ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Καψόνια στους απλήρωτους του «Αγγελιοφόρου»

Σε ψυχολογικές δοκιμασίες στρατιωτικής έμπνευσης αποφάσισε να υποβάλει η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» τους 120 εργαζόμενους που απασχολεί. 
Έπειτα από σκόπιμες καθυστερήσεις πολλών εβδομάδων, η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και σειρά άλλων εντύπων στη Θεσσαλονίκη, εδέησε αργά το μεσημέρι της Τρίτης, να λύσει τη γριφώδη σιωπή της και να προσκαλέσει το προσωπικό, για να το ενημερώσει. Έτσι, απέστειλε αιφνιδιαστικά e-mail, ζητώντας απ’ όλους να σπεύσουν  ‒ σε λιγότερο από 60 λεπτά της ώρας ‒ σε ευρεία συνάντηση, στην οποία θα μιλούσε ο φρεσκοδιορισμένος εκπρόσωπος της διοίκησης, Παντελής Χαλβατζάκης.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στα γραφεία της εταιρίας, στην οδό Δαναΐδων 4, και ανέμεναν  από τον κατ΄ επάγγελμα δικηγόρο Παντελή Χαλβατζάκη, ο οποίος.. εσχάτως εκτελεί και χρέη γενικού διευθυντή της εταιρίας, να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει δεσμεύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Ωστόσο, την ώρα που όλοι είχαν συγκεντρωθεί και περίμεναν να… διαφωτιστούν,  κατέφθασε νέα, επείγουσα ηλεκτρονική ειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία η ενημέρωση αναβάλλεται για 24 ώρες, χωρίς περαιτέρω εξήγηση. Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των παρισταμένων εκπρόσωποι της διοίκησης έκαναν λόγο για «σφάλμα της γραμματείας» και «παρανόηση εκ μέρους μίας υπαλλήλου».
Η αναβολή της συνάντησης πυροδότησε νέο κύμα οργής κατά της εργοδοσίας, καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι θεωρούν ότι εμπαίζονται με κούφιες υποσχέσεις και καλούνται να συμμετάσχουν σε καψόνια στρατιωτικού τύπου, την ώρα που στερούνται το μισθό τους και εξωθούνται στην ανέχεια.
Η ατμόσφαιρα στις κεντρικές εγκαταστάσεις του «Αγγελιοφόρου» μυρίζει πλέον… μπαρούτι. Σχεδόν το σύνολο του προσωπικού δεν έχει ακόμη πληρωθεί το μισθό του Ιουλίου, ενώ έχει λαμβάνειν το 60% των αποδοχών ενός μηνός για την εργασία του κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2014 – κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπέγραψε ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών από 25% έως 30%.
- περισσότερα στο agelioforum