ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΔΟΕΑΠ: αναφορά στο ΣΔΟΕ για τις δαπάνες σε οδοντιατρικές υπηρεσίες

Πως αντέδρασε η Ελένη Σπανοπούλου στην απόλυση του Μάρκου Σωτηρόπουλου

Το ξεκαθάρισμα γιατρών στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) συνεχίζεται και μάλιστα υπεβλήθη και αναφορά στο ΣΔΟΕ. Αυτή τη φορά  το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας με τον Οδοντίατρο κ. Μάρκο Σωτηρόπουλο. Υπήρξαν αντιδράσεις με πρώτη αυτή της τέως προέδρου του Οργανισμού Ελένης Σπανοπούλου που έγραψε στο twitter:
«ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΟΣ και ενώ ήταν σε άδεια ο οδοντίατρος μας Μάρκος Σωτηρόπουλος. Ο πρώτος ελεγκτής-οδοντίατρος στον ΕΔΟΕΑΠ! ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!!!! Κανένας δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση!
Πολυ περισσότερο ένας επιστήμονας που έδωσε όλη του τη ζωή στους ασφαλισμένους του Ταμείου χωρίς ποτε να δώσει αφορμή για τιποτε! Καμιά πλειοψηφία ΔΣ δεν έχει δικαίωμα σε τέτοιο κανιβαλισμό!
Ο,τι κι αν υποστηρίζουν οτι έπραξε είχε το απαράβατο δικαίωμα της υπεράσπισης του.»
Η απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ελήφθη μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στην Οδοντιατρική..
Υπηρεσία και διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σωτηρόπουλος ενεργώντας ως ελεγκτής ιατρός,  χωρίς να έχει τη σχετική εξουσιοδότηση, ενέκρινε οδοντιατρικές εργασίες. Μεταξύ των εργασιών περιλαμβάνονται και αυτές που είχε πραγματοποιήσει ο εξουσιοδοτημένος προηγούμενος ελεγκτής σε ασφαλισμένους κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας.
Ταυτόχρονα το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με βάση το πόρισμα ελέγχου της οδοντιατρικής υπηρεσίας αποφάσισε να υποβάλλει αναφορά στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για άλλο οδοντίατρο μη απασχολούμενο στον ΕΔΟΕΑΠ καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει εκδώσει ταυτάριθμες αποδείξεις με διαφορετική ημερομηνία για οδοντιατρικές εργασίες που πραγματοποίησε σε ασφαλισμένους του Οργανισμού.
Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους μετόχους-μέλη ότι πρώτο και κύριο μέλημά του αποτελεί η διασφάλιση των συμφερόντων τους και ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί κανενός είδους συμπεριφορά που βλάπτει τον Οργανισμό.