ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Καταρρέει η κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσουν Σαμαράς - Βενιζέλος από την Βουλή
 
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση που έλαβαν Σαμαράς - Βενιζέλος κατά την απογευματινή συνάντησή τους. Οι δύο συγκυβερνώντες επιχειρούν να επαναβεβαιώσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης και συνδέουν ευθέως την παραμονή της κυβέρνησης Σαμαρά στην εξουσία με τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Η κυβέρνηση εμφανίζει σημάδια κατάρρευσης υπό το βάρος της παταγώδους αποτυχίας της και της κοινωνικής κατακραυγής. Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από μία απονομιμοποιημένη Βουλή», ήταν το.. πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει το κουράγιο να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το μνημονιακό καθεστώς που έχει συμφωνήσει με την κυρία Μέρκελ», αναφέρει η Κουμουνδούρου και επαναλαμβάνει το αίτημά της για άμεση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Ετσι από δω και πέρα:
- Την επόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου αναμένεται ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας συνόδου.
- Το αίτημα της κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη 7 Οκτωβρίου.
- Η συζήτηση επί της πρότασης δεν μπορεί να ξεκινήσει προτού συμπληρωθούν δύο 24ωρα από την κατάθεση της πρότασης.
- Κατά συνέπεια η συζήτηση επί του αιτήματος για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη Πέμπτη στη Βουλή.