ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Υπέγραψαν με… δοκιμή οι αθλητικοί συντάκτες της ΝΕΡΙΤ!

Υπεγράφησαν στη ΝΕΡΙΤ οι πρώτες δημοσιογραφικές συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αφορούν 16 αθλητικούς συντάκτες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια με βάσει το πτυχίο , το βιογραφικό, τον χρόνο προϋπηρεσίας τους και τη… συνέντευξη σε επιτροπή, όπου βέβαια υπεισήλθαν προσωπικά κριτήρια – με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Βέβαια, παρά την υπογραφή των συμβάσεων οι συνάδελφοι ούτε διασφαλισμένοι μπορούν να νιώθουν (έστω κάποιοι από αυτούς) ούτε πρόκειται να αρχίσουν αύριο δουλειά, τουλάχιστον ως μόνιμο συντακτικό προσωπικό της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης (αρκετοί εργάζονται ήδη με δίμηνες συμβάσεις). Και αυτό γιατί:..
• Όλοι υπέγραψαν με μηδενικό χρόνο προϋπηρεσίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο μισθός τους θα είναι 830 ευρώ μικτά.
• Θα υπάρξει δοκιμαστικό διάστημα για όλους (μεταξύ των οποίων ορισμένοι - ξανά: ορισμένοι! - ιδιαίτερα έμπειροι δημοσιογράφοι) η διάρκεια του οποίου είναι αδιευκρίνιστη. Μπορεί να διαρκέσει από 12 έως 19 μήνες ή από δύο έως τρία χρόνια, ανάλογα με το αν ισχύσει στην περίπτωσή τους ή όχι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του 2011.

- διαβάστε περισσότερα στο harddog