ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Οι απαιτητικοί εργαζόμενοι στη ΝΕΡΙΤ

Στην αρχή και ενώ οι Ενώσεις του Τύπου και ΜΜΕ συνέχιζαν την κινητοποίηση για να μην περάσει το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ και έλεγαν δημοσίως στα μέλη τους να μην υποβάλλουν αιτήσεις στη “Δ.Τ” και στο Υπουργείο Οικονομικών, εκείνοι -μας έγραψαν- και πήγαν να προσληφθούν στην παράγκα των Σαμαρά, Βενιζέλου με δίμηνες συμβάσεις και την υπόσχεση από τους κυβερνητικούς παράγοντες ότι σταδιακά θα …ξανατρουπώσουν ως μόνιμοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Μετά μάς έσπασαν τα νεύρα για να πιέσουμε ως σωματεία (τα οποία παρεμπιπτόντως… τα έχουνε γραμμένα) ώστε να πάρουν τις αποζημιώσεις τους γρήγορα και να βρεθεί ένας τρόπος να προτιμηθούν εκείνοι για τις μόνιμες θέσεις στη ΝΕΡΙΤ, επειδή έχουν…”προϋπηρεσία” στη Δ.Τ.
Κάνανε ότι δεν καταλάβαιναν ότι χωρίς τις δικες τους αιτήσεις και την προθυμία τους να..  ενταχθούν πάση θυσία στο νέο σύστημα, το πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ δεν θα περνούσε.
Ενώ παρατείνονταν -κατ’ εξαίρεσιν- οι δίμηνες συμβάσεις τους εκείνοι, παράλληλα, έψαχναν να βρούν τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ξαναλειτουργήσει την ΕΡΤ. Και είχαν και άποψη. Και κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει …καθαρή γραμμή. Διότι πρέπει να τους ξαναπροσλάβει κι αυτούς, που είναι καταπληκτικοί επαγγελματίες και παιδιά του λαού, που πήγαν να δουλέψουν στη Δ.Τ-ΝΕΡΙΤ οι καημένοι  -αν και διαφωνούσαν με το κλείσιμο της ΕΡΤ-  για να ταϊσουν τα παιδιά τους. Των άλλων τα παιδιά, πότε δεν μας είπαν γιατί έπρεπε να πεινάσουν.
Μετά θέλανε να εποπτεύσουμε ως ΕΣΗΕΑ τη “διαγωνιστική διαδικασία” της ΝΕΡΙΤ για να περάσουν αυτοί…
Και τώρα, επαναστατούν, διότι θα υπογράψουν, λέει, συμβάσεις εργασίας που τους έχουν ετοιμάσει με λιγότερα λεφτά απ’ όσα έπαιρναν πριν κλείσει η ΕΡΤ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να μην υπογράψουν και να μην υποκύψουν στον εκβιασμό.
Αγαπητοί μου ΝΕΡίτες, καληνύχτα και καλή τύχη…

Δ.Τ. (syspeirosi)