ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μαύρα, μπόνους και τώρα απολύσεις στον Ελεύθερο Τύπο

Συνεχίζονται τα εργοδοτικά αίσχη στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" όπου ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος για τα σκανδαλώδη μπόνους προς τους... ημετέρους εργοδοτικούς. Ο λόγος για την ομάδα των περιπου είκοσι ατόμων, που αμείβονται με «μαύρα», «έξτρα» και «μπόνους» τα οποία προστίθενται στις μισθοδοσίες και σε κάποιες περιπτώσεις υπερτριπλασιάζουν τους μισθούς τους! Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται διευθυντικά στελέχη, αρχισυντάκτες, στελέχη εμπορικού, κάποιοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, αλλά και οι ιδιοκτήτες του «Ελεύθερου Τύπου», που απολαμβάνουν κανονική ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον ΕΔΟΕΑΠ!
Παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ για την περίφημη αυτή λίστα ο εκδότης του Ελεύθερου..
Τύπου Αλέξης Σκαναβής ζητά εδώ και τώρα απολύσεις.Το μπλογκ greektv γράφει συγκεκριμένα:
Δεν φαίνεται να τον ένοιαξαν πολύ τον Σκαναβή οι προειδοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ για την μισθολογική τακτική του. Κι ας έχει στα χέρια της η ΕΣΗΕΑ την λίστα των μπόνους σε ορισμένους μόνο. Ο εκδότης ζητά εδώ και τώρα 3 απολύσεις από το τμήμα της διόθρωσης και άλλες τόσες από τους τεχνικούς. Με το δίλημμα ή υπογράφετε τώρα με 800 ευρώ μισθό και παίρνετε άλλα 100-200 ευρώ μαύρα (μπαίνετε δηλαδή στη λίστα) ή απολύεστε!
Προφανώς και θα υπάρξει αντίδραση των σωματείων. Έτσι τουλάχιστον είχαν υποσχεθεί. Για τους εργαζόμενους συνεχίζει να ισχύει το κλίμα τρομοκρατίας...
UPD 
H εργοδοσία του Ελεύθερου Τύπου ανακάλεσε τις τρεις απολύσεις που είχε ανακοινώσει , καθώς και την περικοπή στους μισθούς των εργαζομένων. Η προαποφασισμένη 24ωρη απεργία από τα Δ.Σ. των ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ φαίνεται πως λειτούργησε αποτελεσματικά.