ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ομαδική παραίτηση δημοσιογράφων

Και οι 70 συντάκτες της μεγαλύτερης σλοβακικής εφημερίδας γνώμης, της «SME», με κυκλοφορία 40.000 φύλλων, παραιτήθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την πώλησή της σε όμιλο για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι αναμεμειγμένος σε υπόθεση διαφθοράς.
Μάλιστα στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, ο διευθυντής της, Μάρκους Κοστόλνι, ήταν ξεκάθαρος: «Με τον όμιλο Πέντα ως ιδιοκτήτη -γράφει- δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφική δουλειά».
Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει αποκτήσει κι άλλες δύο σλοβακικές εκδοτικές επιχειρήσεις, μέσω ολλανδικής εταιρείας συμμετοχών, ενώ το 2012 από υποκλοπές των υπηρεσιών πληροφοριών της Σλοβακίας είχαν αποκαλυφθεί αθέμιτες σχέσεις.. ανάμεσα στον όμιλο Πέντα και πολιτικούς αξιωματούχους. Υπήρξαν μάλιστα ισχυρές διαδηλώσεις που οδήγησαν και τον κεντροδεξιό συνασπισμό της Ιβέτα Ραντιτσόβα σε εκλογική ήττα.(efsyn)