Εκτεθειμένοι 100%.
Στο φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή το απόγευμα, ο Κώστας Αρβανίτης εξήγησε μία σειρά από λόγους για τους οποίους δημιουργούνται προβλήματα ρευστότητας στον σταθμό.
1) Τη χαμηλή κρατική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω τροπολογίας που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ.
2) Τη λιγότερη διαφήμιση λόγω χαμηλών ποσοστών ακροαματικότητας (ευθεία βολή εναντίον της Focus).
3) Την απροθυμία των διαφημιστών να βγουν στον «Κόκκινο».
4) Τον αποκλεισμό κάποιων διαφημίσεων από τον σταθμό (Jumbo, Coca Cola).
Ενώ υπάρχουν και οι διαφημιζόμενοι που έκοψαν τα σποτ λόγω των δημοσιογραφικών ρεπορτάζ εναντίον τους. Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για ένα ραδιόφωνο με ιδιαιτερότητες, δεν μπορεί να δεχτεί ας πούμε χορηγία από την «Ελληνική Χρυσός», όπως γίνεται με τις περισσότερες εκπομπές στο «Βήμα 99.5». Η φράση βέβαια περί «εκβιασμού», επαναλαμβάνω, ήταν λανθασμένη.
Η ΕΤΕΡ ωστόσο δεν είχε πρόβλημα να δουλέψουν τα μέλη της δίπλα στους άλλους απλήρωτους εργαζόμενους. Και γιατί να έχει δηλαδή; Ας έκαναν το ίδιο και οι θυρωροί, οι τηλεφωνήτριες, ακόμα και οι δημοσιογράφοι αν μπορούσαν. Είναι πολύ δυναμικό σωματείο η ΕΤΕΡ, χρόνια τώρα στο ραδιόφωνο, κάνει τους ιδιοκτήτες να «τρέμουν». Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ το γνωρίζουν. Και τώρα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που ψήφισε και πιο πριν με τις κινητοποιήσεις τους. Είναι πολύ αρραγές ως σώμα.  

Δημήτρης Κανελλόπουλος / e-tetradio