ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Κέρδισε την δίκη και επαναπροσλαμβάνεται στον Σταθμό της Εκκλησίας

Με δικαστική απόφαση επιστρέφει στη δουλειά της απολυμένη δημοσιογράφος - Εν αναμονή άλλων τεσσάρων αποφάσεων

Τους δικαστικούς επιμελητές αντίκρυσε την Τρίτη το μεσημέρι ο διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας (φωτο) να εισβάλουν ξαφνικά στο γραφείο του έτοιμους να επιβάλουν κατάσχεση ακόμη και στην καρέκλα που καθόταν!
Ο λόγος; Η πρώτη απολυμένη από το Σταθμό της Εκκλησίας δημοσιογράφος κέρδισε την αγωγή της και η απόλυση της ακυρώθηκε με την 2811/2014 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Ο Σταθμός της Εκκλησίας ζήτησε με ασφαλιστικά μέτρα να μην εκτελεσθεί η απόφαση μέχρι να συζητηθεί η έφεση του, αλλά το αίτημα του για προσωρινή αναστολή απορρίφθηκε. Έτσι βρέθηκε ο διευθυντής του Σταθμού αντιμέτωπος με την κατάσχεση αλλά και το αυτόφωρο σε περίπτωση μη..
εφαρμογής της δικαστικής απόφασης.
Τελικά όχι μόνο πλήρωσε τους μισθούς υπερημερίας και τα έξοδα κατάσχεσης στους δικαστικούς επιμελητές αλλά δεσμεύτηκε ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο η δημοσιογράφος θα επανέλθει κανονικά στα καθήκοντα της.
Είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που εκδίδεται από τα δικαστήρια μετά τις απολύσεις όσων εργαζομένων, δημοσιογράφων και τεχνικών, στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας δεν αποδέχθηκαν πέρυσι τη μείωση κατά 50% στις αποδοχές τους. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος άσκησε το δικαίωμα καταγγελίας καταχρηστικά υπερβαίνοντας τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη και τα χρηστά ήθη.
Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η έκδοση άλλων τεσσάρων αποφάσεων μετά από αντίστοιχες αγωγές που έχουν ασκήσει άλλοι απολυμένοι εργαζόμενοι.