ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μοναδική λύση η επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Την ώρα που η ΝΕΡΙΤ στέλνει ανακοινώσεις ότι το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις Μακρυδημήτρη και Μορώνη, η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι οι παραιτήσεις λαμβάνουν κορυφαία πολιτική διάσταση αφού φέρονται να σχετίζονται με κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να μην μεταδοθεί η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.
Η νέα παραίτηση της ηγεσίας της ΝΕΡΙΤ, λίγους μήνες μετά την αποπομπή του προηγούμενου Προέδρου Γ. Προκοπάκη, αποδεικνύει το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η υπόθεση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της χώρας και αναδεικνύει το μέγεθος της λανθασμένης επιλογής να κλείσει η ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα απανωτές δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ κρίνοντας παράνομες τις απολύσεις τους, ενώ ο διαγωνισμός προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ έχει γίνει αντικείμενο..  έρευνας από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο που διαμορφώνεται, επαναλαμβάνει τη θέση που είχε διατυπώσει στις 26 Αυγούστου, με αφορμή την επιστολή, τότε, της EBU προς τον πρωθυπουργό της χώρας: Μοναδική λύση στο αδιέξοδο είναι η γενναία απόφαση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της στην Αθήνα και στην Περιφέρεια, για να αποκτήσει ξανά η χώρα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Παρεμπιπτόντως με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκε στη θέση του Πρόεδρου Δ.Σ. & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ο Πέτρος Μάης. Το Εποπτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την παράταση υποβολής αιτήσεων για τη θέση του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ μέχρι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17.00.