ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ζητάνε λίστες με ονόματα προς απόλυση

Ελεύθερος Τύπος: μπόνους σε ημετέρους, τρομοκρατία για εργαζόμενους

Η καταγγελία για τα περίεργα (μαύρα;) μπόνους σε περίπου 20 στελέχη και εργαζόμενους στον Ελεύθερο Τύπο, όπως γνωρίζουμε, έφθασε και στα χέρια της ΕΣΗΕΑ. Η οποία ως συνδικαλιστικό όργανο έχει στα χέρια της τη λίστα στην οποία αποτυπώνεται η κατάσταση. Κατάσταση που αποδεικνύει πως το επιχείρημα της εκδοτικής παρέας Σκαναβή-Μπενέκου παλαιότερα, Σκαναβή τώρα, ότι πρέπει να κοπούν οι μισθοί για χάρη της εφημερίδας είναι έωλο. Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν λεφτά αλλά να δίνονται κάθε μήνες περί τις 22.000- 30.000 ευρώ έξτρα μπόνους σε ορισμένους; Πως γίνεται να παίρνει έξτρα έως και ο εκδότης της εφημερίδας;
Μετά τη λήξη του προγράμματος της εθελούσιας απόλυσης από την εφημερίδα, άρχισε η φάση κανονικών απολύσεων. Η οποία σερβίρεται στον "Ελεύθερο Τύπο" με καθαρή τρομοκρατία. Ο εκδότης ζήτησε ήδη από δυο τουλάχιστον τμήματα της εφημερίδας να του παραδοθεί λίστα..
ονομάτων για να τους απολύσει. Παράλληλα ζήτησε να αποδεχθούν όσοι απομείνουν σε αυτά να πληρώνονται με 700 ευρώ και να παίρνουν κρυφά(μαύρα;) 100 με 200 ευρώ. Το επιχείρημα, λέει, είναι πως αυτό συμβαίνει και σε άλλες εφημερίδες, όπως π.χ στην ανταγωνιστική "Δημοκρατία"!
Με "μαύρα" λοιπόν κινούνται οι εκδότες του κυβερνητικού μπλόκ!
Και την ώρα που ζητά απολύσεις, εντός της εφημερίδας αποσύρονται βιαστικά οι σκληροί δίσκοι σε διάφορα κομπιούτερ. Το γιατί είναι εύλογο να το υποπτευθούμε.
- διαβάστε τη συνέχεια στο greektv